Прегледах набързо двата филмови канала и ми се стори, че резолюцията е по-малка/може би такъв е бил филма в момента/. После проверих в менюто на телевизора - 1080i , но не ги разпознава като HDTV....Първоначално публикувано от zlatko
Прегледах набързо двата филмови канала и ми се стори, че резолюцията е по-малка/може би такъв е бил филма в момента/. После проверих в менюто на телевизора - 1080i , но не ги разпознава като HDTV....Първоначално публикувано от zlatko
Бла-бла-блаПървоначално публикувано от zlatko
Ако плазмата е с ниска резолюция може би ,но ФулХД...
@Vanquished
То плазмите успяха ли да направят дисплей с резолюция над 1366х768?!
Това в кръга на шегата, но плазмите определно губят в детайлността при статични или бавни изображения в сравнение с LCD. Но са по-добри при движещи се такива.
Да не изместваме темата - казаното от мен беше, закачка с hristoslav2
zlatko : Кажи на колегите ти,че местата на програмите е неправилна или инфуто е сгрешено става въпрос за ерох ХХ и ерох ХХХ,забележи пише ,че е ерох ХХ а всъшност е ерох ХХХ.
@naumovi
Аз съм "колегите"
Проблемът е при теб, всичко е наред. Просто пресканирай съответния транспондер отново. Ако си с Opticum X110p - направи "SatBG търсене" или си включи автоматичното обновяване.
...плазмите определно губят в детайлността при статични или бавни изображения в сравнение с LCD
даже и изобщо, точно и за това до сега избягвам тази технология. Нещо много мазно ми стои картината дори и на GT30.
zlatko
Docu Box HD показва едно и също по цял ден вече две седмици. Коя е официалната страница на програмите от пакета, откъдето може да се вземе програмата ? Нямат EPG....
@hristoslav2
Всички ВОХ канали имат EPG, за няколко седмици напред.
За DocuBOX: предаванията са все още малко - каналът сега стартира, и преводите на Български не се реализират бързо. Но се увеличават всяка седмица. Тепърва ще се развива всичко около него. Ще се продава в Европа, ще се закупува ново съдържание. Идеята e да бъде алтернатива на до втръсване познатите Discovery, NG и(в по-малка степен) Travel. Мисля, че има шанс да бъде реализирана, но иска време. Ще поживеем, ще видим.
Дай някаъв сайт от където мога да видя програмите от BOX пакета. При мен,на М-сат кейбъл тези програми нямат EPG.
@hristoslav2
Нямат защото МСат ги пиратстват
Но няма и сайт където да видиш програмата, каналите са правени само за България и за сега няма собствен сайт. Явно обаче са доста гледани и интригуват абонатите на пиратите от МСат, защото много от тях търсят програмата им. В един бъдещ момент може да имаме програмата за всички канали на нашия web site, както е нормално да бъде. Всичко е налично от години - база данни, скриптове за показване на информацията и т.н. Трябва само някой да направи дизайна.
на EPG на сат ресийвара излиза таблично седмичната програма по часове.
@GMIR
Това е ясно, въпросът е да я има не само на сателита.
Онзи ден забелязах, че имаше разминаване на субтитритие с картината и звука - с 4 секунди. Днес субтитрите изчезнаха на 10-тата минута от началото на документалният филм и след още 6-7 минути се появиха отново.
На какво се дължи това ? Кой прави превода и как се качва ?
@hristoslav2
Преводът се прави от външна фирма. Playout-ът е в Ню Йорк, там са съответно и всички видео/аудио/суб файлове. Ако ми кажеш точно на кой филм(или поне време на излъчване) е имало проблем ще погледна. Иначе причината за наблюдаваното от теб може да е била в оборудването с което МСат пиратстват каналите.
Eurosport 2 HD се появи на 23.5 ,дали ше тръгне при Сателайт Бг с бг коментар -към Златко ми е въпроса ,или булсата още държат експлузивни права над канала?