Страница 20 от 99 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@jonov
    Като какво например рискува да прецака? До сега не съм виждал нещо да се прецака от вадене и слагане на САМ в CI слот. А съм го правил стотици пъти. Това е съвсем стандартна операция.
    Както и каква е разликата между изключване на телевизора от контакта с това да ти спре тока?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    @Стоян
    Докато си на кодиран канал извади и пъхни отново целия модул ведно с картата в CI слота. Трябва да изпише нещо в смисъл на "Инициализиране на САМ ....". Ако няма промяна опитай с рестарт на телевизора.
    Това ХИЧ не е добре да се прави! Има извесна вероятност да остане със изгорял CAM или със изгорял PCMCI интерфейс! Поставянето на CAM-a е добре да се прави при изключен телевизор!

4. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@elcos
    "Известна вероятност" има и телевизора да не тръгне след като изключиш...въпроса е каква е тя.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    @elcos
    "Известна вероятност" има и телевизора да не тръгне след като изключиш...въпроса е каква е тя.
    Нека кажем че вероятноста да се окаже с изгорял CAM или интерфейс ако послуша съвета ти е много по голяма от тази да не ти тръгне телевизора след като го изключиш!
    А сега сериозно - ZLATKO не е добре да даваш такива съвети на хората. Факта че ти го правиш и не си имал проблем не означава че няма да имаш или човека няма да има ако те послуша! Прочети малко из форума - не съм единствения който предупреждава за това!

6. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@elcos
    Принципно с всичко е така - винаги има вероятност нещо да се обърка. Факт е, че на телевизорите пише да се изключват при поставяне на САМ-а. Също е факт, че при никой сателитен приемник не съм виждал такова педупреждение. Също е факт, че съм го правил стотици пъти без нито един проблем. Но приемам забележката ти. Смислена е. ;-)
    ОК, тогава нека Стоян да извади и постави само картата в модула. И ако не помогне да направи рестарт на телевизора - така модула ще се инициализира наново(безопасно). ;-)

PS. Мисля, че на всеки тук е ясно че всичко се прави на собствен риск. Ако опита ми сочеше, че има съществена вероятност от проблем щях да го подчертая.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Здравейте!
    Честно да Ви кажа не смея да вадя и слагам модула при включен телевизор. Навсякъде в инструкциите пише да се прави при изключен телевизор.
    Самия модул обаче се разпознава от телевизора. Както писах данните от картата се разчитат (през Options менюто на телевизора), но се разкодират програмите.
    Телевизора го "скъсах" от рестарти, картата също я вадих и слагах при включен телевизор но никаква промяна.
    Предстои ми да опитам с модул от друга марка и ще видя какво ще стане. Ако и с него е така ...........
    Има ли вариянт всъщност да е нещо от програмирането на картата? Тя върви с приемника от КТ - Topfield, както и с модула им, но на един Samsung.

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Стоян, имаше преди време един подобен случай , оказаха се парченца плат-влакна вътре в CI слота ,които пречеха на пълния контакт . Огледай хубаво вътре. Като последно опитай с този модул на друг ТВ от същия модел .

10. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@Стоян
    Няма как да е от програмирането на картата. След като си опитал почти всичко без успех, има голяма вероятност проблемът да е в самия телевизор. Особено при положение, че същата карта и модул работят безпроблемно на друг телевизор. Странното е, че телевизора и картата комуникират нормално, но телевизора не иска да я използва по предназначение.
    Не е лошо да се обърнеш към Philips директно.
    Успех!

EDIT: С полседната версия на FW ли си? Забелязал съм че често има подобрения точно в този аспект(работа с кодирани програми) в обновленията. Качи си последната версия от сайта им.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

След като картата и СЪЩИЯ модул вървят на друг телевизор очевидно проблема не е от картата или от модула! От самата карта пък определено не е след като бачка в Топфилда и в модула на друг ТВ!
    Извода е че явно проблема е в Philips-a. Както златко писа - сложи последния фърмуер ( не е лошо да включиш ТВ то в UPS - ако имаш такъв по време на ъпгрейда.) Ако си с последния фърмуер - остават 2 варианта. Пробваш със друг CAM или чакаш за фърмуер и караш до тогава с топфилда. Успех!

12. Тук е от
    Sep 2008

Има ли някой от Пловдив-Асеновград на кабеларката- DCC ,който с вградения DVB-C да хваща TV7 на 658 Mhz?

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

С предпоследната версия на фърмуера съм, защото последната излезе вчера или онзи ден.
    Утре заръчвам един модул на TechniSat и ще пробвам с него. Ако и с него е така явно ще се контактува по-сериозно със съпорта на Philips.
    Не че не им писах, но за сега ми отговарят само общи приказки (цитирах ги в темата за Philips). Някъде четох, че Sony Braviа също било доста капризно към тези модули и по-точно DVB-C тунера му. Надявам се писаното , че SMiT правели проблеми да се окаже вярно и с новия модул да тръгне, но това ще стане ясно чак сряда.
    Вчера обиколих и магазините на Технополис и Техномаркет за да ги помоля да пробваме този модул в някой друг телевизор от същия модел, но се изненадах, че те нямали цифрова телевизия и не могат да проверят. Можели само да проверят дали модула се разпознава от телевизора, но това не ме устройва.
    Ако се реши проблема обещавам да пиша как и какво е било.
    Поздрави.

14.  

15. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Стояне,помоли ги да ти дадат СА модула с приемо-предавателен протокол,да не ти пишат фактура веднага,с уговорката ако не стане да го върнеш и те да ти върнат парите.Ти пак им го плащаш,но просто с уговорката да го върнеш...

Фирмите за такъв тип оборудване са наясно с тези несъвместимости и няма да си първия и едва ли ще ти откажат.

16. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Нов обрат по въпроса за САМодулите в Кейбълтел-Евроком . Вече струват 80лв. и за двете мрежи , тоест за Кейбълтел намаление от 109 на 80лв. , а за Евроком от 0 на 80лв. Както се казва : На печелившите ,Честито !

17. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Хм,аз тия дни трябва да си подновявам договора с Евроком...и ако 'фанат та ми поискат 80 лв за СА модула,директно си излизам и да го ду*ат!!!
    През последните три седмици от два други оператора идваха във входа,за да рекламират и предлагат услуги!

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Проблема ми се оказа, че единия пин в слота на СА модула имаше някакъв заосенък и поради това се беше изкривил без да влиза в своя си отвор в модула.
    Трябваше обаче да мина през толкова перипетии за да се сетя да погледна в слота.
    Изправих го и сега всичко е ОК. Сравних и двата TechniSat и SMiT модули и ми прави впечатление, че TechniSat-а разкодира малко по-бързо. На някой програми ми изписва за кратко No Access, като със SMiT-а е за около 2-3 секунди а с TechniSat за секунда или по-малко.

Нещо друго обаче ми направи впечатление. На лепенките на САМ пише че служи за разкодиране на програми под DVB/MPEG2. Дали ако имаме кодирани HD програми с тези модули те няма да се разкодират? Нали HD са с MPEG4?
    Поздрави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 99 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе