Страница 19 от 38 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

cybersimo и за всички други който искат 26" LCD, вчера при нас имаше сериоано намаление на цените на 26" модели: СОНИ S26A10 от 1778 на 1468; Томсън(не помня модела) от 1668 на 1199. Така че ако имате парите и искате веднага нещо, хем хубаво хем евтино, сега е момента. Чакаме новите модели и имамем само по 1-2 бройки във всеки магазин и затова се намалят така цените. Отидете и огледайте, нищо не ви струва. По-добре СОНИ и ТОМСЪН и то на много сносни цени, отколкото НЕО, КРАУН или ЕЛИТ.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Малко повече за Сони.
    До новых встреч на экране
    Sony не удалось удержаться на рынке плазменных панелей и ЖК-дисплеев

С августа 2006 года Sony, некогда лидер в сфере производства телевизоров и мониторов, объявила об уходе сразу с двух рынков дисплеев. Сперва, в августе 2006 года, японская корпорация решила отказаться от производства плазменных панелей. А в октябре 2006 года настала очередь жидкокристаллических мониторов Sony, последние из которых поступят в продажу в декабре 2006 года.

В 1960-х годах технология Trinitron (электронно-лучевая трубка) позволила Sony обеспечить себе лидирующие позиции на рынке телевизоров, а затем и дисплеев на десятилетия вперед. И до начала нового тысячелетия казалось, что позиции Sony на рынке так и останутся незыблемыми. Однако технологический прогресс сыграл с Sony злую шутку: с появлением плазменных панелей и жидкокристаллических телевизоров японской компании пришлось сдать свои позиции на рынке как телевизоров, так и мониторов. А затем и частично покинуть его.

"Я устал, я ухожу..."
    С плазменными телевизорами Sony решила расстаться по вполне объективным причинам: согласно итогам за 2005 финансовый год, продажи Sony в этом сегменте упали на 67 процентов. Что при общем росте рынка на 109 процентов (2004-2005 годы и 95 процентов за 2005-2006) - мягко говоря, не самый лучший показатель. Кстати, лидером по уровню продаж PDP считается Panasonic - на долю этой компании приходится 28,3 процента рынка.

Слухи об уходе Sony с рынка плазменных панелей (PDP, plasma display panel) появились еще в декабре 2004 года. Тогда наблюдатели рынка ожидали, что Sony выйдет из игры весной 2005 года.

Причин для падения уровня продаж и неспособности японской корпорации конкурировать с другими участниками рынка было две, и одна стала следствием другой. Дело в том, что Sony не располагала собственными заводами для производства ключевых компонентов, необходимых для сборки PDP. В свою очередь, необходимость закупок компонентов у других компаний приводила к увеличению себестоимости. В результате потребители не стали отдавать предпочтение более дорогостоящим PDP от Sony, выбрав панели от других производителей.

С учетом того, что на рынке ЖК-панелей наблюдается гораздо более активный, чем у PDP, рост (300 процентов в год), Sony решила сконцентрировать усилия на выпуске жидкокристаллических телевизоров. В подтверждение своих намерений японская корпорация совместно с корейской компанией Samsung инвестировала 2 миллиарда долларов в строительство завода по производству ЖК-телевизоров 8 поколения.

Закрытие кристалла
    Спустя три месяца после официального заявления Sony об отказе от производства PDP Sony решила отказаться лишь от выпуска ЖК-дисплеев. Учитывая, что японская корпорация входит в десятку крупнейших производителей ЖКД, значимость ухода Sony с рынка вполне очевидна.

Немецкому изданию Heise Online стало известно, что в центральной штаб-квартире японской корпорации было принято решение о прекращении производства ЖКД. Начало конца эры жидкокристаллических дисплеев от Sony наступило уже в октябре, а завершающим этапом ухода с рынка станет прекращение продаж дисплеев Sony на территории Европы в конце 2006 года.

Топ-менеджмент Sony пришел к выводу, что под давлением конкурентов компания не сможет извлечь выгоду из производства ЖКД. И это все несмотря на место Sony в десятке крупнейших производителей жидкокристаллических мониторов при общем объеме реализованной продукции в 3 миллиона ЖКД в год.

Правда, Sony покинет рынок ЖКД не полностью. Японцы продолжат выпуск специализированных ЖКД - дисплеев для медицинского оборудования и устройств видеонаблюдения, а также больших уличных экранов.

Зачем
    Череда изменений в политике Sony и отказ от сфер деятельности, которые не принесут компании существенной выгоды стал отличительной чертой управления компанией Говардом Стрингером, назначенным на пост исполнительного директора корпорации в 2005 году. Стоит отметить, что первому не-японцу, ставшему во главе крупной японской корпорации, выпала задача не из легких: последние 4 года дела Sony идут не самым лучшим образом, а предшественник Стрингера был даже номинирован на премию "Худший менеджер года".

В любом случае, известие о выходе Sony с рынка ЖКД является дополнительным подтверждением того , что команда Стрингера пытается сконцентрировать максимум усилий на наиболее успешных для корпорации сферах деятельности, дабы избежать ненужных рисков и вернуть компании былое величие.

А возвращать придется много чего. Репутация Sony в значительной степени пострадала из-за недавнего "батареечного" скандала, когда выяснилось, что производственный дефект в нескольких миллионах аккумуляторов для ноутбуков производства этой компании способен вызвать перегрев или даже возгорание компьютеров. Звание виновника самого большого отзыва продукции в истории компьютерной индустрии, все-таки, честь сомнительная.

Не слишком удачным в сравнении с предыдущими игровыми проектами обещает стать и выпуск новой консоли PlayStation 3 (состоится это в ноябре 2006 года). Еще до появления игровой приставки в продаже многие наблюдатели отмечают невысокие шансы Sony на повторение успеха PS2 (которой удалось стать самой продаваемой приставкой в истории, всего было продано более 100 миллионов таких консолей). Связано это с тем, что Sony на год отстанет от Microsoft, которая выпустила приставку нового поколения Xbox 360 еще в 2005 году. И, хотя PS3 с точки зрения технических характеристик превосходит Xbox 360, на стороне детища Microsoft есть весомое ценовое преимущество - 360 будет стоить на несколько сотен долларов дешевле PS3. Ну и дополнительным фактором, который наверняка сыграет на руку конкурентам Sony, станет задержка с выпуском PS3 на территории Европы - японцы попросту не справились с темпами производства.

Возвращаясь к теме мониторов, стоит отметить, что дисплеи на базе электронно-лучевых трубок по-прежнему занимают львиную долю рынка. То же самое относится и к бытовым телевизорам. Так что Sony по крайней мере в этом сегменте еще долго будет играть далеко не последнюю роль. А дальше - кто знает, может, у Стрингера получится задуманное, и японская корпорация вернет себе утраченные позиции.

Игорь Белкин

4. Тук е от
    Jun 2001

Днес направих малко тестове на промоционалните LG.
    Плазмата с вградения харддиск като идея е добре замислено , и при цена за самата екстра 200 лв си губи логиката след като може да се купи записващо двд със същите функции. Телевизора за непретенциозни клиенти хич не е лош но има две много дразнещи събития. При гледане на нещо реално например сериал и в сцената ако някой човек се разхожда в стая , ясно си личи накъсване на движението . Нека да го нарека насичане на кадри при телевизия. Може сериала да е бил такъв или излъчването от итв партнер да е било насечено . Другото е че контраста не му стига и на 100% усилен не е достатъчен поне за мен. Харчи 350-400 вата и предния панел загрява сериозно считано при сегашните температури а за лято не ми се мисли . Отказах се да го купувам. Ще си търся 32 LCD или 29 тръба

5. Тук е от
    Nov 2006

Мога да кажа със сигурност , че LCD-технологията е по добрият избор от плазмата. Имам 19-инчово Сони и тлевизорчето е супер. Образа на кабелната телевизия е много добър, ако гледаш по отблизо <1м. е по-лоша картината. На по хубавите западни програми е без забележки. Като цяло мога да се присъединя към думите на продавач-консултанта в Технополис, че Сони правят две неща най-добре-телевизори и цифрови фотоапарати. Гледах със седмици всички 20 и 23-инчови модели но за мен поне Сони-то вади на добър образ. Плазмите ми седят някак бледи със слаб контраст. При големите 37 и 40-инчовите LCD-та образа е страхотен особено новитесерии на Сони и Самсунг.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от bobeno
    Мога да кажа със сигурност , че LCD-технологията е по добрият избор от плазмата. Имам 19-инчово Сони и тлевизорчето е супер. Образа на кабелната телевизия е много добър, ако гледаш по отблизо <1м. е по-лоша картината. На по хубавите западни програми е без забележки. Като цяло мога да се присъединя към думите на продавач-консултанта в Технополис, че Сони правят две неща най-добре-телевизори и цифрови фотоапарати. Гледах със седмици всички 20 и 23-инчови модели но за мен поне Сони-то вади на добър образ. Плазмите ми седят някак бледи със слаб контраст. При големите 37 и 40-инчовите LCD-та образа е страхотен особено новитесерии на Сони и Самсунг.
    Не виждам защо ти е на теб да сравняваш технологиите като търсиш 20-23" дисплей. Така или иначе няма такива плазми. Купувай си ЛСД и не му мисли.
    И ти и бобено сте в грешка за контраста. Определено плазмите се справят по-добре по този показател. Това, разбира се, не се отнася за всички модели. И спрете да сравнявате като гледате в магазина. В 99% от случаите във веригите за техника изобщо не са се постарали с настройката на картината.
    И спрете да сравнявате технологии, а избирайте между конкретни модели, били те плазма или ЛСД.

7. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте!

След една година чудене и бродене по форуми за телевизори най накрая се сдобих с LCD. Телевизора е Samsung 32" LE N71. Пиша този пост, надявайки се, че ще бъда от помощ за хората, които се чудят дали му е дошло времето за LCD или Plasma и дали си заслужава.
    Първо искам да изясня, че нещата са доста по прости от колкото изглеждат. Има едно правило (тук няма да говоря за CRT телевизорите): ако искаш телевизор до 32", тогава задължително си купуваш LCD; ако мераците са ви за 42" и нагоре - тогава Plasma . Територията на 37 инчовите може да се каже, че е разделена по равно между двата вида.
    Трябва да ви кажа, че работата ми е свързана с видео обработка и за мен е от голямо значение качеството на картината на телевизора ми. Бях доста изненадан от много доброто качество на въпросния телевизор. Говоря каkто за телевизия, така и за DVD. Тук е мястото да спомена, че основното нещо при LCD или Plasma телевизорите e последващото му свързване с качествени кабели и качествени сателитни оператори. Аз лично съм свързан към Булсатком и за сега качеството е на много високо ниво. Недейте да се водите от картината на някой сателитен канал, който ви показват в магазина. Там качеството е в пъти по слабо.
    За любителите на DVD филми задължително трябва да си вземат DVD с HDMI и да го свържат с телевизора чрез него. Качеството на картината е неописуемо. По принцип за LCD и Plasma винаги слабо място е било звука, но трябва да призная, че като за гледане на телевизия е абсолютно задоволително, а по претенциозните аудио маниаци може да си свържат телевизора към допълнителни колони.
    Друг голям проблем, за който трябва да се следи при LCD telewizorite е времето за реакция на пиксела. На моят телевизор то е 8ms и не виждам почти никакво размазване при телевизия, а при гледане на DVD абсолютно никакво.
    Цените на този тип техника непрекъснато ще пада, но няма да е чак толкова осезаемо поради факта, че падането на цените е свързано с остаряването на даден модел. До едно време този модел изчезва от пазара и се появява нов, кой ще има по ниска цена от първоначалната на остарелия, но все пак ще е по висока от последната цена на вече извадения от производство. Ако техниката спре да се развива - да цените ще падат главоломно, но при положение че непрекъснато се появява нещо ново по добро с повече екстри, то цената винаги ще си бъде една постоянна с леко спадане във времето.
    Моят телевизор например го взех за 2700 лв., което за мен е абсолютно задоволителна цена за най новият модел (в България) N серия на Самсунг. Колкото и да плюят някои хора срещу тази марка за мене това е марката с една от най добрите матрици в 32 инчовия клас. Телевизора е с два HDMI изхода и има слот за 10 вида карти за разглеждане на снимки и слушане на mp3-ки.
    Единствената ми забележка е, че телевизора не е с пълна HD резолюция. Такава ще е новата F серия на Samsung, но надали скоро ще я видиме в България, а и цената сигурно няма да е от най малките.

Накрая искам специално да благодаря на Miro Vampiro, който много ми помогна при избора на телевизора в Техномаркет. Той беше така любезен да направиме каквито тестове исках с телевизора. Иска ми се повече хора да са като него и да помагат на нас клиентите.

Надявам се да съм помогнал на някой. Ако някой има въпрос за нещо моля да пита. Основна информация за един телевизор се събира по форуми от хора, които вече са видяли какво представлява една стока в нормални домашни условия.

Поздрави и успех

8.  

9. Тук е от
    Nov 2006

Здравейте,

Първо да ви похваля за страшния форум и минавам на проблема.Трябва ми съвет за ЛЦД телевизор.Поразходих се по магазините и се спрях на ето този модел PANASONIC TX-32LX600P, като спокойно мога да кажа че образа на картината беше доста по-добър от съседните телевизори.Въпросът ми е дали съм на прав път, защото цената му е 3300, но това е моделът който ми направи най-добро впечатление.Благодаря предварително.

10. Тук е от
    Oct 2006

можете ли да ми препоръчате какъв размер е по-добре - 40 или 37 инча. Разликата в цена и разликата при гледане от 4м. не е голяма. Ако може да ми препоръчате и модел.

11. Тук е от
    Nov 2003

Искам да попитам каква е раликата м/у НЕО 3205 LCD и НЕО 3205 LCD2. Въпроса ми е насочен към Miro Vampiro конкретно, но ако и друг има впечатления от двата да сподели

12. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Има опастност да станем нормална държава!В последните няколко дни, цените на някои марки ТВ паднаха по-няколко пъти в technomarket.За определени модели по 700-800лв.Цените на Сони са на път да достигнат Европейските.Най интересно е вечер,когато се взимат съдбоносните решения и се правят корекциите и на сайта.LG са ги изловили,че внасят продукция от заводи,които нямат право да продават в нашият регион и те бързат да изчистят заредените за Нова година количества.За в бъдеще ще купуват само от Технополис,които са официален представител на марката.Агресиваната политика на LG в световен мащаб/№1 по продажба на плазмени ТВ за третото тримесечие с 33%/ и желанието им да станат световен лидер по производсво на плоски панели до 2010 година,предизвикват очаквани реакции и на БГ пазар.Философията на компанията,че клиентите не са склонни да плащат вече добавка за ексклузивност за този продукт,бързо ги превърна в лидери.В отговор,Samsung и SONY са решили да вдигнат производството си с 50%,а световият лидер -SHARP/ЛСД/,с 25%.Излезе информация,че Samsung са закупили лиценз за производството на лазерни ТВ/има тема във форума/ и ще започнат производството им до Нова година.В новата им гама ще има ТВ/от всички технологии/ и с вградени твърди дискове до 300 GB/LG в момента са до 250 GB/.Вече са в продажба в Европа новите LCD телевизори на LG/луксозната серия LB2/ ,които опресняват екрана със 100-120 Hz, контраст от 6000:1 и 6мс закъснение.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

...Вече са в продажба в Европа новите LCD телевизори на LG/луксозната серия LB2/ ,които опресняват екрана със 100-120 Hz, контраст от 6000:1 и 6мс закъснение.
    С оглед на казаното по-горе какво предлагаш - да чакаме или да купуваме?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Всяка година тези технологии поевтиняват с около 30%.За това не съветвам никой за нищо.В крайна сметка,мерак с пари се гаси.В случаят,за около 1700 евро:
    http://www2.digitalo.de/deeplink.jsp...896&EXT=Idealo
    Ето и подробни данни /контраста е 5000:1-грешката е моя/
    Model 42LB2R / 37LB2R / 32LB2R
    HD Ready Yes/ Yes / Yes
    Size (inch) 42 / 37 / 32 inch
    System
    Analog Terrestrial Yes
    Module
    Display 6 ms (GTG) LCD
    Picture Format 16:9 WideScreen
    Resolution 1366x768p
    Contrast Ratio 5000:1
    Brightness (Cd/m&#178 500 cd/m&#178;
    Panel Mode 1366x768, 1280x720, 1024x768, 852x480, 848x480, 640x480
    Perfect Motion Drive (100Hz) Yes
    Pure Black Level (A/TW pole) Yes
    True Wide View (A/TW pole) No
    Picture
    XD Engine XD engine 3
    XD Engine Control Auto, Advanced control
    XD Engine Control Cinema, On/Off
    XD Engine Control Black level, Low/Mid/High
    XD Engine Control XD Contrast On/Off
    XD Engine Control XD Colour On/Off
    XD Engine Control XD Noice reduction
    XD Engine Control MPEG NR 1-10
    Enhanced Line Doubler Yes
    Cinema 3:2 mode (natural motion) Yes
    Auto Booster (Analog) Yes
    Auto Off Yes
    Color Reproduction Electronic part: 14 bit
    Color Reproduction Panel: 10 bit
    Supported Signals NTSC,PAL,SECAM,HD 720p,1080i,1080p, VGA~UXGA
    Picture Control Dynamic, Standard, Mild, User1,User2
    DCDi Yes
    Digital Comb Filter 3D
    Color Temperature Control Normal, Warm, Cool, User(Contrast/Brightness/Colour/Sharpness/Red/Green/Blue)
    Enhanced Noise Reduction 3D
    Aspect Ratio Correction Spectacle, Full, Orginal, 4:3, 16:9, 14:9, Zoom1, Zoom2
    Sound
    Speaker System 42LB2R: 2,1Ch 8 units (incl woofer)
    Speaker System 37LB2R: 2,0Ch 6 units
    Speaker System 32LB2R: 2,0Ch 2 units
    Sound Type NICAM A2
    Audio Output 42LB2R: 10w x 2 + 30 w woofer
    Audio Output 37LB2R: 15w x 2
    Audio Output 32LB2R: 15w x 2
    AVL (Automatic Volume Leveller) Yes
    Surround System Surround MAX
    Sound Control XTS Pro,Flat,Music,Movie,Sports,User(7 band Equalizer) Speaker On/Off
    Equalizer 7 Band EQ
    Function
    Text TV Memory 1500 pages
    AV Input Navigation Yes
    Index Display Yes
    Intelligent Eye Yes
    X Studio No
    PIP (Picture In Picture) Yes (Two Tuners)
    Split Screen (Double Window) Yes (Two Tuners)
    Auto/Manual Programing Yes
    POP (1+3 Pictures) Yes (Two Tuners)
    Clock Yes
    Sleep Timer Yes
    On/Off Timer Yes
    Auto Off Yes
    Key Lock Yes
    TimeShift No
    Connections (Side)
    AV (Composite) 1+Audio
    Connections (Back)
    Tuner 1 (Two tuner)
    HDMI Input 2
    Scart (Full) 2 (RGB,S-video,Video In/out)
    Scart (Half) -
    AV In (Composite) -
    AV Out (Composite) -
    S-Video 1
    Component (Y/Pb/Pr) 1 (480i/p,576i/p,720p,1080i)
    Audio Out / Variable 1
    RGB In (D-sub 15pin) 1
    RGB Out (D-Sub 15pin) -
    PC Audio in 1
    Control RS-232c
    DVI Input -
    IR Jack -
    Head phone -
    General
    AC input 100~240V, 50/60Hz
    Power Consumption 42LB2R: 230W
    Power Consumption 37LB2R: 200W
    Power Consumption 32LB2R: 170W
    Stand-by 42LB2R: 1W
    Stand-by 37LB2R: 1W
    Stand-by 32LB2R: 1W
    Dimension
    WxHxD (mm) with Stand 37LB2R: 1046x690x296
    WxHxD (mm) with Stand 32LB2R: 911x596259
    WxHxD (mm) with Stand 42LB2R: 1175x768x300
    WxHxD (mm) with out Stand 42LB2R: 1175x670x144
    WxHxD (mm) with out Stand 37LB2R: 1046x594x125
    WxHxD (mm) with out Stand 32LB2R: 911x511x124
    Weight (Kg) with Stand 42LB2R:
    Weight (Kg) with Stand 37LB2R:
    Weight (Kg) with Stand 32LB2R:
    Weight (Kg) with Box 42LB2R: 48,2
    Weight (Kg) with Box 37LB2R: 36,7
    Weight (Kg) with Box 32LB2R: 27,1
    Stand
    Desktop Stand Swivelstand is included
    Wall Bracket Option item: WA3750d
    Данните са от Шведският сайд,за това обръщам внимание на следния факт - Nya bild f&#246;rb&#228;ttrings systemet XD engine 3 med 14 bitars signalbehandling kan &#229;terge hela 4 Trillioner f&#228;rger

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Някой случайно да има наблюдения от 32" LG 32LC2R
    http://www.amazon.co.uk/LG-32LC2R-wi...outThisProduct

8ms е според Google, свалих му ръководството - видях че могат да се надписват имената на каналите и да се извикват в списък - както при плазмите, което поне за мен е доста удобно, има си и автоматична настройка на звука, повечето канали при нас са с различна сила на звука и много мразя да ми "гръмва" телевизора на някои канали.
    В Технополис цената му е 1749лв, има го на изплащане за 10 вноски без оскъпяване... взех сериозно да се замислям.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    Albers радвам се че си доволен, пък явно булсатком е добро решение за качествена телевизия

18. icog
    Guest

Здравейте,
    Опитвам се да се ориентирам в сериите на ТВ Самсунг, предполагам че буквите след инчовете на всеки модел го причисляват към определена категория от обикновени към професионални, имате ли идея в какъв ред са? Би било полезно ако го имате и за LG.

Поздрави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 38 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе