Страница 30 от 38 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Цитат Първоначално публикувано от cve_t
    На твое място бих си купил телевизор с кинескоп. Плазмите и ТФТ още не са осавършенствани достатъчно.На пръв поглед си личи лошия контраст на всички без значение какъв модел.Освен това има едно цифрово мазане на картината изобщо пълни боклуци.Единствения и плюс е че са тънки и имат голям екран, но минусте им са много.
    Като чета този пост се сещам за моя първи пост тук, който беше почти същия. Бях го пуснал без до видя колко са се развили технологиите за последната 1 година.
    И въпреки, че имам върхов модел CRT телевизор съм решил да се сдобия с "плосък" телевизор до няколко месеца.
    Никой не отрича, че "плоските" имат доста недостатъци. Най-големия им е, че са все още прекалено скъпи.
    Реално погледнато, все още е необосновано да се купува такъв телевизор ако гледаш само обикновена кабелна телевизия. Тогаа и аз съм за 29" CRT - възможно най-добрия избор за една наистина достъпна цена.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2006

Моля за помощ. Как да свържа РС с монитор NEO модел TF 3205 LCD2 ? Нужни ли са драйвери и от къде да ги изтегля? LCD е с резолючия 1366 х 768, като го свържа с кабела за монитор 3х5 развива програмата и като стигне до тапета на WINDOWS забива и дава съобщение, че няма сигнал.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Здравейте, в момента съм в процес на окончателен избор на 37-42" TV, т.е. до няколко дена смятам да се обзаведа с такова. За няколко часа изчетох цялата тема и едновременно с това , ровейки се по западните форуми и ревюта горе долу ми се избистриха нещата. Следвайки съветите на Ludia отидох до метро и разгледах моделите на Sharp LC 32SA1E & LC 37GA9E. Определено мога да кажа, че вадят една от най-добрите картини на LCD-та които съм гледал. Сравнен с тях старият модел на Шарп който Ludia хвалеше в началните страници на темата е видимо по-зле( бялото му е жълто, а картината без всякаква острота). Може да е било и от настройките, но новия 32" беше залепен до стария модел и излъчваха едно и също, но разликата беше покъртителна в полза на новия(все пак и резолюцията му вече е като на всички съвременни LCD-та, на стария си му е ниска). Освен всичко останало цената му е без конкуренция в сегмента(става дума за 32", който в момента е в промоция). Всичко много добре, но внезапно осъзнах, че 32" си е малко и в сравнение с 29"-вото ми плоско Сони(датираещо от времето когато Сони бяха просто СОНИ!!! и това беше достатъчно) не е голяма крачка напред. Така се загледах вече в 37"-овият голям брат и всичко беше ОК, до момента в който се оказа, че консултантът не можа да изкара 1080i сигнал през нито един от двата Шарпа. Трябва да отбележа, че отстрани на 1080 си бачкаха 2 LG-та, а също и 46" Full HD Sharp(който обаче не ми е по джоба).

@Ludia при теб имамло ли е такъв проблем? Разпознават сигнала 1080i, но картина не изкарват. Любопитното беше, че 32" моделът се опитваше да изкарва някакви откъслечни звуци без картина?! Преди малко порових в западните сайтове и там се твърдеше, че моделите поддържат 720р и 1080i, но в метро не можаха да го изкарат ( опитаха през hdmi).

После ходих до техномаркет и се влюбих от пръв поглед в Panasonic TH- 42/37 PV60 плазма. Няма такава картина в диапазона до 3000лв. Гледах и плазмите на LG(включително модела, обсъждан тук - с харда и pip) - ми те не вадят черно, а тъмно зелено?!?! Филипс до 3000лв. е с ниска рез. освен един 42"модел PF5331 който е на скромна цена (2700), но панасоника го гълта с парцалите(мн.по-висок контраст, по-голям ъгъл на виждане, по ясна картина и по-реални цветове).Все пак този филипс е опция заради ниската цена. На тази цена е и Панасоник 42PV45 (не зная каква е разликата спрямо PV60 защото в характеристиките пишеше едно и също, но като картина е по-зле).

С други думи преди да ме заболи глава от взиране в толкова светещи пиксели в продължение на 3-4 часа, реших че плазмата ме кефи много повече от lcd-to всичко ми изглежда по-истинско и дълбоко, образът на лцд-то ми е като нарисуван... Утре ще ходя при Miro_Vampiro с молба за съдействие и тест преди окончателния избор.

Баси то се оказва че трябва да имаш връзки с консултантите в големите вериги за да можеш да си избереш телевизор - днес и в метро(цариградско шосе) и в техномаркет(пак там) ме гледаха навъсено и с пренебрежение, а като им зададеш въпрос и осъзнаваш, че знаят по-малко от теб. В метро питам каква резолюция са Шарповете (32'/37")- викат ми : "1920 x 1080 разбира се нали са HD-ready" Аз казвам: "изключено - за таква рез. трябва да са Full HD" Коментарът беше: "еми щом така мислите ваша работа" и ми обърнаха гръб. В техномаркет пък им се молих на 5 човека да ми обърнат внимание - те ми казаха че ще се освободят след половин час. Едно момче беше много любезно, ама нищо не знаеше и така...понагледах се на телевизори

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

medunski, нямам проблем с ваденето на сигнал към нито един от Шарп-овете при мен. Явно колегата, който се е изказал така("1920х1080) въобще не ги рабира. Значи при HDMI или Composite си има настройка на самият вход какъв сигнал се падава, ама явно никой не се е потрудил да види как работи това което продават. Ще убадя аз нагоре по-веригата. Ти я ми пиши на ЛС кой магазин в софия и как е изглеждал колегата аз да му навия сърмите, като дрънна един телефон на началника му. Такива хора много не ги обичам, или ще си гледат работата или щом няма да ми вършат работа да си ходят. Съжелявам че си попаднал на такива консултанти на няколко места. но никой не е застахован. Аз също нищо не знаех като почвах работа преди 2,5 години.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Aми, Ludia, да ти кажа кофти ми е сега пък да му правя кал на човека, той не беше с лошо чувство, просто знам ли, консултантите на повечето места като има кажеш че искаш да включат три телевизора от различни марки на един и същи канал за да ги сравниш и казват че е невъзможно да се местя( поисках книжка със спецификации - "нямаме книжки!") и то по едно време ти става неудобно да ги разпитваш. Иначе човека се засуети с кабелите - включи кабела с hdmi кото предаваше на 46" Full HD директно в 37" - не извади картина и каза ами той явно не поддържа 1080 и толкова. А много исках да видя 37" с нещо друго освен dvd-то на Blade 2 което плейваше, щото то бяха едни мрачни нощни сцени - нищо се не види...Както и да е все пак този шарп е единственото lcd което ми хареса почти толкова колкото плазмата на Панасоник и са на една и съща цена - 2600-2700лв. Та най-вече между тях се колебая, жалко че не мога да ги видя един до друг...

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    medunski съжелявам че си попаднал на колеги които не си гледат работата, за съжаление се случва, и аз не съм обръщал внимание на клиенти, но е имало за какво, иначе винаги както с колегата LUDIA гледаме да помагаме !
    Така, заповядай при мене, на лична все пак ми пиши да ти кажа къде да дойдеш, пък ще тестваме, няма проблеми, иначе панасоник 42PV45 е трагедия, ще се убедиш лично като го видиш , 37PV60 и 42PV60EH са найстина добри модели, ако LUDIA ги е виждал предполагам ще потвърди, както и parvans който си има едно такова след като му го показах
    ПП, днес тествах SONY KDL-40W2000 който е FULL HD , 1920х1080 резолюция, е да , найстина предава доста добре, пък и пикселите са малки, но някак си не ми харесва, гледахме го с колегите, е да, доооста добър е, но пак ще предпочета пред него 42PV600 примерно
    Maik06 не би трябвало да има проблеми, странно, все пак това си е все едно монитор, все пак я пробвай на 1280х768 ?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Мiro, аз още вчера ти писах лично и ти даже си ми отговорил(аз съм Димитър ) така че още утре(петък) следобед вероятно ще се видим да ти подосаждам малко

10. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте за първи път пиша в този форум.Искам да ви попитам кое е по хубаво и по ново като технология LCD или Plasma???И какво ми бихте препоръчали да си купя от LCD или Plasma???Смятам по другата седмица да си купя телевизор ама се чудя какъв да бъде.Ако сте на мойто място какво бихте си купили Благодаря ви предварително за отговорите!!!И какво значи HD Ready и Full HD и PIP (PC/HDMI) това последното картина в картина ли значи????

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

здравей medunski, от 2 дни съм собственик на Panasonic 37PV60E и съм страшно доволен, според мен няма да сбъркаш ако си вземеш такъв, било то и 42'! Отначало исках да си взема LCD, но за съжаление на телевизионен сигнал не ми хареса нито едно освен едно Daewoo в Техномаркет, да не забравям и Sharp-овете в Метро. Но Panasonic-а (според мен) ги отвя с чиста картина (на телевизионен сигнал)! На стелитен оператор съм и картината от 1.5-2 метра е чудесна а от половин метър изглежда така както LCD от 2 метра!

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Честито divxstore и поздравления за избора!

Правилно, плазмата бие LCD-тата в ниският и средният ценови клас до към 5-6 бона. Картината на LCD-тата за тези пари не струва. Но и аз като привърженик на плазмите останах с отворена уста от картината на един върхов (high end) Philips - LCD 42", за към 9 бона. Така че и LCD-тата не са съвсем за подценяване, но говорим ли за ТВ до 5-6 бона - плазма и нищо друго.

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

roumen68 напълно съм съгласен с теб, но за 2659 лева немога да си взема такова LCD. Просто Full HD LCD- тата имат убийствена картина, но те са по 5-7 хиляди...

14.  

15. Тук е от
    Apr 2006

Miro_vampiro като казах full HD имах предвид това НЕО което е с резолюция 1080i 37 инча ЛСД. Интересува ме модела на НЕО 42 инча ЛСД, но не този на промоция, а другия с по-високата резолюция - 2499лв. Какво ще ми кажеш за тях, защото аз съм малко предубеден към тази марка, може би защото съм работил дълго време в ТЕХНОПОЛИС. Там ми хвалят един Philips за около 2400 лв и LG за 2479 лв, става въпрос за 37 ЛСД. На мен много ми се иска да е 42, а такива параметри като 42 НЕО ЛСД за тази цена просто няма никъде. Също ме интересува правил ли си тестова на тези модели да гледаш мачове защото там има по-бързи движения и ако има мазане ще се види най-добре, а пък и гледам доста футбол. Все пак до 2500 лв какво ще ми препоръчаш ЛСД или плазма

16. Member
    Тук е от
    Oct 2002

@divextore честито, да си го гледаш със здраве. Може би още утре или вдруги ден ще последвам твоя пример - днес пак ходих и гледах tv-та и за пореден път се убедих че в този ценови диапазон PV60 e най-добрият избор, следван плътно от 37"Sharp. Говорим предимно за качество на картината разбира се ( много модели на други марки ги превъзхождат по екстри - хардове, картрийдъри,ПиП и т.н., но мен ме интересува само качеството на изображение). Все пак плазмата по ми легна на сърце - днес Miro ми я демонстрира около час и останах мн.доволен. Шарпа за съжаление не можаха да ми го покажат като хората в метро, но от това което еидях също мисля че е едно чудесно LCD за парите си.
    Факт е че като пуснахме телевизия(HBO) едновременно на PV60 и няколко LCD-та - плазмата го разби тотално - на тях си личаха всички недостатъци на аналоговия сигнал, даваха груби и ръбести образи и пикселизираха грозно на бързите сцени. При HD сигнал пък плазмата ги биеше с цветоевтеси - по-реални, по-дълбоки. Вярно е, че Sony W2000 40" FULL HD LCD даде страхотна картина, но и кинтите му са страхотни... Единственото предимство на midrange LCD според мен - да се използва и като монитор( където бие плазмата) мен не ме касае, защото аз си имам доста добър 19"LCD за компютъра, а сега си търся само ТV...

17. Тук е от
    Dec 2006

Бихте ли ми казали какво да си купя LCD или Plasma от сегашните промоций на Тeхнополис и Техномаркет до 2000 лева и да е 32".Кой модел бихте ми предложили?Мерси предварително за инфото!!!

18. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Здравейте отново, утре вече купувам обаче не мога да преценя от Sharp LC 37GA9A и LG 37 LB 1R кой да избера.Единия го гледах в МЕТРО, а другия от 16 е в промоция в Технополис. Паднал е с 200 лева. Но не мога да ги видя един до друг двата . По характеристики са горе долу еднакви. Ако може дайте мнения , че утре ще трябва да хвърлям чоп.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 38 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе