Няма как да ти помогнем. За Griffin няма CA-модули. Кофти. Ако нямат паралелно пуснат Conax, нищо не можеш да направиш.
Няма как да ти помогнем. За Griffin няма CA-модули. Кофти. Ако нямат паралелно пуснат Conax, нищо не можеш да направиш.
а какво да избера тогава при това положение- кабеларката или Булсат-а?
Ако има абонати на въпросната кабеларка, нека споделят. Но и приемника на Булсат, и този на тази кабелна, са все дървета, че и от една фирма са правени. Аз бих избрал кабелна с възможност да си ползвам вградения тунер, но не знам дали при теб има такава. Или собствена сателитна система с HD приемник.
М момента моят кабелен оператор не е кодирал програмите си и всички се хващат с вградения в телевизора тунер. Носят се слухове, че до няколко месеца ще кодират програмите и какво правим тогава. Могат ли да извъртят номер и да ни задължат да купуваме техните приемници. Те обикновените са евтини 40-50 лева, но ХД ако не се лъжа са по 400 лева. Освен това с техния приемник качеството е видимо по-лошо от това с вградения тунер.
Зависи какво ще изберат за кодировка. Повечето ползват стандартна Conax и с нужния модул ще можеш да ги гледаш със вградения тунер. След заплащане разбира се.
Благодаря за разяснението. Явно всичко се прави в имета на вълшебните думички по горе. Дано поне да е за добро.Първоначално публикувано от lazarus18
Днес питах в Близоо дали може да си платя ХД тв за един месец само, но не би. Договор за поне 1 година
п.п. тези ХД канали може ли да ги разкодирам по някакъв начин(тв ми е с вграден хд тунер)
п.п. тези ХД канали може ли да ги разкодирам по някакъв начин(тв ми е с вграден хд тунер)
Май, не могат. До неделя хващах свободните NG HD/ESP HD на 170000/6875/256, сега с CAM и карта излизат всички (които съм платил) но на 170000/6875/256 'no access'. Ако при някой друг е различно да каже.
При тези, които си плащат е различно.
То ако можеше...
Относно кодировките - по-малки оператори използват системи, различни от Conax, тъй като са много по-евтини. Операторът, на който аз съм клиент (средно голям), е решил въпроса по следния начин - клиентите, нямащи DVB-C тунер, получават външни приемници и карти с кодировка Griffin (евтина). Клиентите, имащи DVB-C тунер, закупуват CA-модул Conax и получават карта. По този начин плащат на Conax за доста по-малък брой потребители, а не за всички. Хитро.
Преди два или три месеца Кейбълтел смениха картите. Имам спомен, че като се извадеше картата от STB (Каон) цифровите канали си вървяха с изключение на тези които се плащат над пакета, дали се промени веднага след смяната на картите не знам, но сега при вадене на картата от слота на STB картината замръзва, подобно е и при CAM.
Що се отнася до HD, поне при мен до неделя бяха два некриптирани, без нужда от CAM, или карта. От понеделник се появи blizoo, браво ако са се ориентирали вече да вземат пари за HD което още на са пуснали напълно. По информация на девойка от кварталния офис щяло да има Планета HD в пакета от 10 HD канала.
Ние какво пишем тука от 2-3 дена.
Ти видял ли си им сайта?
www.blizoo.bg
Не са 10 още, но уж ще станат.
Ами да - базов пакет.Разгледах подробно програмите и в двата пакета и единствено малко ме е яд за Евроспорт 2,изключвам TV+,тях така или иначе ги няма.Така че Базов пакет/Нет/Телефон със 150 минути е 35 лева.Първоначално публикувано от deian
Единствено за Нова спорт не знаеше в кой пакет ще бъде,защото я няма и в двата(явно са старички),но ако се окаже,че ще я няма в базовия,искам - неискам ще минавам на пълния пакет,щото мене тоя телевизор ми е за мачове и филми през лаптопа.Ако беше за новини щех да си купя "битивизор" ;-)))
Най-вероятно Нова Спорт ще е в пълния пакет. Аз нет и телефон от тях никога не бих ползвал, но явно има хора, които се зарибяват от пакетната цена.
Да ,но липсват още два пакета. От кабелната ми дадоха 786 и 794 , но нищо не хвана май нещо ме изпържиха.Първоначално публикувано от jjivi