Изобщо гледаме аналогова телевизия с добро качество ...То и как да се гледа цифров сигнал на аналогов телевизорПървоначално публикувано от lazarus18
Изобщо гледаме аналогова телевизия с добро качество ...То и как да се гледа цифров сигнал на аналогов телевизорПървоначално публикувано от lazarus18
Deltaline - модела незнам сега не съм при него - Кабелна ЕКК - 2 броя HD канали но само на телевизора ги хващам .Първоначално публикувано от Shienar
И предполагам каналите ти в HD вариант са Eurosport HD и National Geographic HD. Стандартните Топи-та (6100) по подразбиране добавят HD-тата след всички останали пакети при телевизиите. Делтите (ако е същото устройство като в първия пост по темата) действа като PVR-ите на TF (5110) и ги слага при радио програмите. Самите устройства обаче не поддържат HD, съответно това, което можеш да "гледаш" е звука на канала и картина с черен цвят. За да ги гледаш ти трябва или устройство с HD поддръжка или CAM модул, като за второто ще ти е необходим и телевизор с DVB-C.
Точно така ,слага ги като радио ,а иначе на телевизора ги гледам през DVB-C.Първоначално публикувано от Shienar
Програмите са 2 немски ZDF . Das erste - и не са кодирани , с 10 пъти по добро качество от наши сато херос тв която сигурно върви от видео
За Враца става въпрос.А ти пробва ли с тунера на телевизора?Първоначално публикувано от Danri
С тунера на тв-то.Сигнала е перфектен и не насича.А относно модула се очаква скоро - разбрах че имали няколко тестови бройки.Първоначално публикувано от montresor
Здравейте на всички кратко и ясно да попитам кабелната ми предоставя и цифрова телевизия но не съм събрал пари за тфт още а имам и още 1 телевизор та какъв приемник ми трябва да си купа за да мога да гледам цифрова на кинескопен телевизора и между другото съм се вързал гратис тоест платих на кабелжиите да не ме вкарват в компа дали могат да ме засекат по сигнала на приемника или dvb-c то на бъдещия ми телевизор?
Ти ще си купиш приемник, ама карта как ще си вземеш като не си абонат?
Коя е кабелната?
Такива тарикатлъци не се толерират тук... замислих се дали да ти отговарям, ама айде.
Целта на цифровата е да секне точно тоя тип "употреба". В приемника има една "сим" карта, която се контролира от компютър при оператора и веднага ще те изловят.Първоначално публикувано от speka
Като искаш без пари си гледай аналоговата докато я има.
Гледам, че доста хора от Казанлък имат проблеми с единствения кабелен доставчик - BBC Cable. Интересно ми е дали някой от тях влиза във форума и дали на някого му стиска да напише нещо тук, пред хората дето най-съвестно всеки месец си плащат таксите. Иначе дърпат шалтера.
Има ли смиъл от това . Това е монопола . В Лом имаше 2 кабелни , сега се обединиха и ако не ти изнаса няма при кого да отидеш . Едно време беше същото с БТК , дано не им се случи същото . Добре си помислете КАБЕЛДЖИЙ .Първоначално публикувано от abv
Изкам да попитам, на колегите от северозападна България изчезнаха ли им HD каналите, защото моите се скапаха не хващам нищо вече, аз съм от Мездра, ако има някои от Враца да сподели.Благодаря.
Здравейте,
Имам Philips 37PFL5604H и ползвам цифрова от ЕКК с CAM Conax. В определени моменти - при рязка смяна на картината, например реклами, динамична смяна на цветовете, близък кадър от футболен мач и др. се получават дефекти и пикселизация - картината става на "квадратчета" за момент, след което се оправя. Поетапно отхвърлям възможните причини - CAM, кабели и връзки, настройки на ТВ-то, измерване на силата на сигнала от техниците и др. Останаха 2 - цифровият тунер и качеството на сигнала. Снощи видях допълнение в меню - Options -> Състояние -> Сила на сигнала и Качество на сигнала, което явно се е появило след актуализация с последния firmware. Данните бяха следните:
Силата на сигнала се визуализираше подобно на Wifi connection с 5 нарастващи скали. При мен силата беше на 3 степен.
Качеството на сигнала -> добро с някакви буквено-цифрени кодове. По въпроса за силата предолагам, че трябва да бъде на 5-та степен, а по въпроса за качеството не знам дали има следваща позиция след "добро", не знам каква е градацията тук. Нека ако някой има сходни проблеми или наблюдения по въпросите да сподели опита си.
P.S. Преди малко ми се обадиха от ЕКК /периодично им се обаждам по повод проблема/ и ми казаха, че нищо не може да се направи. Споменах им за компресията на сигнала - не зависело от тях, така идвал сигналът. А и тяхната мрежа била едикаква си /според мен - скапана/, нямало доставчик, който да ми предложи по-добър сигнал. Щяли да сменят технологията след няколко месеца. Това е по въпроса с моя проблем. Ако някой има предложение - нека сподели.
Че то като гледам всички кабелджии в България са еднакви. Всички имат проблеми, които не зависят от тях (може би от извънземните). Всички все правят нещо революционно, което ще стане след няколко месеца (ама никой не казва колко). Нека някой да си похвали оператора, че да ни се вдигне малко самочуствието. Дано да има такъв.
Аз съм доволен от моите, качеството е 1:1 със сателита, просто защото не компресират допълнително. Имам си нужните канали, боксът е малко дървен, но ако имаш DVB-C тунер историята е друга (а и още не са кодирани). Реагира се бързо (ей сега като стана белята с Eutelsat W2 и до часове смениха източниците де що е възможно и останаха само 2-3 канала без сигнал) и така.
някой ползвал ли е и какви са отзивите за http://www.tivia.bg/#/home/1/
- четох че СетТоп Бокса е моторола 1900 с НДМИ