Вижте резултатите от анкетата: По какъв способ приемате телевизионен сигнал ?

Гласували
565. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Цифрова кабелна с вграденият кабелен цифров тунер (DVB-C) + Cam modul

    209 36.99%
  • Цифрова кабелна с вграденият кабелен цифров тунер (DVB-C) без Cam modul

    128 22.65%
  • Цифрова кабелна с приемника на кабелният оператор (set-top-box)

    152 26.90%
  • Аналогова кабелна телевизия с тунера на телевизора

    76 13.45%
Страница 20 от 28 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 410
Like Tree27Одобрявам

Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    445
    #286

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от ogibo Виж публикацията
    Аз ползвам този от линка. Преди това бях с някакъв измислен дето ми режеше половината децибели.
    Гръмозащитник Axing SZU00602
    Предполагам имаш в предвид този Гръмозащитник Axing TZU10-01 защото този който си дал е за сателитна телевизия и при него напреженията несе спират. А иначе аз ползвам този който е универсален http://www.leosat-bg.com/?lang_id=1&...31&prod_id=103 и малко по-скъп (води се за най-доброто което се предлага в BG).

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    37
    #287

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    На някои от HD каналите сигнала ми е много слаб - сила 38 и качество 76 ако си сложа ето този приятел - High Quality Amplifier 30 dB, Високо качествен усилвател 30 dB
    дали ще му се отрази положително или ефект няма да има
    или може би този е по подходящ - High Quality Amplifier 25 dB, Високо качествен усилвател 25 dB

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #288

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    Най-подходящо е да викнеш техници и да си оправят сигнала.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    37
    #289

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    Ами като ги викна те ми обясняват ,че сигнала си е много добре и да не гледам показателя на телевизора защото той не бил коректен :-(

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #290

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    Сече ли ти?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    37
    #291

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    Само от време на време става на квадрати и губи звука (много рядко на някои канали) и по някога картината заспива и в един момент започва на бързи обороти да се движи картината като че ли бърза да навакса изоставането.............. хмм......много странно - може да е от софта на Филипса !
    Този пост е редактиран от Horny Goat Weed; 19-11-12 в 14:20.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    37
    #292

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    Е явно не е от софта ..... е кво сега ? Как да ги накарам да вдигнат малко сигнала хм ..... :-(

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,487
    #293

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    СЪОБЩЕНИЕ ДО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ


    Кабелните оператори в страната са принудени да преустановят излъчването на програмите на bТV Media Group

    Прекратени договори и неприемливи условия са причина за създалата се ситуация


    Неизбежно се оказва прекратяването на разпространението на програмите на bТV Media Group в мрежите на кабелните оператори в страната, съобщиха от Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори /БАККО/. Членове на организацията са принудени да направят това, тъй като на част от тях договорите им изтичат в края на годината, а от медийната група отказват да ги продължат автоматично, заради новите условия, които им налагат.

    Задължителен пакет от всичките 7 програми на bTV, без възможност за закупуване на права върху една или няколко от тях и поставяне на нови неизпълними условия без наличието на прозрачна тарифа, която да информира операторите за заложените принципи на ценообразуване, са причина за възникналия спор между оператори и медията. Поставените от БТВ нови изисквания към някои от операторите вероятно ще ги принудят да направят драстично увеличение на цените на крайните потребители.

    Изпълнителния съвет на БАККО в лицето на Магдалена Георгиева и Галя Маринова коментират: „Асоциацията не може да остане безучастна спрямо поведение, което е във вреда на телекомуникационните предприятия, на останалите доставчици на съдържание и най-вече на многобройните потребители”,
    „ БАККО вече потърси възможности за провеждане на срещи и нормални преговори, тъй като никой от спорещите не печели от създалия се проблем”, информират от БАККО. До тогава обаче операторите, на които договорите са прекратени едностранно от БТВ МЕДИЯ ГРУП са практически принудени да преустановяват излъчването.

    „Спирането на програмите е неизбежно и не зависи от волята на предприятията, тъй като Btv Media Group прекратяват договорите едностранно, без да остави възможност за какъвто и да било избор на операторите. В случай, че те продължат да излъчват програмите на БТВ след като договорите им са прекратени, това би представлявало нарушение на Закона за радиото и телевизията /ЗРТ/ и Закона за авторското право и сродните му права /ЗАСП/, което никой от нашите членове не може да си позволи да направи, обясни още Георгиева – Правен директор на сдружението.


    „Надяваме се bТV Media Group да прояви отговорно отношение към милионната си аудитория, конструктивност и гъвкавост при предлагане на своите програми без задължителното им пакетиране”, допълни Маринова- Административен директор на БАККО.

    Абонатите на телекомуникационните предприятия ще бъдат своевременно информирани от своите оператори за предстоящото изключване на програмите на БТВ .

    Основна задача на БАККО и в този случай е да съдейства и участва активно за разрешаване на един общ проблем при условия, приемливи за всички страни. Трябва да се припомни, че в организацията членуват над кабелни, сателитни и други комуникационни предприятия с приблизително четиридесет процентен дял от пазара на платена телевизия.

    Допълнителна информация може да намерите на сайта на БАККО на адрес http://www.bacco.bg.

    http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/12...elekom_uslugi/

    https://www.facebook.com/pages/%D0%9...27888060612250
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-12-12 в 15:19.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    439
    #294

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    На Близу-Пловдив (тогава ЕК-Пловдив) съм от 1996-та, като от 2006-та съм с цифровата им на единият от трите ми ТВ. Скоро минах на ДТВ-150 пакета и си взех и CA модул (Conax Smit) от тях за 19.90 лв. Проблеми със сигнала има рядко, най-вече на 170MHz (както беше казал един по-горе, макар и за друг оператор), но се ядват и са много редки. Замазване и Soap-opera ефект имаще значителни, това често е от настройките на ТВ-то (макар ТВ-то да е Loewe Xelos A37HD+/DR+ 100Hz, все пак е HDReady и е с FRC9449H, не е с новите NXP и прочие напреднали frame-rate convertor-и и Motion Compensation). Та, установих, че като се спре DMM (motion compensation) и DNC (Digital Noice Cancellation) и се пипнат sharpness (намаля се) и contrast (увеличава се), става много добра картината и на HD каналите. Изводът ми е, че доста пъти замазването и насичането в новите ТВ (особено на HD каналите) се дължи и на прекомерната обработка на сигнала (която е комбинирана с орязаният битрейт и краден сигнал от кабеларките - минал през няколко компресии/декомпресии - пример FreeX TV порнака на Близу имам чувството, че е мачкан 10 пъти или е с източник 320х240 MPEG2 VCD формат). Пробвайте и с тези настройки (на всяка марка или поколение ТВ са с различни имена, както и се регулират в различна степен - на моят е off/on или off/medium/high, докато на други ТВ има 0-9 нива, както и се регулират повече неща, които при мен са 'комбо' в името 'Image+ Active" и има само off/on). Като цяло, качеството е на светлинни години пред приемника TopField TF6100EMC по SCART към Samsung Plano 29" TV CRT - особено с новият им 'лилав' фърмуер, който ме довеждаше до депресия с орязаното си EPG, настройки и чудесната цветова схема на менюто, а най-ме убиваше, че не ти показваха позиция в предаването, което преди си го имаше в ориг. фърмуер).
    Този пост е редактиран от enkov; 26-12-12 в 16:19.

  12. Novice
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    3
    #295

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    Може ли да дадете съвет за свързване на цифрова кабелна телевизия, че изникнаха няколко нежелани проблемчета.
    Значи ситуацията е следната. През къщата ми минава кабел на кабелна телевизия с цифрово излъчване. Говорих с приятел от кабелната телевизия и се разбрахме да не занимавам никой, а да си го направя сам и съответно да не плащам нищо, понеже ми използват къщата.
    Обаче момчето замина за чужбина и няма как да го питам някой подробности. Така ... проблема е, че след като правих ремонт, майсторите без да ме питат демонтираха кабелите, които веднага ги свързахме, но не се знаеше кой кабел е на ТАP и кой е на OUT ( http://agsh.snimka.bg/other/kabelna.724151.29432189 ). След като проследих кабелите видях ,че единия кабел(след около 70-80 метра)отива към 1 къща и там свършва, а другия след 20тина метра влиза в кутия (предполагам усилвател) и след това се разклонява на няколко посоки(вкл.и в един блок). Значи първия проблем е, след TAP кое трябва да стои… кабела към къщата, при която свършва сигнала или кабела, който влиза в усилвателя?
    Другото, което излиза като проблем е : След като разбера как да свържа правилно кабелите, за които питах по-горе, искам да купя нов сплитер или TAP (зависи какво ще кажете), като целта е да направим нещата така, че хората по линията надолу по никакъв начин да не са потърпевши от моята намеса (намаляване на сигнала).
    Моята идея е да взема TAP, който има: IN, 2 TAP-a и един OUT . На IN ще пусна сигнала, на OUT да сложа това, което е било на OUT преди, на първия ТАP да затапя другия (който кажете) и себе си да сложа на ТАP. След въпросния TAP да сложа усилвател и след него да сложа сплитер с 3 OUT-a за всеки от телевизорите ми ( http://agsh.snimka.bg/other/kabelna.724151.29432188 ) . Първо ме интересува възможна ли е моята идея и това което ме притеснява е, след като сложа ТАP към мен и след него сложа усилвател, ще дърпам ли от сигнала на хората.
    Може да кажете и друг вариант , при който всички да сме щастливи
    Мерси предварително!

  13. Novice
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    3
    #296

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    Никой ли не може да помогне? :-(

  14.  
     
  15. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    619
    #297

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    Първо се казва в кой град е тази къща и съответно коя кабелна ще ползваш . Ако си легален абонат техниците от кабелната ще свършат това което те тревожи , но ако крадеш сигнал не е редно някой да ти съдейства. Това , че минава трасето у вас не значи че трябва да се правиш на голям тарикат . По-добре иди в кабеларката и щом използват твоя имот няма начин да не направят огромна отстъпка, и дори безплатно да ти пуснат сигнал. Хайде да бъдем повече хора, а не селяндури и бай Ганьовци!
    kod, kaloman и jonov харесват това.

  16. Novice
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    3
    #298

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    ceco7, ако искам урок по морал ще пиша във форума на Софийски университет/Правен факултет. Тук съм постнал конкретен проблем, който искам да разреша. Когато не си наясно с цялостната ситуация, по добре не се меси.
    Гледам, че искаш конкретен адрес , а не искаш ли направо да ти отворя портата, да ти отключа и да си вземеш споменатите 3 телевизора ?! Направо мисля да ти оставя и кредитната ми карта под изтривалката... ентусиаст.
    Айде ако нямаш нищо по дадените теми, по добре ги подмини, ЧОВЕКО !


    Хмм, силно си объркан.
    Това не е форум на правния факултет на Софийския университет, което по никакъв начин не пречи да се посещава от хора, които се стремят да спазват законите и не толерират кражбите!
    Искаш помощ за престъпление и отгоре на всичко си позволяваш да отправяш забележки...
    Получаваш заслужено наказание, ако държиш да участваш в бъдеще в дискусиите във форума те съветвам сериозно да преразгледаш мирогледа и ценностите си.
    kod

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,487
    #299

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    Таб -
    Магистралният кабел влиза в IN , а от OUT - магистралният кабел към разпределителната кутия.
    На другият изход на ТАБА свързваш сплитер и от двата му изхода кабелите към собственият ти дом и този към другата къща.

  18. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    619
    #300

    Отговор: Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

    agsh , никога не съм искал конкретен адрес ! Моралът си зависи изключително от самия теб.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 28 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 17:13
  2. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 22:46
  3. NetWorx - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 27-01-13, 22:45
  4. Мегалан - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От jabkata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 43
    Последно: 09-06-12, 15:09
  5. Спектрум нет - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 13-04-12, 11:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе