Страница 16 от 38 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 559
Like Tree55Одобрявам

Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2012

Re:Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ на първ

Цитат Първоначално публикувано от SG1
    @zlatko

Аз казах, че това е "до колкото разбрах" :rolleyes:... А за транспортния поток ти го бясни достатъчно ясно преди това. Сега остава да се разбере кой тества.

ПП: Щях да те питам за bTV HD, но гледам, че колегите вече са го направили и ти си отговорил.
    Не само кой тества , а защо пише SatelliteBG на тестовете :D

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ на пър

@SG1
    Да, и на мен ми е интересно
    Колкото до bTV HD - предполагам, че ще драпат да добавим и Lady за да вземем HD каналите.

@didomh
    Ако четеше внимателно какво се пише и имаше идея от тази материя, нямаше да задаваш този въпрос.

4. SG1
    SG1 е офлайн

Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    @SG1
    Колкото до bTV HD - предполагам, че ще драпат да добавим и Lady за да вземем HD каналите.

@didomh
    Ако четеше внимателно какво се пише и имаше идея от тази материя, нямаше да задаваш този въпрос.
    @zlatko

И аз си мисля, че ще се наложи да пуснете и Lady... Оказва се, въпреки всичко, че каналът май си има своя аудитория, и очудващо за мен тя май не е никак малка .

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    @SG1

@didomh
    Чета внимателно, но докато си говорим в сферата на "прдположенията" няма какво да си говорим, явно и ти не си сигурен, само предполагаш...

6. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@SG1
    Така е - глупостта е широко разпростанена по света.

@didomh
    Щом четеш внимателно значи нищо не разбираш от написаното при положение че задаваш такива въпроси.

7. SG1
    SG1 е офлайн

Тук е от
    May 2012

@zlatko

PV TV HD се очаква да стартира през септември и то на български език. Вие няма ли да включите този (или друг подобен) канал в пакета си? Все пак нямате нещо с подобна тематика, а съм сигурен, че ще има интерес.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@SG1
    Въпреки че съм свързан със създаването на PV TV на български преди години, съм тотално против такива канали. Тази тематика и това "хоби"(може ли убийството да е хоби?!) трябва да бъдат забранени. Това е лично мнение.

10. SG1
    SG1 е офлайн

Тук е от
    May 2012

@zlatko

И аз не съм фен да се убиват животни само защото така ми харесва, и затова изобщо не харесвам лова. Виж риболова е друго нещо - най-малкото може да пуснеш рибока (99 % го правя) без да му нанесеш кой знае какви вреди. И затова харесвам да гледам риболовните истории, които се въртят по различните тематични канали ...

Гледам, че нещата с Docu BOX като че ли малко са се пооправили, но все още се забелязва трептенето и насиченето - дали ще успеят да се справят с проблема? Мина доста време...

11. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@SG1
    Не е установено къде е проблемът. Предполагат, че е в play-out-a. Странно е, че трептенето при движенние е само на някои от филмите, т.е. зависи от материала. Освен трептенето, напоследък има проблем "зелен екран" - има аудио, вървят субтитри, но се вижда само зелен екран. Че ще го оправят е ясно, но да видим кога.
    В момента се финализира сделката със Skylink, и едва ли ще си позволят да изпуснат достъп то 1.5 милиона абонати. Ако трябва ще сменят видео сървъра.

12. SG1
    SG1 е офлайн

Тук е от
    May 2012

@zlatko

Да, няколко пъти и аз попаднах на такава ситуация - звук и субтитри, както казваш ти си вървят, но най-интересното, че и логото на канала си стои и всичко това на зелен фон, а картина няма. Това между другото се беше случило веднъж и с някой от Filmbox каналите, не се сещам вече кой.
    А щом наистина ще подписват договор и със Скайлинк, надявам се, че ще имат вече по-голяма възможност за по-съвременни и по-касови заглавия. Пък гледам, че и СД версията на FilmBox Action вече се тества при поляците на CYFRA+, т. е. явно SPI се опитват да развиват пакета...

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

zlatko
    Спомняш ли си, че преди 3 месеца писах за проблем със субтитрите - ставаха сигнално зелени. Явно това е било първосигнално за сегашният проблем. Между другото проблема ми прилича на 50 херцовият бъг при Панасоник/видях го на телевизора си/, който аз си обяснявам с неспазване на стандартите на скорост при запис на камерите. Тоест камерите на някои производители отговарят с точност на старндарта за скорост/калибрирани са много добре/, а камерите на други производители имат леки отклонения в скороста. Съответно работният софтуер на телевизора е писан по стандарта и когато има разминавания в скороста на кадрите се получава 50 херцовият бъг - едновременно показване на два съседни кадъра. Може би проблема със сървъра е сходен...

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@hristoslav2
    Субтитрите са съвсем друго нещо, там не беше 'bug", а криво разбран "feature"
    Иначе е възможно за треперенето на движещите се обекти да има нещо подобно на описаното от теб. Но от друга страна част от проблемните видео материали в предишни излъчвания бяха ОК, така че за мен е проблем във видео сървъра. Който е български м/у другото - Playbox

PS:Каналите на Thor 0.8W се оказаха тестове на Telenor по проект за излъчването на тези канали за Скандинавия, за които не са уведомили нито SatelliteBG, нито SPI.

16. Тук е от
    Jul 2012

@zlatko
    В един от постовете си пишеш, че HBO HD не е в плановете ви, но е най-малкото обидно да не предлагате на абонатите си този канал.
    Навсякъде се рекламира, че Сателайт БГ е "ХД-оператора на България", а май не е точно така!

И дали е истина, че български кабелен оператор е пуснал HBO HD, HBO Comedy HD, Cinemax HD, Cinemax2 HD за абонатите си и то с български субтитри!? Или някой се е размечтал повече...

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от wlad
    И дали е истина, че български кабелен оператор е пуснал HBO HD, HBO Comedy HD, Cinemax HD, Cinemax2 HD за абонатите си и то с български субтитри!? Или някой се е размечтал повече...
    За кой кабелен оператор говориш ?

2009 - HBO HD becomes available in the Czech Republic, Hungary, Poland, Romania and Slovakia.
    2011 - HBO2 HD and HBO Comedy HD launch in Poland
    2011 - Cinemax2 HD launches in Poland
    2011 - HBO HD launches in Bulgaria, Serbia, Slovenia, Croatia and Bosnia and Herzegovina

http://www.hbo-europe.com/

18. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@wlad
    Не виждам нито какво е обидно, нито за кого. Не виждам и смисъл да го обсуждаме.
    А както ти е написал hristoslav2 - само основния канал на HBO е HD за България, отговорил си си сам правилно според мен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 38 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 272
    Последно: 02-09-22, 19:02
  2. Въпрос за сателитна телевизия.
    От Djeff във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 2
    Последно: 15-01-14, 16:36
  3. VIVACOM пуска сателитна телевизия директно до клиента
    От granity във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 13-09-10, 12:26
  4. Цифрова сателитна телевизия
    От Cvetanov във форум Технологии
    Отговори: 26
    Последно: 11-06-10, 08:03
  5. САТЕЛИТНА телевизия - да или не?
    От Кrassy във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 67
    Последно: 17-11-09, 12:07

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе