Страница 174 от 223 ПърваПърва ... 124164172173174175176184 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,596 до 2,610 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    JVC циркулират из мрежата тук, но са малко модели от ниския им клас.

До колкото знам всички модели от 20"до 47" от най ниския до най високия клас предназначени за Европа се продават в БГ.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от agk
    Благодаря ви за реакцията!

Може ли някой да ми каже Panasonic TH42PZ70B по-нов модел ли е от Panasonic TH42PY70B ?

lazarus18 нещо не ми е ясно -"......за да ги приемаш ти е нужна съответната техника и умения..." Благодаря ти отзивчивостта!

Поздрави!
    За да хванеш HD калнали от сателит ти трябва голяма чиния, HDTV приемник и немалко "хакерски" умения. ТОва последното само ако си решил да ги гледаш без да плащаш, разбира се.

4. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

@vesko70 честито и да си го ползваш със здраве!

Цитат Първоначално публикувано от bagry

2. SHARP LC-32WD1E
    5. PANASONIC 32LX70P
    Този или този. Панасоника не е лош, черното му сивееше малко, като го гледах, може и да е от настройките.

Цитат Първоначално публикувано от jordan62
    Може ли някой да ми обясни вкратце по същество защо Samsung са лоши? Някакви мнения относно Philips? Само моделите на Сони ли поддържат DVB-C ? Какво става с HBO приеман от CableTel в случая с DVB-C ? Както разбирате търся вярното съотношение между качество, свойства/цена в диапазона 2000 - 2600 лв. Благодаря предварително. А, и още нещо - откъде да купувам - в Техномаркет е ужас обслужването, ама не знам алтернатива.
    И Самсунг имат 2 два добри модела, но са над цената, която търсиш.
    Проблема при тях е, че овърдрайват матрицата за да постигнат по-прилично бързодействие ( вследстие има по-голяма вероятност да горят пиксели)и цветовете са им неестествени.
    Филипс ми харесват върховите модели, при по-евтините правят доста компромиси.
    Масова подръжка на DVB-C е на Сони, при другите производители все още е екзотика.
    За HBO трябва да си вземеш карта от кабеларката. За модели тези по-горе не са лоши или
    прегледай страниците назад.

Цитат Първоначално публикувано от cindarellla
    Здравейте, след кратко четена в темата съвсем се уплетох, хвърлила съм око на SAMSUNG LE-40R83B, ще се гледа обикновена кабеларка и DVD, дали е удачен избор и какви са тия чудеса DVB-T, DVB-C, DVB-S, какво трябва да гледам да има телевизаора преди да го купя, до сега си мислех - вземам го, пъхам кабела и гледам, ама май не е точно така
    Ако е Samsung по-добре M86. DVB са съответните цифрови тунери. Т- за ефир, можеш да гледаш 5,6 програми в София. С - за кабелна, вместо бокс от оператора ги приемаш направо с телевизора.
    По удобно е, финансово не е никаква далавера. S- същото но за сателит.
    За избора набелязваш си няколко от препоръчаните модели от тези страници и
    който най-много ти хареса в магазина го взимаш. Най-добре да ги гледаш на един и същи сигнал,
    и за предпочитане това което най-често ще гледаш (обикновена тв, двд и т.н.)

5. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

някой може ли да каже достоверно кои са производителите на дисплеи в света за да попитам после още нещо

6. Тук е от
    Nov 2007

bgm, благодаря за отговора. Относно HBO и картата от кабеларката - тя е conax карта, което май означава че трябва да си взема и CA CAM модул за да мога да я слагам в слота на TV-то - така ли е? И друго - ще има ли ефект в смисъл качество от това че ще ползвам DVB-C на ТВ-то вместо сет бокса на кабеларката? На мен ми се струва че минаването през СКАРТ-а на сет бокса обезмисля цифровия сигнал? Или греша? Сет бокс с HDMI алтернатива ли е на ТВ-то с DVB-C? PHILIPS 42PFL7662D добър ли е?

7. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от aad
    някой може ли да каже достоверно кои са производителите на дисплеи в света за да попитам после още нещо
    1. LG.Philips
    2. AU Optronics
    3. S-LCD Corporation (Samsung/Sony)
    4. Chi Mei Optoelectronics
    5. Sharp Corporation
    6. Samsung

Mod.Edit:LUDIA. Освен тези 5-е има и още една компания CPT-Chaina Picture Tube, който доскоро са правели само CRT, но вече са изцяло минали на производство на LCD матрици. Това го добавям защото инак след 2 страници никой няма да хване нищо.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от agk

Въпросът ми е:

Може ли някой да ми каже Panasonic TH42PZ70B по-нов модел ли е от Panasonic TH42PY70B ?
    Един и същи модел са доколкото знам, но означението е различно за различните държави в които се продават!

10. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

как може да се разбере дали матрицата е производство само на самсунг или на сони-самсунг.еми панасоник на кой матрицата използват.еми жвс еми тошиба .май всички на една джонка ги правят ама нейсе

11. Member
    Тук е от
    Jan 2007

как може да се разбере дали матрицата е производство само на самсунг или на сони-самсунг.еми панасоник на кой матрицата използват.еми жвс еми тошиба .май всички на една джонка ги правят ама нейсе
    http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:11088
    Най добре да почетеш тука са описани добре нещата

12. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Кога можем да очакваме новите модели на Sony 40D3500; 40D3550;40W3000

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от jordan62
    ... И друго - ще има ли ефект в смисъл качество от това че ще ползвам DVB-C на ТВ-то вместо сет бокса на кабеларката? На мен ми се струва че минаването през СКАРТ-а на сет бокса обезмисля цифровия сигнал? Или греша? Сет бокс с HDMI алтернатива ли е на ТВ-то с DVB-C? PHILIPS 42PFL7662D добър ли е?
    По-добре е да ползваш тунера на Сони-то, първо защото тия декодери, които ти дават са ужасни. Пълна трагедия. Второ, намаляваш броя на дистанционните с 1.
    Проблема не е толкова от СКАРТ-а. Не си мисли, че като я водят цифрова тази телевизия е нещо особено. Просто сигнала пътува по цифров път до тебе. След това пак си я преобразуваш в аналогова. Най-хубавото е, че елиминираш снежинките, които имаш на аналоговата.
    Сет топ бокс с HDMI е най-доброто решение. Аз лично съм хвърлил око на следното:
    http://www.mca-sat-tv.com/Humax_PR_HD-1000.htm , но в кабелен вариант. Струва около 600 лв. Хубавото е, че освен възможността за свързване чрез HDMI, ти конверира сигнала до 720р/1080i.
    Сега чакам да видя тия КейбълТел какво ще направят с рекламираната си HDTV и какви декодери ще дават, че не искм да си го купя и после те да ги раздават безплатно.

PHILIPS 42PFL7662D не е лош. Има малки недостатъци, но за тази цена Philips Full HD е добро предложение.

14.  

15. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Доколкото знам всички матрици на Самсунг са от общият им с Сони завод.
    Панасоник използват IPS на Хитачи. Другите посочени използват, откъдето каквото вземат.
    Има едни и същи модели с различни матрици. Но много зависи и от електрониката зад матрицата.
    Самсунг не секат толкова колкото Сони. Но пък върховият на Сони е по-добър от съответния на Самсунг.

16. Тук е от
    Nov 2007

izvinyavam se za latinizata i za elementarniat mozhe bi vapros, ne sam mnogo vesht, novse pak...,za gledane ot satelita, ima li znacenie tunera? zashtoto sega si gledam satelita na edin kineskopen samsung, i nyama problem, no za lcd tv...? t.e. dali shte moga da si gledam sashtite programi ... blagodarya predvaritelno za otgovorite...

17. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Хубавото е, че освен възможността за свързване чрез HDMI, ти конверира сигнала до 720р/1080i.
    DBV-C тунера на Сони конвертира ли сигнала до 720р/1080i? Всъщност как изглеждат нормалните канали на 40" TV? Размазани? Да се опитвам ли да карам в магазина нда ми пускат BTV за да видя как изгледжда? Благодаря за инфото.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от faris555
    izvinyavam se za latinizata i za elementarniat mozhe bi vapros, ne sam mnogo vesht, novse pak...,za gledane ot satelita, ima li znacenie tunera? zashtoto sega si gledam satelita na edin kineskopen samsung, i nyama problem, no za lcd tv...? t.e. dali shte moga da si gledam sashtite programi ... blagodarya predvaritelno za otgovorite...
    Няма абсолютно никакво значение, щото и в двата случая ползваш ТВ като монитор и вкарваш сигнал по ниска честота (AV вход).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе