Някой да знае дали от НЕТ1 са махнали цифровите MTV и VH1 или са ги преместили на други честоти?
Някой да знае дали от НЕТ1 са махнали цифровите MTV и VH1 или са ги преместили на други честоти?
Колеги извинявам се,че тука пиша но имам голям проблем.Случва ми се вече на няколко панасоника ВИЕРА след като им пусна ДВБ-К и настроя цифровите ми изчезват около 10 канала от аналоговите при други телевизори няма такива проблеми само при панасонок?
Сменям страната намирам с DVB-C сканирам и ок но при сканирането на аналоговата от 42канала излизат 32-33?.Когато върна пак само аналог всичко е ок помогнете МОЛЯ БЛАГОДАРЯ предварително
Явно като избереш страна, в която е активен DVB-C ти стеснява обхвата на аналоговия тунер.
Коя държава и регион си избрал и за кой кабелен оператор става дума?
Не виждам как е възможно. Избери Германия и сканирай. Сканирай си ръчно аналоговата после ако не са всички налице. Канал по канал ще ги намериш, няма къде да отидат честотите от аналога.
Може и да има някаква вероятност ако избира някоя страна и там да не ползват някой обхват да го прескача тунера - да избере подходяща страна - Финландия
Със ръчно сканиране ще намери всички. Проблемът е че кабелните оператори слагат програми между каналите. Тези които са между два съседни канала не ги намира при автоматично сканиране!
Благодаря на всички за бързите отговори избирал съм и германия и финландия все тая е кабелната е провинциална и всичко в нея е добре аз работя в нея . Сега остава да пробвам ръчно сканиране на аналога но това може би след празниците и ако стане по тоя начин ще пиша тук да се знае.
моля ако има някой, който е на NET1 и ползва цифровата през тунера на телевизора си, да провери дали му работи коректно EPG, защото при мен от вчера забелязах, че на повечето канали в таблицата с програмата в началото не се вижда програмата ( no information ), но след като избера канала и все едно информацията се рефрешва и вече има. Така след 5 минути има вече инфо за всички канали. Забелязах още, че в информацията на НОВА ТВ имам програмата, но като че ли не е синхронизирана с часовника на телевизора и ми показва че в момента гледам предаване от преди 4 часа ( Часовника на ТВто е сверен ) . Някой дали знае това синхронизиране идва от оператора или телевизора го прави? Телевизора, на който забелязах всички тези глупости е Samsung UE40C7000WW.
А между другото точно докато пиша изведнъж почти всички канали зациклиха и се пикселизираха яко. Явно проблема не е в моя телевизор . Ако някой има подобни наблюдения или вероятно обяснение, моля да сподели
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1304209380[/time]_________________________________________________
Също така се проверявам информацията за сигнала на един от пикселизираните канали и видях, че на скалата за "bit error level" стоиността е от 500 до 2000
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1304208480[/time]_________________________________________________
Сега пък се появи програмата на Nat Geo Wild HD, която преди никога не е имало , също така вече е и на 5 езика (Полски, Английски, Френски, Руски и Турски) и формата е Dolby Digital, има вече и субтитри на 3 езика. Май ще има нови екстри
Проблема е в кабелния оператор. На телевизора не е нужно да се сверява часовника, той го прави автоматично от мрежата. Само трябва да му настроиш часовата зона. Ако няма съответствие на ЕПГ-то със часа значи не са пуснали на тази честота пид за сверяване на часа и по този начин не се синхронизира. Вероятно използват станции които стримват дитектно от спътник програмите и са пропуснали байпас на пид 20.Първоначално публикувано от kiroslavov
Здравейте ,моля за съвет на коя кабелна да се вържа в Бургас ,като искам да си ползвам само телевизора а не тяхните устройства сега съм на скат ама не съм доволен благодаря на всички отзовали се.
Колеги имате ли HD програми.
BatGergi,
За Бургас нямаш кой-знае какъв избор на кабелни телевизии! Освен Скат има RN-TV или blizoo!
Зависи кой доставчик има мрежа в твоя район. Но те съветвам да провериш предварително качеството при "старите" им абонати в сградата.
Успех!
Имаме, колега, ама дали съм ти колега? Коя мрежа?Първоначално публикувано от abv
Извинявам се, че питам така лаишки, но някой знае ли каква трябва да е силата на сигнала за DVB-C? Става въпрос за Toshiba 37xv733 с фирма с който е закупен. При мен има пакети на 402, 410 ... 466 MHz (през 8). Прави ми впечатление че на някои пакети силата е 37 dB а на други се колебае от 32 dB до 35 dB и никога не се качва нагоре (това се вижда като се влезе в системна информация от менюто). Та на тези, при които е под 37 dB често ми дава "слаб сигнал", пикселизира и т.н. и забелязвам че при тях има и грешни (ER), които се увеличават когато dB-то спадне. На какво може да се дължи това? Забелязвам, че това по-често се случва вечер от 19 до 23 часа и понякога денем през уикенда.
Отделно имам програми, които си менят имената, например Discovery T&L се появява при сканирането а като отидеш на него се оказва, че е Utilissima, а в EPG често му менка името от едното на другото но образа винаги си е на Utilissima. Тук си мисля аз че оператора нещо е омазал и излъчва и двата канала, но им се препокриват идентификации ли, що ли... Знам, че тунерите на тошиба са малко "по-така", но тия които приемат с приемниците (мисля че са NETA), които им дава оператора май нямат такива проблеми.
Да, забравих да пиша: Свищов, Видеосат
Edit: Сега вече сложих и снимка, защото май не съм сигурен какво говоря: горя пише сила 100% ама явно съм го щракнал баш тогава. Когато C/N намалява, тогава BER се увеличава
Тези стойности са нисички. Кой оператор и град?
Иначе операторът ти е смъквал Discovery Travel & Living от Bulsat, а те го замениха с Utilisima и затова при теб е така. Най-вероятно нямаш вече T&L никъде, всичко си е наред с тунера ти, не припокрива.