Страница 35 от 99 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Altav
    При мен се настроиха на 538 MHz/64 QAM/6900 KS/s осемте канала, но имам проблем с Нова и Диема - превключа ли на тях, дистанционното "заспива" и след малко телевизорът се рестартира на същия канал и всичко се повтаря докато не рестартирам с изваден кабел от тунера .
    За всеки случай звъннах на Нет1 и им описах проблема - ако е при тях, да се огледат и да вземат мерки .
    По-неприятното ще е, ако телевизорът (Самсунг UE32B7020WW според стикера, вътре е 7020WP с CI+ модул) е виновен за това...
    Вероятно проблема е при Нет1
    но можеш и да ъпгрейдваш телевизора си с нов фърмуер и да видиш дали няма да се оправи проблема

http://www.samsung.com/download/Mode...e=FM&language=

http://www.samsung.com/download/File...e=FM&language=

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Имам следното питане-абонирам съм за ХД пакета на Близу, обаче не мога да разбера дали тези програми са 5.1 или не. Иначе пише Dolby Digital 3/2.1, какво ще рече това?
    п.п. с вграден тунер съм

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Dolby Digital 3/2.1 е 5.1. Ако го слушаш на телевизора няма как да го усетиш реално 5.1
    Изкарай го през оптика към съответния ресийвър с 5.1 колони.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Изкарах го, но не го познава като 5.1 Каква може да е причината?

6. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Вероятно проблема е при Нет1
    но можеш и да ъпгрейдваш телевизора си с нов фърмуер и да видиш дали няма да се оправи проблема
    В момента ТВ-то е с последната читава версия преди заключените за даунгрейд версии (Т-CHUCIPDEUC-3000.0), така че ъпгрейдът на фърмуера засега е опция някъде зад хоризонта
    Поразгледах дъмпа на каналите с ChanEdit-0.42 от SamyGo, но няма очевадна опция, която да отличава двата канала от останалите, така че засега съм на изчакване

П.П. Вчера закарах при нашите един B530, де да се сетя, че ще ми трябва за проба

7. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от bossorange
    Имам следното питане-абонирам съм за ХД пакета на Близу, обаче не мога да разбера дали тези програми са 5.1 или не. Иначе пише Dolby Digital 3/2.1, какво ще рече това?
    п.п. с вграден тунер съм
    Това ще рече L(eft),C(enter),R(ight)/LS(urround),RS(urround).L(ow)F(requency)E(ffects)
    Не знам с какъв телевизор си, но би трябвало да има меню което да управлява звуковия изход (audio output), който когато го има мисля че по правило е оптичен. От въпросното меню избери Auto, което по подразбиране би трябвало телевизора да поздразбира да изкарва входния аудио формат на конкретното предаване в същия към външен звуков процесор. Би трябвало да стане, ако не опитай от същото меню Raw (ако има такава опция). LPCM може да бъде както многоканално, така и down mix в двуканално, според това какво прави телевизора. Ако на външния процесор показва Dolby Pro Logic, или DTS Neo значни от звуковия изход на телевизора излиза двуканален down mix, иначе би трябвало да показва Dolby Digital.
    Не всички предавания на HD са 5.1 (3/2.1), еле па Планета HD
    Успех в борабата с многоканалния звук.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Явно моят тв (z5500) няма ДТС декодер, има само ДД през оптичния вход. Това възможно ли е?

10. Novice
    Тук е от
    Jun 2009

Да споделя моето мнение за blizoo /Русе/ и HD каналите.
    На първият ден от започване на рекламата за HD и смяната на името се абонирах за пакета.
    Явно бях един от първите, защото от офиса им в центъра на град Русе още нямаха ясна представа точно за услугата, активирнае, канали и т.н.
    Взеха ми все пак парите и активирава услугата за два TV без техни приемници.
    Първите дни имаше проблем със сигнала - постоянно се появяваха артефакти, въпреки, че сигнала им беше 'висок'.
    Подадох сигнал и на следващият ден явно са направили нещо, защото артефактите изчезнаха, но се появиха други проблеми. Например дават фигура на човек и в един момент определна област се размазва /пикселизира/: ръка, част от дрехата и т.н.
    Пак се обадих и на следващият ден /неделя?!?!/ми пратиха техник да провери лично.
    Техникът се убеди, че проблема не е от връзките при мен, измери сигнала и според неговите думи беше по-силен от необходимото - 85 db. Провери и усилвателя, който е във входа на блока и каза, че и на него му идва твърде силен сигнал и трябва да провери предния преди него, тъй като той си го знае, че има проблеми там.
    На следващият явно са правили нещо защото вече една седмица всичко е както трябва, няма пиксели, няма артефакти, всчико е наред, засега.

За звука: Dolby Digital 5.1 при мен излиза при National Geographic HD и Discovery Showcase HD.
    Останалите пише само Стерео, a ресийвъра го разпознава катo PCM.

11. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от bossorange
    Явно моят тв (z5500) няма ДТС декодер, има само ДД през оптичния вход. Това възможно ли е?
    Абсолютно, защото доколкото знам няма телевизор към момента който да изкарва DTS през оптичния. За това няма технически проблем тъй като DTS спокойно върви по оптика , предполагам са повече лицензни борби. Аз също се боря с някакъв пиратлък Black Hawk Down който показва DTS звук, през DIVA плейър в телевизора и оттам оптика до процесора, който ми показва DTS Neo или Dolby Pro Logic, което е сигурна индикация за down mix.
    От друга страна не съм чувал за излъчване което да ползват DTS за многоканален звук, това е територия на DD и то от години. DTS е в кината, BD, DVD, така че няма да е проблема при многоканалния звук (когато го има разбира се) от местните HD пакети.

12. Тук е от
    Jul 2009

може ли от кабелния оператор да разберат ако преместя set top box на друг адрес и там да го включа в друг телевизор

13. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010

Ако си към Blizoo - все още не.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

dvdo, новите Самсунзи имат DTS декодер за видео плеъра си. Друг е въпроса за какво ти е. Вярно, ще чуваш звука на тези филми, но на говорителите на телевизора.

16. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от danymish
    може ли от кабелния оператор да разберат ако преместя set top box на друг адрес и там да го включа в друг телевизор
    И да разберат какво от това нали им се плаща. Българите в чужбина масово си вземат СТБ и карта от Булсат и си гледат в чужбина и това не се санкционира от оператора ,даже напротив.

17. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    dvdo, новите Самсунзи имат DTS декодер за видео плеъра си. Друг е въпроса за какво ти е. Вярно, ще чуваш звука на тези филми, но на говорителите на телевизора.
    Това което имам предвид ако в телевизора влиза DTS от какъвто и да е източник, да бъде изведено през optical audio out към процесор пак като DTS (pass through).
    Ако Samsung го правят чудесно, но не разбирам какво отношение има плеъра. Както вече споменах от източник показващ DTS 6 ch аудио през DIVA (HDMI) има звук в LG. От оптичния на LG обаче, на процесора показва DTS Neo, което е индикация че не е дискретен DTS. Впрочем сега схванах за Samsung - LG директно през USB показва unsupported за DTS.

Остава отворен въпроса има ли телевизор към момента който извежда DTS през аудио изхода.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не знам дали Самсунга го вади през оптиката. Би било добре ако е така.
    Diva имаха проблем с звука с определени версии на софтуера. Виж в темата, май го решиха.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 99 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе