Що не питаш в RN-TV?
Мисля, че и те предлагаха модул + карта, но не знам за какви цени става въпрос.
Що не питаш в RN-TV?
Мисля, че и те предлагаха модул + карта, но не знам за какви цени става въпрос.
Ползвам същия за същата цел , кабелът е добър.Първоначално публикувано от tattoo777
Като гледам ,пускат вече и ХД канали ,които по цял ден са кодирани ,значи ще трябва да предложат или ресивър с HDMI или да сменят кодировката и да става с САМ модул.Първоначално публикувано от BatGergi
При първа възможност изхвърлете тези аналогови кабели. Истината за по-добро качество е HDMI кабела. Проблема е че повечето тунери и двд плеери нямат HDMI изход.
Благодаря на отзовалите се ще питам в RN ,ако е така и цените са нормални ще се мине на тях евентуално щом няма друга алтернатива.
Малка корекция - в качествения HDMI кабел! Защото с предните ми два HDMI картината беше доста по-тъмна и с малък контраст в сравнение с качествен Component кабел. Източникът е един и същ.Първоначално публикувано от GMIR
Тъмна картина се получава при кабел или изход HDMI 1.2 ,налагат се корекции в картината , а ако си с Тошиба виж в настройките на ХДМИ да не си на ограничен обхват /то за всички се отнася/-сложи го на пълен /разширен и т.н./ или автоматичен.
Искам да пусна аналогова тв. на още два телевизора какъв сплитер да взема?
Сигнала ще го взема от обратния изход на приемника на близуу(от новите). На приемника гледаме цифровата и е вързан с HDMI за LCD-то.
Здравейте!
От доста време се мъча, и все не загрявам как да добавя ръчно допълнителни цифрови канали на SONY KDL-40W5500? На пълно сканиране намира всички без минусовите, но не виждам опция в менюто за добавяне на канали след сканиране. Ако му дам ръчно сканиране си намира каналите на честотата и там умира - трие всичко и остават само те!
Ако някой има опит с този тип телевизори (предполагам и останалите SONY-та от този клас са с идентично меню) нека сподели как се добавят ръчно канали!
Благодаря предварително!
За сведение - DCC Пловдив!
Мисля да си взема хубав телевизор но се чудя кабелна тв да пусна или сателитна Моля който има наблюдения да сподели, не зная дали кабелните по някога не разбъзикват телевизора
Какво значи да разбъзикват телевизора?
За предпочитане според мен е варианта цифрова кабелна, тъй като елиминираш допълнителното устройство, което вероятно ще е свързано по аналогов път към телевизора. Зависи с каква цифрова кабелна разполагаш при избора.
Трябва да се избира телевизия между близу, спектрум нет, мегалан, арена нет или някоя сателитна
Blizoo са по DVB-C стандарт - тях можеш да ги гледаш директно на ТВ с DVB-C тунер.
Мегалан и Спектър Нет предлагат IPTV, т.е. задължително използваш външен Set-Top-Box, но за щастие техния има HDMI порт. Но все пак, неудобството от 2 дистанционни остава, но поддържката е добра.
Арена Нет са нови за мен - знаеш ли по какъв стандарт работят? Ако са на DVB-C, може да ги пробваш, но потърси отзиви. Може да се окажат по-добри от Blizoo - тяхното качество на някои канали не е много добро.
От сателитните:
Тотал ТВ/ITV Partner/Сателайт БГ - тъмна Индия. Не се знае ще просъществуват ли.
Булсатком - външен приемник (има опция да ползваш сателитния тунер на телевизора, ако има такъв и си вземеш Irdeto CAM и карта, но не се знае докога ще има irdeto кодировка), не добро качество на някои научнопопулярни канали, за чуждоезични канали ти трябва втора чиния. Вариантите за приемник са - HD приемник с HDMI изход, но много скапан софтуер, SD приемник с добър софтуер, но можеш да го свържеш само по аналогов път, от което качеството ще падне забележимо. Можеш да си купиш и свой HD приемник, но и тук важи въпроса докога ще работи irdeto - в даден момент може да се окаже, че със закупения от теб приемник не може да гледаш Булсат.
Vivacom - отново външен приемник, този път задължително. Нямат приемник с HDMI порт => загуба в качеството.
Нека не забравяме и NET 1, доста добре се справят засега, да не им е урокиПървоначално публикувано от emanshev
Здравейте , питам пак но с малко повече инфо.
Какъв TAP или сплитер да взема и къде да го сложа за да имам аналогова тв. на други два телевизора?
Ето в този TAP идва сигнала(кабела) и където е -8dB отива през изолатора и в приемника на близуу, а -1.9dB в модема за интернет и телефона. Цифровата я гледам на ЕХ500 с HDMI от приемника.