За информация - Sony центровете вече не предлагат CAM модул за продажба.
За информация - Sony центровете вече не предлагат CAM модул за продажба.
Този пост е редактиран от garrett; 29-04-13 в 21:36.
Аз имам 1 последен въпрос понеже явно не разбирам нещата както трябва:
Защо ако човек иска да гледа цифрова телевизия с HD качество трябва да има задължително CAM модул? НЕ става картата директно в телевизора защото няма съответния слот ? Защо тлевизорите не ги правят с вградени модули и хората да си пъхат картите вътре, щом за гледане на нормална HD телевизия трябва такава карта? Защо купуваме HD телевизори когато на практика няма за какво да ги ползваме. а когато има за какво да ги позлваме вече ще е излязъл следващият стандарт- още по висока резолюция и тогава пак нови телевизори?
Нали сега цифровата телевизия е стандарта за телевизионния сигнал...Дали е HD или не какво значение има? Винаги трябва да се предлага най-високото качество, както преди когато телевизията беше аналогова всички канали идваха с възможно най високото качество. Говоря за нормалните канали а не за тези за които се плаща за съдържанието което дават (Филмовите канали HBO и т.н.)
За да гледа човек HD програми трябва да си купи CAM модул- OK
Обаче вижте цената на въпросните модули:
Elitcom.com - CA
Ако искате да разкодирате 1 канал 60 левчета
ако обаче искате да разкодирате повече от 1 канал (например 8 както моделът от производител conax ще трябва да си платите
435 лева и съответно 499 лева за 12 канала;
Ще ме извинявате но до колкото знам това е колкото един евтин-средно евтин HD Телевизор (без тези с интернет и т.н.
Колко ли хора могат да си позволят такава джаджа?
Освен това ако са кодирани не 12 ами 100 или 200 телевизионни канала то тогава колко ли ще струва това нещо? 3-4 хиляди лева?
На запад отдавана имат цифрова ефирна телевизия, отпреди 14 години и си ползват DVB-T тунерите, а не кабелните тунери за които е модула. ХД каналите нямат общо с модула. Обаче има канали, за излъчването на които кабелните оператори сключват договор, главно тези дето нямат реклами през 15 мин.:rolleyes:
А, въобще как сравняваш аналогов сигнал и цифров по-качество? И как да няма значение дали даден канал е в СД или ХД формат?
Този пост е редактиран от pilot; 29-04-13 в 23:55.
Исках да кажа че ако сигнала който идва от телевизията е с някакво качество, то той трябва да се предава на потребителя със същото от доставчика. А не да се намаля/компресира и т.н.
Просто не съм се изразил правилно...
Съвременните телевизори се правят със СЛОТ за поставяне на разкодиращ модул, т.н. Common Interface. В този слот не се поставя карта, а РАЗКОДИРАЩ МОДУЛ т.н. Conditional Access Module (CAM), в който на своя страна може да се постави карта. Това е така, защото различните доставчици на услуги използват различна кодираща система, за да се защитят от злоупотреби и пиратство. Освен това тези модули позволяват да се осигури или ограничи достъпа до различни услуги на оператора, различни пакети, възрастово кодиране и т.н.
Интерфейсът е стандартизиран, а цялата работа се извършва от разкодиращия модул, в някои случаи в комбинация с карта на съответния оператор.
Линкът, който си дал, е за професионални САМ модули, т.е. те са за употреба от операторите, а не от крайните клиенти. Затова са толкова скъпи.
За домашна употреба се ползват далеч по-евтини разкодиращи модули, от порядъка на 60 - 80 лв.
Това, че един телевизор е HD не означава, че автоматично всичко, което се показва на него, е с това качество. Зависи разбира се от това какво му е подадено. Нали не мислите, че ако на HD телевизор включите обикновен видеорекордер с касети, картината ще стане HD ?
А това, че ТВ е цифрова, а не аналогова, отново няма нищо общо с това дали е SD или HD. Зависи отново от това какъв е изходният материал. Някои програми се излъчват в HD, някои - в SD.
Този пост е редактиран от kamelot; 30-04-13 в 14:31.
Хайде от вчера всички канали на Мсат са некодирани Enjoy за следващите почивни дни
Има и един нов 3d канал, но ми е кодиран. Иначе ползвам целия пакет.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-05-13 в 12:12.
Бтв ще излъчват шампионска лига с 3d сигнал. За Btv HD ли се отнася или за обикновенния. Сега прочетох в интернет и ми стана ясно
Има писано за това, но накратко: въпросната медия ще предостави безплатно на операторите имащи договор с нея, специално създаден канал /Action 3D/ и ще излъчи в 3Д формат финала на ШЛ по него.
И сега някой знае ли дали Мсат ще ни предоставят да гледаме на 3D ШЛ и на кой канал да търсим?!?
Щото ако е да да ходя утре сутринта да си купувам 3D тв...
3D FINAL най-вероятно но дали или никой не казва със сигурност...
Търсете го на канала, обявен от оператора ви /ако е имало такова/
Канала е активен в момента /за абонатите на Vivacom - 45 канал/ и се вижда супер. Логото му "b action 3D на живо" e извън екрана на кажи-речи 30-на сантима. :rolleyes: Има да гоним пак топки из хола.
На мене ми казаха, че канала ще се казва N sport HD и в момента е кодиран...