Страница 117 от 223 ПърваПърва ... 67107115116117118119127167 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Някой знае ли как да премахна неприятния брум при появявянето на светъл цвят в телевизора. На Шарпа има една настройка на звука ,която променя малко положението , но не отстранява проблема. Има ли го този проблем при всички телевизори или да търся техник; Знам ,че при старите ЦРТ това е нормално , на за новите ми се струва че не трябва да го има този брум .Не съм взел още домашно кино , но какъв ще е ефекта от него ако брума се усилва през още един усилвател. И накрая изкам да попитам Лудия, как точно се настройва на SHARP XD 1 E звука , така че при смяната на каналите нивото му да е еднакво- по напред в темата беше споменал ,че е възмажно.

2.  

3. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

SONY отново с награда на EISA 2007/2008 този път в категория EUROPEAN GREEN TELEVISION, с модела BRAVIA KDL-40D3000. Повече тук: http://www.eisa-awards.eu/eisa_awards/node/736

4. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте.
    Вчера ми демонстрираха, как на плазма Panasonic, може да се изкара на дисплея сервизна информация, вкл. и колко часа е работил дисплея.
    Ако някой знае комбинацията от бутони на дистанционното и панела и има доброто желание, нека да я сподели, т.к. след като помолих в сервиза да ми я дадат, ме отрязаха. Предварително благодаря. PS. Модела е TH-37PV600E

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

daniev,
    моя съвет е там да не пипаш!!!
    Каквото е могло в завода са го направели!
    Забележките към настройките се съблюдават преди покупката. Доста приятелчета изгоряха по тези фабрични настройки.
    Така си разстоиха машинките, че им анулираха гаранцията!!!

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@daniev,
    И аз съм на същото мнение както soon. Не ти трябва "от мечка ремък"!

7. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Sony не спешит с ЖК-панелями 10G

Sony не спешит с ЖК-панелями 10G

Компания Sony на данный момент не имеет каких-либо конкретных планов относительно освоения производства ЖК-панелей десятого поколения (10G). Это при том, что Sony является одним из брендов первого эшелона на рынке производителей ЖК-телевизоров. Другие бренды первого эшелона — Sharp и Samsung уже заявили о своих планах по освоению производства ЖК-панелей десятого поколения.

Линии по производству ЖК-панелей десятого поколения позволили бы компании производить больше 50" и 60" ЖК-панелей. Нежелание компании Sony инвестировать в монтаж такой линии, возможно, обусловлено тем, что пока не вырисовываются четкие перспективы на рынке ЖК-телевизоров. Хотя, уже сейчас большинство производителей сфокусировали свои мощности на производстве ЖК-панелей с диагональю 40" и велика вероятность того, что еще более крупные ЖК-панели будут становиться все более популярными.

Между прочим, такая разница в подходе относительно производства ЖК-панелей нового поколения среди лидеров рынка может сыграть на руку тайваньским производителям. Тайваньские производители ЖК-панелей смогут впервые обойти своих корейских оппонентов, если смогут наладить поставки ЖК-панелей с полным спектром диагоналей для Sony.

Sharp построит завод по выпуску ЖК-панелей 10-го поколения

Компания Sharp инвестирует 380 млрд. иен (около $3,2 млрд.) в строительство завода по производству ЖК-панелей 10-го поколения, который будет расположен в г. Сакай, Япония, сообщает DigiTimes. На этом же заводе компания будет изготавливать солнечные элементы. Отмечается, что этот завод станет первым в мире, на котором будут использоватся заготовки 10-го поколения, и самым большим по изготовлению солнечных элементов.

ЖК-панели будут нарезаться из заготовок с размерами 2850 x 3050 мм, которые на 60% больше по сравнению с теми, что применяются на заводах по выпуску панелей 8-го поколения. Из одной такой заготовки можно сделать 6 панелей с длиной диагонали 60 дюймов, 8 панелей с диагональю 50 дюймов или 15 сорокадюймовых панелей. Всего компания Sharp намерена обрабатывать на новом заводе до 72 тыс. таких заготовок в месяц.

Помимо ЖК-панелей, здесь будут изготавливаться тонкопленочные солнечные элементы. Это стало возможно, благодаря использованию похожих технологических процессов. На заводе компания намерена производить ежегодно такое количество солнечных элементов, которое необходимо для получения 1 МВт энергии.

CNews.ru, 01.08.2007

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от PVV
    Някой знае ли как да премахна неприятния брум при появявянето на светъл цвят в телевизора. На Шарпа има една настройка на звука ,която променя малко положението , но не отстранява проблема. Има ли го този проблем при всички телевизори или да търся техник; Знам ,че при старите ЦРТ това е нормално , на за новите ми се струва че не трябва да го има този брум .Не съм взел още домашно кино , но какъв ще е ефекта от него ако брума се усилва през още един усилвател. И накрая изкам да попитам Лудия, как точно се настройва на SHARP XD 1 E звука , така че при смяната на каналите нивото му да е еднакво- по напред в темата беше споменал ,че е възмажно.
    Toзи брум не е нормален нито за нови, нито за стари, било CRT или LCD. По скоро се явява при лошо изпълнена филтрация на звуковата част на телевизора. Може да дойде от топологията на печатната платка или от самото захранване и е проблем на модела (производителя). С настройка нищо не може да се направи, освен ако не се използва някакъв еквалайзер за частично намаляване. Единствено сервиз и ако знаят какво трябва да направят.
    Може да пробваш с обръщане на щепсела (фазата) на захранващия кабел дали няма да намалее.
    Възможно е при включване на външен усилвател брума да го няма - пробвай.
    За еднаквия звук на каналите си има отметка в аудио менюто, там където е и "clear voice", но ефекта е близък до нула, както и на последната функция, която просто отрязва нискочестотния спектър в гласа и го прави отчетлив, но писклив.

10. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от soon
    daniev,
    моя съвет е там да не пипаш!!!
    Каквото е могло в завода са го направели!
    Забележките към настройките се съблюдават преди покупката. Доста приятелчета изгоряха по тези фабрични настройки.
    Така си разстоиха машинките, че им анулираха гаранцията!!!
    Проблема ми е такъв - сменят ми плазмата с нова, т.к. е в гаранция и ми изгоря дисплея. Като отидох да си взема новия, се оказа, че всъщност е работил изразено в часове около 70 дни нон стоп - за мен това не е нов телевизор, и затова се интересувам - да не скочат отново с такъв номер

11. Тук е от
    Aug 2007

Здравейте! Отдавна чета, но.... стана време и аз да взема нещо, дано не съм последен)
    Всъщност кое е по-добрия избор от
    LC-37XD1 и
    LC-37RD2
    т.е. FULL HD или 100 Hz при положение, че гледам почти само TV от кабелна "обещали" цифров сигнал.
    Предварително ви благодаря!

12. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Цифров сигнал през скарт кабел/RGB/ си е пак аналогов сигнал,дори е по-зле от кабелна телевизия,защото излъчва през един ред.Първо напр.четните,а след това нечетните редове.По-този начин се изключва принудителният прогресивен режим,при който работят ЛСД и плазма панелите и вертикалните линии/футболен мач/ може да се виждат леко накъсани.Това,разбира се има ефект,само ако се вглеждаш.
    При всички случаи,обаче 100 Hz е по-добрият вариант,тъй като цифровият сигнал си е пак с разделителна способност 640:480 или в най-добрия случай 720:576 точки,т.е. стандартно качество,а не HDTV/1920:1080 точки/.
    100 Hz имат отношение към бързо движещи се обекти,а FULL HD (1920x1080p) към високо качествен сигнал,като напр. Blu-ray.Засега 100 Hz и FULL HD се предлага само от SHARP серия XL1 и тази годишният рекордьор на EISA LC-52HD1E - http://www.eisa-awards.eu/eisa_awards/node/720 ,които мисля,че още не се внасят в Бг.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

n8852,
    най-малко още година - две няма никакъв смисъл от FULL HD по простата причина, че той няма да е стандарта ... ОЧАКВА СЕ и даже вече е планирана нова резолюция за бъдещите панели. Плюс доста проблемните чипове който са заложени и имат куп изненади около поддържането на FULL HD - напълно oбезсмисля вложението на грешни пари. Заформящото се положение с масовото разспростанените на HD файлове а'ла 1380х720р и тяхното БЕЗУПРЕЧНО качество на картината ти дава отговора.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от n8852
    Цифров сигнал през скарт кабел/RGB/ си е пак аналогов сигнал,дори е по-зле от кабелна телевизия,защото излъчва през един ред.Първо напр.четните,а след това нечетните редове.По-този начин се изключва принудителният прогресивен режим,при който работят ЛСД и плазма панелите и вертикалните линии/футболен мач/ може да се виждат леко накъсани.Това,разбира се има ефект,само ако се вглеждаш.
    Много странна теза. Омешваш няколко различни проблема и силно заблуждаваш.

Цифровият сигнал стига до декодера цифрово, което означава, че в него сенките и шумът отсъстват, но за сметка на това може да има повечко артефакти от компресията. Аналоговият сигнал не те спасява от този проблем, защото обикновено и той минава през цифров вид преди да стигне до теб. Всичко зависи от доставчика.

Връзката на декодера с телевизора през RGB Scart предлага и други предимства пред аналоговата телевизия: трите компоненти на сигнала не се смесват и не се налагат сложни филтри за разделянето им (обикновено с доста незадоволителен ефект), звукът е с доста по-добро качество и стерео (което не ми се е случвало да успея да постигна за аналоговите канали в PAL D).

А презредовата развивка е обща и за двата случая, освен ако декодерът няма VGA или DVI изход. Което не е толкова голям проблем: телевизорът със сигурност има логика за deinterlacing, която генерира прогресивно изображение в 50 херца от презредов сигнал и обикновено се справя с разпознаването на филми и показването им в пълната разделителна способност. Освен това телевизорът със сигурност има настройка дали да приема сигнала като прогресивен или презредов. Ако тази настройка е объркана, може да се виждат артефакти (гребенчета при хоризонтално движение), които съвсем не са "ако се вгледаш", а откровено дразнят. Ако има tearing (разкъсване на вертикалните линии по една единствена хоризонтала), нещо не е наред с този телевизор или с този източник (често се случва при връзка с компютър).
    При всички случаи,обаче 100 Hz е по-добрият вариант,тъй като цифровият сигнал си е пак с разделителна способност 640:480 или в най-добрия случай 720:576 точки,т.е. стандартно качество,а не HDTV/1920:1080 точки/.
    Най-добрият случай тук е единственият случай. 640:480 не е стандарт за телевизия в България. Цифровият сигнал и тук има предимство, тъй като е възможно сигнал 16:9 да се предаде разпънат вертикално, за да се използва по-добре разделителната способност.

btw. Съвсем не съм убеден в предимствата на тая "100 Hz" технология. Вмъкват се движения, които реално не съществуват. Може да доведе до доста нереално поведение, и лично аз бих бягал доста далеч от телевизор, на който "100-те херца" не могат да се изключват.

16. Тук е от
    Jul 2007

Имам LCD JVC LT-37A80 и при бързи движения например движещи се хоризонтално букви се назъбват същия ефект е и при гледане на футбол. Може ли да се отстрани този неприятен ефект. Гледам Булсатком през скарта на ТВ.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

barnie, ме изпревари тоя път и добре го обясни. Аз също бих ти препоръчал XD1E пред 100 херцовия модел.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от plkochev
    Имам LCD JVC LT-37A80 и при бързи движения например движещи се хоризонтално букви се назъбват същия ефект е и при гледане на футбол. Може ли да се отстрани този неприятен ефект. Гледам Булсатком през скарта на ТВ.
    Да! Не знам точно как се казва при теб настройката за вида входен сигнал. Трябва да е на "interlaced" (презредов), а не "progressive". Може да се нарича и film mode или нещо подобно: в такъв случай трябва да го изключиш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе