Ами има как. Писах по-горе за адаптивността на окото.Първоначално публикувано от varieca
А как става черното при белия екран на прожекционните телевизори и диапроектори?
Ами има как. Писах по-горе за адаптивността на окото.Първоначално публикувано от varieca
А как става черното при белия екран на прожекционните телевизори и диапроектори?
Не изпадайте в безсмислени спорове!Тенденциите при производителите са много интересни и въпреки ,че много аналитици прогнозираха края на ерата на плазмените панели,сега се оказва отново интересен този сегмент:
Sony вернется на рынок плазменных телевизоров?
Компания Sony собирается вернуться на рынок плазменных телевизоров, и в данный момент представители японской корпорации ведут соответствующие переговоры с Fujitsu Hitachi Plasma Display, сообщает Digitimes со ссылкой на участников рынка. По слухам, первые лица Sony обсуждают перспективы возвращения на рынок плазменных телевизоров с FHP, однако окончательного решения еще не принято, так как сторонам пока не удалось достичь соглашения.
В свою очередь, представители тайваньского подразделения Sony заявляют, что в их адрес не поступало никаких директив касательного участия компании на рынке плазменных панелей. Кроме того, тайваньцы посчитали маловероятным, что Sony снова займется выпуском плазменных телевизоров, особенно после открытия нового завода по производству ЖК-телевизоров восьмого поколения совместно с Samsung.
Напомним, представители Sony заявили о планах корпорации по прекращению выпуска плазменных телевизоров в августе 2006 года. Причиной этого стало резкое падение уровня продаж плазменных телевизоров от Sony, а также отсутствие собственных заводов по производству плазменных панелей.
Lenta.ru, 16.01.2007
Panasonic идет на панель
Японский концерн Matsushita, выпускающий технику под брендом Panasonic, решил построить крупнейший в мире завод по производству плазменных экранов. В отличие от конкурентов - Sony и Samsung, которые делают ставку на жидкокристаллические телевизоры, - Matsushita планирует удвоить объем выпуска именно плазменных панелей.
В ближайшем будущем плазменных телевизоров Panasonic станет в два раза больше. Производитель техники этой марки, японская компания Matsushita, намерена в течение трех лет удвоить объем производства и создать самое большое в мире предприятие по изготовлению плазменных телевизоров.
Президент компании Фумио Охцубо уверен, что в секторе производства плоских телевизоров компанию "абсолютно невозможно победить".
Топ-менеджер утверждает, что плазменные экраны лучше передают динамику движения и обеспечивают хорошую контрастность изображения в темноте. Тогда как жидкокристаллические экраны больше подходят для нормального освещения и у них шире угол обзора.
Matsushita, которая производит товары под брендом Panasonic, связывает свое будущее с плазменными технологиями для телевизоров с большими экранами. На мировом рынке эта продукция конкурирует с техникой Sony и Samsung, которые делают ставку на ЖК-телевизоры.
Matsushita уже удалось занять доминирующее положение на рынке. А к концу текущего финансового года, который завершится в марте 2007 года, компания рассчитывает получить 40% сегмента.
Сейчас плазменные телевизоры составляют 15% мирового рынка плоскоэкранных телевизоров. Остальная часть приходится на ЖК-панели, в производстве которых лидируют Samsung и Sony – по данным исследовательской компании DisplaySearch им принадлежит по 15% рынка.
Фумио Охцубо рассказал, что его компания уже располагает "новыми возможностями для продолжения экспансии". В течение трех лет Matsushita рассчитывает получить 25% мирового рынка плоскоэкранных телевизоров.
Глава компании пообещал, что Matsushita инвестирует 280 млрд иен в новый завод в Амагасаки на западе Японии, мощность которого составит 1 млн штук 42-дюймовых телевизоров в месяц. По данным компании, это самая большая мощность для подобных предприятий в мире.
Таким образом, предприятие станет пятым по счету заводом компании по производству плазменных телевизоров в Японии и начнет работу уже в мае 2009 года. Господин Охцубо заявил, что пока компания будет эксплуатировать все пять заводов, но в будущем, возможно, закроет "два старых и наименее мощных предприятия".
Согласно новому бизнес-плану Matsushita потратит 1,8 трлн иен на научные исследования в течение ближайших трех лет. Стратегия предполагает увеличение объема продаж панелей до 10 трлн иен за год по сравнению с предполагаемыми 8,95 трлн иен в этом финансовом году.
@ASTERA, 12.01.2007
LUDIA, моля те направи някалко снимки на двата модела един до друг и покажи да видим разликата!!!Първоначално публикувано от LUDIA
Би било много интиресно!!!
![]()
Няма безсмислени спорове. Всеки спор съдържа в себе си поне две позици които се различават. В спора се ражда истината.Първоначално публикувано от n8852
Аз бих спорил с удоволствие с всеки възпитан човек, за да изясним някакви съмнения, да споделя някакви наблюдения, да науча нещо ново.
Първоначално публикувано от pitagor
Тогава не се дръж като ТЕЛЕ!!!
А Уважавай другите!!! Може те да знаят повече от теб...
И още нищо, ако си далтонист може да виждаш черното като розово...
Но това не значи че Е!!!
Колкото до пикселите няма да коментирам.
Не се засягай!!!
Отраженията и за мен са най-важният критерий. Преди да погледна каквото и да било друго се убеждавам, че отраженията свършват там, където започва екрана. Ни контраст, ни каквото и да било друго има някакво значение, ако в телевизора си виждаш отражението на някаква лампа.
Току що научих, че мога да уважавам другите като ги сравнявам с телета...Първоначално публикувано от COBA
И не разбрах, какво е общото на далтонизма с адаптивната чувствителност на очите към светлината...
Не се засягам, но се надявах на по-задълбочен спор, а не на необмислени коментари...
Черното е основен неутрален цвят, контрапунктен на бялата слънчева светлина, разпознаваем от човека предимно в тъмнината.
Един от двата основни неутрални цветове в изобразителното изкуство. От черното се произвеждат множество сложни вторични цветове, като при смесването му с основните има способността да ги затъмнява. В съчетание с другия основен неутрален цвят - бялото, се образува и единствения неутрален вторичен цвят - сиво.
Бялото е основен неутрален цвят еквивалентен на бялата слънчева светлина и затова разпознаваем от човека предимно в светлината.
От бялото се произвеждат множество сложни вторични цветове (например розовото), като при смесването му с основните има способността да ги изсветлява.
Сивото е вторичен неутрален цвят, неутрален (контрапунктен и еквивалентен едновременно) спрямо бялата слънчева светлина, разпознаваем от човека предимно в някои метали.
Единственият вторичен неутрален цвят в изобразителното изкуство. Сивото е производно на двата неутрални основни цвята - бялото и черното. Цветът е неспособен да се преобразува - при смесването му с основните цветове губи своята характеристика, ето защо той е възможен единствено в неутралната гама.
очите
Зрението е възниквало многократно в процеса на еволюцията, поради което сега живеещите същества притежават различно устроени очи.
Най-големи и с най-съвършена оптика са очите на съвременните гръбначни и главоноги мекотели. Макар да си приличат, очите на тези две групи са възникнали независимо. При гръбначните нервните влакна, събиращи и отвеждащи зрителната информация, се намират пред клетките, непосредствено реагиращи на светлината. При главоногите редът е обратен (това е по-съвършена конструкция, тъй като в окото на гръбначните има тъмно петно, там където зрителният нерв излиза от вътрешността му).
Човешкото възприятие по природа е синтетично, а не аналитично - ние разграждаме образа на съставящите го размери, форми, цветове и т.н. чак в мозъка, където сетивните ни органи предават цялостната картина, с всички изкривявания и неточности, предизвикани от взаимното влияние между елементите. Това се отнася в пълна сила и за цветовете - просто е удивително по колко различен начини се възприема цвета в зависимост от това, каква форма или площ заема и какви други цветове са около него.
При намаляване на заеманата от цвета площ се намалява количеството оттенъци, които може да различи окото и повечето цветове започват да изглеждат по-бледи и тъмни.
От друга страна, цветовете, достатъчно близки до черното или бялото, трудно могат да бъдат изразени ефективно. Ако цветът е прекалено тъмен, окото е склонно да го приема за черен.
Освен наличието на хубав черен цвят е много важно как показва нюансите на сивото. На 99% от екраните като пуснеш един тест с градация от бяло до черно, сивите няанси са я синеещи, я жълтеещи. Това също е голям проблем защото тогава намаш шанс за коректни цветове.
LUDIA, vassco, какво точно губите като сигнал че нещо ми се изплъзна идеята ви.
Имам си видео карта, Имам си долнопробна 14-ска. Имам си режим 800х600
Мога ли да кажа на който и да е от тези пиксели на екрана да угасне и да се запали ?
МОГА.
Относно цветовете и алибали хайде кажете ми след като и ЛЦД-то и ЦРТ-то и Плазмата са на космически години от истинския цвят който окото в вижда, какво точно му губите по д-суб-а ? Че червеното не е червено като на баба ми зимния шал а е като кръв ?
Все си мисля че ако се губи нещо по жицата и то се вижда и е повече от 1-2% би трябвало цифровото управление на монитори да е навлязло още преди 40 години.
Хайде сега ми обяснете че "по-принцип" има разлика щото ЦАП-АЦП-ЦАП-АЦП и се нещо се губи но как точно го видяхте ми е интересно. Дайте снимки, статии, сложете в кръгче как на тоя модел 14-тия пиксел от горе на долу и отляво на дясно го няма или е зелен вместо оранжев като сложите Д-суба пък като сте на ХДМИ видиш ли направо посинявал съвсем като истински.
Обясненията ми бяха в насока да не плашите хората че разбираш ли Д-суба бил направо по зле и от селска кабеларка в пренасянето на сигнала.
Разбирам че сте специалисти ама по посока на луната стреляте понякога.
Ха със здраве, смятам да си остана изгубен в аналоговия пренос на д-суба и да гледам с прецакано качество там к'вото си пускам
П.С.
vassco : 3aщо не пробваш да управляваш всеки пиксел на LCD с матрица 1366х768 през аналог
Ngoro : включвам си лаптопа. Включвам си ТВ-то. Свързвам ги през ДСУБ-а. Вече имам 2-ри монитор с резолюция 1360x768. Ха кажи сега защо и кои точно пиксели не мога да управлявам ? и ако не мога - как точно гледам на него каквото и да било ?
@Ngoro,
Обясниха ти го хората ама или не четеш внимателно или имаш голяма празнота в подготовката. При CRT мониторите НЯМА ПИКСЕЛИ! Там има маска с по три точки луминофор и три лъча от електронните пушки на кинескопа, които при сканирането по редовете попадат върху тях и ги карат да светят с различна интензивност. Не е лошо да намериш учебник и да се запознаеш с технологиите CRT, LCD и плазмената. Че вече идва и новите SED, OLED и т.н.
сова, много приятно и любопитно ми беше да ти прочета мнението.
художествена академия?
Попаднах на Два теста на LCD от www.areadvd.de. Ползвайте Google за превод от немски на английски.
1.Eвропейския вариант на Toshiba 32WL66Z:
http://www.areadvd.de/hardware/2006/...32wl66_1.shtml
и
2.На 100Hz Samsung LE-40М71, който е два пъти по-скъп от нея:
http://www.areadvd.de/hardware/2006/samsung_m7_1.shtml
В крайна сметка излезе, че Toshiba изби рибата с този модел и превъзхожда по черен цвят даже по-скъпите 100Hz модели на Samsung LE-32М71, както и прекия си конкурент Samsung LE-32R7X.
Някакви мнения по въпроса от специалисти или собственици на някои от моделите?
Уау! Сериозна референция.
Но това са художнически дефиниции, а не физически дефиниции на свързаните със светлината параметри на окото. То е чувствително на три дължини на вълните, съответстващи на трите цвята (RGB) Всички други цветове, както и бялото са комбинация от тези три. Черното е липса на трите цвята.
Сега ще опиша по-подробно какво имам предвид относно адаптивната чувствителност на окото. За простота разглеждам само бяла светлина. (всяка цветност е част от бялото) И въвеждам условна единица за сила на възприеманата от окото светлина.
Системата светлинни детектори (колбички и пръчици) и очният нерв има фиксирана чувствителност и тя е условно от 10 до 100 единици при максимално отворена зеница. При постъпване на по-силна светлина зеницата се свива рефлекторно, намалявайки светлинния поток при което системата може да възприеме и по-силна светлина, примерно от 90 до 900 единици. По този начин очите могат да възприемат всичко между 10 и 900 единици.
Ако един черен панел излъчва (отразява) под 10 единици той при всякакви условия ще бъде възприет като черен. Това е идеален случай. Няма такъв.
Ако имаме черен Пана с 20 ед. и сив ЛГ с 40ед. и ги сравняваме директно един до друг и зениците са се установили в обхвата 20-200, несъмнено разликата ще е потресаваща.
Ако зениците са се установили на обхвата 40-400, няма да усетим разлика, защото и двата панела ще изглеждат черни.
Всеки човек гледа в дома си при специфични светлинни условия. Винаги може да си нагласи яркостта и контраста според тях и компенсирайки сивотата на панела.
Ясно, че черният панел позволява комфортно гледане при по-ниски интензивностти, т.е. по-малка яркост на панела. Дали обаче си заслужава по-високата цена и какви качества на панела са приоритетни, всеки си решава сам. Все пак всеки плаща от джоба си.
Здрасти попаднах на тази програма PowerStrip 3.73 от тук http://www.download.bg/index.php?cls...fault&id=10069и при мен с ATI-видео ми свърши идеална работа.Максимума който истисках от LCD-то е 1360х768 на 59Hz http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98541дано помогне и на теб.Първоначално публикувано от dimomit
Ngoro "включвам си лаптопа. Включвам си ТВ-то. Свързвам ги през ДСУБ-а. Вече имам 2-ри монитор с резолюция 1360x768. Ха кажи сега защо и кои точно пиксели не мога да управлявам ? и ако не мога - как точно гледам на него каквото и да било ?"На ДУМИ всички сме добри и става лесно.
Ха кажи като можеш да управляваш пикселите как ето на тази снимкаhttp://snimka.bg/profile.php?edit_ph...oto_id=2048769 ще направиш пикселите по вертикалата да светят и контрастират както по хоризонтала,или поне да влезат в пикселната решетка а не със сенки в съседните пиксели.