Страница 34 от 38 ПърваПърва ... 243233343536 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

ТОЧНО ТОВА НЕ МЕ УСТРОЙВАШЕ КАТО ОТГОВОР,
    МАЙ ТЪРСЕХ НЯКОЙ ДА МЕ ИЗЛЪЖЕ НАРОЧНО.
    МЕРСИ ВСЕ ПАК.
    НЯМАМ ПОВЕЧЕ ОТ 2000ХИЛ ИНАЧЕ R71 ЩЕШЕ ДА МИ СВЪРШИ РАБОТА

2.  

3. Тук е от
    Dec 2006

Моля някой да ми помогне при избора на телевизор LCD. Насочил съм се към LG LZ- 32LB1R.
    Харесва ми че има 2 тунера.
    Моля кажете ми нещо за Panasonic,SONY,SHARP, SAMSUNG, Philips или друг за горе долу същите пари 2300-2500. Има ли от изредените марки някой модел който да е за препоръчване пред моя избор.
    Мисля да го ползвам и като монитор за в скорошно бъдеще.
    Благодаря Ви предварително.

4. Тук е от
    Oct 2006

малко инфо за Самсунг, надявам се да е полезна. http://www.samsung.com/Products/TFTL...amily_cd=LCD04
    както и http://ekatalog.skynet.cz/presmerovaniEU.aspx?goto=/dokument.aspx$$doc=5719&web=15
    А тук има и за Шарп (може и да е малко старичко, но за мен беш полезно)
    http://www.bit-tech.net/news/2005/10...mega_contrast/

5. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Дайте линк към 37XD1E=Струва ми се ,че за 3900 тове е доста добро решение , но не мога да намеря подробни данни

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

AAAAAAAA ЕЙЙЙЙ ХОРА Я ПО ПОЛЕКА, ТУКА ДА НЕ КВАРТАЛНОТО КРЪЧМЕ И ДА СМЕ СЕДНАЛИ НА РАЗДУМКА И ДВЕ РАКИИ!!!
    1. Темата е за това как да се избере подходящият цифров ТВ-р, а не каква светлина вреди или не, това си е за отделна тема. Нямам нищо напротив, това е хубаво да се знае, но не в тази тема.
    2. Ще поздравя всички новорегистрирали се и ще ги помоля ПРЕДИ ДА НАПИШЕТЕ "МОЛЯ КАЖЕТЕ КОЕ Е ПО-ДОБРО и КОЯ МАРКА ДА СИ ВЗЕМА", ДА СИ НАПРАВИТЕ ТРУДА И ДА ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛАТА ТЕМА ОТ 1-ва СТРАНИЦА. Искам обосновано питане, а не видях тема дай да питам и макар, че видях че има 30 страници писано, няма да ги чета понеже ме мързи. ТАКА НЕ СТАВА. НА мен ми писна да обеснявам всеки път като на ученици 1-ви клас. Прочетете какво сме написали преди това, МОЛЯ УВАЖЕТЕ НИ ТРУДА И СТАРАНИЕТО. ТАМ СИ Е НАПИСАНО ВСИЧКО ЗА МОМЕНТА. Ако ще питате, задайте конкретен въпрос, с конкретен проблем. МОЛЯ!!!

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

PVV, http://www.sharp.co.uk/PRESSDETAILS.ASP?ID=421 това е линк към пълните характеристики на XD семейството.
    А ето и за другите:
    Key features:�

* Widescreen 16:9 �Full HD� 1080p (1,920 x 1,080) LCD panel
    * Integrated Digital Terrestrial Tuner (DVB-T) for viewing Freeview channels
    * High contrast 2,000:1 (10,000:1 with Dynamic Contrast Enhancement) on LC-46XD1E and LC-52XD1E; 1,200:1 (6,000:1 with DCE) on LC-37XD1E and LC-42XD1E
    * Industry-leading 4ms response time in Action Mode on LC-46XD1E and LC-52XD1E (6ms in standard mode); 6ms on LC-37XD1E and LC-42XD1E
    * Four-Wavelength Backlight Spectrum with added Crimson for more natural reds**
    * Low power consumption: see specifications below
    * Advanced SuperView and Black TFT LCD panel
    * 2 x HDMI Digital Interface
    * PC Input (Analogue RGB)
    * High brightness 450cd/ m2
    * Advanced OPC (optical picture control) function adjusts screen luminance according to room lighting conditions
    * Clear flat speaker for enhanced sound; 2 x 15 Watt speakers (2 x 10W on LC-37XD1E)
    * Clear Voice Function
    * Auto Volume Control (AVC)
    * Produced at Sharp�s environmentally-friendly 8th Generation �Kameyama II� factory in Japan
    Извинявайте, че е на английски, но ме домързя до го превеждам

8.  

9. Тук е от
    Dec 2006

Аз май съм най-печена от питащите, защото, макар и никой не ми отговори конкретно, си направих избора. (благодаря на Олала все пак!) Четейки тук последните неща, се убедих напълно, че ще си взема Нео - плазма. Има 2 тунера , висока резолюция, липсата на напълно черно явно не е проблем. ( Имам нормален, скъп 100 Хц Панасоник- 29", но кинескопен - да не мислите, че има баш черно???) Нео-то Харчи 300 Вт, И струва доста по-малко от гореразискваните от Вас. Чудя се какво толкова залитате на ЛГ и Самсунг? Ами Сони? Ако не е нещо върхова технология по принцип, си е направо боклук. А наистина качествените неща - те са доста далеч от БГ и са абсолютно недостижими на цена. (за нас) Т.че според мен, избора трябва да се ограничи до принципен избор - плазма или ЛСД? Лесно е- ЛСД : само на светло и да е под 8 мс. Плазма - страхотна е на тъмно, да се гледа от далече, и да е с повечко резолюция. И допълнително - кабеларката да е цифрова, или направо от сателита. Това гарантира 80% кеф.

Продуктите са си направо- лайняни, не случайно ни приемат в Евросъюза- да изкупим залежалата стока, да оберем трохите. Лятото си купих цифров апарат "Кодак" , 5 мпс от американския Е-бей. Произведен е в Китай. Е, няма го този фотоапарат в магазините и на най- известните ни търг. вериги, а само по-малкия модел. Само в гръцкия "Плесио" го има същия, НО! изработката! .... Все едно гледам щамповани индианчета в някое стрелбище! Някаква пласмасарийка, лъха на евтино, дори шрифта на надписите е различен! Иначе модела е абсолютно същия, няма разлика дори в буквичка. Това е разликата!
    Иначе, Този (!) Шарп, със сигурност го продават и в Щатите. Ама е малко различен! Все пак, ще го гледат и негри, не само бели хора!

НАЛИ?

Какво го разисквате толкова??? Вземете повече екстри, по-ниска цена и да прилича на нещо! - така или иначе ще ви врътнат, та поне да минете тънко!
    Поздрави!

П.С.- Утре след 16 ч ще съм в Техномаркет. (.... ъ-ъ- ..към Божурище, какъв Люлин е там???)
    Ще ме познаете по щастливата физиономия!

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

деси, нещо не можах да размера намека ти тук:"Иначе, Този (!) Шарп, със сигурност го продават и в Щатите. Ама е малко различен! Все пак, ще го гледат и негри, не само бели хора!"
    В някой отношения си права за изработката, но все пак трябва да се има предвид едно-вде неща за USA. Цените са най-ниски на техниката там и качеството им е 6+ дори за боклуците. Но поради причиниатам че там самата икономика е направена така, че да има постоянен стокооборот и то огромен. ПОТРЕБИТЕЛСКО ОБЩЕСТВО. Прави се всичко само и само да се пазари постоянно. Дори нещо да го продават на загуба там, ще си върнат парите само от количествата продадена стока за една година примерно. Така че, недей моля те сравнява там и тук. Има Огромна разлика. Няма как да е друго ядче. Аз мога да ти кажа, че има и разлика в стока коята идва за БГ и тази която е примерно за франция. Пак същата работа.
    Относно XD серията, не вярвам тука да има разлика за където и да в света, понеже завода е един и е само на 4 месеца. И при мен е японски и в Тексас ще е японски.
    Освен това докато в БГ все още хора които искат "Хем хубаво, хем евтино" и си копуват ЕЛИТ ТВ за 170 лева като виждат, че качествените са над 250 лева, просто няма какво да коментирам. Стоката ще е калпава и толкова. Който е умен ще даде малко повече пари, но ще се застрахова поне от грешли със закопуване на NO NAME марки, дето само в БГ са известни. Не че някой е застахован, че като даде 10 000 лева ще гледа ТВ 20 години, все пак е техника и ние сме в БГ с нашти тоци и т.н. си е жива рулетка.
    Относно изборът ти си е твой за марка и модел, но все пак аз си има моите предубеждения, към всякакви такива марки, може и да не съм прав, но от това което продавам се вижда кое е здраво и кое не. Приятно пазарене.
    Относно това: "Какво го разисквате толкова??? Вземете повече екстри, по-ниска цена и да прилича на нещо! - така или иначе ще ви врътнат, та поне да минете тънко!" мога само да каже, че с тази логика ще посещаваш по често сервиза или въобще след малко време ще се наложи връщане на стоката, дано само да е гаранционен срок защото инак дупе да ти е яко. Имам вече върната от сервиз PLASMA GRUNDIG 42", която си е БЕКО, а също май и НЕО се правят там. Ами развалено копчето за вкл. и изкл. и в протокола пише: "НЕ СЕ ДОСТАВЯТ РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ". И мдам разликато в цената на този модел и на PANASONIC PА50 беше 300 лева, но като не слушат хората какво им разправя радиото така става.

11. Тук е от
    Dec 2006

LUDIA, харесал съм си единa 32- ка на Sharp, но се чудя защото го има в два варианта 32SA1E и 32P55. Знам че си ги тествал и бих искал да знам твоето мнение. Благодаря предварително.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

ЛУДИА, с риск да ти станем досадни и аз да те питам. Това вярно ли е, че цената на Sharp LC-37XD1E e 3900 лв? Наистина цената в Европа е между 1700 и 1800 евро. Според мен това е невероятно предложение. Full HD, 37", от добър ЯПОНСКИ производител...
    И ако знаеш къде в София може да се види това чудо на техниката. В магазина на Узунов на Стамболийски го нямат. Проверих преди 1 час.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

и аз най-накрая да взема да питам LUDIA - днес бях в Метро-Варна, ама нали не мога да тръгна насам натам да разпитвам кой е "LUDIA" ... че да си нямам разправии с охраната ...
    Та гледах ги изложените Sharp, този 46" е наистина уникален , макар че на прожектирания IMAX на места се забелязваха полутоновете (т.е. като нарисуван стоеше фона - особено на небето) .. а другите до него не ми се сториха толкова добри .. - кога ще имате 37" и 42" FullHD , за да може да се сравнява намясто и btw дали изобщо ще има 42"и с какви цени...
    Иначе днес видях в интермаркет в добрич 37" XD1E, но горките го бяха пуснали на кабелна и то на кофти сигнал и изглеждаше с една дума - зле... - иначе цената ме учуди - 3899 лв. с подарък DVDплеър. Имаше и някакъв модел 37"9Е1...нещо такова - пак фуллхд , но не знам каква е разликата.
    Та след Метро минах през Техномаркет и там ми взе очите 42" Панасоник PV60 - наистина много добра картина и яркост - бяха пуснали един футболен мач с много бързи моменти и намаше никакво мазане ... и прякото ми впечатление се припокрива с казаното някъде в темата- образа на панасоника от 0.5 м. е същия като на LCD от 2 м., а самото ЛЦД от 0.5 м. е наистина зле...
    сега пък идва и въпроса модела pV600 в какво е по-добър и дали си заслужава - нямаше 42" , но един 50" изглеждаше наистина добре.
    То от много гледане направо ми изтекоха очите и триуменето стана още по-голямо ...а трябва да взимам нещо че си карам на един Сони 19" от 13 години - кво да го правя като не е мръднал...
    И още нещо имам да питам - вкъщи съм на ITV и забелязвам че при сцени с резки движения се получават едни такива квадрати на картината - това от обработката на телевизора ли е (т.е. защото е стар) или просто компресията на ИТВ е кофти и оттам се получава този "цифров" ефект ..

Та дилемата ми е като имам ITV какво да избера в крайна сметка - ще го гледам от около 3м. (и нагоре евентуално) ..също ме интересува за режима на гледане на 4:3 телевизия - не ми се гледат дебели каки - какви режими имат съответните ТВ-та и
    .... дали ако гледам нормално 4:3 с черни ленти отстрани няма да се прецака плазмата ... това не ми е ясно.

Всъщност последния въпрос май е към MiroVampiro ....

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от georgebg
    ..също ме интересува за режима на гледане на 4:3 телевизия - не ми се гледат дебели каки - какви режими имат съответните ТВ-та и
    .... дали ако гледам нормално 4:3 с черни ленти отстрани няма да се прецака плазмата ... това не ми е ясно.

Всъщност последния въпрос май е към MiroVampiro ....
    За плазмата не е препоръчително /разбирай НЕДЕЙ/ да се гледа с 2 черни черти отстрани. Колкото до разпъването от 4:3 към 16:9 загледах в едно заведение един Самсунг, който така го павеше, че разтеглянето е само в крайната част на картината и така централната ти част остава пропорционална, а крайната /често ненужна/ част е доста деформирана. Другия вариант е да режеш отгоре и отдолу част от картината, което лично мен също не ме кефи много.

16. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Благодаря ти много LUDIA ! Благодарение на теб на LUPUS и badr си купих климатик, за който съм убеден че няма да съжалявам и сега е на ред телевизора . Благодарение на вашите писания назад съм се ориентирал вече . Мисля да се гръмна с един Шарп , ама модела го нямате в МЕТРО. В неделя бях там и стоях пред изложения огромен модел докато жената не ме прибра .За мен ще взема или 37 или 40 . Но май 40 XD1E няма, така чесигурно ще е 37". Двоумях се много между моделите на LG ,защото имат два тунера и картина в картината, но май ще избера по- високото качество . Скоро при нас ще откриват Интермаркет и се надявам при откриването да ударя някоя промоция на Шарп. Жалко ,че го нямаше в МЕТРО модела 37XD1E защото щях да гледам новогодишната програма на него. Благодарение на форума си взех и Булсатком , и сега в хола е цифрова телевизия / макар и без телевизор / ,а в детската и спалнята с кабеларка.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

kabeldjiatа, много те моля не ме карайте да се повтарям като развалена плоча. Относно разликат в двата модела съм написал назад в темата. Много моля вземи я прочети цялата. НО хаде последен компромис:32SA1E 1366x768, made in TAIWAN; 32P55 for EUROPE only 960x540, made in Japan. ТОва е в общи линии.
    lazarus18, в момента в МЕТРО има само изложени 46XD1E, но другите 3 модела са на склад, поръчваш, плащаш и след 2-3 дена го имаш, може и по скоро. Само не съм питал за цена на 42". Но да 3900 е цената на 37XD1E. В Англия е по 1100-1300 паунда.
    georgebg, проблема е от слабият битрейт на ITV 12500 или нещо такова. В темата за сателитните това лято си го пишеше, само Булсата са тези който дават 29000 битрейт. На въпроса кога ще имаме малките модели по-горе съм отговорил. Относно това, че на места се виждат артефакти в картина мдам така е, обаче: това филмче е на резолюция 1440х1080, НО с 8000 КБ битрейт, което е много-малко. Давам пример сигнала който идва от HD Stream generatar-a е на 36 МБ битрейт, но за истинската 1920х1080 ТВ се искат около 4 ГБ/с трансфер на данни. При това кодировката на IMAX-а е .asf, която си е лайно като цяло. Значи Шарп имат 5 вида размера на картините: 4:3; Панорама-почти идеални глави накрая на екрана става по разширяане; Full 16:9 за ТВ; CINEMA 14:9 и CINEMA 16:9.
    PVV, идваш в метро и си го поръчваш 37" модел или 42"(стига да го има на склад). Това е. Питане му е майката.

18. Тук е от
    Dec 2006

Чета форума, интересен е макар и да не съм специалист. Предстои ми избор на телевизор и се бях запалил по SONY KDL-32S200, но коментарите във форума ме разобедиха и съответно се запалих по SHAPR.
    Днес ходих до Метро Бургас имаше останала една бройка LC-37GA9E, но не получих никакво съдействие от консултантите, нямаше написани никакви характеристики /книжката с техническите данни била в кутията ,която е на стилажа и няма кой да я свали/
    Имам молба към LUDIA би ли написал характеристиките на този LC-37GA9E и имали режим 4:3.
    има ли го във Варна този модел,защото в Бургас ми казаха , че доставката е след 15 дни/ако не купя мострата/.Отитвам си да си купя TV до Коледа.
    Извинявам се за техническата ми неграмотност, все пак съм икономист.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 38 ПърваПърва ... 243233343536 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе