Страница 29 от 38 ПърваПърва ... 192728293031 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

За NEOBOSS
    Аз съм горд собственик на посочения от теб модел на Панасоник.
    Какви впечатления да споделя - всичко в него ми харесва, но това което
    може да ти избоде очите е отличната картина. Не знам на матрицата ли се дължи това или
    на софтуера - нямам идея, но това е факт.
    За около два месеца имах 32" Филипс Пиксел плюс 2 - тръба и си мислех, че това е образът с главно "О", но Панасоника го отвя.
    Няма да ти говоря за технически параметри, тях ги има навсякъде.
    Но като ползвател съм много доволен от плазмата. Работи много добре и в затъмнено и в осветено помещение.
    И на края - две впечатления почти на астрално ниво - този телевизор има "дълбочина". Вижда се като през прозорец, това което е отзад си е точно отзад и има много добър детайл и на втория план. И второто - тук има черен цвят, това се вижда с просто око.
    Надявам се да съм ти помогнал.
    Ако имаш конкретни въпроси - давай.

P.S. Специални благодарности на Miro_Vampiro - той си знае защо!!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Може и да ви досадих,но ще препоръчам на всички ,които избират ,да прочетат и тази статия: http://www.pioneer-rus.ru/files/ru/P...whitepaper.pdf .За съжаление,в Бг ,нито един специализиран магазин не си прави труда да публикува ревюта или подобни сравнения.

4. Тук е от
    Oct 2006

някой може ли да ми каже от къде мога да купя в бургас Шарп 37SA1E и каква му е цената сега?

5. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Сговор на жидких кристаллах
    Корпорации Samsung и LG Philips завышают цены на жидкокристаллические телевизоры

Правоохранительные органы США, Японии и Южной Кореи обратили внимание на крупнейших мировых производителей ЖК-телевизоров. Чиновники подозревают, что Samsung Electronics и LG Philips нарушили антимонопольное законодательство, зафиксировав цены на телевизионные панели. Эксперты прогнозируют дальнейшее снижение цен на мониторы - кризис перепроизводства оказывает негативное влияние на рынок.....
    Цьлата статия - http://www.vz.ru/economy/2006/12/12/60667.html

6. Тук е от
    Dec 2006

Благодаря на Миро и Румен че са писали относно моето питане. Наистина и на мен ми се иска 32 инча но не се събирам в лимита за съжаление. Иначе ходих в метро даже и в интерсериз узунов във варна да видя шарпа обаче той няма картина в картината а мисля че това е голяма екстра дори да е през компютър. Между другото разликата между 32" и 26" на шарп е точно 118лв/1678-1560/ и поради тази причина 26-тица въобще не зареждат/ дори в интерсервиза няма/, то има логика, за такава малка разлика кой няма да предпочете по големия. И в крайна сметка да лапам ли LG 26LC2R, въобще като модел дали е добър като оставим на страна размера.

PS Разликата между LG 26LC2R и LG 32LC2R е цели 450 кинта. Между другото изкара ли са един нов модел LG 32LC25R за 2000лв който има контраст 5000:1, доколкото разбирам това е много добре. Едно приятелче е приготвил 3 бона за телевизор и май се е насочил към LG 37LC2RR, 80 гигабайта диск-33часа и има два тунера само да не се окаже че е през компютър. Май LG правят доста оптимални предложения, незнам кака е качеството ама ще видим, за коледа и нова ще гледам на такъв, макар и 26-ца и ще кажа после. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !

//mod edit
    Не пускай последователни постове. Ползвай edit, ако имаш да добавиш нещо. Темата и без това е тежка.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

boichkata, при нас имаше намалени 2 броя 26" Шарпа на 1198,80, единият си го взе една колежка, а другият го купиха на следващият ден. Инак цената беше преди да го свалят на 1678,8 лева.
    Относно тея 5-6000:1 контраст можем много да приказваме, но това си е чиста ЛЪЖА. Както и при милисекундите за опрезняване на LCD панелите всички производители пишат средната скорост на опресняване, вместо реалната, която е два пъти по-висока. Така понеже знаят че при контраста колкото повече, толкова по-добре е те пишат ДИНАМИЧНИЯТ контратс на ТВ, а не реалният, който точно 5 пъти по-малък. СЛедователно 5000:1 делено на 5 е равно на 1000:1. Което си е реалният контраст на това ЛГ. Не може последното поколение Шарп XD1E(първият LCD 8 поколение) което е full HD да му дават някъде 1500:1, накъде 2000:1, а пък някакво засрано LG да е с 5000:1. просто се замисляйте за тези работи. Инак динамичният контраст е 10 000:1 на XD семейтвото, ако е на 2000:1 както го дават по лепенките.
    Мдам за всички които сс притежатели на LCD и PLASMA и си пускат от комп сигнал към ТВ-а, мога да кажа, че в новите драйвери, а може и в по старите да го има( незнам), има възможност да се види целият desktop без дразнещотото ходене с мишката по ъглите да гоним къде му е края. Значи там където в драйверите на NVidia е nView Display Settings давате с десен бутон върху детектнатият HDTV. от там ви излиза едно падащо меню. Мисля, е е третото от горе на долу има OVERSCAN или нещо подобно. Като го отворите има 3 отметки: БЕЗ, с ОVERSCAN и с UNDERSCAN. значе преди да изляза отпуска мъчех 46XD1E да го накарам да се вижда всичко на 1920х1080, но уви трябваше да гоня екрана все по ъглите. Но снощи малко преди да затвои магазина си поиграх и му дадох UNDERSCAN. Показа ми целият десктоп но с по един два пръста черни линии , понеже си беше харесало някаква междинна резолюция, но има възможност там да се конфигурира самият overscan и като се даде на него, се скрива целият десктоп и се появяват едни стрелки с бели ръбове по края и имате възможност да коригирате по хоризонтала и вертикала образа. И като прикличюх по целият екран до края си имах десктоп, без никакво скриване на нищо. Но знаете ли какво се оказа, че резолюцията е малко по малка от 1920х1080 ( по спомен 1864х1026). Така, че мисля без проблеми вече с гоненето на My computer. Надявам се да съм помогнал с нещо.
    Днеска ще тествам full HD Шарпа, с IMAX - The Magic of Flight - HDTV [1080p], и с други подобни и ще си кажа мнението даже малко сними може и да сложа, ако има време, ако не другият път.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@Ludia,
    При мен го имаше проблема с гоненето на ъглите с мишката. Въпроса се реши така: ТВ-то ми поддържа две резолюции при VGA сигнал - 600х400 и 800х600. При първата резолюция - излиза уголемена част от десктопа и с мишката се гонят ъглите да се покажат. При втората резолюция - всичко си дойде на място.

P.S. Днес чакам да ми асемблират нов комп с 2 DVI изхода, с него се надявам да виждам без проблем високите резолюции, които с VGA не стават.

10. Тук е от
    Dec 2006

Благодаря на ЛУДИЯ, с който между другото се оказа че сме били заедно в казармата, ПЕРФЕКТЕН СИ БРАТ МИ. Човека днес в Метро направи пълни демонстрации на ШАРП и ЕЛДЖИ, Професионалиста си е професионалист.
    Между другото днес в Техномаркет на LG 26LC2R му написали контраст 1600:1, питам аз пича там на щанда това верно ли е, дай да проверим, и оня ми се надува. Проверяваме и се оказа 800:1, ебаси мушенниците тези хора. И ми развиват едни теории че това един телевизор да има картина в картината и вграден диск било най голямата тъпотия. Айде за диска съм съгласен ама картина в картината си е голяма екстра. И днес ЛУДИЯ показа на едно LG 37 инча страхотните възможнсоти на настройката на тази опция, определяш си размерите на малкото екранче, мърдаш го на където си поискаш, невероятно.

11. Тук е от
    Apr 2006

Какво ще препоръчате за 37" до 2500лв. Имам въпрос към miro_vampiro: какво ти е мнението за модела на НЕО 37 ЛСД с full HD Ready и също за НЕО 42 ЛСД

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    demode чакай че ме уби, 37 FULL HD на НЕО няма или не съм виждал, все едно , както и да е, такаа, предполагам че говориш за 4201, промоционалното LCD На НЕО, ами според мен не е никак зле, даже мога да кажа че работи прилично, има добър ъгъл на виждане , цветове и време за реакция, учудващо но е така, така че не е никак лош избор.
    37 цата, ако говориме за 3701, не ми харесва чак толкова, по малък ъгъл на виждане, малко е тъмна и маже повечко на бързи сцени.
    boichkata радвам се че LUDIA ти е помогнал и ти е показал кое как работи, та какво реши да взимаш последно ?

13. Тук е от
    Dec 2006

@parvans
    Мерси много на инфото

.... Ама нещо още се чудя

miro_vampiro твойто мнение какво за някъв телевизор до 3000лв просто нещо много ми мерак ама се притеснявам да не съжалявам за избора

П.С.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

roumen68, видях че ще е с НВидиа 7600 GT, аз съм с подобна, но на XFX XXX edition. Навремето само за нея броих 420 лева, но всеки луд с номера си. Аз все пак не ти говоря за 800х600, а за 1920х1080 резолюция, и ти казвам ще пак ще имаш проблеми с гоненето, но ако минеш пак през работа обади се, ще ти покажа как става далаверата, лесно и удобно са го направили. Но мисля че е само при новите драйвери от 93 нагоре.
    Днес, макар че имахме много работа(приготвяхме новата промоция за излагане) все пак успях да обърна някаква внимание на full HD XD1E модела. Хората от Интерсервиза са скъперници мамка им, ще се оплача на шефа утре ебахти мизерниците. Както писах преди време получих от тях един комп който да играе ролята на HD generator, но понеже са тарикати са сложили най-слабата карта от вида си 7100 на NVidia. Та днеска занесох на работа едно ДВД с HD demo-та. Ами какво да ви кажа хора тоя комп се накъса да сече, слабичка идва картата. Така че, който ще иска да си пуска от компа на HD телевизора си сигнал да си приготви здрава видео карта. Определно съм впечатлен от това което видях на Тв-о. Страхотни цветове, динамика, никакви пиксели и т.н. когато сигана е качествен и визията е убийствена. Нещото което много впечатли клиентите беше на това със самолетите на IMAX - The Magic of Flight. Но ако човек не разбира ще каже какъв боклук продаваме с това накъсване на картината. Определно когато почне да се получава HD сигнал в БГ доста хора ще разберът за какво са си дали парите.

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

На твое място бих си купил телевизор с кинескоп. Плазмите и ТФТ още не са осавършенствани достатъчно.На пръв поглед си личи лошия контраст на всички без значение какъв модел.Освен това има едно цифрово мазане на картината изобщо пълни боклуци.Единствения и плюс е че са тънки и имат голям екран, но минусте им са много.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от cve_t
    На твое място бих си купил телевизор с кинескоп. Плазмите и ТФТ още не са осавършенствани достатъчно.На пръв поглед си личи лошия контраст на всички без значение какъв модел.Освен това има едно цифрово мазане на картината изобщо пълни боклуци.Единствения и плюс е че са тънки и имат голям екран, но минусте им са много.
    Доста непремерено изказване - както се казва "на едро". Би ли се аргументирал?

18. Тук е от
    Dec 2006

Миро, аз нямам голям избор и май ще се набутам с LG 26LC2R, планирам в сряда или четвъртък да го взема щото в Техномаркет е на промоция 1399лв и току що вдигнали цената за коледа, а в Технополис вече е изчерпан. А по горе където съм писал за 37 инча на LG новата им серия, незнам какъв беше модела но с два тунера за 3000лв, който Лудия представи в Метро е за мойто приятелче който има парички, да е жив и здрав. Много искам да се включа на една 32,ка в рамките на 1500-1600 която да има PIP но такива са само NEO а като чели не ми харесват като марка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 38 ПърваПърва ... 192728293031 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе