Страница 176 от 223 ПърваПърва ... 126166174175176177178186 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,626 до 2,640 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    Къде пише, че ще пускат HD?
    http://ipo.bg/Default2.aspx?ArticleI...8-e71e5c96f4d1
    Имаше го и като новина в техния сайт някъде.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от TODD
    От няколко дена Кейбълтел предлага цифрова тв и във Варна приемниците са тези http://www.i-topfield.com/eng/produc...mainmenu=Cable само че логото е на Кейбълтел. Много ми е интересно как ще пуснат HD и ще се приема с този приемник като той него поддържа. Това го знам от личен опит понеже имам същия само че на МСАТ.
    Само за информация варненци ,които са на МСАТ могат да забравят за DVB-C,днеска ми изръсиха,че работели с някаква друга кодировка нещо от сорта на DVB-B.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от madmaxx
    Само за информация варненци ,които са на МСАТ могат да забравят за DVB-C,днеска ми изръсиха,че работели с някаква друга кодировка нещо от сорта на DVB-B.
    DVB-C е стандарт за кабелна цифрова телевизия ,кодировката е съвсем отделно но доколкото знам такава DVB-B няма .

5. Тук е от
    Nov 2007

PANASONIC TH-50PY70P. Знае ли някой защо го няма никъде по сайтовете на Panasonic? Опитвам се да намеря някакви мнения за него и в Google излизат само полски, чешки и др. подобни сайтове.

Другото нещо което гледам е SAMSUNG PS-50P96FD. За него дал господ ревюта, все хвалебствени. По принцип бих предпочел Panasonic-а ама с тоя модел, който е известен само в източна Европа взех да се притеснявам...

6. Тук е от
    Nov 2007

Вчера направих една разходка по някои магазини из София: Зора, Метро и два Техномаркета. Какво установих:

1. Обслужването беше най-добро в Зора - дори и да имаха пропуски в някои информации за продукти, поне ти отделят време и се опитват да те разберат какво търсиш. В Метро нямаше кой и да напсувам, а в Техномаркет цереше обичайното безхаберие и непукизъм.

2. Не знам защо бях останал с впечатлението че LCD е по-добра технология. Оказа се че не е така (поне за мен). Плазмите на Панасоник имат далеч по-добро цветовъзпроизвеждане и дълбочина на образа и се справяха съвсем прилично дори с аналогов сигнал от БТВ (за разлика от LCD-тата които всичките бяха трагични). При сравнение на образ от двд без HDMI на поставени едно до друго плазма на Пасоник с резолюция 1024 х 756 и Full HD Barvia Панасоника беше определено по-добър като качество на образа. Сонито ставаше конкурентно като качество на два пъти по евтиния Панасоник едва ако се подава сигнала през HDMI и то само ако дават специалните рекламни клипчета за HD където има плавни движения. А пък ако обаче сравнявате Full HD плазма на Пасоник и LCD на Сони Панасоника печели по всички показатели дори ако го гледаш заврян на 20 см от екарана. Всъщност това с резолюциите е малко заблуждаващо. От много близко разстояние малкия пиксел на Full HD го кара да изглежда страхотно, но реално никой не гледа 42 инча от по-малко от 3 метра, а дори и на 2 метра поне моето око не може да различи пискелите и при ниска и при висока резолюция, тоест предимството на Ful HD не е много ясно. Можеда се улови разликата само ако гледате неподвижни надписи на чист фон което пък не е целта на ТВ-то.

3. На този етап, в България където ситуацията с входните сигнали е общо взето плачевна, най-добре е човек да си вземе плазма на Панасоник - ще му излезе 2 пъти поевтино, а ще има приличен образ в 90% от случаите, ако не и повече. За да имате качествена телевизия на LCD ще трявба да се въоръжите с последните топ модели и сателитни HDTV канали с всички прилежащи периферии, но те пак няма да ви запълват времето което реално прекарвате пред ТВ-то. След 2-3 години ако ситуацията у нас се подобри може би и LCD-та ще станат добър избор, но сега май не са (според мен). А пък дотогава и кой знае каква нова технология ще се появи. Засега моя избор според бюдажета ми е Panasonic TH-42PV70P за 2000 лв.

Надявам се да съм бил полезен на някого.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2004

Цитат Първоначално публикувано от jordan62
    Вчера направих една разходка по някои магазини из София: Зора, Метро и два Техномаркета. Какво установих:

1. Обслужването беше най-добро в Зора - дори и да имаха пропуски в някои информации за продукти, поне ти отделят време и се опитват да те разберат какво търсиш. В Метро нямаше кой и да напсувам, а в Техномаркет цереше обичайното безхаберие и непукизъм.

2. Не знам защо бях останал с впечатлението че LCD е по-добра технология. Оказа се че не е така (поне за мен). Плазмите на Панасоник имат далеч по-добро цветовъзпроизвеждане и дълбочина на образа и се справяха съвсем прилично дори с аналогов сигнал от БТВ (за разлика от LCD-тата които всичките бяха трагични). При сравнение на образ от двд без HDMI на поставени едно до друго плазма на Пасоник с резолюция 1024 х 756 и Full HD Barvia Панасоника беше определено по-добър като качество на образа. Сонито ставаше конкурентно като качество на два пъти по евтиния Панасоник едва ако се подава сигнала през HDMI и то само ако дават специалните рекламни клипчета за HD където има плавни движения. А пък ако обаче сравнявате Full HD плазма на Пасоник и LCD на Сони Панасоника печели по всички показатели дори ако го гледаш заврян на 20 см от екарана. Всъщност това с резолюциите е малко заблуждаващо. От много близко разстояние малкия пиксел на Full HD го кара да изглежда страхотно, но реално никой не гледа 42 инча от по-малко от 3 метра, а дори и на 2 метра поне моето око не може да различи пискелите и при ниска и при висока резолюция, тоест предимството на Ful HD не е много ясно. Можеда се улови разликата само ако гледате неподвижни надписи на чист фон което пък не е целта на ТВ-то.

3. На този етап, в България където ситуацията с входните сигнали е общо взето плачевна, най-добре е човек да си вземе плазма на Панасоник - ще му излезе 2 пъти поевтино, а ще има приличен образ в 90% от случаите, ако не и повече. За да имате качествена телевизия на LCD ще трявба да се въоръжите с последните топ модели и сателитни HDTV канали с всички прилежащи периферии, но те пак няма да ви запълват времето което реално прекарвате пред ТВ-то. След 2-3 години ако ситуацията у нас се подобри може би и LCD-та ще станат добър избор, но сега май не са (според мен). А пък дотогава и кой знае каква нова технология ще се появи. Засега моя избор според бюдажета ми е Panasonic TH-42PV70P за 2000 лв.

Надявам се да съм бил полезен на някого.
    избора ти е оправдан, цветовете са добри и дори кабелните изглеждат ок, няма как да не ти направи добро впечатление например БТВ и цветовете
    от 2,90 42" започна да ми изглежда малък на кабела, да не говорим за 720п от пц

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

Абе хора, какво ви става на вас - аз в Созопол гледам 42" LCD от 4-5м и много ми е добре. Забравихте как се гледа 21" CRT от няколко метра! Според мен 32" е максималния размер за хол с кабелна ТВ. Дори за вкъщи съжалявам, че не взех 26" - и картината щеше да е по-добра, и от 2,5-3м разстояние щеше да е нормално.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от moni74
    Абе хора, какво ви става на вас - аз в Созопол гледам 42" LCD от 4-5м и много ми е добре. Забравихте как се гледа 21" CRT от няколко метра! Според мен 32" е максималния размер за хол с кабелна ТВ. Дори за вкъщи съжалявам, че не взех 26" - и картината щеше да е по-добра, и от 2,5-3м разстояние щеше да е нормално.
    И каква е тогава ползата от HD Ready. То от 4 метра на 26" няма никаква разлика с кинескопа. Дори картината ти е по-хубава от който и да е 26" панел.
    Идеята на плосък телевизор с висока резолюция е да се гледа отблизо.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

12. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от dzukero
    PANASONIC TH-50PY70P. Знае ли някой защо го няма никъде по сайтовете на Panasonic? Опитвам се да намеря някакви мнения за него и в Google излизат само полски, чешки и др. подобни сайтове.

Другото нещо което гледам е SAMSUNG PS-50P96FD. За него дал господ ревюта, все хвалебствени. По принцип бих предпочел Panasonic-а ама с тоя модел, който е известен само в източна Европа взех да се притеснявам...
    Модела за централна и източна европа(мисля) се води PY.. , а в UK и т.н. е PZ.. A теб какво те притеснява това? Модела си е супер... аз само чакам някоя примоцийка за него.

13. Тук е от
    Jun 2007

какво ви е мнението за SONY KDL-26S2000. Въпреки че пише, че поддържа HD ready, знае ли някои HD ready дали наистина поддържа и какъв оптимален вариант бихте ми предложили за гледане на HD филми, а и не само за тях

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от teddo
    Модела за централна и източна европа(мисля) се води PY.. , а в UK и т.н. е PZ.. A теб какво те притеснява това? Модела си е супер... аз само чакам някоя примоцийка за него.
    Ами нещо не мога да му хвана спатиите... 50PZ70P пак има само в източна европа. В UK има 50PZ700 (в US май е TH-50PZ700U), който не е същия - full HD но е с различен дизайн. Знам ли дали не са пуснали нещо с по-ниско качество и цена специално за нашия регион...

А иначе техномаркет са свалили цената - вече е 4,900. Samsung-a e 100 лв по-скъп. Някой беше писал по-горе че гледал двата един до друг и накрая си взел Samsung-a.

16. Тук е от
    Nov 2007

moni74 - Пиши бе пич, две съобщения ти оставих в пощата , дай малко инфо докато все още не съм купил тв-то , кажи как е Шарпа и доколко си струва пред Филипса и Сонито. Още веднъж честито за новата придобивка

17. Тук е от
    Aug 2007

Що се касае за компетентно обслужване ,водач в моята ранглиста е
    ISU на Стамболийски в София
    единият "консултант" ми каза че не можел да ми каже нищо "тъй като телевизора е само от една седмица"
    но ще викне знаещият колега- той ми заяви че всички нови LCD се произвеждат 100Hz и други нямат
    интересувах се от X20E,питах за чаканият HD1E-тишина
    Ето за това ходих до SONY в ЦУМ и ме грабнаха с изчерпателните отговори,
    подчерта че равностойни компании са SHARP и Philips в премиум сегмента
    посъветва ме да обиколя и видя конкуренцията

е взех 46X3500 доволен съм ,учудващо образът от аналоговата ТВ е по добър от цифровата
    вече използвам и цифровият тунер,но мисля че от cabletel ще направчт нещо по въпроса с техните 5лв
    ако ползвам сигнал от PC образът е супер единственият ми проблем е че немога да го разпъна на целият екран

за размера гледам го от около 3-3.5метра, първият ден ми беше терсене но сега свикнах и е супер
    мисля че трябва да се търси максималният размер -ефекта е поразителен

18. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от ste1
    DVB-C е стандарт за кабелна цифрова телевизия ,кодировката е съвсем отделно но доколкото знам такава DVB-B няма .
    Aз ти давам информация от достоверен източник от оператора, иначе DVB-B има ,но до колкото знам е вид наземна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе