И сегашния ми LG Lafifnion 82W е с "истински" PIP, но функцията не я използвам кой знае колко. Писва след известно време.
И сегашния ми LG Lafifnion 82W е с "истински" PIP, но функцията не я използвам кой знае колко. Писва след известно време.
11.10.2006 11:11
Китай: LCD-телевизоры упали в цене
Компании Samsung, Sony и LG объявили о значительном снижении цен на жидкокристаллические телевизоры собственного производства на территории Китая.
Такой шаг со стороны производителей приурочен к празднику, начавшемуся в стране в октябре, сообщает издание DigiTimes. О каком празднике идет речь, точно не известно. Возможно, это праздник середины осени, отмечаемый в Китае 6 октября.
Известны цены, по которым китайцы смогут приобрести LCD-телевизоры. Sony предлагает свой 40-дюймовый ТВ за $1264, Samsung - за $1050. 42-дюймовый телевизор LG можно будет приобрести за $1140.
Модели устройств не называются, однако и без этого понятно, что снижение цен стало беспрецедентным. В России средняя цена 40-дюймового телевизора составляет около $2000 - $2500.
Однако расстраиваться не стоит. Согласно прогнозам специалистов, цены на LCD-телевизоры упадут на 20-30% в 2007 году по всему миру. Снижение цен будет вызвано перепроизводством устройств и сокращением их себестоимости.
Источник: CNews
Здравейте!
Днес се регистрирах и много се радвам, че попаднах на този форум.
И аз се интересувам от покупката на нов LSD или плазмен телевизор. Спрял съм се на три модела и ще се радвам да чуя мнението ви за тях.
Разстоянието от което ще го гледам е 3.5 до 4 м.
1. PANASONIC TX-32LX600P
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023702
2.PANASONIC TH-37PV60+TY-ST42P60W
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09020052
3. SharpAquos LC-32D50U 32" LSD
Като последния го дават в нета като много добър телевизор, но не знам от къде мога да го намера в родното БГ.
В Интер Сервиз Узунов дори и не са чували за него.
pich, в Метро по принцип може да се поръча всичко на СОНИ по каталога им, но и за ШАРП мисля че няма да има проблем. Ето за откриването на Метро-Благоевград са докарали 65" Шарп на скромната цена от 30 000 лева . Намираш шефа на ОТДЕЛ РТВ и му казваш, че търсиш ето видиш ли тоя модел, можете ли да ми дадете цена. Няма да стане веднага, но ако си оставиш телефона на него ще ти звъннат да ти кажат на какви пари могат да ти го дадът. Ако те удовледотворява цената отиваш и се разбирате как ще го платиш и кога най-вероятно ще го има наличен.
здравейт толкова се радвам 4е ви открих ...моля ако не затруднявам помогнете и на мен
искам да изненатам съпруга си футболен фен като му купя плазма с 2 тунера ми препоръ4аха за да се гледт няколко ма4а наведнъж .....препоръ4аха ми този модел http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09011049
понеже съм със скромни възможности а за мен е важно да може да има картина в картината и да е тези ин4ове (е може и по-големи ) та кажете ми добър ли е този избор за тази цена или препоръ4аите нещо подобро около тези пари
Каква е актуалната цена на SHARP LC-32P55E в Метро.Един познат хареса моя и иска да си вземе същият.
@anabell,
Не бих се спрял на марката Самсунг. Малко повече ми вдъхва доверие LG. Бях забелязъл LG плазма 42" с два тунера в сайтовете на един от двата Техно... с цена около 3900 лв.
Още една потребителска насока - някои LG-та имат вграден твърд диск 80 Gb (но не и 2 тунера), така че моментално може да се записва гледаната програма и после да се гледа отново. Също и с натискането на бутон на дистанционното - предаването замръзва на екрана и след време с повторно натискане - продължава от момента на замръзването. Това мисля че е също подходящо за един футболен фен.
А ако си решила истински да го зарадваш - вземи му Philips с Ambilight - задно осветяване на стената в цветовете и яркостта на екрана. Но струват повечко.
Имам въпрос към red_max и Lupus.
Може ли през Component и HDMI да се записва на хард диска на LG RZ-42PC1RR?Ако може,то какъв тип е записваният сигнал-SD и/или HD?Каква е максималната резолюция на записваният HD сигнал-720р и/или 1080i?
И последно-какви са Ви общите впечатления от ползването на такъв тип ТВ?
Харесъл съм го за хола и затова се интересувам.
Това не съм го пробвал. Интересен въпрос!Първоначално публикувано от n8852
Но за мен е още по-интересен е въпроса как да свалям директно записите от харддиска на компа, за по-нататъшна обработка и запис на DVD.
Иначе впечатленията са са ми определено добри. Работи стабилно и с много добро качество на картината.
Значи, и аз бях налетял на плазма, но след разговор с експерт от сервиз (един от най-добрите изобщо в София на такава техника) нещо се разубедих. Какво ми каза той: и най добрите плазми и LCD дисплеи днес имат нужда от около 12 вида вътрешни напрежения, които най-често не се подават коректно от захранващия блок. Тоест има ги, но играят нагоре-надолу, което скапва техниката до 2-4 години. При него имаше отворени модели на Panasonic и LG. Освен това спомена за конструктивни бъгове - панела буквално се усуква след време (леко) от топлината. Но това е достатъчно за недобър конкакт на платките отзад, което пак води до повреда. Освен всичко друго отделената топлина реагира със смолата по платките и се получават студени спойки - тогава поведението е непредсказуемо. Но основния проблем е ЗАХРАНВАНЕТО. Когато се вземат предвид факторите НЕК и българска "прах", това да изсипеш хиляди е доста неоправдано. И на последно място - ако имате късмет да ви изгори лампата на плазмата, просто ще си прекарате чудесно. Внимателно при решението!
@christalgeorg, благодаря за предупреждениетоПървоначално публикувано от christalgeorg
Така или иначе аз съм си вече с 42" плазма и дано не ми се стоварват всички тези беди в скоро време. Една поправка: LCD-тата са със задно осветяване от лампа, която може да изгори или с течение на времето да си смени цвета така че бялото вече да не е бяло а нещо си друго. При някои модели LCD лампата била сменяема, при други - не, тогава се сменя целият панел. А плазмите са със самостоятелно светещи пиксели, нямат никаква лампа. При тях проблемите са че може да изгорят отделни пиксели, както и при стареенето яркостта на екрана пада с 1/2 за около 60000 часа работа. Също на 60000 часа се оценява и живота на лампите при LCD.
Предполагам, че този експерт от сервиза си има работа със старички модели, може би с някои от първите плазми, които няма начин да не страдат от "детските болести" на тази технология. При толкова бурното развитие на тази техника се съмнявам, че такива дефекти все още ги има, или поне едва ли и при марковите модели.
Румен, дано наистина не се случва такова нещо
Това за 60000 часа е маркетинг, не му вярвай. Твърдят го от тази година, кой е направил 60 хидяди часа тест, за да е доказано? Казвам ти, че самата технология не е измислена както трябва още, да имаш голям панел с дълбочина 10 см изисква зверски компромиси....
Има и модел с два тунера (PiP) + 80 гб диск (42" плазма LG) и не е нужно да се натиска нищо - просто когато е включена функцията time shift, телевизора записва автоматично всичко от последният един час, така че ако изтървеш някой момент, просто се "връщаш" назад и го гледаш. Естетсвено, може да се програмира ТВ-то да запише каквото и да е от която и да е програма, когато те няма. Днес взехме за един приятел и малко си поиграх с телевизора.Първоначално публикувано от roumen68
Някой да има наблюдения от това Daewoo:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023830
В Бургас имат само по-скъпият 37" модел - беше закачен за цифров приемник и вадеше доста впечатляваща картина...