самсунг le-26r32bx е на добра цена и дотук с хубавите неща за него,стара серия на lcd матрицата с много лоща просветка.
самсунг le-26r32bx е на добра цена и дотук с хубавите неща за него,стара серия на lcd матрицата с много лоща просветка.
Интересно ми е да разбера при бюджет 1500-1800 лева, какво биха си закупили LUDIA и miro_vampiro?
Здравейте
modem въпроса ти е лесен, първо, няма да си купя 32 или 37 инчов телевизор, малък ще ми е
Значи отиваме на 42 инча, тогава без да се замисля един Панасоник 42PV60EH и съм готов
Иначе ако трябва да избирам LCD, някой модел на Sharp сигурно, или на друга фирма, зависи пак много
![]()
здравейте пак
нужадя се от спешна помощ !
, днес си купих най-накрая LG 42LC3R , голям зор докато му намеря място, сега го гледам 4:3 защото не мога да му свикна на образа все още, но имам един спешен въпрос към познавачите - в менюто на XD енджина - ми е активна само опцията АУТО, а Мануал е сиво и съответно ненастройваемо - независимо кой вход ползвам и се чудя как да го активирам - много тъпо , а без да си поиграя с ръчните настройки , картината е направо бозица (въпреки че съм на ITV)...
иначе пуснах 1-2 DVD-та (btw взех си един плеър PIONEER DV-490) и през HDMI кабел - картината беше направо превъзходна- дори отблизо направо размазваше.. и то на дефолт 576p, защото чак после му намерих опциите за 720p и 1080i (които още не съм тествал защото детето щеше да ме разстреля ако му прекъсна филмчето
)...
и се чудя как може да има такава голяма разлика в качеството,и най - вече как да активирам ръчните настройки на XD чипа...
по принцип като ги гледах един до друг 37" и 42" - 37" имаше доста по-мазна картина т.е. видимо бяха включени филтрите за замазване.. а при този ако не може , направо си мисля как ще реагират ако им го върна (имам ли право до 3 дена да се откажа и да взема друг ?) , а не ми се мисли чак братчеда ангажирах и едвам се събра в джипа му ..
![]()
Първоначално публикувано от modem
Без да имам каквито и да е намерения за заяжда, но miro_vampiro твоя избор е в друг ценови клас:Първоначално публикувано от miro_vampiro
http://electronics.market.dir.bg/xof...162&shop_id=18
Миро би ли отговорил наистина, ако имаш макс 2000лв какъв телевизор би препоръчал според твоя вкус? А също може ли да си кажеш мнението за Toshiba 32WLT66 и PHILIPS 32PF7331/12 (тия пичове от техмомаркет много кефят филипса е на промоция но в 2 от магазините в който бях казаха имаме го но няма каде да изложим, без коментар...) та при положение че първия мога да го взема за малко над 1600лв а втория за малко под 1900лв с какво втория превъзхожда първия? Тошибата от своя страна има не лоша оценка :
http://reviews.cnet.co.uk/television...427,00.htm?r=8
За филипса не можах да намеря подходящо ревю може би е твърде нов модел, което пък съчето с това че филипс са от лидерите на пазара и че в новия модел ползват най-новите си технологии може би е по добрия избор...
Как работи функцията C.A.T.S (СИСТЕМА ЗА АВТОМАТИЧНА НАСТРОИКА НА КОНТРАСТА) в PANASONIC TH-42PV60EH?В упътването не е описано,в менюто го няма никъде,а има датчик на лицевият панел.Само да не се окаже ,че не може да се изключва!Ако има собственици/или miro_vampiro/,моля да споделят.
C.A.T.S. има три положения :ИЗКЛЮЧЕН,НОРМАЛ и ВИСОКА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ.Когато е изключена системата контраста се регулира според вкуса на потребителя ръчно.При вкл. система контраста трябва да е на MAX,тогава в зависипост от светлината в стаята автоматично се компенсира картината т.е. сутрин на дневна светлина CATS засилва контраста до крайност,а вечер и при по - тъмни дни контраста е на около 50-60 %.Това е най-общо казано ,тъй като е плавно движението на контраста като резултата е много приятна картина вечер без да изморява и изобщо е добре замислена "екстра".Аз съм имал Panasonic 21S1 от 1995 год . с тази система.Сега съм с PHILIPS и много ми липсва CATS. Ако не е променен принципа на действие е супер,това е което мога да кажа,УСПЕХ.
отиваш в меню/меню на картината/режим на гледане/auto и тогава C.A.T.S ти функционира-поне така пишеПървоначално публикувано от n8852
в книжката на страница 7.В други режими би трябвало да не функционира.
georgebg аз бях тръгнал за същото LCD само,че 37" и след доста гледане си взех плазма Panasonic TH 37PV60EH
все още го гледам на кабелна която и на об. CRT e скапана и мога да кажа,че изобщо не съжалявам за покупката.И едно мое мнение,ако искате да гледате TV и DVD,поне засега изборът мисля,че трябва да бъде плазма.Пак казвам мое мнение.Успех на всички в изборът,и каквото и да ви казват важно е на вас да ви хване окото картината!!!
ами какво да ти кажа - малко бях в шок снощи, защото последните 13-14 год. си гледах едно 19" Сони - какво да го правя, като и досега се справяше, дори без загуба в параметрите на картината - правеха телевизори тогава, само това ще кажа...
сега гледам от 5 м. и картината я възприемам горе долу като качество - е още може да се желае , но имам още доста игра с настройките, иначе на DVD е перфектна.
Избрах LCD защото не ми харесват разпльокнатите образи в 16:9 и засега го гледам 4:3 за TV .. а за плазмата разбрах че не е препоръчително ...
между другото имам на компа една карта 5900 и дали нейния DVI става за връзка с TV-то чрез DVI-HDMI кабел ... питам защото мисля че моя изход е DVI-I , a ne e DVI-D ...каквото и да значи това ..
Благодаря на ceco7 и casa за отговорите.Ще пробвам довечера.Картината е много добра/с кабелна телевизия съм/,но честно да си призная, по-убъркано меню не съм срещал.Ще дам по-обстойно мнение по-нататък.
Благодаря за отговора, но цената идва доста повече. Имах предвид, ако наистина би трябвало да избираш телевизор в този ценови диапазон, то какъв би си избрал?Първоначално публикувано от miro_vampiro
![]()
Няма да имаш проблеми да ползваш DVI. Мисля че D означава и обратна връзка, а на теб едва ли ти трябва. Но с DVI имаш само пренос на видеосигнала. Тоест за звука ти трябва отделен кабел от аудиокартата. Идеалният вариант е ако разполагаш със SPDIF оптични и/или коаксиални входове и изходи. Ако не - стандартните RCA "камбанки".Първоначално публикувано от georgebg
DVI-D е 24-пинов конектор. Приема само дигитално видео, докато DVI-I е 29-пинов конектор, който приема цифров и аналогов видеосигнал.
В DVI-I порта може да влезе и DVI-D кабел, просто останалите 5 входа на порта са свободни.
Някой има ли наблюдения на BENQ 37 LCD-TV DV3750
http://www.benq.com/products/LCDTV/?...specifications
Доста впечатляващи показатели, ако и цената му е нормална направо си става според мен.
Незнам обаче как стои гаранционната подръжка в БГ,коя фирма ги сервизира ?
Ако имаш представа колко парички е , напиши моля!
опа открих го
http://www.jmt.bg/?go=100&jgroup=51&...omponent=12255
за тази цена е доста добре
1920(x3) x 1080
Senseye Technology: Yes
10 Bit color processing: Yes
RGBY 4 colors independent adjustment: Yes
Aspect Ratio Adjustment: 4:3/ Letter box/ Anamorphic / Real / Full Screen
Picture Modes: Vivid / Sports / Movie / Standard / Personal 1 / Personal 2
De-Interlacing: DCDi by Faroudja
3D Y/C Comb: Filter Yes
Auto Contrast Enhancement: Yes