моя що пък досега веднъж не е зажил ?
Класически / аналогов Телефонен Модем
Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)
Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)
Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка
Широколентов достъп през сателит
Широколентов достъп през мобилен телефон
Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)
Локална мрежа (LAN)
Друго
моя що пък досега веднъж не е зажил ?
При мен услугата е без грешка. Влиза оптика -суич -моя рутер, от суича няколко фтп-та съм дръпнал за телевизорите, никога не съм имал драми. Техния рутер (тъплинк - ако може да се нарече рутер (: ) го фърлих в мазето, след време може да си го искат.
Здравейте, интересува ме дали има разлика в картината и сигнала от това как съм свързан, дали с КА Модул или с приемник?! Тъй като искам да премахна приемника, за да мога да боравя само с едно дистанционно.
Не, няма разлика.
А за едното дистанционно - телевизорът&приемникът спокойно могат да се командват само с едно. В общия случай с СА модул(в телевизор!) се губи функционалността на операторския приемник, така че не е най-добрия вариант според мен.
Какво точно имаш в предвид под 'губи се функционалността на операторският приемник'?! Познати твърдят, че ако използвам CA модул, може да изгубя част от каналите, което наистина ще е голям минус.
Подобно нещо имам предвид и аз - например ако Виваком пусне нов канал или промени параметри на вече съществуващ, то телевизора ти няма сам да го намери. А операторския приемник прави това.
Или - няма никаква гаранция, че телевизорът ти ще поддържа всички стандарти и функционалностите на услугата. Например може да се окаже, че няма да ти показва субтитри на някой канал. И т.н.
Ако си нормален потребител - купи си едно универсално дистанционно и не се вкарвай в непознати води
Я си смени телевизора и тогава пиши...В менюто има опция - задаване на час за автоматично опресняване на списъка с програми.
Няма да показва субтитри??? И по каква причина?
Някои модели телевизори поддържат
http://www.satip.info/
https://en.wikipedia.org/wiki/Sat-IP
Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-12-15 в 22:10.
Сега последно, какви са минусите?!
Зависи от типа.
При IPTV няма възможност да ползваш вграденият в телевизора тунер.
При DVB-C, минусът е, че телевизорът при сканиране няма да подрежда програмите както е на приемника и ще се налага да ги подреждаш ръчно от дистанционното или на компа - след експорт на флашка.
При някои оператори, приемникът има опция за HDD PVR и ако моделът телевизор не я поддържа няма да я имаш (при ползване на вграденият тунер).
@hristoslav2
Знаеш, че имам достъп до последните модели телевизори, няма какво да сменям.
Опресняването на списъка с канали работи (донякъде)коректно почти винаги само при DVB-C.
Субтитри - отново бързаш и не четеш написаното! - "Например може да се окаже, че няма да ти показва субтитри на някой канал". Това може да се случи по ред причини. И се случва, дори на специализирани приемници. Но операторът си носи отговорността да го оправи на приемника си, а SONY/LG/Samsung ще ти кажат "Опрявяй се"
TLDR;
Обобщено - телевизорите не са добра опция за приемане на платена телевизия в сравнение с повечето операторски приемници. Производителите на ТВ трябва да забравят за всичките си SMART функции, и да насочат усилията си в производството на "най-добрия монитор". Особено във високия клас.
Не могат да ми сменят приемниците с CA модули, тъй като на двата ми телевизора входовете, или не знам как да ги нарека, не са такива, каквито ползват виваком, Трябвало да бъдат на винт, ако ползвам услугата на други оператори - Близо, Мтел, щяло до стане, но на Виваком били с винт.
Хммм , откога пък Виваком предлагат СА модули ?!
Е, откога не мога да кажа, но предлагат - https://www.vivacom.bg/bg/tv/vivacom...tna-vivacom-tv
Ама вие за сателитни приемници сте говорили,моя грешка