Сложи WPA Encryption mode на TKIP или на смесен режим TKIP/AES, вместо само на AES. Провери в рутера дали се е свързала и дали си е взела ip адрес, ако знаеш MAC адреса на джиджавката. Пусни ping от компа към нея. Отговаря ли?
Класически / аналогов Телефонен Модем
Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)
Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)
Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка
Широколентов достъп през сателит
Широколентов достъп през мобилен телефон
Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)
Локална мрежа (LAN)
Друго
Сложи WPA Encryption mode на TKIP или на смесен режим TKIP/AES, вместо само на AES. Провери в рутера дали се е свързала и дали си е взела ip адрес, ако знаеш MAC адреса на джиджавката. Пусни ping от компа към нея. Отговаря ли?
Сложих го на смесен режим, няма опция само за TKIP, но няма никаква промяна.
Виждам, че устройството се закача към рутера, то и pair процеса минава без никакъв проблем, но после нещо го спира да комуникира. Изобщо не отговаря на пинг.
Според мен, проблема не е в WiFi настройките, а в нещо след това, но прегледах всичко и не виждам никакви филтри да има активирани, или IP, DNS блокове и т.н.
Не знам за какво да гледам.
А това че едни sonoff устройства вървят, а други не допълнително обърква нещата.
Този пост е редактиран от _XaXo_; 19-07-22 в 12:05.
Виж по другите настройки на рутерите, а не само по WiFi. Прегледай ги всичките.
Вивакомските сметки месец напред ли се плащат?
Що за щуротия? Излезе ми първата фактура с начислени такси за два периода. Да не казвам заради извънземните си стандартни цени, що за измислени отстъпки са набухали и колко объркващо изглежда всичко.
В А1то беше плащаш за изминал период.
Здравейте, от скоро съм с ЕОН ТВ на Виваком. Има следното питане. Има ли смисъл да сменям техния рутер с цел вдигане на скоростта? И съответно бихте ли ми препоръчали такъв, с който да се постигне тази цел ? Ценови диапазон 100-150 лв. Предварително ви благодаря.
П.С. Забравих да споделя, че ползвам най-високият им пакет ЕОН Премиум - 1 гигабит интернет.
а каква е текущата ти скорост? при мен е 400+ mbps на 5 GHz обхвата и 60+ mbps на 2.4 GHz, а по кабел - твърдо 500 mbps, за колкото и плащам. с оригинално устройство Nokia от Виваком съм.
п.п. малко извън темата - не мога да подкарам приложението на EON на село, където съм на друг доставчик. тръгва на телефони и таблети, но не и на MiTV box, нито на Android TV TCL. от съпорта казват, че е нормално да не мога да гледам с друг доставчик. някакви идеи как да мога?
При този диапазон забрави за хубав рутер, който да поддържа тази скорост. Ще трябва или да смениш бюджета или да се примириш с техния.
Иначе не знам какви пръчки раздават, но колегата отдолу правилно ти е казал да провериш каква скорост правиш на 5Ghz мрежа, ако е колкото него около 400, то излиза, че ако не смениш рутера ще плащаш за 1Gbit без да го ползваш, защото едва ли си вързал всичко по лан-а.
Този пост е редактиран от berpan; 14-09-22 в 16:51.
По кабел получавам между 850-950mbps. Безжично е както го е написал колегата около 400mbps. В интерес на истината повечето неща съм ги вързал с кабел. Чисто информативно, какъв рутер бихте ми препоръчали в този случай - безжично да вдигна скоростта?
Всеки рутер които има скорост повече от 1000mbps на 5Ghz ще ти свърши работа. Има модели на TP LINK които биха свършили работа, аз предпочитам ASUS и съм с модел RT-AX55. Този е може би най малкия модел който би ти свършил работа. При намаление е малко над твоя бюджет.
Ако имаш VPN сървър там, където ти е EON рутъра, тогава можеш да си гледаш ТВ от всяка точка на света с приложението на Виваком(така оставаш в тяхната мрежа) даже и на село Аз така гледам от чужбина на Samsung TV.
Подписах с ЕОН съм. Интересува ме има ли начин на се гледат онлайн филми през него.Не тръгват , памет ли не стига не знам.