Страница 42 от 99 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Човек незапознат и несблъсквал се с комбинацията ТВ+Ка модул остава с впечатлението,че настройката на това чудо на техниката е доста сложна.

Мисля,че е редно да веднъж завинаги да кажем,че телевизора се настройва по сходен начин без значение дали Абонатът има аналогова или цифрова с Ка модул.Нека хората не се плашат от това "чудо на техниката".Мисля че всеки е слагал/вадил карта от фотоапарат,така че и това не е по-различно.Просто трябва леко и внимателно да се сложи при изключен ТВ.После въпросното "настройване",което кабелните техници "пропагандират",че трябва да се прави е нищо повече от пускането на тв да търси(сканира) програмите и това е.Преди въпросното сканиране е хубаво да се разтърсите из Форума,за да разберете на коя държава да пуснете да търси.Обикновено при различните марки телевизори е различно.Това е основното.Може и да пропускам нещо,но ако някой се сеща да ме допълни.И да не изпадат хората в некакви съмнения относно собствените си умения да си настроят телевизора - все пак това не е совалка.
    -
    При близу тоя вариянт с временното взимане на модула става,но в рамките на 2-3 дни.Аз така направих края на миналата година.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ползвам кабелна телевизия от "Плевен Спринт". Онзи ден ми монтираха приемник за цифрова телевизия, предлаган от тях, за който не успях да намеря абсолютно нищо в интернет пространството. Няма никакви надписи и стикери с параметри по него - само един надпис DC 107 отпред. Интересен факт е, че с цифровия тунер на телевизора ми хващах LUXE TV, а с това чудо на инженерната мисъл тази телевизия я няма. В списъка на излъчваните телевизии са посочени два канала с обозначение HD - единия изобщо го няма, а на другия ми е дублирана "бтв". Общо взето - качеството на картината през този приемник е по-кофти отколкото с вградения тунер, но ми писна постоянно да изчезват и да се появяват канали, да се разместват и т.н., та затова се възползвах от "примоцията" само за 32лв :-)
    Моля, някой ако има информация за това DC 107, да сподели туй-онуй... И един въпрос - кой е по-добрия вариант за свързване към тв-то: през scart, или кабел с "камбанки" - аудио л/р + видео? Това са двете възможности...

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от karloson
    Ползвам кабелна телевизия от "Плевен Спринт". Онзи ден ми монтираха приемник за цифрова телевизия, предлаган от тях, за който не успях да намеря абсолютно нищо в интернет пространството. Няма никакви надписи и стикери с параметри по него - само един надпис DC 107 отпред. Интересен факт е, че с цифровия тунер на телевизора ми хващах LUXE TV, а с това чудо на инженерната мисъл тази телевизия я няма. В списъка на излъчваните телевизии са посочени два канала с обозначение HD - единия изобщо го няма, а на другия ми е дублирана "бтв". Общо взето - качеството на картината през този приемник е по-кофти отколкото с вградения тунер, но ми писна постоянно да изчезват и да се появяват канали, да се разместват и т.н., та затова се възползвах от "примоцията" само за 32лв :-)
    Моля, някой ако има информация за това DC 107, да сподели туй-онуй... И един въпрос - кой е по-добрия вариант за свързване към тв-то: през scart, или кабел с "камбанки" - аудио л/р + видео? Това са двете възможности...
    karloson
    Да го кажа директно - Набутал си се!
    Техният приемник е боклук и приема само SD програмите-за 32 лв какво очакваш ? /затова не хващаш LUXE TV HD/.
    Изчезването и появяването на програми ще продължи. Даже при всеки ъпгрейд ,който пуснат ще ти пренареждат програмите ,както те си решат.
    Моят съвет е да го махнеш и да си вземеш CAM модул и карта.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

И от мен: НАБУТАЛ СИ СЕ!Груба грешка да вземеш SD приемник пред вградения тунер! По въпроса за свързването както и да го свързваш качеството на композитния - камбанки както му казваш и на СКАРТ кабела е лошо. По принцип "камбанките" дават най-лошия възможен сигнал. Малко по добре като качество - НО САМО ако вземеш качествен кабел е СКАРТ-а. Обаче и двата интерфейса са аналогови и поради тази причина в приемника се получава преобразуване цифров - аналогов, после във телевизора аналогов - цифров сигнал. И при двете преобразувания се губи от качеството. В следствие на всичко казано повтарям - ГРУБА ГРЕШКА! Изхвърляй приемника и карай с вградения тунер на телевизора!

6. Member
    Тук е от
    Aug 2008

DC 107 е и моя приемник.На Тракия кабел съм(Ст.Загора).По инфо от оператора, приемника се прави в Бг с чип на Topfield.Явно няколко по-малки оператори са се събрали и са дали поръчка на някоя фирма да копира Топфилд.Определено е доста по-добре от стария ми NETA-Като качество и като бързина на смяна на каналите.
    При нас приемника струва 10лв и то депозит.
    Определено си сгрешил-Който и да е външен приемник няма да изкара по-добра картина от вградения , а проблема с смяната местата на каналите се дължи на оператора.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Набутал-ненабутал - това е положението. Кабеларката това предлага. Попитах за cam-модул, но с половин уста ми обясниха, че не предлагали, "щото били много скъпи"... Както и да е - 32 лева не са толкова много и реших да ги прежаля, независимо от резултата... В краен случай ще го ползвам в другата стая на кинескопното изкопаемо:-)

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Набутал-ненабутал - това е положението. Кабеларката това предлага. Попитах за cam-модул, но с половин уста ми обясниха, че не предлагали, "щото били много скъпи"... Както и да е - 32 лева не са толкова много и реших да ги прежаля, независимо от резултата... В краен случай ще го ползвам в другата стая на кинескопното изкопаемо:-)
    Приемника няма да стане зян. Ясно е ,че ще отиде на кинескопният телевизор. Проблема е ,че тия от кабелна телевизия от "Плевен Спринт" се правят на ударени. Кам модула бил скъп......80лв + 20 лв за картата ?? При условие че даваш 1000-2000лв за телевизор едва ли някакви 100 лева ще те спрат. По селата може и да им е скъп ,но пък там едва ли имат нови телевизори ,че да им продават кам модули.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от NightWalkeR
    ...@German@ - ако случайно си пропуснал моя пост (5-6 поста преди твоя) там съм описал доста нашироко моя опит с CA Модула. Съветът ми е да не подписваш още договор. Уговори ги да си вземеш САМ-а с опция за връщане(сторниране или нещо такова). Като първо пробвай ти да си го настроиш. Аз съм с Panasonic TX-P42G20E и стана учудващо лесно (без да имам някакви супер познания в областта). Ако не стане тогава викни техници и ако и тогава не стане им върни модула. В противен случай ако всичко е "ток и жици" и ти си доволен, скачай на договор-а .
    При мен няма как да стане този фокус. Да речем, СА-модулът ще си го купя, но нали трябва да ми дадат декодираща карта за него. А нея посмъртно не я дават, докато не подпишеш договора. На мен ми е ясно, че всъщност настройките се състоят в пускане на DVB-C тунера да сканира каналите. Аз даже вече и го проиграх това на сегашния SD сигнал. Всичко си мина съвсем нормално, само дето каналите дето ги открива, на всички дава, че са кодирани(с изключение на един - информационния на Близу) и ги нарежда от 1001 нагоре. Не сключа ли договор, така и ще си останат и тогава модула ще ми е "нá хрен", както казват в една голяма държава на изток от нас. Пък и аз имам интерес да го сключа, защото от сегашните 26.90 лв. ще падна на 15 лв. месечно, интернета ще се ускори четворно, а и телефона обещаха също да ми го запазят(каквото се изговори - се доплаща). Освен това, ще мога да си взема и безплатно Wi-Fi модем. Апропо, като стана дума за модема: след дълги пазарлъци с мацето по телефона(тя ме набра, не аз) се разбрахме техникът все пак да дойде, но да се занимае само с подмяната и настройките на модема, а тв-то да не го бута, а само да ми предаде модула и картата. Модемът така или иначе без тяхно участие няма да стане, защото те му слагат IP и MAD-адрес и го "прозвъняват" с техен колега от офиса.
    Така че довечера ще се "борим" с техника. Утре ще ви пиша отзиви.

П.П. Сетих се обаче още нещо. Като пуснах DVB-C тунера да сканира, след това на доста канали, които откри, освен че дава, че са кодирани, изписва и с червено "Лош сигнал". Основание ли е това да си мисля, че трябва да монтират усилвател на сигнала някъде наблизо(в блока или дори във входа където живея)?

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Да а ,в Трипъл пакета им има някаква сметка , но само за цифрова -30лв. а с ХД каналите 45лв. и то без НВО нямат равни по скъпотия. Сега са пуснали някакви съкратени пакети на промоция 10лв.-40 програми и 25лв.-70пр.
    И на мен ми изписваше лош и слаб сигнал и след като не дойдоха да го оправят ,въпреки многократните заявки, аз се качих до сплитера и презатегнах всички връзки и сигнала се оправи стана среден като качество и среден до силен като сила. Когата дойдат настоявай да ти засилят сигнала възможно най-много , защото после след монтажа са много трудни на идване.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Само да имаше начин да видим от сайта им кои програми влизат в пакета за 25 лв/месец.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Само да имаше начин да видим от сайта им кои програми влизат в пакета за 25 лв/месец.
    За 23 лв. плюс нет, за гр.Шумен влизат тези http://www.blizoo.bg/television/digi...omotion23.html

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Ходих до офис на Центрум груп -София и ето какво предлагат накратко:
    При договор от 1год. -аналогова+цифрова-22лв. +5лв за пакет от 5 ХД канала, обичайните .САМодул БЕЗПЛАТЕН !!! Та общо 27лв. при Близу 45лв.+80лв. за модула?!?!?
    При предплащане на три месеца -четвъртия безплатен. Цифровата я свалят от европейски спътници ,ползват и от гръцкия на Булсатком , гледам, че имат TV+ и около 115 цифрови програми. Като минус виждам ,че повечето Дискъвъри-та са в аналоговия пакет , но това скоро ще се промени като изчезне аналоговата. Служителката сподели ,че понякога при бури цифровата зависва , ама то май навсякъде има проблем тогава. Тел. 070012111, администрация ул. Първа Бълг. Армия 135.
    http://www.centrum-group.com/

16. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

От няколко дена ползвам Близу с TOPFIELD TF 6100 EMC.
    Прави ми впечатление, че понякога картината на част от каналите е силно повредена.
    Предполагам, че този тип сигнал е съвсем неустойчив на шум и ако пристигне поведен, правилното му декодиране става невъзможно.
    Някой знае ли по-точно на какво се дължи?
    И има ли смисъл да се обаждам на доставчика?

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Явно става въпрос за слаб сигнал. Не трабва нито един канал да ти пикселизира или насича,зависва . Викай ги не ги щади, защото точно тази фирма не са от най-идващите особено офисите в центъра на София.
    Преди това си провери връзките понатегни ги.

18. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Ясно, мерси.
    Той проблемът нощем се оправя сам, затова реших, че не е от локалните връзки, но ще ги проверя и тях.
    Аз много рядко включвам телевизор, само нощем и само един канал, та не знам колко често са дефектите, но ще следя ден-два.
    Проблемите са: хоризонтални линейни зони с пиксели, изоставащ звук и чезнещи части от субтитрите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 99 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе