Страница 33 от 38 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Цитат Първоначално публикувано от pate
    по издържливост, нали не значи че като грее ше се развали по бързо??съжалявам за глупавия въпрос, но едно време при баба ми май имаше такава техника...около 1700 евро излиза- с 10-15 см разлика от плазамата и LCD, което като ги гледам в магазинаните си е разлика...е това ме притеснява-греенето??да не вземе да прегрее некой ден/не се майтапа/
    Значи моята плазма я взех през август, когато си беше горещо и наистина се почувства допълнителна топлина в стаята. Но не кой знае колко много. Все пак съм чел, че плазмените екрани в помещения с добра вентилация имат по дълъг живот. В летните жеги ако пуснеш вентилатор или климатик - нямаш никакви проблеми с допълнителната топлина. Но чак самият телевизор да прегрява - много е съмнително. Ако е марков - имаш гаранция че такова нещо не може да се случи при нормална употреба.

P.S. - по старото поколение плазмени ТВ даже са имали вградени вентилатори като при компютрите, което ги е правело шумни. Но технологиите бързо дръпват напред, сегашните плазми нямат нужда от вентилатори, нито съм чувал за опасност от прегряване.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2006

Румене, още през 1968 си бях направил амбилайт с една крушка миньонка зад телевизора. И беше достатъчно, защото нямаше цветна телевизия, нито видео и други подобни техники...
    А светнатите лампи в хола са добре и за много други дейности. Например аз рядко само гледам тивито. Обикновено си джиткам на нотбука и хвърлям по едно око към панела... Жената бори кръстословици и судоку, но гледа по-често в екрана. Децата влизат, хвърлят по едно око на телевизора, казват "ега ти тъпотията" и си отиват по стаите да борят айсикюто или излизат по живот... Е, някой път се случва да изгледам цял филм...

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Хора като ги гледате тези плазми и тфт телевизори невиждате ли, че при всяко движение на картината мажат цифрово т.е. картината става или на квадратчета или ври.Как могат да ви харесат такива тв.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@Pitagor, да добре си е да си има някакво осветяване отзад за да се намали разликата в прехода - светъл екран/тъмен фон.
    А ТВ през 68-ма? Сигурно е бил руски Темп, или наша родна "Опера"?

@cve_t, погледай някоя маркова плазма с HD сигнал и пак ще си говорим за мазане и пиксели. По-точно - няма да има за какво да си говорим

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    .......
    @cve_t, погледай някоя маркова плазма с HD сигнал и пак ще си говорим за мазане и пиксели. По-точно - няма да има за какво да си говорим
    Аз ще взема да купя на тъщата (92г) едно малко LCD, а нейния стар "Електрон" ще му го подаря, заедно с още един за резервни части, да може да му се наслаждава по-дълго време.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Я да пусна и аз едно мнение, защото наскоро си взех плоското TV.
    Първо благодарности на @LUDIA , защото покрай неговите постове се насочих към моя избор - Sharp LC-37GA9E.
    В началото бях доста изнервен от това, което виждах (или по-точно не виждах) - много малък ъгъл на качествен образ.
    Тези 176 градуса дето са ги дали са си пълна лъжа, сигурно и половината ги няма.
    Горе долу при 2.80- 3м разстояние от TV-то хората на един диван могат да гледат без да се загуби нещо от качеството.
    Картинката и при другите LCD-та е същата, така че внимавайте с избора, ако това ви дразни ( аз вече свикнах и като минавам покрай телевизора, защото той е почти в средата на хола, не го поглеждам отстрани )
    Дотук с недостатъците.
    Обяснението, което @pitagor даде за начина на гледане се покрива на 100% с моят и това важи особено за LCD-то.
    По-голямият му контраст (реален) и блясък при затъмнена стая направо дразнят и уморяват.
    Аз използвам от тези халогенните лампи насочени към тавана и даващи мека разпръсната светлина в леко жълт (дневен спектър)
    В комбинация с автоматичната настройка на Sharp-a към осветеността се получава разкошна картина в стил Sony
    (винаги досега съм бил с такова CRT, няма как)
    Доскоро ме дразнеше един от споменаваните тук недостатъци - прекаленото черно и липсата на нюанс при сивото.
    Снощи си пуснах известния тест за монитори на Nokia и по-точно контраст/яркост и установих, че от десетината степени на сивите квадратчета виждам едва една трета.
    След увеличаване на яркостта до +5-6 всичко си дойде на мястото, а образът за мое учудване не загуби почти нищо от дълбочината си.
    Така че дали ще бъде плазма или LCD, трябва малко да си поиграете с настройките и да осигурите подходящата среда за гледане.
    Айде успех с избора и бройката.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Лично аз сам имал плазма SAMSUNG ,а кажи ми кои гледа телевизия с висока резолюция. Болшинството от притежателите на тв.ползват кабелна телевизия .Даже в магазините за продажба на тв. пускат сигнал от специално изработени клипове за тези приемници!

10. Тук е от
    Dec 2006

@Pitagor, да добре си е да си има някакво осветяване отзад за да се намали разликата в прехода - светъл екран/тъмен фон.
    А ТВ през 68-ма? Сигурно е бил руски Темп, или наша родна "Опера"?
    Съветски лампов Електрон. Освен амбилайта му бях направил система от 5 кондензатора и 5 ЦК ключета, вързани с система от телчета, за да се превключват общо от едно място, за да променя междинната честота на звука и да гледам сръбска телевизия.

От LG-то (LG RZ-42PC1RR) съм много доволен, особено след като един приятел ме светна как се влиза в сервизното меню и си настроих някои неща, които не излизат в потребителското меню, по мой вкус. (Особено параметъра gama, процентите на икономичния режим и някои таймаути)

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@cve_t,
    HD вече можеш да си пускаш от компютъра, стига да имаш подходяща видео карта с DVI или с HDMI изход. В краен случай става с кабели VGA/DVI или VGA/HDMI, с цени около 40 лв в Техномаркет (говорим за 5 метрови)
    Очаква се HD формата бързо да навлезе и като излъчване по ефира и като филми от интернет. За Blue ray плеъри с 50Gb HD DVD дискове все още е рано да се говори. Аз си имам колекция от вече към 20-тина HD клипа и удоволствието от кристалната картина е несравнимо.

Ето например именно за гледане на HD филми с многоканален звук съвсем наскоро си взех ново PC със специално избрани видео и звукови карти. Звук - 24 bit, 48/96KHz с оптичен кабел, а видеото - с DVI/DVI.
    Малко снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=84838

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

@cve_t,
    HD вече можеш да си пускаш от компютъра, стига да имаш подходяща видео карта с DVI или с HDMI изход. В краен случай става с кабели VGA/DVI или VGA/HDMI, с цени около 40 лв в Техномаркет (говорим за 5 метрови)
    Очаква се HD формата бързо да навлезе и като излъчване по ефира и като филми от интернет. За Blue ray плеъри с 50Gb HD DVD дискове все още е рано да се говори. Аз си имам колекция от вече към 20-тина HD клипа и удоволствието от кристалната картина е несравнимо.

Ето например именно за гледане на HD филми с многоканален звук съвсем наскоро си взех ново PC със специално избрани видео и звукови карти. Звук - 24 bit, 48/96KHz с оптичен кабел, а видеото - с DVI/DVI.
    Малко снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=84838
    Oт снимките вижда, че имаш и лаптоп. Успял ли си /и как точно/ да извадиш от него истинска HD резолюция и истински 5.1 звук?

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

От лаптопа - само стерео звук и VGA изход.
    Но на Creative има USB карти, които преобразуват звука в 24 bit, с оптичен или коаксиален изходи. Така че това е решение и за тези, които имат само лаптопи.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2006

МОЛЯ КАЖЕТЕ КОЙ Е ПО ДОБЪР ТЕЛЕВИЗОР М/У ДВАТА
    ЧЕ СЛЕД ДВА ЧАСА ТРЯБВА ДА ГО ВЗИМАМ
    А ИНАЧЕ Е ПЛАТЕНО
    SAMSUNG LE-32M51 или LE-32S71B

16. Тук е от
    Dec 2006

АКО МОЖЕ ДА ПОМОЛЯ ЗА
    ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ ,НЕ САМО С "ДА" и "НЕ"
    МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

От лаптопа - само стерео звук и VGA изход.
    Но на Creative има USB карти, които преобразуват звука в 24 bit, с оптичен или коаксиален изходи. Така че това е решение и за тези, които имат само лаптопи.
    И как от 2.0 звук ще ми го направи реално 5.1? Аз досега ползвам DPL за целта, но не е "истински" съраунд.

18. Тук е от
    Nov 2006

В събота си взех LE-32S71B. По-нисък клас е от LE-32M51, но е модел от тази година, докато М51 е от 2005. Друга съществена разлика май не виждам. По-скоро се вгледай в R72, само че е малко по-скъп.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 38 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе