До колкото знам всички модели от 20"до 47" от най ниския до най високия клас предназначени за Европа се продават в БГ.Първоначално публикувано от lazarus18
До колкото знам всички модели от 20"до 47" от най ниския до най високия клас предназначени за Европа се продават в БГ.Първоначално публикувано от lazarus18
За да хванеш HD калнали от сателит ти трябва голяма чиния, HDTV приемник и немалко "хакерски" умения. ТОва последното само ако си решил да ги гледаш без да плащаш, разбира се.Първоначално публикувано от agk
@vesko70 честито и да си го ползваш със здраве!
Този или този. Панасоника не е лош, черното му сивееше малко, като го гледах, може и да е от настройките.Първоначално публикувано от bagry
И Самсунг имат 2 два добри модела, но са над цената, която търсиш.Първоначално публикувано от jordan62
Проблема при тях е, че овърдрайват матрицата за да постигнат по-прилично бързодействие ( вследстие има по-голяма вероятност да горят пиксели)и цветовете са им неестествени.
Филипс ми харесват върховите модели, при по-евтините правят доста компромиси.
Масова подръжка на DVB-C е на Сони, при другите производители все още е екзотика.
За HBO трябва да си вземеш карта от кабеларката. За модели тези по-горе не са лоши или
прегледай страниците назад.
Ако е Samsung по-добре M86. DVB са съответните цифрови тунери. Т- за ефир, можеш да гледаш 5,6 програми в София. С - за кабелна, вместо бокс от оператора ги приемаш направо с телевизора.Първоначално публикувано от cindarellla
По удобно е, финансово не е никаква далавера. S- същото но за сателит.
За избора набелязваш си няколко от препоръчаните модели от тези страници и
който най-много ти хареса в магазина го взимаш. Най-добре да ги гледаш на един и същи сигнал,
и за предпочитане това което най-често ще гледаш (обикновена тв, двд и т.н.)
някой може ли да каже достоверно кои са производителите на дисплеи в света за да попитам после още нещо![]()
bgm, благодаря за отговора. Относно HBO и картата от кабеларката - тя е conax карта, което май означава че трябва да си взема и CA CAM модул за да мога да я слагам в слота на TV-то - така ли е? И друго - ще има ли ефект в смисъл качество от това че ще ползвам DVB-C на ТВ-то вместо сет бокса на кабеларката? На мен ми се струва че минаването през СКАРТ-а на сет бокса обезмисля цифровия сигнал? Или греша? Сет бокс с HDMI алтернатива ли е на ТВ-то с DVB-C? PHILIPS 42PFL7662D добър ли е?
1. LG.PhilipsПървоначално публикувано от aad
2. AU Optronics
3. S-LCD Corporation (Samsung/Sony)
4. Chi Mei Optoelectronics
5. Sharp Corporation
6. Samsung
Mod.Edit:LUDIA. Освен тези 5-е има и още една компания CPT-Chaina Picture Tube, който доскоро са правели само CRT, но вече са изцяло минали на производство на LCD матрици. Това го добавям защото инак след 2 страници никой няма да хване нищо.
Един и същи модел са доколкото знам, но означението е различно за различните държави в които се продават!Първоначално публикувано от agk
как може да се разбере дали матрицата е производство само на самсунг или на сони-самсунг.еми панасоник на кой матрицата използват.еми жвс еми тошиба .май всички на една джонка ги правят ама нейсе
http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCDПървоначално публикувано от aad
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:11088
Най добре да почетеш тука са описани добре нещата
Кога можем да очакваме новите модели на Sony 40D3500; 40D3550;40W3000
По-добре е да ползваш тунера на Сони-то, първо защото тия декодери, които ти дават са ужасни. Пълна трагедия. Второ, намаляваш броя на дистанционните с 1.Първоначално публикувано от jordan62
Проблема не е толкова от СКАРТ-а. Не си мисли, че като я водят цифрова тази телевизия е нещо особено. Просто сигнала пътува по цифров път до тебе. След това пак си я преобразуваш в аналогова. Най-хубавото е, че елиминираш снежинките, които имаш на аналоговата.
Сет топ бокс с HDMI е най-доброто решение. Аз лично съм хвърлил око на следното:
http://www.mca-sat-tv.com/Humax_PR_HD-1000.htm , но в кабелен вариант. Струва около 600 лв. Хубавото е, че освен възможността за свързване чрез HDMI, ти конверира сигнала до 720р/1080i.
Сега чакам да видя тия КейбълТел какво ще направят с рекламираната си HDTV и какви декодери ще дават, че не искм да си го купя и после те да ги раздават безплатно.
PHILIPS 42PFL7662D не е лош. Има малки недостатъци, но за тази цена Philips Full HD е добро предложение.
Доколкото знам всички матрици на Самсунг са от общият им с Сони завод.Първоначално публикувано от aad
Панасоник използват IPS на Хитачи. Другите посочени използват, откъдето каквото вземат.
Има едни и същи модели с различни матрици. Но много зависи и от електрониката зад матрицата.
Самсунг не секат толкова колкото Сони. Но пък върховият на Сони е по-добър от съответния на Самсунг.
izvinyavam se za latinizata i za elementarniat mozhe bi vapros, ne sam mnogo vesht, novse pak...,za gledane ot satelita, ima li znacenie tunera? zashtoto sega si gledam satelita na edin kineskopen samsung, i nyama problem, no za lcd tv...? t.e. dali shte moga da si gledam sashtite programi ... blagodarya predvaritelno za otgovorite...![]()
![]()
![]()
DBV-C тунера на Сони конвертира ли сигнала до 720р/1080i? Всъщност как изглеждат нормалните канали на 40" TV? Размазани? Да се опитвам ли да карам в магазина нда ми пускат BTV за да видя как изгледжда? Благодаря за инфото.Първоначално публикувано от lazarus18
Няма абсолютно никакво значение, щото и в двата случая ползваш ТВ като монитор и вкарваш сигнал по ниска честота (AV вход).Първоначално публикувано от faris555