madmaxx за съжаление още го няма в България W3000.Ти в Технополис като си ходил да не си тествал???
madmaxx за съжаление още го няма в България W3000.Ти в Технополис като си ходил да не си тествал???
Обърнете внимание на условията за връщане на продукт в 7 дневен срок, закупен Онлаин от sharpbg.com -
----------------------
"Ако имате проблем с продукта, той има фабричен дефект или не отговаря като модел или вид на Вашата поръчка..."
----------------------
Което изречение е доста глупаво, защото ако са ви доставили погрешен модел или пък продукта има проблеми е много ясно че трябва да бъде сменен - нали затова са гаранциите от производителя
.
НИКЪДЕ не става дума обаче, че може да го върнете ако не сте доволни от качеството на продукта, от функциите и възможностите които предлага.
Това може да е неволно пропуснато, но за мен е по-скоро вратичка за да имат възможност да откажат връщането. Така че, който планира да си вземе нещо с идеята че ако не му пасва може да го върне, трябва доста да провери подробностите.
Може би трябва да проверим как стоят нещата законово след последните промени касаещи онлайн търговията. Нищо чудно в закона да пише че продуктите могат да се връщат безусловно в 7 дневен срок.
Скоро ще гледаме 3D телевизия без очила
Учени обещават в близко бъдеще възможност за гледане на триизмерна телевизионна картина, без специални очила. Според експерти от Philips 3D Solutions, цитирани в fareastgizmos.com, екраните ще бъдат достъпни на обществени места, както и за домашна употреба.
Очаква се до 5 години да започне масово производство на 3D телевизори, като тяхното възприемане от пазара ще зависи от наличието на триизмерни програми, съобщава TechNews.bg, цитиран от БГНЕС. Цената на един такъв телевизор ще бъде между 5 и 6 хиляди долара.
И в момента се предлагат устройства за триизмерна картина, но зрителите се нуждаят от специални очила, за да наблюдават ефектите. Екраните от следващо поколение ще използват няколко лещи на предната си част, които ще изпращат различни изображения към всяко око, създавайки по този начин ефект за дълбочина на картината. В допълнение, за да се увеличи 3D усещането, екранът ще поддържа девет изображения в един кадър, но зрителят ще вижда само два от тях – по един с всяко око.
Наскоро си купх нов комп, и мисля вместо монитор да използвам някой LCD телевизор, допитах се до хора които се занимават и с двете, и всички ми препоръчват марката SHARP ..... Аз лично се спрях на моделът LC-32SA1E , но проблемът е че в момента го няма никъде където съм го търсил, в Интермаркета ми искат 1469 лв за него а за същите пари мога да си взема LC-32RA1E .... в сайтът на Техномаркет го предлагат за 1199 лв но явно не си обновяват сайта и се оказва че го няма никъде , същото и с технополис, а в градът където живея няма METRO, искам да попитам дали в момента го има в наличност и на каква цена е ??? От това което прочетох разбрах че LUDIA работи там , ако може малко инфо ???
Доколкото знам,серията LC-...SA1E е спряна от производство и вероятно няма да има нов внос.За Европа ще се предлага засега само елитната AQUOS.
RobDougan, доколкото знам този модел, LC 32SA1E, е на 1399 лв. в Интермаркета и наистина са много малко бройки останали. Ако успееш може и да се включиш. Има и 37SA1E той e на 1699лв. Но пък ако не успееш и си търсиш 32'', вземи си по-новия модел: LC 32AD5 - той е на 1439 лв. Има го навсякъде. Малко лъскавичък, но пък не отстъпва по нищо на SA1E. Успех.
След поредното разглеждане на телевизорите в Техномаркет два ми направиха доста добро впечатление с добрата си картина която показват - SAMSUNG LE-40N87BD и SONY KDL-40W2000. Поне вече съм съвсем объркан и не знам какво да си купя(((
След прочитане на вече понабъбналата информация във форума и обикаляне по магазините и след известно колебание и лутане между SonyKDL32D3000, Sharp-32RD2 и Samsung LE-32M86 от една страна, през Panasonilc TX-32LX70p и между Philips 32PFL5322/10, LG32LC51 и Sharp LC32RA1E от друга страна се ориентирах към по-бюджетните LCD-та и по конкретно към Philips 32PFL5322/10 - http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09028258. Ще се ползува за гледане на цифрова кабелна DVB-С, DVD видео от PIONEER DV600 и работа с PC. Притеснява ме липсата на PC Вход D-Sub 15 и audio изход/има само изход за слушалки/. Тъй като comp-а е laptop само със VGA изход/D-sub 15/, нямам възможност за свързване DVI to HDMI, а единственно D-sub 15/VGA/ to SCART/RGB/. Ако някои има опит във подобно свързване да помага със съвет - има ли и откъде мога да се сдобия със VGA to RGB/Skart/ кабел? Изхода за слушалките мога ли използувам за вход към ресивър, че много държа на добрият звук.
Здравейте!
Вчера прекарах повече от час в ТМ съзерцавайти 4 модела плазма ТВ и реших да споделя наблюденията си.
И така моделите бяха Panasonic 42PV7P, 42PV70P и LG 42PC1R, 42PC51.
Първо да уточня, всички от посочените телевизори бяха пуснати на кабелна на бТВ.
За Panasonic 42PV7P хич не ми се говори. Добро бяло, добро черно, но... Контраста беше незадоволителен, цветовете нереални, а физиономиите на хората бяха розови, като на добре запечени прасенца.
Panasonic 42PV70P (който в момента е на промоция) беше включен към едно DVD и бяха пуснали да се върти Властелина.
Като за сигнал от такъв източник направо ме разочарова. Контраста беше гола вода, а по-дребните детайли на заден план въобще не се различаваха. На всичкото от горе една от вертикалите му беше изгоряла и се беше получила зелена вертикална линия леко в ляво от центъра. При гледане повече от пет минути ме заболяха очите, картината беше с доста неприятен растер.
Ако иска някой ето адрес с подробни описания и възможност за сравнение
http://www.panasonic.ru/products/gro...7&grp_id=36001
LG 42PC1R добро черно и бяло, но пак кофти контраст. На екрана имаше човек с черно сако, на което реверите почти не се отличаваха и още нещо, при светли кадри се забелязва трептене (между впрочем, както и на предните два).
LG 42PC51, който е 100Hz.
Отличен контраст, никакво трептене (явно наистина е 100Hz) и на въпросното черно сако реверите се очертаваха много добре (двата LG бяха един до друг с еднакви настройки). И най-неприятното: няма бяло. Бялото му розовееше, а това създава впечатление за една мрачност в картината. По новините показаха репортаж от морето и гледайки го имаш чувството, че всеки момент ще завали. После хвърлих поглед и на другите телевизори и LCD и PDP и CRT и се оказа, че това с бялото май е общо заболяване. Най-вероятно конкретната бройка си е такава и ако се окаже така, то това ще е моя телевизор. Като за 1999 лв. си е супер. Пък после нека казват, че LG било марка за бедняци.
Ето и за LG
http://de.lge.com/prodcompare.do?act...model=NOTHING#
Е, това е от мен.
Чувствам се като дете, на което са му откраднали близалката. Тъкмо се бях навил и ... И май хората са прави като казват: заплюваш си един модел и хайде. В къщи като го сложиш и няма с какво да се сравнява ще не ще и ще ти хареса.
Ама я дай 2 хилки ей така а??
shpeksi, ако ти е харесал Самсунга - точно този модел е най-доброто за момента на марката! Вземай спокойно.
По-добър е от Сонито (съвета ми е относно само тези два модела).
В Метро Пловдив го има още . Информацията ми е от вчера.Първоначално публикувано от RobDougan
evtimski, според правиш грешка, че ги сравняваш по този начин. Не знам в кой ТМ си бил, но в този на Сливница - София нито една от плазмите не е настроена като хората. Отделно, при тях Властелина е някаква компресирана верия до DVD5. Направи си сметката над 3 часа филм на 4.35 GB какво се получава. Повярвай ми Властелина от хубав диск на двд плаеър с прогресивно сканиране е върви перфектно. Другото е, че да гледаш за реалност на цветовете точно при Властелина не върви. Все едно на филма 300 да търсиш реални цветове. Сигурен ли си, че не си се забил на 1 метър от екрана като си сравнявал? Иначе не мога да си представя за какъв точно растер става дума.
Стигнах до следната дилема- SHARP LC-37RA1E (2500.00лв.) или LC-37AD5EBK (2300.00лв.)?
Кое е по-доброто?
Първият има truD , но вторият има Цифров тунер DVB DVB-T. Какво мога да правя с този тунер- като се абнорам за цифрова тв няма да имам нужда от приемник и сигналът ще е по-добър отколкото с чужд приемник?
Целта ми е да гледам телевизия- 90% от времето.
Друг варянт е да не давам толкова пари и да взема LC-37SA1E за 1620лв? Струват ли си отгоре тези 700-900лв за другите 2 модела?
shpeksi,
В диапазона на 3999лв. си взимаш 46 инчов супер модел,като например SHARP LC-46XD1E FULL HD AQUOS .Време на реакция 4 мс срещу бавната матрица на SAMSUNG LE-40N87BD и SONY KDL-40W2000 - 8MS.
Виж един мини тест : http://www.lcd-salon.ru/articles/2/174.htm
Първоначално публикувано от n8852
n8852, много добър сайт с много добро описание на моделите. Но мисля, че са допуснали малка неточност, като не са упоменати 100-те Hz-a на моделите от RD2 серията. Не мисля, че това RU накрая би означавало да ги няма.