Страница 85 от 99 ПърваПърва ... 3575838485868795 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,261 до 1,275 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    М-Сат кейбъл вчера допълниха цифровият пакет с още 4 програми
    DM Sat - сръбска чалга
    Scuzz - английски канал за тиинейджъри
    Duck TV - Словенски детски канал с анимация /няма превод/
    Visage TV - фешън канал /българска имитация на Fashion TV/
    Ако смятате ,че си струват си пуснете актуализация на списъка с DVB-C програмите.
    Ама дали ще ми размести подредбата? Защото доста време си играх да ги нареждам.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1295468047[/time]_________________________________________________

Някой запознат ли е, дали без модул на Мсат може да се гледат всичките канали + HD-тата? Защото тогава какъв е смисъла на модула и картата ( освен HBO и другите три в пакета ) ?

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna
    Ама дали ще ми размести подредбата? Защото доста време си играх да ги нареждам.
    При мен ,телевизорът /от подписа/ ги добави накрая в списъка с тв програмите.

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna
    Някой запознат ли е, дали без модул на Мсат може да се гледат всичките канали + HD-тата? Защото тогава какъв е смисъла на модула и картата ( освен HBO и другите три в пакета ) ?
    Не. Повечето цифрови програми на М-сат са платени - около 85%.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Кабеларка на нож с Нова тв

Спор за цени между медийната компания Ем Ти Джи, собственик на програмите с марката “Диема” и “Нова”, и най-големия кабелен оператор “Близу” може да лиши хиляди семейства от популярни предавания. Двете страни още не могат да се споразумеят каква цена да плаща операторът за програмите на “Нова броудкастинг груп”. Собствениците на Нова телевизия настояват за по-висока месечна такса, която щяла да бръкне в джоба на крайния потребител най-много с 4 ст.

“Причините за минималното увеличение на таксата, което искаме, са икономически. Значително са завишени разходите за създаване на качествено съдържание и атрактивни телевизионни програми. А увеличението на цените за разпространение е по-малко от това за разходите за създаване на програмите”, заявиха от Нова. Срокът двете страни да се договорят е краят на месеца. Ако това не стане, абонатите на “Близу” ще останат без “Календар”, “На кафе” с Гала, “На четири очи ” с Цветанка Ризова, “Сделка или не” и т. н. Футболните маниаци няма да могат да се наслаждават на мачовете от Шампионска лига, нито пък на феноменалните голове на Димитър Бербатов в английската Висша лига.

Двете страни не казват колко е месечната такса, която плаща операторът, “защото е търговска тайна”. Но от “Нова броудкастинг груп” уточниха, че парите за таксата, която им плащат операторите, са едва 5% от сумата на месечния абонамент на техните абонати. При 30 лв. такса излиза, че става дума за 1,50 лв.

Освен това операторите имали възможност да закупят право за разпространение на всеки канал на “Нова броудкастинг груп”, но цената за пакета от програми била много по-изгодна за тях. Според запознати и по неофициално потвърдена информация “Близу” плаща месечно на “Нова броудкастинг” “шестцифрена сума, но сега искали повече”.

В официалното становище на “Близу” по въпроса се казва, че “телеком операторът ще защити интереса на потребителите си в преговорите за излъчване на каналите”. От “Близу” не искали да вдигат цените и да товарят клиентите си, но това ще е невъзможно, ако се вдигне стойността на пакета на Ем Ти Джи.

Според мениджмънта на “Близу” исканото увеличение за излъчване на програмите е необосновано и не съответства на икономическите реалности по време на криза. “Близу” не приема подхода и условията на Ем Ти Джи”, се казва в становището.

На сайта на кабелния оператор се появи съобщение, че излъчването на програмите на Ем Ти Джи може да спре след 15 януари, ако не се подпише нов договор между спорещите страни. От компанията обаче се надяват да не се стига дотам. От “Близу” предупреждават, че ще използват всички законови средства, за да защитят потребителите си.
    В Европа гледането на футбол излиза по-солено

В Англия футболният пакет на "Скай" е 20,95 лири (48,62 лв.) на месец. Включва Висшата лига и Шампионската лига (по един мач от кръг), но не и платените срещи. Те струват по още 4 лири (9,30 лв.). В пакета са само ранният съботен и неделният двубой от 18 ч плюс дуелът в понеделник, ако има такъв. Другите мачове - късният съботен и двата ранни неделни, са в пакета на ESPN, който "Скай" също предлага, но срещу още 10 лири (23,20 лв.). Там влизат по два мача от Бундеслигата и Испания, Купата на Англия и Лига Европа. А всички по-интересни мачове от Шампионската лига при "Скай" са платени отделно. Това са само спортни пакети, без други канали. Базовото включване към системата струва 130 лири (301,70 лв.).

И в Германия властва "Скай". Само за Бундеслигата и Шампионската лига се плащат 35 евро (68,50 лв.) месечно.

В Испания хегемон е "Канал +". По 18 евро (35,20 лв.) струва "Канал + Лига", който излъчва първенството. За международни двубои цената е допълнително още 15 евро (29,37 лв.).

В Италия пакетът на "Скай" включва първенство, Шампионска лига, Лига Европа и 1 мач на уикенд от Европа. Общо - 29 евро (56,78 лв.).

У нас гледаме Англия, Испания, Италия, Германия, Аржентина, Бразилия и *****.

Мачовете са в пакетите на операторите срещу цени от 15 до 25 лв., в които обаче влизат и останалите телевизионни програми.
    А покупателната ни способност пада

Дори и излъчването на футболни мачове да струва повече в Европа, отколкото у нас, това не означава, че европейците отделят по-голяма част от дохода си за гледане на телевизия.

България не само е на последно място по доходи сред страните в ЕС - по последните проучвания покупателната ни способност намалява. Според изследване на германски институт за пазарни анализи показателят, който отчита нетни доходи, очакванията за БВП, инфлацията, цените на стоки и услуги в България пада спрямо нивото си от 2009 г. През тази и следващата година покупателната ни способност ще е 2618 евро на човек, докато средното ниво за ЕС е 14 202 евро и се очаква през 2011 г. да нарасне още. Страната с най-големи финансови възможности е Лихтенщайн. Там годишно на човек се падат 50 хил. евро.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=743225

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте, може и да е коментирано по-назад в темата, но не можах да го открия (много е дебела). Предстои ми закупуването на ТВ, вече съм го избрал (SAMSUNG LE-32C550). Искам да попитам какво ще бъде качеството на инфо канала в него. Сега гледам със set-top-box. Много съм доволен от информацията за канала, бъдещите и настоящите предавания, прогреса на текущото предаване и т.н. Ще има ли някакви проблеми самсунга, като му сложа ca modul-а ? Благодаря.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от sevdo2000
    Здравейте, може и да е коментирано по-назад в темата, но не можах да го открия (много е дебела). Предстои ми закупуването на ТВ, вече съм го избрал (SAMSUNG LE-32C550). Искам да попитам какво ще бъде качеството на инфо канала в него. Сега гледам със set-top-box. Много съм доволен от информацията за канала, бъдещите и настоящите предавания, прогреса на текущото предаване и т.н. Ще има ли някакви проблеми самсунга, като му сложа ca modul-а ? Благодаря.
    Няма да имаш проблеми с EPG-то ,освен ако кабелният ти оператор не обърка нещо с настройките.

При мен днеска на обяд М-сат Варна спряха за малко сигнала и после ,като се появи липсваше инфо в EPG-то....

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Благодаря за втори път Hristoslav2, и в други теми за избора на ТВ си ми отговарял коректно. Поне научих нещо полезно а именно че инфото се казва EPG. Да попитам и друго. Не знам по какви канали се носят субтитрите на HBO, HBO Comedy и на няколко други програми вече не ги помня (мисля че Cinemax), но при превключване на канал, усилване или някакво друго действие с дистанционното на set-top-box-а, субтитрите изчезват и се появяват след 5 6 .. 10 сек. Дразнещо е ... Discovery е също със субтитри но няма този проблем. Това дали ще се оправи със самсунга?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

EPG- Electronic Program Guide /електронен програмен гид/
    Това за временното изчезване на субтитрите е причинено от натоварването на процесора в set-top-box-а или е някакъв бъг във софтуера. Discovery е със вградени субтитири и затова при него нямаш този проблем.

10. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте!
    Ползвам цифрова кабелна от Нет1 директно в DVB-C тунера на Sony KDL-32EX500.
    Забелязвам, че често EPG-то на телевизора не вади информацията за всички канали - най-често само на активния и няколко от същата страница, но не всички. Ако е поработил време може да има инфо на произволни канали на няколко страници но не на всички. Ако сменя канала тогава вади инфото за него и след това го има и в EPG, но ако започвам да "прелиствам" гайда - пак под 50% имат инфо, за останалите "No Program Information . "
    Това нормално ли е, проблем от оператора ли е или "повредата е в моя телевизор"?

11. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Абонат съм на BBC Cable гр. Казанлък. Тези хора имат някаква мания постоянно нещо да променят, което е доста изнервящо за нас потребителите. Последния проблем, който се появи при мен е, че при програмите на честота 386 мхц започна да прекъсва звукът. Телевизорът е Филипс 5404Н. На другия телевизор с тяхно устойство проблема го няма. При проведени разговори ми казаха, че проблема е в настройките на телевизора, но защо на всички други програми няма проблем. По принцип то и няма какво да се обърка в настройките на звука. Дразни ме защото в този обхват е Нова Спорт. Лошото е, че нищо не мога да направя, тъй като имам договори само за аналогова телевизия, а цифровата е "бонус".

12. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Конакс модулите Смит какъв е начина да им бъде обновен софтуера? Питам понеже моят модул е с версия 2.5.10m2, а на братми е 2.5.9m2 и двете са хардуерна версия 2.2.1. Явно Мсат не пускат обновления на софтуера по-мрежата си за модулите.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kambone
    Здравейте!
    Ползвам цифрова кабелна от Нет1 директно в DVB-C тунера на Sony KDL-32EX500.
    Забелязвам, че често EPG-то на телевизора не вади информацията за всички канали - най-често само на активния и няколко от същата страница, но не всички. Ако е поработил време може да има инфо на произволни канали на няколко страници но не на всички. Ако сменя канала тогава вади инфото за него и след това го има и в EPG, но ако започвам да "прелиствам" гайда - пак под 50% имат инфо, за останалите "No Program Information . "
    Това нормално ли е, проблем от оператора ли е или "повредата е в моя телевизор"?
    Вади информация само за каналите ,за които има подадена такава/въведена в сървъра от оператор/. По принцип зареждането зависи от сигнала и настройките на сървъра и затова при прелистване някои програми ги зарежда по бързо, други по бавно. Повредата не е в твоят телевизор ,а в настроиките на кабелният ти оператор.
    Причината - на техният приемник ,да нямаш никакви проблеми е ,че те сами си пишат софтуера на приемника и така синхронизират работата му с на апаратурата в централният им офис.

Цитат Първоначално публикувано от abv
    Абонат съм на BBC Cable гр. Казанлък. Тези хора имат някаква мания постоянно нещо да променят, което е доста изнервящо за нас потребителите. Последния проблем, който се появи при мен е, че при програмите на честота 386 мхц започна да прекъсва звукът. Телевизорът е Филипс 5404Н. На другия телевизор с тяхно устойство проблема го няма. При проведени разговори ми казаха, че проблема е в настройките на телевизора, но защо на всички други програми няма проблем. По принцип то и няма какво да се обърка в настройките на звука. Дразни ме защото в този обхват е Нова Спорт. Лошото е, че нищо не мога да направя, тъй като имам договори само за аналогова телевизия, а цифровата е "бонус".
    Проблема е в настройките на апаратурата в офиса на кабелният ти оператор.

Цитат Първоначално публикувано от TODD
    Конакс модулите Смит какъв е начина да им бъде обновен софтуера? Питам понеже моят модул е с версия 2.5.10m2, а на братми е 2.5.9m2 и двете са хардуерна версия 2.2.1. Явно Мсат не пускат обновления на софтуера по-мрежата си за модулите.
    Софтуера могат да го обновят само в централният им офис.

14.  

15. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

hristoslav2 Благодаря за отговора. А имашли информация коя е последната версия.

16. Тук е от
    May 2006

Мисля да ставам абонат на Близу и имам малко въпроси, ако някой от форума може да помага.
    Понеже все още мрежите на Кейбълтел(ЕСТНЕТ) и Евроком са различни, така и честотите на които се намират цифровите канали са различни. Аз дълги години съм клиент на Кейбълтел(ЕСТНЕТ) там честотите ги знам. Но сега в новото жилище има вече само кутия на Евроком и ме интересува някой знаели всички честоти на пакетите? До колкото разбрах на 746/6875/QAM64 се намира NIT-таблицата със всички канали, но дали се включва и пакета с HD каналите? Понеже те са на QAM256.
    Интересувам се защото искам сам да си настроя програмите като ме включат и да не оставам това на техниците.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А модул и карта имаш ли?
    И аз имах идея сам да си ги настроя /знаех честотите/, но от Близуу казаха, че за да важи гаранцията на модула /купен от тях/, трябвало те да го инсталират.
    Смешното беше, че реално пак аз им казах как да го направят защото те го гледаха като голям камък.

18. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    А модул и карта имаш ли?
    И аз имах идея сам да си ги настроя /знаех честотите/, но от Близуу казаха, че за да важи гаранцията на модула /купен от тях/, трябвало те да го инсталират.
    Смешното беше, че реално пак аз им казах как да го направят защото те го гледаха като голям камък.
    Ами модул си купих (Smit Conax) от Технополис и като дойдат да вържат кабела мисля само картата да ми датат. Така преди със Set-Top-Box-овете при майками все аз ги пусках, особено като нямаше още NIT-таблица и 3-те пъти когато идваха техниците аз ги настройвах. За това сега с тези CA-модули направо не ми се мисли...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 85 от 99 ПърваПърва ... 3575838485868795 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе