Поста е за колегите от Северозападна България.Пропуснал съм да го спомена.
Поста е за колегите от Северозападна България.Пропуснал съм да го спомена.
Сега пък остава да те помолим да кажеш и в кой град е това, защото във Видин представителката на кабелния разпространител казва, че няма HD програми....и съответните приемници, разбира се.
Marty, изкам да те попитам с приемника ли ги хвана тези канали или със тунера на телевизoра ,защото и аз ги хващам ама със тунера на тв-то, но пък не мога да гледам другите канали, защото са кодирани,а както стана ясно не можем да си вземем модул ,защото нямоло все още за GRIFFIN.
Аз имам идруг проблем сигнала на HD каналите ми е слаб и непрекъснато ми насича, ако се обърна към кабелнияя оператор ме страх да не ми спрът по някакъв начин HDтата.Та вупроса ми е има ли начин да усиля сигнала.Силата на сигнала ми е 70% а пък качеството на сигнала ми е 35% .Тка поне ми ги показва тв-то.
Нищо не пречи да ползваш приемника за едните канали, а телевизора за останалите.
Извикай техници и кажи, че сигнала ти е слаб да го замерят. Той ако е слаб в телевизора ще е слаб и в приемника. Слагал ли си някакви сплитери у вас?
Не нямам сплитери, другите канали са си добре само на честотата на която се хващат HD каналите сигнала е слаб.Нo интересното е ,че през приемника не ги ловя (HD) a само през тунера на тв-то.Имаш ли идея какво става?
Тези които се предлагатАм предполагам,че приемника ти не е цифров Тези които се предлагат от кабеларките са за да преубразуват цифровия сигнал в аналогов за да се приема от по- старите аналогови телевизори Ако хващаш останалите канали на кабеларката (предполагам говорим за ЦИФРОВА телевизия) означава,че каналите им не са кодирани(иначе ти трябва CAMодул за разкодирането им)HD си ги гледаш на ТВ-то защото имаш DVB-C (Digital Video Broadcasting Cable) тунер.Първоначално публикувано от montresor
Значи да ги попитам дали могат да усилят сигнала и това е.
Хващам и останалите ,но някои са кодирани други не.
Как е при вашите оператори. При мен постоянно се разбъркват програмите от оператора. Имам опция с, която мога да забраня актуализирането, но не виждам смисъл. Какво толкова променят през ден. Спират, пускат, разместват, изобщо кофти работа.
Ти нали плащаш за цифрова телевизия? Нищо не могат да ти кажат, че ги ловиш и на телевизора. Да дойдат и да замерят сигнала. Ще сменят нещо по трасето и ще ти пуснат по-силен сигнал.Първоначално публикувано от montresor
При нас /CableTel/ не ги пипат толкова. Аз реално гледам 7-8 канала и поне те не са мърдали от години.Първоначално публикувано от abv
abv, разместват честотите на каналите, за да наместят нови или да запушат дупки от стари. И при CableTel разместват, но предимно в аналоговия пакет - цифровият не го пипат, а обновяването става с пресканиране на каналите.
ОК, благодаря ще ги извикам да видя какво ще направят.
И аз съм така , приемника не може да ги хване - можеби не подържа HD каналите , при мен приемника ги хваща като радио - това забелязах .Първоначално публикувано от montresor
Няма как със приемник за SD канали, който има само СКАРТ изход да хванете HD канали. Едно, че няма нужния тунер в него и друго че няма HDMI Изход.
jonov, марка и модел на приемника ти?