Вижте резултатите от анкетата: По какъв начин получавате връзка с Интернет?

Гласували
93. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Класически / аналогов Телефонен Модем

2 2.15%
  • Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)

2 2.15%
  • Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)

9 9.68%
  • Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка

16 17.20%
  • Широколентов достъп през сателит

1 1.08%
  • Широколентов достъп през мобилен телефон

8 8.60%
  • Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)

4 4.30%
  • Локална мрежа (LAN)

50 53.76%
  • Друго

15 16.13%
Отговори на анкетата
Страница 41 от 50 ПърваПърва ... 313940414243 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 738
Like Tree110Одобрявам

Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

Отговор: Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения

Как се програмира дистанционно на ЕОН, това което е с бутончето TV/STB горе в ляво (няма study бутон), за телевизор НЕО, която марка я няма в сисъка с кодове на виваком? Искам да пускам и гася телевизора с дистанционното на приемника.
    Има ли изобщо начин? В устройстовото има HDMI CEC опция, която е включена, но не работи явно с Нео-то.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2021

Цитат Първоначално публикувано от _XaXo_ Виж публикацията
    Как се програмира дистанционно на ЕОН, това което е с бутончето TV/STB горе в ляво (няма study бутон), за телевизор НЕО, която марка я няма в сисъка с кодове на виваком? Искам да пускам и гася телевизора с дистанционното на приемника.
    Има ли изобщо начин? В устройстовото има HDMI CEC опция, която е включена, но не работи явно с Нео-то.
    Пробвай с кодовете за NEI.

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

Да, стана с NEI, код 150.

Сега проблема ми е че не мога да избирам измежду 2,4 и 5 Ghz wifi мрежи, и някой от smart джаджите ми имат проблем със свързването. "Умен" им бил рутера...

Също ми е интересно, ако някой от бившите абонати има за продаване EON box, модел SDSTB01? Каква цена би му търсил?

Това със smart тв приложението им, малко ме дразни, сигурно е до свикване.

5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

Част от устройствата ги подкарах, като симулирах домашната мрежа чрез хотспот от телефона (2,4 Ghz) със същите имена и пароли. Някой устройства обаче въпреки че уж се pair-наха продължава да ги дава оффлайн, не се сещам защо може да е.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2021

Те на техните рутери обикновено е включена опцията AP isolation. Много я обичат тази опция да я слагат. Обади им се да ти я махнат.
    Този пост е редактиран от ssyanev; 10-07-22 в 19:33.
    tanatos одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

Моята драма с рутера на Виваком продължава. Толкова им звънях, че на края ми дадоха паролата за достъп.
    Сложих един мой рутер (стар, 10+ години) след този на виваком и тези устройства, които не искаха да тръгнат запалиха от раз.
    Понеже не искам да съм с два рутера, сверявам всички настройки от стария рутер с 2,4 GHz-овата мрежа на вивакомския рутер и не ще и не ще. Не мога да разбера какво му пречи.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2015

Дай снимки на настройките.

10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

А това са от стария рутер, където устройствата се свързват успешно

Всякакви Мак, ИП и тн филтри са изключени, AP Isolation също.
    Единствената разлика е MODE-а. На Стария е g, но новия auto bgn, но като го забода на g по някаква причина аппа (ewelink) спира да вижда мрежата.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от _XaXo_; 16-07-22 в 15:46.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2015

Аз бих заложил като причина n мрежата. Защо апп-а не я вижда нямам идея обаче

12. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Остави мрежата само n, онова wpa2 го смени на нещо което да поддържа и wpa само (не ти ьнам настройката) ако имаш и 5 гигахерцова мрежа нека да е отделена (различни имена ssid) и може пак да не стане, имал съм подобен проблем и просто сложих като теб още един рутер.
    Разбира се има вариант и да смениш вивакомския.

Едит: Да не би да имаш повече пт 32 клиента, че там това е ограничението?

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

Не е от броя клиенти със сигурност.
    WPA според мен няма касателство към проблема, но въпреки това го промених на WPA/WPA2 (други опции няма).
    Когато разбутам auto bgn, само на g и само на n не успява да се свърже. Само на b се свързва, но устройството се показва offline.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Последно като си "играх" с настройките на някакъв рутер (май ТъП линк беше и имаше проблем, решението се оказа да сменя региона да не е България..., така че пробвай, може пък там да скрит ключа от палатката.

п.п. никога не съм ползвал модемите-рутери на Виваком като рутери - винаги само като модем и друг рутер . Колкото пъти съм пробвал безжичните им възможности, толкова пъти положението е било трагично- я с обхват, я с натоварване и свързване ...

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

Там където виждаш Bulgaria, това е точно TP Link стария ми рутер, с който всичко си работи. На Вивакомския никъде не намирам регион.
    Тъпо е, не искам да съм с два рутера...

Малко инфо, което на мен лично не ми помага.
    Сега намерих данни че устройството е 802.11 b. Въпросната настройка в стария ми рутер 802,11 g, в описанието я пишат, че дефакто е b/g, та явно за това се връзва. Както писах горе, на вивакомския рутур се връзва само на чисто b или на auto bgn (дефакто, същото като на стария ми рутер). Проблема е, че и при двата варианта нещо го спира да комуникира и го дава offline, докато на TP Linka си е ок.
    Другаде е проблема не е в MODE-а.
    Този пост е редактиран от _XaXo_; 16-07-22 в 16:32.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Каква е джаджата която не се свързва? Щом работи с евелинк, ще е нещо смартхоум, не вярвам да е б стандарт. Да не би да и е слаб обхвата с вивакомския рутер?
    То май не остана какво да пипаш, освен от сила на рутера да пробваш нещо по-малко от 100 процента или да смениш честотата от 20 мегахерца на 40 или смесено.

18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

Сензор за врата/прозорец sonoff DW2 (https://itead.cc/product/sonoff-dw2/).
    Трябва да отбележа, че само те не се връзват. Други на sonoff и tuya, тръгнаха с новия рутер.

Херцовете ги смених на 40, но без резултат.
    100-те % не съм ги пипал. На какво и как влияят? Такива настройки в tp link-a няма.

Силата на сигнала и скоростта са супер, не мисля, че е от това.

Прекалено умен им идва този рутер явно.

Има ли смисъл да отворя отделна тема, че омазах яко тази?
    Този пост е редактиран от _XaXo_; 17-07-22 в 08:55.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 50 ПърваПърва ... 313940414243 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1534
    Последно: 08-03-25, 08:23
  2. Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От Nasko Hristov във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 616
    Последно: 20-02-25, 11:27
  3. Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 789
    Последно: 11-02-25, 20:06
  4. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  5. Blizoo - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От zdravko_1 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 401
    Последно: 07-05-18, 01:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе