Страница 11 от 223 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    сова, много приятно и любопитно ми беше да ти прочета мнението.
    художествена академия?
    FearMe,
    Не съм от художествената, а инженерче от ВИАС, сега УАСГ.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2006

vassco свалих картинката довечера ще пусна на тв-то и ще дам резултат.
    Lupus - знам какво е црт- аз ти говоря от потребителска гледна точка- мога лид а управлявам всеки пиксел на црт-то който имам от видео-картат като резолюция ? МОГА. така че спорим май за различни неща - ти за технологии - аз за краен резултат

4. Тук е от
    Dec 2006

Ngoro вземи си включи Samsunga с лаптопа през Dsub и настолното PC през DVI-HDMI,мисля че разполагаш с нужното
    лаптопа няма DVI само стандартния VGA out. Имам на десктоп машината хубава видео карта с DVI изходи
    тествай с някоя програма,направи малко снимки и ги качи да се убедя че няма разлика.
    Така би помогнал на хората като мен и на доста други да видят дали има смисъл и дали си заслужава да сменят аналоговата връзка с цифрова.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Ngoro

Lupus - знам какво е црт- аз ти говоря от потребителска гледна точка- мога ли да управлявам всеки пиксел на црт-то който имам от видео-картат като резолюция ? МОГА. така че спорим май за различни неща - ти за технологии - аз за краен резултат
    1. Обясни ми на мен, простия инженер, кое е пиксела в един CRT монитор (телевизор) и как се управлява той.
    2. Може ли да има технологично (според мен конструктивно) и потребителско определение за едно и също нещо и те да си противоречат?
    А отговора на въпроса ти е - НЕ, НЕ МОЖЕШ! Знаеш ли какво е сходимост?

6. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Toshiba 32WL66Z е сравнително стар модел.Има си своите достойнства,вкл. и деинтерлейса е на Faroudja.Новите модели вече също са 100Hz,както и на почти всички производители на LCD.В случаят ни интересува LG,тъй като Toshiba закупиха малко повече от 19% от завода им за матрици в Полша,с което решиха проблема си за сигурен доставчик.За повече информация вижте за новата серия Regza: http://www.home-entertainment.toshib...d?opendocument

7. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от n8852
    Toshiba 32WL66Z е сравнително стар модел.Има си своите достойнства,вкл. и деинтерлейса е на Faroudja.Новите модели вече също са 100Hz,както и на почти всички производители на LCD.В случаят ни интересува LG,тъй като Toshiba закупиха малко повече от 19% от завода им за матрици в Полша,с което решиха проблема си за сигурен доставчик.За повече информация вижте за новата серия Regza: http://www.home-entertainment.toshib...d?opendocument
    Не съм от най-компетентните, но въпроса си ми остава между PHILIPS 32 PF 7331 /12 и Toshiba 32WL66Z някой може ли да направи сравнение като недостатъци и предимства на Тошибата. А и този модел 32WL66Z също е от новата серия Regza или аз бъркам нещо?!? И конкретно за този модел заслужа ли си малко над 1600лв?
    Поздрави!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Ngoro, чисто теоритично проблемът на DSub-а е, че като всеки аналогов сигнал е податлив на влияния и е трудно да го докараш толкова точен, колкото трябва да бъде. Най-очевидното нещо е замазването, за която ти говори vassco. Често има и сенки (особено зад черен текст на бял фон), които са особено дразнещи. Колкото по-висока е разделителната способност, толкова по-ясно изразени са проблемите. Случва се и човек да попадне на комбинация от видеокарта, кабел и телевизор, които се погаждат добре. С DVI/HDMI няма нужда да разчиташ на късмета.

Освен това, АЦП-тата в LCD-тата съвсем не са еднакви. Например XD1E-тата на Sharp не приемат повече от 1360x768 по DSub-а, въпреки че са Full HD. Докато през HDMI си приемат и 1080p50/1080p60.

10. Тук е от
    Jan 2007

pitagor,

Първо ще ти дефинирам що е то СВЕТЛИНА:

Светлината в ежедневния смисъл е субективното усещане, породено от възприемането на електромагнитно излъчване с дължина на вълната, която е видима за човешкото око. В по-общ научен и технически контекст светлината е самото електромагнитно излъчване, независимо от дължината на вълната.

Трите основни измерения на светлината (и на всяко електромагнитно излъчване) са яркост (възприемано от човешкото око като интензитет), дължина на вълната (или честота, възприемана от човешкото око като цвят) и поляризация (при нормални обстоятелства човешкото око не може да я регистрира).

Според съвременната физика светлината представлява вълново-корпускулярно лъчение, т.е едновременно се проявява като поток от частици (фотони), които могат например да избиват електрони (фотоелектрически ефект), а в друг случай се държат като вълна - наблюдават се явленията дифракция и интерференция. Скоростта на светлината във вакуум е теоретично най-голямата възможна скорост в природата, приблизително равна на 300 000 km/s.

Според квантовата механика фотоните нямат маса, което следва непосредствено от теорията на относителността:
    m = m0/(1 - v2/c2)1/2,
    поради това, че за да се ускорят до тази скорост би им била необходима безкрайно много енергия (знаменателят е нула).

Второ ще ти дефинирам що е то ЦВЯТ:

Цветът е субективно усещане, което се дължи на способността на ретината в човешкото око да наслагва три различно филтрирани изображения. Цветът е също и свойство на обектите да отразяват или излъчват видима светлина.

Познатите цветове на дъгата в спектъра, (получил името си от Исак Нютон според латинската дума за привидение) принадлежат на видимата светлина и се наричат монохроматични цветове. Те представляват много малка част от целия електромагнитен спектър. Като всяка електромагнитна вълна, видимата светлина се характеризира с яркост, дължина на вълната и поляризация.

Спректър

Основна роля за цвета играе диапазонът от дължини на вълните, който той обхваща, или цветният тон: (червено, жълто, зелено, пурпурно и пр.). Названието му се дава, като се съобразяваме с приликата му с цветовете от спектъра, като изключение прави само пурпурният цвят, който отсъства от спектъра, но го има в природата. Различията в цвета на обектите се дължат на различната дължина на вълната на отразяваната или излъчваната от обекта светлина. Възприемането на цвета е различно не само между биологичните видове (например котките и кучетата виждат света в черно-бяло), но е и строго индивидуално и субективно усещане. Границата на видимите спектрални цветове за човека е от около 400 до около 700 нанометра (nm), (ТВОИТЕ ЕДИНИЦИ СА ВСЪЩНОСТ НАНОМЕТРИ, ВЪВ ФИЗИКАТА ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА ИМЕ!!!) като те се подреждат така: виолетов: 390-450, син: 450-480, синьо-зелен: 550-575, жълт: 575-585, оранжев: 585-620, червен: 620-760 nm.

Друга характеристика на цвета е неговата наситеност или чистота - това е степента на смесването му с бяла светлина. Колкото по-малко е бялата светлина, толкова по-наситен е цветът. Комбинацията от цветния тон и наситеността се наричат хроматичност.

Лисата на светлина/осветеност се определя (възприема) като ЧЕРНО.

11. Тук е от
    Dec 2006

Кротко Сова. Лесно се палиш. Прочел си предишния ми постинг много повърхностно. Всичко което си копи/пейстнал е точно и няма никакво противоречие с моя постинг. Твоите добавки не са точни.

Сега прочети пак какво си написал и коментирай този текст:
    "Цветът е субективно усещане, което се дължи на способността на ретината в човешкото око да наслагва три различно филтрирани изображения."

Отговори си на следните въпроси:
    1. Кои са тези 3 изображения?
    2. Защо са 3?
    3. Защо цветните телевизори работят само с три цвята, а ти виждаш много хиляди цветове и нюанси?

Моите условни единици не са дължината на вълната (която определя цвета). Условната ми единица е за интензивността на светлината. От интензивността на светлинния поток зависи разширението и свиването на зеницата.

Черното е липса на светлина или светлина с интензивност по-малка от чувствителността на окото..

Удоволствие е да споря с теб!
    Все пак те моля да прочетеш по-внимателно предишния ми постинг и да подходиш по-сериозно към спора.

12. Member
    Тук е от
    May 2003

не обичам да споря, но COBA ако си намерил начин да позваш Google и поспециално http://bg.wikipedia.org (/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0) и ние можем .
    Тук си говорим (или по-скоро говорихме) за LCD Телевизори и ако не ти е интересно си направи тема за wikipedia или как се ползва нещо ,за информация, която не е сигурно дали е вярна (т.е. wikipedia)
    Между другото pitagor много добре е обяснил възприятието на човешкото око и смисъла от това е много по-голям отколкото какво било цвят и т.н. и дали кучето ми ще хареса черния цвят на панела (бтв. нямам куче, затова не ме интересува в случай че решиш да ми обясниш).
    И си говорим за черния цвят като такъв спрямо възприятието от човешкото око и по-скоро интензитета на светлина под-която не виждаме нищо т.е. виждаме черно , а не за вълните, яркостта, наситеността... и разбира се wikipedia

13. Тук е от
    Jan 2007

Хайде да се придържаме към Темата: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

И аз това щях да кажа. Как точно цялата тази информация би ми помогнала при покупката на ТВ?
    Ако много ви се спори по темата, свържете се по скайп, решете спора и дайте на нас, простите, изводите от всичко това.

16. Member
    Тук е от
    May 2003

да се върнем на темата все пак за избора...
    аз почти го направих моя, но имам все още малко въпроси ... (дано са последните)

спрял съм се на LG 37LC3R или 42LC3R .. малко вдигнах размера, но ще го гледам от около 4м.
    в Технополис гледах 42" на сигнал от антена и изглеждаше много добре, а в ТМ бяха един до дръг 37" и 42" на едно предаване - много странно 37" видимо изглеждаше образа по-добре т.е. по-мазен - според мен са пуснали някой от филтрите, а 42" образа беше доста по-различен т.е. по-зърнест, а в Технополис изглеждаше добре...
    както и да е в ТМ не можеш да хванеш никой с когото да поговориш, даже сам си превключвах входовете.. но май оттам ще купувам ,че ще мога да ползвам 5-6 % отстъпка ...

И пак въпроса ми е - от толкова много модели на LG LC2R, LC25R, LC3R, LB1, LE2R ..кой в крайна сметка е по-нов - в Технопилис ми казаха че е LE2R, но пък той има само един HDMI вход, а LC3R е с два , иначе другата видима разлика е в дизайна ..
    и специално за LUDIA който критикуваше 100HZ на Samsung - новата серия на LG LB2 e и тя 100HZ и май- всички производители се ориентират натам - въпроса е има ли смисъл при положение че няма да го ползвам като монитор за работа, а само мултимедия...

И в крайна сметка ще Ви помоля за мнение - кое LCD в рамките до 3000 лв. .

17. Тук е от
    Jan 2007

Какво ще кажете за самсунг le-26r32bx-1299лв

18. Member
    Тук е от
    Jan 2007

georgebg Ако искаш да взимаш LG до 3000лв може да погледниш и 37LC2RR. Тивито има доста фунции които ще оцениш,не случайно аналога му при плазмите получи награда EISA за 2006г. точно заради тези му възможности.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 223 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе