Страница 83 от 99 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Shienar
    Batboy, конкретизирай за кой доставчик става въпрос. Също какво имаш предвид под "сим" карта - виждам че в едното изречение говориш за нея, а в другото питаш за "картата за приемника" - ако те разбирам правилно говориш за едно и също нещо.
    Говоря за "сим" и друга карта защото и на мен не ми стана много ясно, колко карти има за "бучкане" чрез които доставчика може да те следи...
    То ако става дума за някакъв MAC, то аз няма да си го измислям, но проблема е че от място(адрес еди кой си) изведнъж ще се появи на съвсем друг адрес, това всъщност ми е питането. Има ли начин да те хванат като MAC изведнъж се появи на място което те не са очаквали?

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Batboy
    Става дума за Близу, преди бяха Кейбълтел, още по-преди София Кабел...Говоря за "сим" и друга карта защото и на мен не ми стана много ясно, колко карти има за "бучкане" чрез които доставчика може да те следи...
    То ако става дума за някакъв MAC, то аз няма да си го измислям, но проблема е че от място(адрес еди кой си) изведнъж ще се появи на съвсем друг адрес, това всъщност ми е питането. Има ли начин да те хванат като MAC изведнъж се появи на място което те не са очаквали?
    Не ми стана много ясно ,но предполагам ,че питаш - дали могат да те засекат ,ако отидеш на нов адрес със старият си приемник.
    /сим картата- явно имаш в предвид процесора в приемника ,който си има мак адрес/
    Чрез достъп до приемника ти ,кабелният оператор контролира какви и колко програми гледаш. Кабелната мрежа е една и няма как да засекат къде си се преместил. За тях е важно ,че си в мрежата им- под техен контрол и засичат мак адреса на приемника ти/контролират те/.

4. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Не ми стана много ясно ,но предполагам ,че питаш - дали могат да те засекат ,ако отидеш на нов адрес със старият си приемник.
    /сим картата- явно имаш в предвид процесора в приемника ,който си има мак адрес/
    Чрез достъп до приемника ти ,кабелният оператор контролира какви и колко програми гледаш. Кабелната мрежа е една и няма как да засекат къде си се преместил. За тях е важно ,че си в мрежата им- под техен контрол и засичат мак адреса на приемника ти/контролират те/.
    А ако не сложа картата в техен приемник, а директно в телевизора? Пак ли могат да ме контролират?
    На първа страница беше описано, че в приемника има "сим" карта по която те следят, а ако се прескочи приемника ?

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

В такъв случай те контролират ,само чрез смарт картата поставена в кам модула.
    Смарт каратата комуникира по мрежата със централният сървър на кабелният ти оператор - в който са описани всички карти- кои имат разрешен /пълен или ограничен/ достъп и кои нямат. След като получи потвърждение от сървъра , картата отваря програмите за които си си платил.

В приемника си има процесор ,който върши същата работа като смарт картата - образно го сравних със сим карта за да е по-разбираемо.

6. Тук е от
    Jan 2007

Благодаря! А по въпроса със "заемането" на карта от съсед? Все пак вместо минимум 15лева, срещу карта от 5лева(за втори и Н-ти приемник) не може ли да се заобиколи системата да спестиш 10+лева?

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Не те разбрах добре. Искаш да вземеш картата на съседа /за вторият му телевизор/ и да гледаш с нея?

8.  

9. Тук е от
    Jan 2007

Да, възможно ли е? Ако кабелната връзка не ми е прекъсната? И Кам модула трябва ли да се заявява или той си идва с техен приемник?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Възможно е. Трябва да си купиш само кам модул. Можеш да го купиш от кабелният оператор или някои специализиран магазин.

http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...83%D0%B3%D0%B8

Поставяш картата в него, после поставяш кам модула/с картата/ в слота на телевизора и го пускаш да сканира за програми.

11. Тук е от
    Jan 2007

Т.е. се вижда единствено дали картата е активна, и дали са платени месечните такси? А ограничен ли съм за това което гледа "съседа" да го гледам и аз? Той превключва на канал Х и мигновено при мен се сменя на канал Х? А ако съм пуснал запис за канал У?

Благодаря!

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Гледаш това за което е платил съседа ти-нищо повече.
    Свободен си да избираш програми независимо от това какво гледа той в момента.

13. Тук е от
    Jan 2007

А как да настроя телевизора, чета, че за приемниците трябва да вкараш някаква парола, при телевизора, как да разбера коя парола да вкарам?
    От къде мога да си закупя Tap off елементи?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Нормално-пускаш цифровия кабелен тунер да сканира за програми. Може да гледаш тези за които е платил съседа ти - на всички останали намерени и запаметени ще ти изписва - "кодирана програма". Парола се въвежда само за еротичните програми ,които са с ограничен достъп-родителски контрол/когато е платен техният пакет/. Tap off елементи може да закупиш от повечето магазини за електроуреди и инструменти.

16. Тук е от
    Jan 2007

Не, явно не обяснявам правилно. В сайта на близу за делталайн приемниците е написано, че трябва инсталация и когато попита за парола да напиша "1234". Но това е ако имам приемник делталайн, а като имам само КАМ модул и карта?

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Не ти е нужна парола. Поне така е при мен на М-сат.

18. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivaylodj
    NEOTION са Френски (Правят ги в Европа), а Smit са китайски. На теория моделът на NEOTION трябва да е по-добър, на практика, едва ли ще усетиш някаква разлика. Аз съм с френския, МСАТ Варна дават такива в момента, няма (големи) грижи.
    Аз от няколко дена съм с NEOTION на МСАТ Варна. Но понеже братми преди година си взе Смит и за това питам. В момента наистина дават само NEOTION. За експеримента в момента размених моята с неговата и не виждам да има разлики ще я задаржя няколко дена да видя как е с нея. Но и двата телевизора си бачкат без проблем в момента както и преди. 40Z5500 и 46EX700 на Sony. Много ми е странно също, че NEOTION е по-евтин в БГ, а пък на вън е по-скъп от Смит.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 83 от 99 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе