Просто ги питай за честотите.
Просто ги питай за честотите.
Честотите вече ги разбрах, ако на някой му трябват мога да ги кача като Excel-ски файл ако форума позволява.Първоначално публикувано от lazarus18
Това е сигнала към модема, нормален ли е или е слаб?
Към телевизорите предполагам е същия. От приемника на близуу (новия) може ли да се види какъв е сигнала?
Сигнала ти към кабелния модем Сиско или Сайънтифик Атланта е добър ,но сиглана ти към телевизора е различен от този ,който е по интернета. Все пак след като сигнала ти към интернет модема е ОК то към ТВ също е така.Първоначално публикувано от vancho20
По коаксиалката преминават 2 различни сигнала (демек на различни честоти) ,ако кабелната ти се прецака ,може да ти прецака и интернета ,но това не важи за обратния ред.
Един въпрос - спря ли ви VH1, заради спирането на ИРДЕТО при Булсат или сингала при вас не се взима от 39 Е - При цифровата на СКК спря, а при аналоговата още го има ( Явно го препредават от Делта)
Понеже аз не можах бързо да си намеря цифровите канали, реших да пусна тук данните, че ако има и други свищовци на ВИДЕОСАТ да не се лутат. Включени са и кодираните, макар че може и да съм пропуснал някой:
мултип./ QAM / скорост / канали
410000 / 256 / 6898000 / Perviy Kanal, Nat Geo Wild, FLN, Viasat Nature, Viasat History, Viasat Explorer/Playboy, Cartoon Network, Boomerang,
Balkanika, FAN TV, Folklor TV, DM Sat, MTV, AXN Adria, Discovery Serbia, Private Spice, Hustler, Fashion/Frexx TV
418000 / 256 / 6855000 / Skat, TV Evropa, Super 7, BNT World, Kanal 3, Diva Universal, Discovery Sciense, Discovery World, Discovery T&L, History ch.,
Disney ch., Planeta Folk, Nova Sport, Ring BG, Pop Core, Film Plus
426000 / 256 / 6855000 / Diema F, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Action, Cinemax, HBO Comedy, Eurosport, Eurosport 2, Nat Geo, Animal planet,
AXN Crime, AXN SciFi, AXN, FOX Crime, FOX Life
434000 / 256 / 6855000 / BNT 1, bTV, Nova TV, TV7, Diema, Diema 2, Discovey ch., Planeta, The Voice, TV Plus, Hobby TV, HBO442000 / 64 / 6898000 / RAI 1, RAI 2, RAI 3, RAI MED, RAI yoyo, RAI Extra, Scuola, Senato
450000 / 64 / 6898000 / Nove TV, Evrokom, BGTV, VTV, Ohota i Rybalka, Chasse & Pesche, City TV, ATV
458000 / 64 / 6855000 / Sat 1, NRW, SAT1 Bayern, Kabel Eins classic, 9 live, N24, Kabel eins, Pro 7, Sat 1, SAt 1 Comedy
466000 / 64 / 6898000 / Channel 2, RTL FS, RTL 2, RTL Television, RTL Living, RTL HH SH, RTL HB NDS, VOX Channel, Super RTL channel, Channel 21,
n-tv, VOX, Super RTL.
Интересно е, че източници на сигнала са Bulsatcom, CATV, Astra....
Ако някой може да каже защо на пакет 434000 ми дава често "слаб сигнал"... На един Самсунг В553 в съседния вход му изчезва БТВ и други от пакета и се появяват само след пресканиране на тази честота. Има нещо и то не е само в моя телвизор май....
Странното е че и на НЕТ1 изчезна VH1 от няколко денаПървоначално публикувано от Under666
Какво ли ще правят СКК, когато Булсат спрат Ирдето и на други канали?Първоначално публикувано от Under666
Иначе в аналоговата не го препредават с Делта, а най-вероятно с оригинална карта от 13°Е, но за цифровата са разчитали на Булсат.
Както виждам и на Нет1 и кой знае още колко кабелни.
ПП: HBO не ви ли спряха също (ако сте го имали)?
Някой знае ли дали на скат Бургас се предлага опцията да ползваш кам модул а не тяхния боклук.
Досега не предлагаха ,те са на кодировка Грифин и не бях виждал такъв модул, но тук във форума някой беше показал ,че на тяхната кабелна им дават такива модули/ не се сещам в коя тема беше/ и може и да почнат.Но от друга страна много ме съмнява ,защото мрежата им /поне в моя район/ е адски некадърно изградена, припокриване на пакети ,слаб сигнал и т.н. и ако дават модули ,едва ли ще има ТВ ,който да работи коректно.
Аз пък съм чувал че са на булкрипт като булсата.Ако е вярно скоро няма май да имам щастието да гледам с модул.А пък за мрежата аз сам си е преправях щото беше буза понеже сам поработвал в кабеларка преди не като техник ама това е друг въпрос.Настройл съм си трансплондерите ръчно щото тв. неще да хване всички на автоматично има доста отклучени програми....
Скат http://www.tvskat.net/Първоначално публикувано от svetlio1
Кодировка: Griffin
Кам модул http://ivomirchev.com/pub/Cl_modul.JPG
Да ,Грифин е,аз не предполагам -имам три от техните дръвчета .naumovi ,при вас припокриват ли се пакети и как е качеството на сигнала на немските пакети -при мен доста играе на някои пакети -от 34-40% до 60-75 % и не знам дали е от тях или някой сплитер ми прави проблеми и Тошиба-та се шашка /за разлика от Самсунга-а/?
Ми да ти кажа добре е на LG при мен ама нали ти казах ,че си я оправях сам мрежата ама при бащами е много зле ...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297360920[/time]_________________________________________________
То хубаво ама каде се продават.Първоначално публикувано от hristoslav2
Модул Griffin на живо не съм виждал
Я да посъбера малко статистика - на която и е да е цифрова кабелна в страната в последните дни да са ви спирали определени канали без обяснение?
Разбрах, че на Интербилд са изтрещяли доста канали покрай спирането на Ирдето от страна на Булсатком.
http://forum.interbild.net/phpBB3/vi...f=140&t=125957
За Net1 и СКК разбрахме, че им е спряло VH1 - пак по същата причина. Върнаха ли ви я?
БСК удрят малките цифрови кабелни, които са си направили евтина цифрова платформа на техен гръб.