Страница 15 от 38 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Цитат Първоначално публикувано от kabel
    ТАКАА след едноседмично гледане днес взех LG плазмата с твърдия диск http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=54&f=3749 .На кабелна не много добре на двд супер и на комп пак бива.Нямах време да си играя много с нея но ноща е моя.ЛСД на комп работеха по добре но не много а и това е все пак 42 инча. пробвах я с 3 модела сателитни приемници и също много добре но на западни програми.Нашите са на квадратчета .Ако имате въпроси давайте.
    Хехе. Тъкмо влизам за да напиша, че и ние вчера си взехме същия. Ще напиша малко по-подробно. Значи тръгвам за Техномаркет и Технополис Плевен с едни лисче в ръка на което пише:
    Philips 42PF9966
    Panasonic 42PV600
    Тези модели ги има само в техномаркет, а philips-a само в Пловдив и София. Еми като не го зареждат няма да го купя. Така остана само панасоника. Отивам право към него и опа, нещо не ми харесва картината. Има някакви хоризонтални опресняващи се линии. Сменяхме канали, кабелна и картината беше една зърнеста такава, което може би е нормално за плазма, но не го виждах на lg-to, което минах преди това в Технополис. Дори аз не успях да се убедя, че той е по-добрия избор, да не говорим за баща ми. И така виждате, че кисненето по форумите не Ви помага толкова много, колкото да ви ориентира дали искате плазма или lcd. След като не Ви хареса картината на телевозора, който са Ви препоръчали, много ясно че няма да го купите. Тогава започвате пак наново да избирате и да гледате
    Доколкото разбрах моя модел е произведен в Кореа и сглобен в Полша. Минусите му са че няма меню на български и като промените формата на картината, лентите отстрани не са черни а сиви, което мен ме дразни. Плюсовете са PIP на всякакви сигнали + втория тунер(това панасоника го няма!) и квадрата може да се уголемява колкото си искате(не е със запаметени настройки) и да се премести където искате. С един бутон разменяте програмите от двата тунера. Може отделно да сменяте програмите на целия екран или в квадратчето. Пълната свобода на която вчера се забавлявах Има една камара с входове и изходи отзад. Видях поне 3 начина да го свържа с компютъра. Освен това модела е от юли тази година. Продавача каза че същата сутрин бил с 200лв по-скъп. Дори и да не е така сме спестили 1000лв от панасоника. И не на последно място има 80ГБ твърд диск с много настройки на записа. Много удобния бутон за връщане на предишния гледан канал съм го виждал само на GoldStar/LG и тук го има. А да има още един минус - Настройката за ръчно гласене на каналите не е активна и не може да се ползва. Начинът е такъв - пуска се автоматична, а после те се местят по-ваше желание. Добре че може да му указваш след кой канал да започва иначе лошо, да ти трие твоите всеки път. Смятам че беше свежа идея за ревю на нещо неспоменаване до сега.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@ kabel и red_max, честито!
    Да си ги гледате със здраве и да ви носят удоволствие дълги години!

Как се справихте с транспортирането и монтажа? Не е от най-лесните задачки, нали? И то не толкова заради теглото, колкото заради размерите и чупливостта на скъпата нова играчка
    Не знам колко тежи LG-то, но Philips 42PF9966 е 54 кг с кашона. Едва го събрах в асаньора (от старите, с решетка), и то по диагонал, изправен на страните си!

Явно този форум малко или много помага да се ориентира човек при такава покупка. Аз попаднах тук когато тръгнах да избирам моят ТВ.

4. Тук е от
    Apr 2006

Мерси.
    Брат ми има микробус, че ходихме с него. Според мен това не се събира в кола!
    Забравих да кажа, че тв-то има някаква фунция която записва всичко което си гледал 2 часа назад и това не заема от празното място на диска. Ако изпуснеш нещо, докато си в тоалетната, просто връщаш и го гледаш пак.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от red_max
    Мерси.
    Брат ми има микробус, че ходихме с него. Според мен това не се събира в кола!
    Забравих да кажа, че тв-то има някаква фунция която записва всичко което си гледал 2 часа назад и това не заема от празното място на диска. Ако изпуснеш нещо, докато си в тоалетната, просто връщаш и го гледаш пак.

В моята Тойота Авенсис комби се събра, ама при спуснати задни облегалки! А тази функция - да продължиш да гледаш предаването откъдето си прекъснал - я има и на DVD рекордерите с HDD. Мисля, че си заема място в HDD, но записа е временен и след като го изгледаш - автоматично се изтрива, затова не се отбелязва като зает размер в HDD-то. Тоест - за да го ползваш - трябва все пак да си имаш някой и друг гигабайт свободен за този временен запис.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

red_max честито за новата придобивка

7. Тук е от
    Sep 2006

ако като марки и модели за Плазма какво бихте препоръчали да речем между LG RZ-42PC1RR , SAMSUNG PS-42E7H ,PANASONIC TH-42PW6EXS или друго подобно ?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Много ми е странно защо много често по магазините за техника пускат на супер скъпи телевизори сигнал от някаква скапана кабелна. Абе пусни нещо от компютъра на 1080i и да зарибяваш хората. Направо като видя на някоя 50" плазма канал 1 на снежинки.
    Също така излагат телевизорите без да си правят труда на настроят картината да изглежда добре. И примерно има една супер скъпа плазма до някакъв 14" Нео и картината на Нео-то е по-добро.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Много ми е странно защо много често по магазините за техника пускат на супер скъпи телевизори сигнал от някаква скапана кабелна. Абе пусни нещо от компютъра на 1080i и да зарибяваш хората. Направо като видя на някоя 50" плазма канал 1 на снежинки.
    Също така излагат телевизорите без да си правят труда на настроят картината да изглежда добре. И примерно има една супер скъпа плазма до някакъв 14" Нео и картината на Нео-то е по-добро.
    Много е просто! За българина е характерна поговорката: "Скъп на триците, евтин на брашното". Когато на един такъв магазин в голям наш град предложих да препроектирам и изградя една читава вътрешна мрежа за телевизионен сигнал, която да дава качествена картина и на последния телевизор, получих учтив отказ. Цялата работа заедно с материалите и труда нямаше да надхвърли 2000лв, а тези пари се избиват от продажбата на 3-4 скъпи телевизора. Но какво да се прави - народопсихология... Никой не е успял да прескочи сянката си.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    lazarus18 ами и аз не знам защо е така, ако знаеш от колко време се опитвам да издействам един HD генератор за LCD телевизорите в магазина, но нямало, така ми казват! Добре че имам поне един за плазмите, и 2 на панасоник плазмите, поне кабели и кутии за разклонение да имах, но и това няма.
    От мене вече нищо не зависи

12. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте, кво става с тези цени в Техномаркета - сяка седмица ги гледам и аз ли нещо не разбирам - ЦЕНИТЕ ги ВДИГАТ ??? Ква е тая политика? Еми аз вече незнам, освен да чакам 01.01.2007, поне казаха, че ще влезнем в Европата , та при сестра ми в Полша цените на електрониката паднали от 10% до 30% . Няма да давам примери, но всяка седмица цените се качват, ако някой ми даде смислено обяснение. Поздрави на miro_vampiro i ludia, щото сигурно клиентите Ви питат що цените се качват . И аз ще чакам и тва е! ... за сега

13. Тук е от
    Nov 2005

На теория се дължи на продуктовата такса, която се плаща от 1 септември.
    На практика може да е и друго...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    moris както ти е казал YoLan това е заради една такса.
    И на мене не ми е приятно, един приятел щеше да взима 8521 на филипс, но цената му скочи със 60 лв, едвам го навих за 700, а сега какво да правя и какво да му препоръчам и аз се чудя.
    За сега не са вдигнали плазмите и LCD тата, и не всичко е вдигнато за сега, дано задържат още малко цените !
    Поздрави и на тебе

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro
    Здравейте
    lazarus18 ами и аз не знам защо е така, ако знаеш от колко време се опитвам да издействам един HD генератор за LCD телевизорите в магазина, но нямало, така ми казват! Добре че имам поне един за плазмите, и 2 на панасоник плазмите, поне кабели и кутии за разклонение да имах, но и това няма.
    От мене вече нищо не зависи

Да не би да работиш в Техномаркет-а преди Метро в София?

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Не, не съм там

18. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте!Откак видях lcd на PHILIPS 37PF9830 1920х1080 сън не ме лови.Не можах да открия нито един от недостатъците на lcd,колкото и да се взирах хем беше на няква гадна кабеларка.Цената му обаче е 6500лв.Та въпроса ми е това ли е единствения тв с този размер и разд. способност на нашия пазар или има други алтернативи?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 38 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе