Страница 30 от 99 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Всъщност ръчното сканиране става много бързо,аз съм с панасоник въвеждаш честотата на опцията на ръчно сканиране и след това трябва да имаш бутон търси и ти намира програмите на честотата която си задал , след това сменяш с нова и така, става за 10- тина секунди на всяка честота, пробвай през 8 единици да вдигаш честотата, ако няма такава честота ще ти покаже че нямаш сигнал, успех.

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

На страница 20 в същата тема е таблицата . Не съм сигурен за Самсунг, но пробвай да сложиш държава Финландия или Швеция ,Германия .

4. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от pmarkov
    Привет, взех си Samsung 40C650 и сега се боря с тунера му. Значи клиент съм на Кейбълтел и от тях взех CAM модул за 80 лв, боднах го заедно с картата и почнаха мъките - не мога да намеря всички канали на автоматичното търсене - намира само 50 канала. Тука във форума четох някакви параметри за Кейбълтел, но единственият начин, по който намирам повече канали, е като пусна ръчно сканиране - пак тука във форума имаше някаква таблица с пакетите на КТ и честотите и по тая таблица едно по едно трябва да сканирам. Няма ли начин автоматичното търсене да се оправи? Четох, че параметрите са 806Mhz/64QAM/6875KS/s за SD каналите, но как да го накарам да сканира?
    С уговорката, че не познавам в детайли менютата на Samsung, но пробвал CAM+карта на Кейбълтел миналата седмица и изкарал ръчно всички канали.
    Ако има възможност от началното меню дефинирай 'страна=--', т.е. НЕ се дефинира конкретна страна. По презумпция в такъв случай би трябвало да ползва DVB-C без евентуални допълнителни детайли които може да се софтуерно дефинирани за напр. Финландия/Швеция.
    Пост #363 от темата дава честотите на пакетите и е пробван преди седмица - 175 DTV канала+16 радиа.
    HD пакетите ще бъдат избрани, но сигурно няма да се виждат ако не са платени предварително (170 и 298MHz/6875/256QAM).
    При започване на ръчното търсене е възможно менюто да е дефинирано като Antenna-(DVB-T ефирна цифрова) и Cable (DVB-C кабелна цифрова за която говорим).
    Ако на някои пакети пикселизира, това може да се дължи не само на слаб, но и на твърде силен сигнал.
    Успех.

PS чипа на картата трябва да бъде по близо до дъното на CAM към бялата лепенка на корема с баркода; а ако CI слота на всички производители се поставя унифицирано лепенката Conax трябва да бъде от към гърба на телевизора а не от към екрана.

5. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

dvdo, колко HD канала хвана на 170Мхц. и 298Мхц. при мен се хващат само 6 липсва поне още един пакет.

6. Member
    Тук е от
    May 2010

nkd
    170Mhz - NG/ESP/Luxe TV. последната до вчера беше coming soon, сама си е намерила име днес, а първите две до предишната неделя (преди близу) се хващаха без карта и без CAM. сега вече 'no access'.
    298Mhz - БНТ/Планета/PPV, разбира се 'no access'.

на сайта на близу има клипче за HD - десет канала, трябва да има някаква кухненска. като гледах Интер-Байерн SD 576i, не виждам смисъла от HD и едногодишен договор за да гледам планета
    ако ги нацепат на пакети NG/Discovery/History/PPV с удоволствие ще им платя 8 лв и две годишен договор даже, но при сегашната подредба, условия и цена, по-скоро благодаря.

7. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Е това и аз съм хванал , а другите дето ги рекламират къде са ? Като им се обадих ми дадоха две честоти ,на които нищо не излезе , може да се отнасят за часта на Евроком. Днес пак ходих да вдигам скандали и ми записаха час за четвъртък ,защото и сигнала е адски слаб и непрекъснато пикселизира и насича. Ако дойдат ще взема честотите и на другите пакети.

8.  

9. pmarkov
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от dvdo
    С уговорката, че не познавам в детайли менютата на Samsung, но пробвал CAM+карта на Кейбълтел миналата седмица и изкарал ръчно всички канали.
    Ако има възможност от началното меню дефинирай 'страна=--', т.е. НЕ се дефинира конкретна страна. По презумпция в такъв случай би трябвало да ползва DVB-C без евентуални допълнителни детайли които може да се софтуерно дефинирани за напр. Финландия/Швеция.
    Пост #363 от темата дава честотите на пакетите и е пробван преди седмица - 175 DTV канала+16 радиа.
    HD пакетите ще бъдат избрани, но сигурно няма да се виждат ако не са платени предварително (170 и 298MHz/6875/256QAM).
    При започване на ръчното търсене е възможно менюто да е дефинирано като Antenna-(DVB-T ефирна цифрова) и Cable (DVB-C кабелна цифрова за която говорим).
    Ако на някои пакети пикселизира, това може да се дължи не само на слаб, но и на твърде силен сигнал.
    Успех.

PS чипа на картата трябва да бъде по близо до дъното на CAM към бялата лепенка на корема с баркода; а ако CI слота на всички производители се поставя унифицирано лепенката Conax трябва да бъде от към гърба на телевизора а не от към екрана.
    Мерси, общо взето на ръчна сканировка по таблицата намерих повечето канали - но имам чуството, че таблицата не е съвсем пълна, излизат ми общо 180 канала, но от тях 16 са радио. Демек общо 164 - например ми липсва Zone Reality.

10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Трябва, да има Риалити , иначе каналите горе-долу са толкова

11. pmarkov
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Трябва, да има Риалити , иначе каналите горе-долу са толкова
    А, появи се като повторих сканирането :–) Затова се надявах да има по-гъвкав метод, а не с някаква апокрифна таблица

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

pmarkov, забравих да ти честитя придобивката . Честито и много да те радва ! Дай инфо за картината ,как се виждат SD програмите.

13. pmarkov
    Guest

Мерси Все още се боря с подредбата на каналите, сега ще пробвам да ги експортирам към USB и да ги редактирам и обратно да ги импортирам

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Е това и аз съм хванал , а другите дето ги рекламират къде са ? Като им се обадих ми дадоха две честоти ,на които нищо не излезе , може да се отнасят за часта на Евроком. Днес пак ходих да вдигам скандали и ми записаха час за четвъртък ,защото и сигнала е адски слаб и непрекъснато пикселизира и насича. Ако дойдат ще взема честотите и на другите пакети.
    Не съм сигурен, но може още и да ги няма, а може и да се появят във вече обсъжданите честоти. Откакто сложих CAM не съм пресканирал.

За сигнала - от години ползвам някакъв древен Philips усилвател, който е генерация 1994 и дори незнам в какъв диапазон работи. Има само един тример дето го въртя назад-напред, и напослдък се получава. Дори както споменах има пикселизация при твърде силен сигнал. Когато съм го ползвал с STB Kaon, нерядко съм имал проблеми над 815Mhz и със седмици не съм хващал BBC Prime, History...
    Но с CAM и вътрешния dvb-c тунер няма проблеми, засега и дано така да кара. Не бих казал че няма флуктуации в сигнала, но дано с близу нещата да станат по-сериозни и сигнала rock solid.

16. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Лошото е ,че непрекъснато се мени , от това дето ръчкат ли ,незнам . Точно работата заспи за известно време и айде отново нещо се скапе . Ами то всичко е по фасадите и във въздуха как да издържи . Щяха поне до сградата кабелите да са под земята , нищо такова ,висят едни гроздове от всякакви жици . Аз подадох сигнал преди 10дни, нищо , вчера отивам в Близу и те ми викат нашите хора са минали всичко е О.К. Пълни глупости сигнала още по-зле . Иначе когато има сила ,цифровата им е на доста добро ниво.

17. pmarkov
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от dvdo
    nkd
    170Mhz - NG/ESP/Luxe TV. последната до вчера беше coming soon, сама си е намерила име днес, а първите две до предишната неделя (преди близу) се хващаха без карта и без CAM. сега вече 'no access'.
    298Mhz - БНТ/Планета/PPV, разбира се 'no access'. на сайта на близу има клипче за HD - десет канала, трябва да има някаква кухненска. като гледах Интер-Байерн SD 576i, не виждам смисъла от HD и едногодишен договор за да гледам планета
    ако ги нацепат на пакети NG/Discovery/History/PPV с удоволствие ще им платя 8 лв и две годишен договор даже, но при сегашната подредба, условия и цена, по-скоро благодаря.
    И на 306Mhz намерих нещо... но наистина например БНТ1 е на 576i! Бахти HD-то... Останалите ми излизат на 1080, но... пак "i". Демек лекинко ме прекараха - таман се настройвах как ще гледам световното на истинско HD

18. pmarkov
    Guest

И още нещо - на Discovery/History и NG липсват субтитри на български (имам си обаче норвежки, датски и фински), камо ли звук на български. Единствено на Eurosport има български звук, който обаче е съпроводен с отвратителен шум (на английски шум няма). Изобщо прекрасна картинка - абсолютно и тотално съм излъган.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 99 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе