Страница 14 от 38 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Съгласен съм с теб за компромиса до 2500 не си струва но нали живейм за мига. След 2 години я камилата я......За стъклото не си прав слез 3 дневно обикаляне нищо не може да го стигне по качество. Затова ще изчакам да видя отзивите за FUL HDTV на бравия и щи мислим. А най чакам Тошиба и Канон да се наканят.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    roumen68 радвам се че си съгласен с мене за панасоника!
    Иначе да ти кажа, и 2500 лв са много а 4500 още повече, както съм казал, кой каквото иска да си взима, няма значение за мене!
    Но на мене не ми се дават толкова пари за техника, направо сърцето ще ме заболи
    kabel и аз чакам новите Full HD телевизори, както и новите разработки на канон и тн, ще ги видиме скоро Иначе вторник и сряда почивам, така че няма как да се видиме ако идваш към София
    colt45 айде като се прибера ще измислиме нещо и за тебе с колегите тука

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от kabel
    ......За стъклото не си прав слез 3 дневно обикаляне нищо не може да го стигне по качество....
    Ами и аз съм със стъкло (плазма), а не с LCD но не това имах впредвид, а че стъклото да бъде от реномирана марка за да не се налага да се разнася по сервизи, че изглежда трудна работа.
    Снимки на ТВ-то ми и домашното кино: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=62932

Offtopic: Miro, погледна ли моята щуротия в http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg206487 ?

5. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro
    colt45 айде като се прибера ще измислиме нещо и за тебе с колегите тука
    Благодаря-ще хвърлям по едно око на форума днес

6. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте на всички!

Много се радвам, че тук толкова подробно е разнищена темата за LCD или Plasma TV. Прочетох всички постове от миналата година до сега и мисля, че почти всеки вече може да се ориентира горе долу какво точно отговаря на нуждите му. Хубаво е също така, че има и двама представители на две от най - големите вериги за техника в България (в лицето на Ludia и Miro Vampiro).
    Както всички вас и аз последната една година си търся TV и се рових къде ли не и събирах всякаква информация. Аз се спрях на LCD, по простата причина, че искам повече резолюция в 32" и естествено HDMI интерфейс. Въпреки че някои няма да се съгласят с мен си мисля, че най добрите LCD матрици в момента до 32" са на Самсунг. Тук идва и моят въпрос към вас и най вече към Miro Vampiro, поради факта, че Техномаркет е представител на Самсунг. От преди се спрях на моделите 32" Le M51 и 32" Le M61B. Сега обаче виждам, че са излезли доста нови серии модели - S71B; R72B; N71B; R71W. Някой може ли да ми обясни какво точно означава всяка серия (М, S, N, R, T) и коя е най добра. Чувал съм, че М серията е най добра, но моделите са вече доста стари и не е ли по добре да се вземе някой от по нова серия (R72).
    Благодаря ви предварително. Много ще се радвам някой път да направиме няколко теста с Miro Vampiro за изброените Самсунг TV-та.
    До скоро.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей Albers
    няма проблеми за тестове, просто кажи кога си свободен, и стига да съм на работа ще направиме тестовете
    Иначе за сериите, ами не съм се интересувал толкова, на добър сигнал видимо няма разлика , но това може да се установи най добре с тестове, не с приказки! Прочети каквото намериш за моделите, че в последно време аз нямам време и за това
    Иначе да, новата серия е R71 - R72 и работи достатъчно добре според мене, но това трябва да го решиш ти, не аз !
    Иначе аз за парите на Самсунг а може би бих взел една 42 ка плазма, с висока резолюция естествено, че даже работи прилично!
    colt45 като за тебе в момента се сещам само за 26-27 инчови модели на Самсунг, Панасоник и тн, достатъчно добри са, новите им модели са с 8 милисекунди(така поне пише ) и са предостатъчно добри за парите си ! Или пък виж Шарп а за който говори колегата LUDIA Мисля че също ще е добър избор. На последно място погледни и НЕО, не са зле пък тук вече взимаш и 32 инчово LCD за тези пари, избора е твой, гледай, решавай ! Виж моделите на тази цена и прецени, пък ако желаеш може да ги тестваш при мен

8.  

9. Тук е от
    Sep 2006

Благодаря ти Miro. Честно казано трудно бих се навил за плазма най вече, поради факта, че:
    - размерите са им от 42" нагоре, а на мен ми трябва 32" максимум 37"
    - много са тежки
    - харчат повече ток
    - в повечето случаи имат доста слаби колони
    - повече са предразположени за дефекти, имайки предвид технологията
    - резолюцията им е по малка от LCD-тата в този клас, аз искам поне 1366X768. Плазми с такава резолюция са вече доста скъпи
    Все пак ще съм ти благодарен, ако препоръчаш някоя конкретна 42" плазма, да се поразровя за нея.
    Как може да те открия, в кой магазин работиш или по добре да ти пиша на личния мейл?

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей Albers
    след като ти трябва 32- 37 инча, тогава отиваш на LCD ! Знаеш как е, цената определя до някъде качеството, това не означава че някой евтини марки са скапани или тн, и те са добри, зависи какво на теб ще ти хареса !
    Така, за плазмите, евтините модели на самсунг, LG започват от 3200 лв за плазма с 1024х768 резолюция на панела, което за плазма си е доста добре все пак, а по евтините, знаеш с каква резолюция са, няма смисъл да ги споменаваме!Така че за момента се сещам само за НЕО http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023668 пък поне е с 1024х768 резолюция на панела, по нагоре съм писал нещо за нея, не е лоша за парите си!
    Иначе, да , при плазмите може да се получи отпечатък от знака на БТВ примерно ако го гледаш дълго време, но все пак всяка една плазма има технологии с които това се отбягва, имат и опции с които да се оправи подобен проблем!Прав си че харчат повечко, но все пак, хем телевизор, хем печка за през зимата, 2 в едно както се казва
    Но дори и евтин клас плазма според мене де, вади по добри, по реални цветове от LCD телевизори(изключваме Филипс за 7000 лв )
    Какво да ти кажа, избора е труден, ако си решил да бъде LCD, така да е
    Иначе да, пиши ми на лична да се разберем

11. Тук е от
    Sep 2006

здравейте отново! Благодаря ви за изчерпателните отговори и разисквания все повече почвам да схващам за какво става въпрос .днес отново ходих да гледам lsd телевизори и искам пак да ви питам за вашето компетентно мнение . спрях се на 3 модела на самсунг
    LE-26M51 LE-26R71B LE-27S71 и трите ми харесаха така на пръв поглед поне пише че има добри показатели примерно контраст 3000:1 време за реакция 8мs голяма резолюция и т.н.
    ще се радвам ако за пореден път ми обясните що за стока са тези модели и заслужава ли си човек да си купи един от тях . благодаря ви предварително !

12. Тук е от
    Apr 2006

Еми то е ясно какво трябва да направиш. Хората тук се опитват да Ви обяснят, да гледате не само характеристиките и цената, но и самата картина. Очи нямате ли? Накарай ги да ти пуснат кабелна, някой спортен канал и гледай. Успех.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

miro_vampiro, не съм съгласен с теб, че :"Но дори и евтин клас плазма според мене де, вади по добри, по реални цветове от LCD телевизори(изключваме Филипс за 7000 лв". Лично при мен поставянето на телевизори, не е по марки, а както ми дойде защото нямам място. И ти заявявам лично и отговорно, че качествено LCD пребива евтините PLASMA екрани. При мен са Грундиг и Краун. Какво да кажа в сравнение със Сони-то и Шарпа, просто с тоя сивият образ и убите цветове не могат да им стъпят на малкият пръст на LCD.
    В момента имам НЕК Т1000, до него е Панасоник PA50, апод тях 37" ШАРП. Онзи ден колегата се качва на покрива и намести Евроспорт да се хваща като хората. И на трите съм пуснал ТВ сигнал и са на Евроспорт. Разликите са очевидни. Плазмите дават с по-засилени цветове, Шарпа с по отмити(лично аз го отдавам на високият контраст и подсветка на панела, която съм задал), НО пък няма да ти кажа какво се виждаше от едно състезание по SNOOKER. Зад играещият трудно се различават някакви детайли, ако са на тъмно, докато при Шарпа си се вижда всичко, което се предава. Освен това самият образ е по ясен, да не говорим, че хората са доста по добре отличими и с ясни контури при LCD. Така че всяка технология си има и предимства и недостатъци.
    genev_70, и преди съм го казвал, ПО-добре от теб никой няма да го види!!! Както спомена red_max, всичко е до вашата преценка за качеството на образа. Винаги съм съветвал като се сравняват 2 или повече ТВ да им се изравнят всичкихарактеристики на картината и всички цифрови подобрения на картината да са исключени, за да е правилнои първото впечатление от качеството им. После като искаш им пускайте каквито искате настройки и подобрения, да сравните коя технология е по-добра и дали видимо се подобрява картината.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей LUDIA може и до някъде да си прав, но все пак си сравнявал плазми с ниска резолюция на панела с LCD с доста по висока, ето ти от къде не може да различиш нищо в началото още ! Все пак с един колега тествахме на 2 плазми как ще се вижда сигнала от компютър, едната беше PANASONIC TH-42PA60 а другата NEO PDP-42S2H , е познай на коя се виждаше всичко пефректно, не беше панасоника все пак ! Просто разделителната способност на панела си казва думата!
    Иначе всяка технология си има предимства и недостатъци, специално на един преди време му правих тест с 32 инчово LCD R71 на самсунг срещу http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09022082, е вярно че не са близки като цени, но и плазмата предаваше достатъчно детайлно, пък цветовете и бяха по живи ! Все пак ако си продавал Pioneer и Панасоник, но от високия клас, знаеш как трябва да работи една плазма !
    Но това да ти кажа честно няма значение, който каквото си хареса, знаеш как е !
    Иначе си го казал добре, гледа се кое как предава, а не какво пише на етикета !
    Айде лека работа колега

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

ТАКАА след едноседмично гледане днес взех LG плазмата с твърдия диск http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=54&f=3749 .На кабелна не много добре на двд супер и на комп пак бива.Нямах време да си играя много с нея но ноща е моя.ЛСД на комп работеха по добре но не много а и това е все пак 42 инча. пробвах я с 3 модела сателитни приемници и също много добре но на западни програми.Нашите са на квадратчета .Ако имате въпроси давайте.

17. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Хубава играчка. Изглежда добре по параметри. Много бързо им падат цените и по тази причина се въздържам от покупка на подобно чудо на техниката. Аз обаче предпочитам LCD пред плазмата, може и да не съм прав, но такива са ми наблюденията.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    Хубава играчка. Изглежда добре по параметри. Много бързо им падат цените и по тази причина се въздържам от покупка на подобно чудо на техниката. Аз обаче предпочитам LCD пред плазмата, може и да не съм прав, но такива са ми наблюденията.
    Цените на тази "играчка" наистина падат много бързо! Аз си я купих преди 2 месеца с 500лв по-скъпо. Нямам възражения за качеството, работи еднакво добре както с кабелната (аналогов сигнал) така и с цифровия пакет. На сателитен приемник не съм я тествал, защото не ползвам такъв. Само с един СКАРТ ТВто добре се интегрира със системата за домашно кино. И с още един СКАРТ - със СетТоп Бокса на цифровата телевизия. За сега ме дразни факта, че няма възможност за снемане директно на записаните материали от харда на компютър за последваща обработка. Давайте някакви идеи в тази насока. Хард диска е зад една капачка, която се сваля след развиване на 4 винта, но още не ми е останало време да я сваля и да погледна дали няма там някакъв конектор за връзка с комп.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 38 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе