Страница 21 от 38 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

21.11.2006 13:22

Как изменились цены на LCD-панели в ноябре 2006 г.
    Во второй половине ноября продолжают дешеветь LCD-панели с большой диагональю дисплея. Цены будут снижаться по меньшей мере до середины декабря.

Не подешевели по сравнению с первой половиной ноября только панели для телевизоров с диагональю 42 дюйма (107 см) и все панели для ноутбуков. Панели для компьютерных мониторов потеряют в цене в среднем от $2 до $5 (чем больше диагональ дисплея, тем более значительно дешевеет панель). Панели для телевизоров в ноябре подешевели на $5-$10 – больше других потеряли в цене панели с диагоналями 40" (102 см) и 32" (81см).

Речь идет о самых распространенных, TFT-дисплеях (панели на тонкопленочных транзисторах). Как пишет китайская Commercial Times, производители LCD-панелей борются с падением цен на свою продукцию, снижая загрузку производственных мощностей (сейчас она составляет 90% вместо недавних 95%) и тщательно контролируя объемы запаса продукции на складах.

Источник: Газета.Ru
    02.11.2006 14:40

LCD-телевизоры становятся популярнее плазменных панелей
    Общемировые поставки широкоформатных 37-дюймовых LCD-панелей в третьем квартале текущего года впервые за всё время превзошли этот показатель плазменных панелей (PDP), а уже в следующем году могут обойти их и в сегменте экранов с диагональю 40 и более дюймов, сообщает аналитическая компания DisplaySearch.

Так, согласно исследованию DisplaySearch, в третьем квартале 2006 года продажи LCD-панелей с диагональю от 40 дюймов и больше выросли на 560%, до 2,4 миллиона единиц по сравнению с предыдущим кварталом.

Рост же рынка PDP, напротив, замедлился, и составил всего лишь 17% по сравнению с предыдущим кварталом и 47% – по сравнению с аналогичным периодом 2005 года. И это не предел – производители плазменных дисплеев ожидают дальнейшее снижение темпов роста в данном сегменте. Согласно их прогнозам, по сравнению с аналогичным периодом прошлого года в четвертом квартале этот показатель может составить уже лишь 20%. Причем, несмотря на то, что пока в количественном выражении объёмы их поставок снова достигли рекордной отметки – 2,8 млн. штук.

Причин нынешним тенденциям несколько. С одной стороны, стимулом для столь бурного роста продаж широкоформатных LCD-панелей, как считают аналитики, является высокий спрос на LCD TV. С другой же стороны, под давлением набирающей обороты популярности телевидения высокой чёткости (HDTV) и грядущего массового внедрения форматов Blu-ray и HD DVD, на рынке плазменных панелей наблюдается смещение приоритетов покупателей в сторону экранов с большими диагоналями – 50 дюймов и выше. Именно в этом сегменте, как полагают аналитики, и будут сосредоточены основные интересы производителей PDP на ближайшее время, а рынок дисплеев размером 37, 40 и 47 дюймов будет постепенно завоёвываться LCD-панелями.

Источник: Ferra
    Совместное предприятие Samsung и Sony уже приносит прибыль
    Компания Samsung объявила, что S-LCD, ее совместное предприятие с компанией Sony станет приносить прибыль спустя 2,5 года.

По словам представителей Samsung, компания S-LCD принесет прибыль уже в этом году за счет большого количества продаж, достигших уровня 3,16 млрд. долларов за три прошедших квартала. Отметим, что еще в 2005 году компания несла убытки. Представители Samsung смотрят в будущее с оптимизмом на фоне того, как S-LCD закончила строительство фабрики для производства LCD-панелей 8-го поколения.

Примечательно, что на этой фабрике будут выпускаться в основном модели с диагональю 52» и более. Панели 7-го поколения компания запустила в производство в апреле предыдущего года, что позволило компаниям-основателям получить доступ к большим LCD-панелям.

Источник: 3DNews

2.  

3. icog
    Guest

martok, аз определено съм се спрял на този самсунг и съм доста убеден. Телевизора преди 1 година е бил номер едно а това че сега мога да взема друг с малко повече контраст за 30% повече пари не ме блазни. По-добре по-евтино че да го сменям често. След още една тоя R71 ще е демоде и то само защото ще има Z72.

А освен това че е модел на 1 година друг недостатък? Гледах го в техното, пушка е. Да не говоря че никаква разлика не видях в картината на него и на телевизорите покрай него, в диапазон 1500-3000 лв

4. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Не е точно по темата, но тази статия може да е полезна на бъдещите купувачи.
    http://www.dariknews.com/view.php?p=...id=2&id=100062

5. Тук е от
    Nov 2006

Здравейте на всички във форума! От известно време чета мненията в него и съм впечатлен от професионалните и преди всичко изключително коректни мнения.
    Изкам да попитам членовете във форума и най-вече Miro_Vampiro следното:
    Обмислям сериозно да закупя един от следните модели плазмени телевизори PANASONIC TH-42PV60EH или PANASONIC TH-42PV60.
    Въпросите ми са - всъщност по какво се различават двата модела и да получа професионално мнение за тях.
    Ако не е много нахално - съществува ли вариант да се свържа с Миро за да мога да го тествам на живо.
    Благодаря ви предварително!

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей parvans
    с мен можеш да се свържеш на лична !

7. Тук е от
    Nov 2006

А какво ще кажете за това http://www.pazaruvaj.com/televizori-...-p5391501.html
    Вижда се, че в страните от EU е по-евтино, ако може да се вярва на този сайт.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

То хубаво че е по евтино но гаранция има ли?

10. Тук е от
    Nov 2006

И все пак - въпросът плазма или TFT остава висящ.
    По този въпрос искам да споделя моите впечатление от вчерашното си посещение в Технополис.
    Още в самото начало искам да си призная, че от технически параметри - резолюции, пиксели, милисекунди и т.н. не разбирам особено, НО все още вярвам на очите си.
    И така - попаднах на особено услужлив консултант, който се съгласи да включи на една 42" плазма LG и на стоящия до нея 42" TFT LG обикновена кабелна телевизия. Ами какво да ви кажа - плазмата "отвя" като образ TFT-то. И по контраст и по детайлност на образа - даваха някакво дефиле на манекенки по фешън канала. Ами на TFT-то почти не се различаваше публиката в затъмнения салон, докато при плазамата виждах отделни хора да си веят с ветрило.
    Подчертавам, че мен ме интересуват само 42" "плоски" телевизори и за това говоря за тях. При тази демонстрация въпросът при мен за избора между двете технологии май-май започва да отпада.
    Не искам да споменавам, че във същият момент на един по-малък TFT телевизор /не обърнах внимание на марката, но видях цената - около 6000 лв./даваха мач и с нетърпение изчаках нападателят да спре да тича, за да бъда в състояние да го разпозная. Всъщност като спря видях, че тича без топка в краката, а по спринта му си личеше, че се готви да вкара гол.
    Та такива ми работи.
    На какво в крайна сметка да вярва човек и как да се реши за коя технология да даде парите си.

11. Тук е от
    Oct 2006

CRT for ever или поне до след около 3-4 години!!!

12. Тук е от
    Nov 2006

acho_pacho

Защо така? Отказа ли се да купуваш?
    Току що се връщам от Технополис където се скъсаха да ми хвалят Sony S2000 серията и LG-тата.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от parvans
    И все пак - въпросът плазма или TFT остава висящ.
    По този въпрос искам да споделя моите впечатление от вчерашното си посещение в Технополис.
    Още в самото начало искам да си призная, че от технически параметри - резолюции, пиксели, милисекунди и т.н. не разбирам особено, НО все още вярвам на очите си.
    И така - попаднах на особено услужлив консултант, който се съгласи да включи на една 42" плазма LG и на стоящия до нея 42" TFT LG обикновена кабелна телевизия. Ами какво да ви кажа - плазмата "отвя" като образ TFT-то. И по контраст и по детайлност на образа - даваха някакво дефиле на манекенки по фешън канала. Ами на TFT-то почти не се различаваше публиката в затъмнения салон, докато при плазамата виждах отделни хора да си веят с ветрило.
    Подчертавам, че мен ме интересуват само 42" "плоски" телевизори и за това говоря за тях. При тази демонстрация въпросът при мен за избора между двете технологии май-май започва да отпада.
    Не искам да споменавам, че във същият момент на един по-малък TFT телевизор /не обърнах внимание на марката, но видях цената - около 6000 лв./даваха мач и с нетърпение изчаках нападателят да спре да тича, за да бъда в състояние да го разпозная. Всъщност като спря видях, че тича без топка в краката, а по спринта му си личеше, че се готви да вкара гол.
    Та такива ми работи.
    На какво в крайна сметка да вярва човек и как да се реши за коя технология да даде парите си.
    Споделям изцяло твоето мнение. Единственото, което за мен е голям проблем при плазмата е проблема с гледане на ТВ в 4:3. Непрепоръчително е да се гледа така с две черни линии отстрани, а мен много ме дразни "разпльокания" образ на 16:9.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Колкото хора - толкова и мнения. Аз съм безспорен привърженик на плазмите, но има привърженици на TFT, които могат да спорят до посиняване, че TFT отвяват плазмите като нищо по детайлност, контраст и т.н. Този спор малко заприличва на спора кой отбор е по-добър - Левски или ЦСКА. Затова съм се отказал да споря - за себе си знам какво ми харесва и това е достатъчно

По въпроса за разпъването на 4:3 при гредането на 16:9 TV - погледнете някой Philips - те се справят добре с тази задачка.
    Например аз съм с Philips плазма 42" и макар че видеокамерата ми може да си снима в режим 16:9 - след няколко проби се отказах се от този формат, по си ми харесва да си снимам в 4:3, на TV-то давам picture size в режим auto и се вижда идеално, без разпъване и на цял екран, без черни ленти.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    и двете технологии, Plasma и LCD си имат свойте предимства и недостатъци, всеки си избира какво да вземе !
    Иначе parvans я виж 37 цата на филипс, тази която е full HD как работи на добър сигнал пък после пак ще си говориме ! Също важно е да се прави тест на добър сигнал, не подобията на кабелна телевизия по магазините, тогава може да се види кое как работи!
    Иначе roumen68 може да ви каже как е картината с добър сигнал на плазмата
    lazarus18 плазмите както и LCD така имат функция за разпъване на картината така че да се вижда максимално близко до 4:3 , е случва се на някой филм да скрия субтитрите, но какво да се прави!

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@miro_vampiro,
    Да, вярно е - с ITV съм доволен от качеството на сигнала и от картината на Philips-a. При някои други марки плазми и LCD-та съм виждал леко насичане на движенията, при мен това го няма.
    А наскоро си изтеглих няколко демо HDTV (720p) рекламни клипа на Panasonic и Philips и ги пускам с VGA кабел от PC-то на Philips-a. Невероятна картина - детайли, цветове, чистота. А те и нали на такива демо клипове все показват разни природни красоти - водопади, реки, планински върхове. Направо зяпваш

18. Тук е от
    Oct 2006

все повече се замислям сега ли е времето да сменя ЦРТ с ТФТ. Уж на повечето пише HD Ready, ама то не било точно така, имало и друго HD, т.е. трябвало да е full HD, утре (в смисъл след 1-2 години) като въведат HD като задължителен стандарт за всички телевизии ще се окаже, че не е вече full HD a Super HD или там си нещо HD и днешните ТВ не са изцяло съвместими. А един такъв голямТВ не можеш просто да го преместиш в другата стая, кофти работа. В един друг форум един модератор беше писал, че няма смисъл човек да дава един куп пари за една технология която сега е за бъдещето, а като стане настояща ще е морално остаряла, или нещо от този сорт. И май е много прав. все повече се замислям сега ли е времето да сменя ЦРТ с ТФТ.
    Успех на всички.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 38 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе