Страница 8 от 38 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 559
Like Tree55Одобрявам

Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Re:Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от robobug
    малко офф: от два-три месеца виваком вдигнаха много качеството. Хвалят се, че са с най-добрата наземна техника.....дървените операторски приемници обаче ги провалят.
    Хмм, от къде ли е тази информация , как така ще вдигнат качеството , че то един транспордер си има капацитет , не може да наблъскаш 35/40 програми и да искаш качество , а те само ги увеличават .
    Качеството се постига с намаляване на диагонала на телевизора

2.  

3. Тук е от
    May 2008

Аз имах възможност за 1 м да гледам и трите Сат оператора едновременно и моето скромно мнение е- на SD-каналите Виваком изкарваха най добро качество , а при HD то Сателайта имат леко предимство пред Булсатком!

4. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@robobug
    Не знам кой точно се хвали и с какво. PR отделът им може, но техническите лица едва ли. Това което ползват Vivacom e Tandberg/Ericsson, съвсем стандартно оборудване. Има и предимства и недостатъци в сравнение с конкурентите си. Tandberg ползват и Bulsatcom.
    Колкото до "дървените операторски приемници" - ако говорим за качество на картината, видео тракта и на Kaon и на Sagem по нищо не отстъпва, а в повечето случаи превъзхожда неоператорските такива. Но за тези неща си има съответна тема.

5. Тук е от
    Feb 2006

моят май е каон, само СД. Пробутаха ми го със скарт, минах през различни кабели, като в момента съм с белкин-сребърна серия, който тежи колкото приемника и вероятно струва повече.

Ако взема карта на сателайтбг и я сложа в телевизора (все още нямам ТВ със сат.тунер) мога ли да разчитам на по-високо качество от това на външния приемник?

6. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ на пър

@robobug
    Vivacom също предлагат вече CAM модули за техните карти.
    Щом в момента ползваш SCART ти пускаш към ТВ или CVBS или RGB сигнал. Качествената градация на сигнала е следната: CVBS<RGB<Component<HDMI. Дали ще ползваш външен приемник с цифров изход(HDMI) или ще сложиш картата директно в телевизора няма значение, ще получаваш едно и също.
    Не препоръчвам телевизор със сателитен тунер(DVB-S2) на този етап - има много проблеми, недомислия в организацията, несъвместимости с някои от услугите на оператора. Разликата м/у SD канали пуснати през RGB и HDMI не е нещо, което да заслужава големи инвестиции.
    Т.е. за подобриш минимално качеството на картината си по-евтино е да си купиш външен приемник и САМ на Vivacom отколкото телевизор със сат. тунер. Същото можеш да направиш и с карта на SatelliteBG, но там ще получиш 30 HD канала, чието качество е несравнимо с който и да е SD канал.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Повечето абонати, да не кажа всички, няма да тръгнат да гледат един канал само защото е HD. Примерно искам да гледам FoxLife, но той е само SD. Това няма да ме накара да се откажа да гледам FoxLife и да си пусна по същото време да кажем AutoMotorSport HD само за да гледам качествена картина.
    Докато основните телевизии, които се гледат и търсят в БГ, не започнат да излъчват в HD формат, HD-то е по-скоро за фукня. Имам достатъчно HD канали вкъщи, но не съм гледал нищо по тях за повече от час... просто насила не става.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ на пър

@deian
    Повечето абонти - ДА, но точно те не са целта на SatelliteBG.
    Не трябва човек да екстраполира своите предпочитания върху всички останали. Аз например не гледам сериали, новини, музика, не гледам и филм ако не е HD. Бих превключил на друг канал, просто защото картината ме дразни. Гледам само спорт и понякога научно-популярни предавания. Съзнавам, че не съм типичния абонат(ако бях, нямаше да има кабелни и DTH оператори), но не съм и единствения, който държи на качеството. За мен HD не е "фукня", а удоволствие. Или по-скоро необходимо условие за да изпитам удоволствие от гледането на телевизия.
    За хората които искат "основните БГ телевизии"(a.k.a. "мацаница") - има си Vivacom и Bulsatcom и рояк кабелни. За хората които търсят качествена картина + БГ "мацаници" - вече има оператор, който да отговори на техните желания.
    За да обобщим - български телевизии и качествена картина са две несъвместими понятия(с изключение на Planeta HD ) на този етап.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    За да обобщим - български телевизии и качествена картина са две несъвместими понятия(с изключение на Planeta HD ) на този етап.
    Забравяш (или пропускаш) Хоби TV HD. Освен качествена картина има и качествено съдържание (за разлика от Planeta HD )
    Нямате ли възможност да включите и нея в пакета си? За мен е доста интересна телевизия, както и SD варианта.

11. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@DigiPro
    Да, пропуснал съм я...както и Тянков ТВ HD предполагам.
    За качественото съдържание може да се спори - за много хора и това на Planeta е такова. Аз лично бих забранил всяка телевизия за лов и риболов. Въобще бих забранил и тези "хобита" да се практикуват, но това е друга тема.
    Не съм проучвал как седи въпроса с правата за ХобиТВ и дали BSC я продават.

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Хоби TV HD далеч не е само лов и риболов и въобще не я сравнявай по съдържание с това на Планета, защото си е направо кощунство.

13. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@Momchil
    Както казах - предполагам, че много хора ще кажат че съдържанието на Planeta HD е супер!
    За съжаление такава е реалността в нашето общество.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2004

@zlatko
    Ако не е тайна колко абонати имате в Саталайт БГ ?

Много ще съм изненадан ако напишеш цифра по-голяма от 5 000.

П.С. Ако ми тговориш нека е с точни цифри а не с недомлъвки!
    П.С.2 БулсатЯ имат подчти МИЛИОН - не че съм им фен,само за статистиката!

16. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@veni
    Тази информация не е публична за да я споделям. Не мисля и че е предмет на този форум.

17. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Сигурно е офтопик, но да си кажа!
    veni, според теб колко притежатели на Голф и колко такива на Бентли има, а? Не, че сравнението е точно, но поне навежда на размисли, нали?

P.S. Не съм "фен" на никой от двата оператора, ползвам кабеларка.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

zlatko

Понякога субтитрите на Docu Box за около 10-15 секунди от бели стават зелени, без да виждам причина за такава операция. При това не са плътно зелени, а все едно някое 5 годишно хлапе ги е оцветявало с флумастри - има останали бели ивици в буквите.
    На няколко пъти в един филм /негри в Мадагаскар/ видях разминаване на аудио със субтитри - разлика от порядъка на 15 секунди....
    Грешни преводи на заглавията на филмите..както и на част на съдържанието им.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 38 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 272
    Последно: 02-09-22, 20:02
  2. Въпрос за сателитна телевизия.
    От Djeff във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 2
    Последно: 15-01-14, 17:36
  3. VIVACOM пуска сателитна телевизия директно до клиента
    От granity във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 13-09-10, 13:26
  4. Цифрова сателитна телевизия
    От Cvetanov във форум Технологии
    Отговори: 26
    Последно: 11-06-10, 09:03
  5. САТЕЛИТНА телевизия - да или не?
    От Кrassy във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 67
    Последно: 17-11-09, 13:07

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе