@zlatko
Не знам от кого зависи, но бива някой да повдигни титрите на docu box че вървят много ниско и се скриват. Чете се но е дразнещо.
@ogibo
Зависи от мен, но субтитрите на DocuBOX HD са там където са, точно защото смятам, че там им е мястото. Никъде не се скриват, не закриват важни части от картината, не се "натрапват" в полезрението.
Според мен и моят телевизор искат повдигане с няколко милиметра. Сега на второ четене виждам че не съм се изразил правилно. На долният ред примерно на буквата Е се скрива долната черта. Като писах по-горе, чете се но е дразнещо.
@ogibo
Проблемът е в твоя телевизор. Или по-точно в настройките му(и тези на приемника). Субтитрите при DocuBOX HD са поне на 2-3см над долния край на картината.
HD програми трябва да гледаш при настройка на картината "Unscaled" или 1:1 с подавания сигнал. В момента телевизорът ти прави някакъв ненужен zoom и ти гледаш доста по-лоша картина от това, което получаваш.
При други програми нямам този проблем, но все пак ще проверя настройките.
@ogibo
Пак ти казвам - нищо не се скрива. Ето как изглеждат субтитрите при нормална настройка на телевизора. Ако при теб виждаш нещо различно, значи не са ти наред настройките.
Както казах ще си проверя настройките. Благодаря ти за бързите отговори.![]()
16:9 overscan = off ако си с Panasonic!
@zlatko
има ли надежда или шанс да пуснете нещо от новите канали на SES от 4.8E. Поне спорта?
11.265H-DVB-S2/8PSK/MPEG-4/HD/Videoguard, SR 30000, FEC 3/4
VIASAT 3D
VIASAT GOLF HD
VIASAT FOOTBALL HD (NOR)
VIASAT HOCKEY HD
VIASAT SPORT HD S (SVERIGE)
11.305H-DVB-S2/8PSK/MPEG-4/HD/Videoguard, SR 30000, FEC 3/4
Test DK HD
VIASAT 4 HD
TV 6 S HD
VIASAT NATURE/CRIME HD
VIASAT HISTORY HD
VIASAT EXPLORER HD
@wlad
Не, каналите са за Скандинавските страни.
Мерси!
Между другото адмирации за FOX HD!
[QUOTE=wlad;589913]@zlatko
има ли надежда или шанс да пуснете нещо от новите канали на SES от 4.8E. Поне спорта?
Ние нашите не можем да гледаме,ти чужди искаш.
Здравей, Златко.
С риск да дублирам някой (не съм чел цялата тема от край до край), но освен познатия ни проблем с насичането на DocuBox от няколко дена забелязвам и че на някои предавания липсва звук, по точно промеждутъка между две такива, пресен пример е от сега , между 20.50 и 21.00 в рекламните паузи липсваше какъвто и да е звук... странна работа.
Иначе специално Доку бокса ми беше любим и продължава да е, но става все по-труден за гледане. Моля те натисни ония от SPI да си оправят бакиите, че да се позарадваме малко...![]()