Страница 45 от 99 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от venci79
    НИКОИ от тук разбиращите не би позволил такова животно финлукс да влезе у тях.
    И защо не ?? Спокойно може да си вземеш един такъв за кухнята. Всеки преценява според нуждите и възможностите си - това е решил ,че му трябва ,това си е взел. Ти ,ако си на неговото място и в неговите условия дали би си взел задължително телевизор с DVB-C тунер ?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Някой на Blizoo може ли да сподели кои канали са мултиезични и на кои канали има DVB-субтитри?
    От един бърз преглед си спомням, че на Discovery-тата, Animal Planet, Hallmark, AXN-ите субтитрите са вградени в картината, което няма да коментирам колко идиотско е. Особено като лепнат черен фон отзад.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз не намерих канал с DVB субтитри. Евроспорт има 2 аудио потока и си работи нормално.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Само Евроспорт ли е с 2 аудио потока?
    А за DVB-субтитрите - жалко, много жалко. Аз съм на доста по-малка цифрова кабелна мрежа и имаме доста канали с DVB-субтитри.
    Ще обясня накратко какво означава на въпросните канали субтитрите да са вградени. Discovery-каналите, Animal Planet, Hallmark и 3-те AXN-а се излъчват официално от спътник с кодировка PowerVu(+). Има два начина за свалянето им - с много скъп DVB-S -> DVB-C трансмодулатор, който запазва обаче качеството и DVB-субтитрите, или с обикновен PowerVu приемник. След обикновения приемник видеопотокът се взима заедно със субтитрите (така стават вградени в картината) АНАЛОГОВО от изхода на приемника и общата мацаница от видео + субтитри се цифровизира.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Нямам идея за други канали. Аз реално гледам 10-тина общо. Тези със субтитрите не ги гледам /или много рядко/, а ги проверявах за друг член на форума, че се интересуваше.
    Иначе от познат, на който вярвам, знам че КТ не правят преобразуване в аналогов сигнал на каналите от сателита. Не знам дали това се отнася и за тези със субтитрите.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от venci79
    ти сам го казваш не ми трябваше DVB-C тунер.а всеки от разбиращите тук ще ти каже си е просто задължително телевизора да има такъв и всеки от тук разбиращите не би си купил от турските телевизори финлукс така че сам се прави извода и не се коси за другият път ще знаеш телевизора задължително с DVB-C тунер и в никакъв случаи турският финлукс щото за тези парички ще вземеш каде по добър самсунг че можe и с DVB-C тунер да е
    даже.аиде без нерви всеки прави грешки доказателство за твоята грешка е както ти споменах по горе НИКОИ от тук разбиращите не би позволил такова животно финлукс да влезе у тях.
    Ако си забелязал в една друга тема за избор на ТВ има 5 /пет/ притежателя на финлукс, така че това "никой" го разправяй на некой друг или 5 не е равно на нула с други думи. Следващия път пак ще си купя финлукс без дори да те питам, щото не искам парите от тебе, а си ги изкарвам. Питай тогава другите във форума, ако няма да ползат кабелна за чий им е телевизор с DVB-C тунер. За това дали е задължително да го има, всеки сам си преценява, обаче само ти правиш опити за внушения и то специално за мен. Вече втори път ти казвам баце, ако 79 ти е набора, моя е 65ти и най-малко от теб ще искам акъл във форума. И престани да ми пробутваш самсунгите, ако си нямаш такъв купи и му се кефи.
    Иначе за писанията ти по мой адрес и марката телевизор, надявам се има модове и админи да се занимават с тях.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от deian
    А за DVB-субтитрите - жалко, много жалко. Аз съм на доста по-малка цифрова кабелна мрежа и имаме доста канали с DVB-субтитри.
    Ще обясня накратко какво означава на въпросните канали субтитрите да са вградени. Discovery-каналите, Animal Planet, Hallmark и 3-те AXN-а се излъчват официално от спътник с кодировка PowerVu(+). Има два начина за свалянето им - с много скъп DVB-S -> DVB-C трансмодулатор, който запазва обаче качеството и DVB-субтитрите, или с обикновен PowerVu приемник. След обикновения приемник видеопотокът се взима заедно със субтитрите (така стават вградени в картината) АНАЛОГОВО от изхода на приемника и общата мацаница от видео + субтитри се цифровизира.
    За тази глупост ,трябва да благодариш на шефовете на Булсатком-те държат правата за излъчванета на тези програми на територията на България. Гледат да икономисат пари от всичко:
    -от наем на транспондери
    -от купуване на качествено скъпо оборудване в станциите
    -от качествено оборудване за абонатите
    Иначе спонсорират разни задръстени футболни клубове и концерти...Ако видиш пък шефа им какъв изсухляк е....ходи на бизнес срещи по дънки ,маратонки и раздърпана тениска
    Навремето ,преди 3 години беше обещал ,че ще качват собствен сателит. Къде е сателита сега??

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

О, специално тези канали си имат друг, доста по-добър официален сорс, различен от Булсат. Иначе на Булсат са с вградени субтитри от край време, пуснати по най-баламския начин. Но кабелните оператори (легалните) имат специални приемници и карти за тези канали за да ги свалят именно от официалния сорс, а не от Булсат.

11. Тук е от
    May 2010

Здравейте,някой намери ли разрешение на въпроса със запаметяването на цифровите програми на bbc cable.При мен на автоматично търсене на държава "други" ми намира 72 цифрови програми+12 радио.Когато започна да ги търся ръчно последните пакети от честотите ми ги наслагва едни върху други.

12. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Колега с какъв телевизор си. Аз съм с Филипс 5404Н и хващам всички програми (даже има и дублирани) сам с версия на софтуера 066. Така е и при други колеги с Филипс. При всички други версии на софтуера, даже и най-новата реже програмите. Писах няколко пъти на представителите в България ама на тях не им пука изобщо, че някой има проблеми. Ако си с друга марка телевизор не знам какво да те посъветвам. Но сякаш проблема основно е в BBC Cable. С техния приемник се хващат всичките цифрови програми, но няма НД-та
    Оказа се, че проблема го имат и с някои модели LG и Sony.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ако не хващате нещо от цифрова кабелна, проблемът е единствено в кабелната.
    Просто много кабеларки правят цифрова ТВ по възможно най-евтиния начин и настава една каша в параметрите, сред която телевизорът не може да се оправи.

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Това е така , но интересно защо техните СТБоксове ,рожби на китайско-българското гаражно производство ,се справят , вярно че в повечето случаи сканират ръчно , но нямат проблем като цяло.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Защото на боксовете те им пишат firmware-а. Докато на телевизора firmware-а си работи по стандартите.

17. Тук е от
    Oct 2009

hristoslav2 помагай, ти баща, ти майка Имам ТВ Sony KDL-32W5500, модел от март миналата година и само дето не пере чорапи Има всичко, което трябва на обикновен ТЕЛЕзрител. С HD тунер е и МПЕГ-4, а CA модула си закупих от Кейбълтел за 109 лв още миналат година, конфигуриран точно за този ТВ. До преди седмица всичко беше наред, но изведнъж ми изчезна цифров пакет, който включва Диемите / и трите/, РИНГ.БГ, Канал 3, Евроспорт и още няколко руски и маловажни, които не гледам - общо 9 на брой канали. Цифровия тунер си ги намира програмите и със СЕТ-ТОП-БОКСа на фирмата пакета излиза, а с КА модула дето е закупен от фирмата не ще, при положение че цяла година са излизали. Ползвах на комшията КА модула, но и с неговия модул цифровия пакет не излиза. Според техниците повредата е в моя ТВ, а не ми се носи в сервиз. Чудя се, дали не може нещо да се направи от бившия Кейбълтел, сегашен Близу. В началото си писал за този проблем, но не знам дали е същия, за да им кажа да си оправят застъпването на каналите?

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А като извадиш модула хващаш ли ги тези канали? Знам, че няма да се виждат и ще ти пише кодиран, но въпроса е дали ги хваща тунера.
    Аз не знам да има връзка между кам модула и приемането на каналите и пакетите. ТОй служи за разкодирането им.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 99 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе