Каква е разликата на NEO между LCD и LCD2 .
Кое ще ми препоръчате между следните модели NEO TF-3701 LCD NEO TF-3708 LCD 2 и този само в краен случай NEO TF-4005LCD
Каква е разликата на NEO между LCD и LCD2 .
Кое ще ми препоръчате между следните модели NEO TF-3701 LCD NEO TF-3708 LCD 2 и този само в краен случай NEO TF-4005LCD
Кажете какво ви е мнението за плазмите на НЕО и конкретно ако може за NEO PDP-42S2V. Предлага се в техномаркет на много примамлива цена за 42" и картината която видях... ми изглежда много добре... и дизайна му е перфектен!
Здравейте
kabel разликите са следните, 3701 е черен на цвят, и 3708 е един от първите модели на НЕО, които дойдоха, а 3701-2 е по новия му събрат, който съответно работи по добре! Така: 3701 е малко по добър ъгъл на виждане спрямо 3708 и 3708-2 ноо пък на бързи сцени е малко по бавен от 3708-2! трябва да ги видиш кой как предава, ако си от София може да спретнеме едно демо
doggy_doggg NEO PDP-42S2V е хубавичка, но е с ниска резолюция на панела
Така, за тебе мисля че това е решението :http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023668
NEO PDP-42S2H цена с ДДС: 2,499.00 лв така, това е плазма с 1024 на 768 резолюция на панела,за сравнение NEO PDP-42S2V е с 852 на 480, както и всички по евтини модели на Панасоник, Самсунг и тн(до 3000 лв говориме)Така че това е единствената плазма с резолюция като на по скъпите си батковци, която работи достатъчно добре за парите си! Все пак трябва да я видиш как предава, но според мене, за екстрите и тн които има си заслужава тя най много!
ПП, правена е в турция, което означава заводите на БЕКО най вероятно
snoop_doggy_doggg, при Плазмите положението е много по различно от това при LCD!!! При LCD ако имаш добри инжинери и си закупиш що годе добра матрица от добър производител, може да направиш добър ТВ на сносна цена. От друга страна при плазмата не се копува нищо, т.е. сам си ги правиш, а като не знаеш как стават едни СИВИ ЛАЙНА ум да ти зайде. Обеснявам: PLASMA се прави като между две капсуловани стъкла се вкара КСЕНОН и НЕОН + Фосфорни съединения в самите газове. След запечатването на тръбата за пълнене с газ, следва самото сглобяване на телевизора. Първо се слага матрицата с пикселите, след това различни филтри. По принцип плазмата преди да се слажат филтрите е СИВА, спасяват е единствено слоевете филтри, които се слагат преди стъклото. Те са най-важният компонент за една плазма. Ето защо ПАНАСОНИК и ПАЙНИЪР са номер едно при тези видове ТВ-и. Виждал съм едно НЕО, което лятото беше на 2300 или 2400 на промоция в Техномаркета и само едно мога да кажа ОТВРАТ. Сглобка ВЕКО заводите, както и Грундик който продавам при мен, само CROWN не знам къде е правен, но е същите лайна. Имал съм 2 телевизора с много добро качество на картината: Панасоник PA50 и PIONEER 436 FDE. Разликата между качественият модел и посредственият модел е огромна, особенно ако са едно до друго. Имам и NEC, той е с повечко яркост, но от към цветове отстъпва на Панасоник-а. Така че и при марковите има и хубави и посредствени модели.
Благодаря ви и на двамата много и последно до 2500 лева какво да взема
пп.До днес имах 36 инча сони но му счупих кинескопа.При отваряне за оправяне на буксата задния капак падна на шийката и край. Сега искам да взема нещо да закърпя положението за година две и после FUL HDTV.
Ако не ви затруднява може и на Q да обсъдим 312-445-171.Бира или уиски са от мен.
VESTEL ако ти говори нещо...на юг от насПървоначално публикувано от LUDIA
Здравейте
Ludia, не само филтрите подобравят цветовете, те зависят и то вида газ който се използва, за справка в новите модели на панасоник се използва по добър газ, с който освен подобрение в картината е постигнато и намаление на консумацията на дисплея ! За мене Панасоник, Пайнер , оофф, имаше и други, както и да е са много добри в плазмените дисплей, знаеш как предава нещо такова все пак
Иначе не си прав, обикновенно дори и noname пройзводителите си купуват плазмените дисплей(не е чак толкова лесно да се правят такива, ако беше, до сега и аз и ти да сме си сглобили а хехех, За справка : http://www.alibaba.com, ако се разтърсиш из пройзводителите на плазми или LCD ,. ще видиш че гооляма част от тях използват матрици на Самсунг, LG и прочие)
Така, kabel кофти е че си счупил тв то, случват се и такива неща ! Оттам нататък избора е твой, някоя евтина марка, NEo, Elite И прочие, или нещо по читаво и съответно по малко по размер и тн ! Ти си избираш ! Аз мога само да кажа кое как работи, и това е, избора е твой!
Ако все пак не ти се дават много пари а искаш 42 инча, казах ти модела, това е, за тези пари си заслужава Все пак е и с добрата резолюция
Или пък нещо марково, избора е твой!
ПП, дай боже на всички ни скоро Full HD телевизори, HD телевизия и по добри заплати, опаа, отнесох се пак
Мерси за инфото момчета..., а начи за Неото сравнявах го с плазма на LG, Samsung i Philips... начи картината... еми не съм експрет верно... но ги гледах внимателно от блиско и от далече... ее... никва разлика не откривам (освен тази, че дисплея LG-to бръмчеше като вентилатора на компа ми... , а бтв тва си е некъф фабричен дефект при некой LG-та, щот наскоро един познат си взе 42 плазмичка LG (некфа промоция имаха за по 3000 лв) и по съчия начин брамчи като тази в магазина братче.. мноол дразнещо! А за NEO PDP-42S2H чувам добри отзиви.. дават му и 3 годишна гаранция... Чудя се дали все пак си заслужава да се дадат толкова пари за НЕО или да се добавят още малко парички за по реномирана марка..>?
//mod edit Lupus
Пиши нормално, а не с този лигав уличен диалект.
При следващо изтриване на моя забележка ще последва триене на постове!
Здравей snoop_doggy_doggg
разлика между плазмите има и то голяма, ако трябва да сравнявам НЕО то с Панасоник 42PV600, ще взема втория, само че там цената е 4500 лв, но за сметка на това плазмата е много добра! Дори и SAMSUNG PS-42Q7H работи по добре от НЕО то! Не че и то е лошо, но няма как да се сравняват.
Така, какво желаеш да купиш зависи изцяло от теб, ако ти се дават 4000 лв и нагоре, Панасоник или самсунг ако щеш, ако ли не, минаваш с нещо евтино. Избора е твой
ПП. Това с лигавия тон не го разбрах, сигурно още спя
отивам за плазмата.Като я взема ще коментираме
4000 са много... , но ще си помисля още и ше реша кфо да взема..
Кредит, че после да не те е яд, че хем все пак си дал доста пари, хем не те устройва като картина.Първоначално публикувано от snoop_doggy_doggg
След 6 часа обикаляне и гледане прецених че е по добре да дам 1500 лева за кинескоп на Сонито.Нищо не се доближава като качество до него. Не са лоши плазмите на нео тая от 2500 е много добра даже. Аз таман си бях харесал един самсунг за 3200 че жената броеше парите когато се оказа че има картина в картината само през пс входа и тогава вече ми писна и си заминах.Лично мнение след днес е че нео по си струва от самсунг до 3000 лева.Има 2 тунера и повече екстри.Прати на лична някъкъв тел. в вторник или сряда ще идвам в софия да нося парите за кинескопа и ще мина през вас да видя и там какво има.В зарата нямаше 40 инча LCD на нео.Също лично мнение е че плазмите са доста по добри на кабелна от лсд .На лсд в престараване за черно на човек якето се вижда като черно петно няма копчета не можеш да видиш ражкопчано ли е и тн.На сигнал от комп лсд беше по добре от плазмата.
Привет на всички форумци!
Изчетах доста постове по темата и съм впечатлен от компетентноста на изказванията .
С две думи -аз съм лаик по темата но искам да си закупя в рамките на 1700 лв. LCD ТВ който искам да ползвам и като монитор за ПЦ .Предимно за гледане на HD рипове и DVD.
Надявам се да помогнете в избора ми .
Като изключим моята покупка (Philips 42PF9966 от 5699 лв почти неофициално намален на 3999 лв, което е изключение), напълно подкрепям Miro vampiro, че Panasonic 42PV600 за 4500 лв e най-добрият избор в диапазона до 5 бона, за момента. И за LCD-та и за плазми.
Ето какво мисля: покупката на голямо ТВ си е доста изпразващо джоба събитие. Но да се рамкира покупката да кажем до 2,5 бона само защото толкова е наличността в кеш в момента - смятам че е много погрешно. Особено когато става дума не за кинескопен, а за плазмен или LCD ТВ. Защото при тях новостите, по-високата разделителна способност, технологиите бързо се изменят.
Тези 2,5 бона са си доста пари, но ще бъдат дадени за нещо, което до 1-2 години вече ще дразни. Защото е направен компромис от хубавата картина и възможности за сметка на цената. И след 2-3 години такъв голям и тежък кютюк, морално остарял, трудно ще се продава на когото и да било, даже за жълти стотинки.
Нали си има кредити. Ако човек така и така е решил да прежали 2,5-3 бона за ефектен голям ТВ - нека останалото да бъде кредит, но първо да се избира по картина, възможности, реномираност на марката и чак после да се погледне етикета с цената. Резултата от такава покупка ще бъде удовлетвореност за дълго време.
Защо реномирана марка - ами вземете си 37"-42" ТВ, занесете си го у вас и след като сте разбрали как се транспортира и монтира у дома такова нещо (то си е цяло събитие) - се замислете как един ден не дай боже - ще се носи на сервиз! Адски трудна работа! Хайде, след като изтече гаранцията - може да се вика на място техник евентуално. Ама до тогава - комшията да помага, носи се във фирменият сервиз, в кашона със стиропорите. Защото няма друг безопасен начин да се транспортира такова голямо, тежко и скъпо стъкло.
Както казах - това си е моето виждане, да не ми се сърдят инакомислещите по въпроса