Страница 92 от 99 ПърваПърва ... 42829091929394 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Офффффффф, на Мсат съм и съм много доволен, но нещо Панасоника вече неще да отваря и Planeta HD, изписва няма видео, айде нея ше я преживея, но Test Footbol HD ще е добре да се хваща

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от BatGergi
    Здравейте, имам същия проблем с коя кабелна в Бургас ще мога да ползвам вградения тунер на телевизора от подписа ми благодаря предварително.
    На телевизия Скат Бургас, Цифровите свободни програми се хващат заедно с аналоговите чрез DBV-C тунера ,без да е необходима карта. За платените програми ,ще трябва да си купиш от тях смарт карта Griffin
    http://ivomirchev.com/pub/Cl_modul.JPG

4. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Ще си купи ама друг път в момента имат само приемници подобни на булсат и картите им са женини за приемниците до колкото знам има и нов модел приемници които са с ХДМИ исход и до колкото разбрах картите от другите приемници си работат и на тях в смисал от делтите слагаш на новиая модел картата и трагвала ама само са ми го казали познати техници.Пък за Griffin само съм виждал на снимки модула не сам виждал на живо .

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

naumovi
    А за RN какво ще кажеш ?

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Ми да ти кажа чесно нямам кой знай какви наблюдения но май технически са по на пред.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Като чета темата, а и от собствени наблюдения си мисля как добрата идея за цифрова кабелна телевизия се изроди в нещо съвсем различно както много други неща в нашата родина. До скоро за да гледаш телевизия беше достъчно да пъхнеш кабела в телевизора - да пуснеш сканиране на каналите (аналоговите) и всичко ти излиза - с по-добро или по-лошо качество. Дойде цифровата телевизия - повечето хора, и аз включително се зарадвахме, че ще гледаме добро качество на телевизиите без смущения и снеговалеж, и други подобни "екстри". ОБАЧЕ, какво се получи в действителност: За да гледаш новата телевизия ти трябва цифров тунер. ОК, казваш това е прогреса - даваш 2000 лв. (моя случай) и си купуваш телевизор с всички екстри и цифров тунер. После се оказва че да гледаш цифрова или трябва да си вземеш гаден сет-топ, често свързан с СКАРТ и пак да гледаш аналогово - защото СКАРТА си е аналогов и да си лепнеш 2 ро дистанционно, като ползваш скъпия си телевизор като обикновен монитор. Или да се изръсиш с още 100 тина лева за CAM модул.В моя случай това са си половин годишни такси. Ако избереш CAM модула, за да избегнеш Сет-Топ -а и второто дистанционно, за да си гледаш както си гледал аналоговата - почват премеждията. Поради факта че повечето кабелни явно нехаят за стандартите, автоматичното сканиране нещо не бачка. След четене по форумите , настройка на честоти и т.н ти се появяват програмите - ако имаш късмет всичките - ако не само част от тях понеже кабелния оператор е оа**л нещо и се препокриват програми. Освен това може да се окаже и че CAM модула ти е несъвместим с телевизора и нещо пак не ти се отварят програмите. Ако обаче имаш късмет и прескочиш тези препяствия и най накрая седнеш с дистанционното в ръка на диванчето и решиш да си "прецъкаш" програмите както си правил с аналоговата, със изумление разбираш че точките и снеговалежа на аналога са се трансформирали в квадрати и мазане на цифровата. И че някой програми (обикновенно тези които ги гледаш най-много) се виждат по-добре на аналога. Естествено - понеже оператора е решил да поспести пари за оборудване и е компресирал яко каналите.
    Ето това е прогреса в бългаски измерения колеги! А и да не забравя - по-висока такса - щото гледаме цифрово!

8.  

9. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Колко точно го е написал колегата ! Просто няма какво да се добави. И за капак в близкото бъдеще няма надежда нещо да се оправи. Все ще получаваме стандартните отговори, че се работи по проблема, но ......

10. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от abv
    Колко точно го е написал колегата ! Просто няма какво да се добави. И за капак в близкото бъдеще няма надежда нещо да се оправи. Все ще получаваме стандартните отговори, че се работи по проблема, но ......
    Що да няма начин да се оправи? Има! Масово отказване от "услугите" им е един чудесен начин за това.
    Тези пък които купуват нови ТВ приемници водени само от нуждата да са "конкуренти" е добре да се позамислят. Иначе казано ако имаш работеща "тръба" не си и помисляй да я сменяваш, просто защото цифрова телевизия има само в отдел "Маркетниг" на съответния оператор, но пък нали рекламата продава И така до 2015, а след това може би и до 2???, 3??? година ...кой знае. О щях да забравя, догодина е 2012

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз пък не съм съгласен с написаното. Всичко зависи от оператора. Гледам цифрова кабелна телевизия на 2 телевизора - единият директно, другият със STB. База за сравнение няма. Без STB картината е по-добра, за функционалността да не говорим.
    Телевизорът ми сканира всичко за максимум 5-6 минути. Открива коректно абсолютно всички канали и радиа. Нищо не се припокрива, защото операторът знае какво прави. За мазане и пикселизация мога да говоря само при канали от сорта на BBT и други бози, които така си идват. Операторът ми не осъществява допълнителна компресия на каналите - както идват, така ги излъчва. В момента гледам и 9 HD канала с максимално качество (не като булсатските).

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Емии честито, явно си късметлия. Не всички обаче сме така. Ако човек няма опция и има 1 кабелен опратор в района където се намира и той е от гореописаните няма как да не се съгласиш с написаното.
    Между другото кажи кой е този оператор и какъв е телевизора с който се държи толкова безпроблемно?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не зная дали ми е позволено, особено с титлата ми, да казвам имена. Операторът е русенски /NetWorx/ и покрива Русе, Свищов, Белене, Тутракан, Кубрат (май отскоро и Разград) и други градчета и села в региона. Цифровите канали са 130 SD /и 8 HD тестово/. Няма разбъркване, припокриване и т.н. Нови канали се пускат доста бързо при стартирането им /примерно наскоро T-Rock, Utilisima и т.н./. Няма такса за 2-ри ТВ цифрова, има за 3-ти (+5 лв). И най-важното - адекватна 24-часова поддръжка онлайн, а не някоя кака в кол-център. Момчетата от съпорта са специалисти и се реагира бързо и точно.

Между другото проблемът с припокриването при някои оператори е елементарен, дължи се или на незнание, или на нежелание за инвестиране в малко по-скъпа апаратура.

А, да, телевизорът е Panasonic L32C20E, но имам познати с всякакви телевизори на същия оператор - при никого няма никакъв проблем.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2010

Близоо инвестира 25 млн. евро в оптична мрежа

Телекомуникационният оператор blizoo планира да инвестира 25 млн. евро в развитието на оптичната си мрежа до края на годината, става ясно от прессъобщение на компанията. Така той се присъединява към "М-Тел" и "Виваком", които обявиха своите планове за развитие на оптична инфраструктура през 2011 г.

Освен в оптика част от средствата за инвестиции на blizoo ще отидат и за "закупуване на потребителски устройства, които позволяват интернет достъп до 400 Mbps (мегабита в секунда)", уточняват от обединението на "Кейбълтел" и "Евроком". От компанията добавят, че промените в мрежата изискват и промяна на честотите на телевизионните програми на компанията. Процесът ще трябва да се извършва от потребителите, като "отнема само няколко минути".

От съобщението на blizoo не става ясно дали компанията планира да продължи и с изкупуванията, които бяха част от стратегията й за развитие на мрежата извън София.

Освен blizoo "Виваком" също обяви, че планира да инвестира в оптична мрежа в края на миналата година. От компанията обаче не коментираха колко точно са планираните инвестиции в подобряването на инфраструктурата на оператора.

След изкупуването на "Спектър нет" и "Мегалан" основната посока на "М-Тел" също е разширяването на покритието на оптичната мрежа на дружеството. И двата изкупени интернет доставчика развиваха своя оптична инфраструктура, базирана на различни технологии. "Спектър нет" предлага Fiber to the Home, при която оптиката достига директно до всеки потребител. "Мегалан" от своя страна залага на Fiber to the Bulding, при което оптичната мрежа стига до кооперацията на потребителите, а връзката вътре върви по LAN кабели.
    ДНЕВНИК

16. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Пуснах телевизора да търси и намери само към 70 аналогови програми на Скат колкото и аналоговия телевизор ,май аз не правя нещо както трябва на страна Финландия съм , ако трябва на някоя друга страна да го направя, моля за съвет.

17. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Не зная дали ми е позволено, особено с титлата ми, да казвам имена. Операторът е русенски /NetWorx/ и покрива Русе, Свищов, Белене, Тутракан, Кубрат (май отскоро и Разград) и други градчета и села в региона. Цифровите канали са 130 SD /и 8 HD тестово/. Няма разбъркване, припокриване и т.н. Нови канали се пускат доста бързо при стартирането им /примерно наскоро T-Rock, Utilisima и т.н./. Няма такса за 2-ри ТВ цифрова, има за 3-ти (+5 лв). И най-важното - адекватна 24-часова поддръжка онлайн, а не някоя кака в кол-център. Момчетата от съпорта са специалисти и се реагира бързо и точно.

Между другото проблемът с припокриването при някои оператори е елементарен, дължи се или на незнание, или на нежелание за инвестиране в малко по-скъпа апаратура.

А, да, телевизорът е Panasonic L32C20E, но имам познати с всякакви телевизори на същия оператор - при никого няма никакъв проблем.
    Да попитам , да не работиш в тая кабеларка - майтап . Радвай се докато не са ги купили Близу - че тогава да видиш от какво реват хората , какво е мазане, пикселизация и тн. Сканирането на близу ми отнема - не съм го засичал , но поне 15/20 минути за 189 канала с радиата , на предишната кабеларка 10тина минути , но пък там ми припокриваше та от 130 канала - ловех горе долу 95

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от BatGergi
    Пуснах телевизора да търси и намери само към 70 аналогови програми на Скат колкото и аналоговия телевизор ,май аз не правя нещо както трябва на страна Финландия съм , ако трябва на някоя друга страна да го направя, моля за съвет.
    Може и на "други" ,а каза ли му да сканира цифрови и аналогови?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 92 от 99 ПърваПърва ... 42829091929394 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе