Страница 32 от 38 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Здравейте,
    Най-накрая се престраших и си взех Samsung LE32S71B. Дълго се колебах м/у Sony 32S2000 и Samsung LE32R72B. Накарах ги да сложат самсунзите един до друг и не видях никаква разлика в образа която да си струва 400 лв.. Внимавайте при избора, защото първия самсунг който ми отвориха имаше мъртъв пиксел.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2005

Преди два дни си купих Sharp LC-32SA1E от промоцията в Метро - за към 1680 лева. Верно не е съвсем за мен, а за тъста и тъщата, но аз го избрах и настроих. От това което видях впечатленията са следните:
    1. Уеко разочарование - на кашона и на ТВ-то пише MADE IN TAIWAN.
    2. За нормалната кабелна, която приемат (некво софкъмпани или нещо такова) качеството е завидно, т.е. примерно TV1000 се гледа супер яко, като ДВД, а канали с по-слаб сигнал са леко със снежинки. Предполагам че при цифрова ТВ всички канали ще са супер.
    3. Това дето по-горе прочетох че Шарп само тук се хвали - тея не са чели доста съм изчел в UK форуми за тех преди да взема. После съм съгласен че съпорт и гаранция на Метро спрямо всички други техномармалади е доста по-добър.
    4. Ще взема такъв ТВ и за мен ако до 2-3 седмици не пуснат малко по-модерен Шарп в Метро, като мисля че требва да се спре с това че DVB-T ти решава проблема със допълнителните цифрови приемници за кабелна и сателитна
    Това DVB-T приема само ЕФИРНИ цифрови телевизии - т.е. с нормална антена да фанеш нещо цифрово (в БГ май пускат само Канал1 така, но не мога да го твърдя със сигурност). За цифорва кабелна ти трябва DVB-C (което го има супер рядко), а за Булсат и ИТВ ти трябва DVB-S, което се намира, ама в ТВ с доста солени цени.

Не съм пробвал нито HDMI-то, нито PC входа му все още, но смятам че всичко ще бъде в пъти по-добре от кабелната, а тя е със завидно качество.

4. Тук е от
    Dec 2006

Миро, ето го Филипса:
    http://www.densi.bg/index.php?menu=3...uct_id=1112101
    Нищо не пише за панела. Иначе, гледам няма никакви екстри, само HD. То може би в такъв случай 37" на НЕО е по-добър вариант, най-вече като цена/качество?! HD, 2 тунера PIP, панела е на LG и цената е с 450 лв. по-надолу от Филипса.
    Или плазмата 42"?
    Вече пощурявам, до 2-3 дена ще купя нещо Как да те намеря?

5. Тук е от
    Dec 2006

Пo добре си вземи 37S71B (Samsung) или 37WL66 (Toshiba). Самсунга има по добър контраст (3000:1) в сравнение с този Филипс, който си харесала, т.е. при лош сигнал ще ти дава по добре самсунга отколкото филипса. Другото, което е предимство е че при самсунга и бялият и черният цвят са по добри.

Тошибата, която ти показах има нисък контраст (1000:1), но пък има по добър процесор. Виждал съм ги един до друг с филипса. Значи филипса има по контрастна картина, но при динамични движения се забелязва пикселиране (размазване) около образа, докато при тошибата имаш малко по бледа картина, но пък не се забелязва "мазане" около образа.

Ето и и адресите на тези два модела. Можеш да видиш цените.

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023081
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09021849

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

lazarus18, от края на ноември или началото на декември почнахме да получаваме нови модели от 2006-2007 година каталога. 32SA1E, 37GA9E, 46/52XD1E(продадох една още преди да я има в магазините като наличност). Някъде по магазините все още може да се намери 32Р55, а има още и 37Р55. От нова година или малко преди това очаквам 42SD1E, с поръчка мога да доставя и 37GD9E сцифровият тунер. Ако това ти се струва нямане или нищо ново, си е твое мнение.
    vesko_m, и аз се учудих, че 32SA1E е тайвански, но след малко бъзикане, няма никаква ралика с тези които са ми япоснките. Матрицата и електрониката са еднакви и качеството също. Не се притеснявай.
    martok, на никой не препоръчвам да си купува SONY, ужасно мазен образ, такива са им настройките и няма оправия, никакъв детайл, аве смотана работа. Не знам само как ще им работят W и X моделите, но и според мен пак същото нещо ще са, но не съм виждал нито един от тях в работа.
    olala, ако си чел по-добре преди няколко мои поста, щеше да видиш, че при LCD мониторите няма такова нещо като 3000:1 контраст(реален), става дума за динамичнитя им контраст. По мой наблюдения G7 LCD матриците повечко от1200 не могат, G8 на Шарп което имам на работа го дават някъде с 1500, някъде с 2000:1, като динамичният му го дават 10 000:1. Правете малко разлика и не се заблуждавайте от големите цифри посочени в рекламите и по лепенките на ТВ-е. В интернет има достатъчно места от където да вземете техническите характеристики на всеки модел и марка телевизор.
    medunski, честита придобивка, но още в началото на тази дискусия съм писал относно проблемите на LCD и PLASMA ТВ-е. И на всеки мой клиент казвам да знае, че на кабелна ще има проблеми с образа върху LCD TV. Просто две различни технологии и всяка си има и плюсове и минуси. Аз примерно като гледам една плазма под 1 местър и след 5 минути очите ми са станали като на заварчик заварявал 10 минути без маска, освен отва ме дразнят разделителните линии между отделните клетки на газа, и на 1024х768 си се чиждат, не може да се избегне. Но при нас се набляга на LCD ТВ-е, като имаме само 3-4 броя плазми всичко друго към 15-20 модела и марки са LCD.
    P.S. И за да не излезе като заяждане, ето как самите САМСУНГ си признават че това им е динамичният контраст: http://www.samsung.com/uk/products/t...2s73bdxxeu.asp и тука спецификациите http://www.samsung.com/uk/products/t...Specifications . И при това е 8 мс. което означава, че е 16 реални. Поради това, че нямаше S71 исползвах 73.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

LUDIA, мерси за инфото. Можеш ли да ми кажеш колко би струвал 37GD9E ако се поръча и къде мога да го видя наживо все пак.
    Видях един GAмодел в Метро 2 - София, но явно беше пуснат някакъв кофти сигнал защото беше с отвратителен образ. Предполагам, че с подходяща картина и добри настройки би изглеждал по-добре. Не знам дали в Метро е изложено всичко, което имате като модели или трябва изрично да питам за модела, който търся.
    Под нямане разбирам това, че няма къде да отиде човек и да види голяма част от гамата на Шарп. В европейския сайт на фирмата има 40 модела, а в сайта на българския - 7-8. По магазините не съм виждал изложени повече от 4-5 модела. Специялно 37GD9E и 32GD9E не съм ги виждал никъде.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    ...Под нямане разбирам това, че няма къде да отиде човек и да види голяма част от гамата на Шарп...
    Вносител е Интерсервиз Узунови - Варна, имат магазин в София - бул. Стамболийски 50 - Интермаркет, но цените им нямат нищо общо с тези в Метро - пълен смех. поне за виждане - имат P70E, GD8E, P55E, XD1E (по спомени)

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vesko_m
    Вносител е Интерсервиз Узунови - Варна, имат магазин в София - бул. Стамболийски 50 - Интермаркет, но цените им нямат нищо общо с тези в Метро - пълен смех. поне за виждане - имат P70E, GD8E, P55E, XD1E (по спомени)
    Да, ходил съм там - трагедия са. Те явно наблягат на разни готварски уреди и перални, които също внасят. Явно ще чакаме марката Philips да влезнат директно в България за да се променят нещата.
    В Техно-тата може да зле в много отношения, но ИМА!

11. Тук е от
    Dec 2006

Въпрос към Миро Вампиро и Лудия!
    Много Ви моля да ме посъветвате кой от двате LCD-та да си взема SAMSUNG LE-32S71B или SAMSUNG LE-32R71B и каква е разликата между тях.
    Благодаря предварително!

12. Тук е от
    Dec 2002

Айде и аз за бърз съвет от специалистите
    Днеска бях в техномаркета в Хасково пълен смят всички телевизори са им пуснати на един канал не го сменят. Попитах ги защо, защото била сателитна телевизия и незнам си там какво, на отделни зали са и трябва да претичваш за да сравниш, а дори някои от залите са на различни канали мхааааа.От това което видях се псрях на тези телевизори като картина най- ми харесаха, но не бяха един до друг моля за вашия съвет.
    Засега фаворита ми е
    PHILIPS 32PF5331 голям размер за цената си 1800 лева
    следван от SONY KDL-26S2000 по-добра картина от филипса цифров тунер двато бяха на един канал и що годе се сравняваше.
    PANASONIC TX-32LE60P 1800този панасоник беше с най-добра картина, но програмата беше различна от на горните два и на всички други телевизори на нея предаваше по добре. Бих го сложил за номер едно, но е 12мс. Напълно съм объркан.
    Ето тук е цялата тема http://www.hardwarebg.com/forum/show...=1#post1048589

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

lazarus18, 37GD9E в МЕТРО при поръчка и доставка до няколко дни е на 3298,80 лева. 37XD1E e на 3900, а 32GA9Е е на 2500(като 37GA9E e на 2700) също с поръчка. Мдам моделите във варненският Интерсервиз са около 10, но цените им са по-високи от при нас. При нас реано в наличност са моделите: 32P55/70E(като 70 го имаше само в нашпият магазин и 3-4 човека намазаха от него на цената на 55), 32SA1E, 37P55E, 37GA9E, 46/52XD1E. Всичко друго на Шарп, ако го има на склад може да се поръча по каталога за 2006/2007 година. Същото важи и за SONY, но не само за ТВ, а за всичко по каталога им.
    gdpetrov, от почти година в Метро не се предлага САМСУНГ LCD или PLASMA ТВ. Тука ще отговори колегата miro_vampiro.
    Djmetal, от една година и повече нямам доставка на нови нодели на PHILIPS LCD. Сонито го имахме доста време преди да го раскараме на 1438 лева крайна цена. Както и друг път съм писал СОНИ не стават - лично мое виждане. Никога не сме предлагали LCD на Панасоник. Така че, тук отново колегата да се намесва компетентно.
    P.S. Относно темите за PDP И LCD в хардуера мога само едно да кажа , четох една преди няколко месеца и паднах да се хиля. То такива глупости не бях виждал доста време, все едно 14-15 годишни пубери си мереха .........е, но реално никакви реални отзиви. Ох не мога ще падна да се хиля, СОНИ на 12 мс. хахахахаха затова мажело, малииииии паднаааааах. Сони са на 8 мс., но GTG, и реална 16 мс. Сони съм ги виждал с ужасно мазане(2-3 допълнителни образа), но със сигнал аналогов и не от ДВД СОНИ ;-). При хубав сигнал съвсем леко може да се види и то трябва да знае човек какво да гледа. И тем подобни исказвания. Без повече коментар.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2005

Здравейте. да ви попитам.
    Кое е по добро -LCD или плазма ?Имам намерение да се купи един хубав телевизор, вчера бях по магазините...спирам се на плазма, щото ми се струва цветовете по добри, но нещо ми подхвърлят че плазмата греяла била..Не му разбирам..
    та дайте съвет моля.И в цента има разлика- за определената сума може да се купи с по голям екран.Каква е разликата между двете и кое е по добро?
    Мерси

//mod edit
    Преместих ти питането в тази тема. Прочети я!

/тъкмо видях че даже раздела не съм го улучила.Мерси/

16. Тук е от
    Dec 2006

Бих искал да споделя някои мисли за начина на гледане на телевизията изобщо, които не отчитаме при избора на телевизор и при гледане на телевизия.

По принцип очите се уморяват по-малко при по-затворени зеници. Просто защото тогава фокусирането на окото върху екрана (а и всяко друго нещо) е по-добро. Освен това очите не стоят впити непрекъснато в екрана. Човек поглежда и настрани по различни поводи. При това действие е важно зениците да са по-затворени, понеже така повече неща в полезрението са на фокус. Това е универсално свойство на оптиката и фотолюбителите го знаят и използват при снимане (казва се DOF). Така акомодацията на очите се улеснява и дори е ненужна в определени рамки. Колкото е по-светло и са по-затворени зениците, толкова по-голяма е дълбочината на фокусиране и очите се уморяват по-малко. Разбира се не трябва да се усилва осветеността над някаква граница, при която светлината е прекалено силна и човек започва да присвива очи (клепачи).
    Друго важно обстоятелство за избягване честата акомодация на очите е осветеността около телевизионнея екран. Осветеността на фона в идеалния случай трябва да е еднаква по интензитет с тази на екрана. Разбира се това е невъзможно поради голямата динамика в осветеността на предаваните на екрана сцени. Все пак желателно е да се постигна някаква средна стойност на осветеността.

Това довежда до някои важни изводи във верноста на които съм се убедил при вече повече от 40 години гледане на телевизия.
    1. Трябва да се гледа при запалено осветление в стаята. Лампата (лампите) да са извън полезрението на гледащите Ясно е че не трябва да са и зад гледащите за да не се отразяват от екрана (това при плоските панели е лесно достижимо). Осветлението да е малко по-слабо от това, което ви се иска да е като четете. Разбира се това означава, че телевизорът ви трябва да има достатъчна яркост, т.е. не предизвиква във вас желание да загасите лампите.
    2. Прекаленият контраст на картината уморява очите! Знам че картината с черен кинескоп е по-красива и много хора държат на този показател, но моята практика показва че много черните кинескопи са уморителни. Имал съм телевизор с блек тринитрон и знам за какво говоря. Разбира се не хваля и светлосивите кинескопи или панели, където за да се постигне желаната динамика трябва да се издува много яркостта и контраста. Гледането на запалени лампи прави ненужно фаворизирането на показателя черен панел.

Това разбира се си е мое мнение. Всеки си избира сам и гледа със своите си очи.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@pate,
    темата е коментирана много. Въпрос на вкус, на предпочитан размер на екрана, на предвидени пари. Вече съм го казвал тук - отиди в един магазин и си харесай първо картината и след това погледни каква е марката, цената, типа на екрана, характеристиките. Поискай харесаният модел да го пуснат с HD сигнал (с висока резолюция) и ако може - да го сложат до следващият подред в твоята класация, като и на двата пуснат една и съща картина. Тогава вече наблюдавай за дребните разлики - цветова гама, гладкост на движенията, чистота на картината и т.н.
    Мои лични предпочитания: плазма, 42" HD ready дисплей. Плазмата излъчва повече топлина от LCD, затова са ти казали, че грее.
    Но през зимата това никак не е лошо

@pitagor,
    Значи в твоят случай - само Philips с Ambilight! Моят е такъв и няма умора или дразнене на зрението благодарение на фоновото осветяване на стената зад телевизора в цветовете и яркостта на показваната картина. Много е приятно да се гледа така и без никакво друго осветление в стаята. Ambilight-a достатъчно силно си свети.

18. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    @pate,
    темата е коментирана много. Въпрос на вкус, на предпочитан размер на екрана, на предвидени пари. Вече съм го казвал тук - отиди в един магазин и си харесай първо картината и след това погледни каква е марката, цената, типа на екрана, характеристиките. Поискай харесаният модел да го пуснат с HD сигнал (с висока резолюция) и ако може - да го сложат до следващият подред в твоята класация, като и на двата пуснат една и съща картина. Тогава вече наблюдавай за дребните разлики - цветова гама, гладкост на движенията, чистота на картината и т.н.
    Мои лични предпочитания: плазма, 42" HD ready дисплей. Плазмата излъчва повече топлина от LCD, затова са ти казали, че грее.
    Но през зимата това никак не е лошо
    по издържливост, нали не значи че като грее ше се развали по бързо??съжалявам за глупавия въпрос, но едно време при баба ми май имаше такава техника...около 1700 евро излиза- с 10-15 см разлика от плазамата и LCD, което като ги гледам в магазинаните си е разлика...е това ме притеснява-греенето??да не вземе да прегрее некой ден/не се майтапа/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 38 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе