http://ipo.bg/Default2.aspx?ArticleI...8-e71e5c96f4d1Първоначално публикувано от SongBird
Имаше го и като новина в техния сайт някъде.
http://ipo.bg/Default2.aspx?ArticleI...8-e71e5c96f4d1Първоначално публикувано от SongBird
Имаше го и като новина в техния сайт някъде.
Само за информация варненци ,които са на МСАТ могат да забравят за DVB-C,днеска ми изръсиха,че работели с някаква друга кодировка нещо от сорта на DVB-B.Първоначално публикувано от TODD
DVB-C е стандарт за кабелна цифрова телевизия ,кодировката е съвсем отделно но доколкото знам такава DVB-B няма .Първоначално публикувано от madmaxx
PANASONIC TH-50PY70P. Знае ли някой защо го няма никъде по сайтовете на Panasonic? Опитвам се да намеря някакви мнения за него и в Google излизат само полски, чешки и др. подобни сайтове.
Другото нещо което гледам е SAMSUNG PS-50P96FD. За него дал господ ревюта, все хвалебствени. По принцип бих предпочел Panasonic-а ама с тоя модел, който е известен само в източна Европа взех да се притеснявам...
Вчера направих една разходка по някои магазини из София: Зора, Метро и два Техномаркета. Какво установих:
1. Обслужването беше най-добро в Зора - дори и да имаха пропуски в някои информации за продукти, поне ти отделят време и се опитват да те разберат какво търсиш. В Метро нямаше кой и да напсувам, а в Техномаркет цереше обичайното безхаберие и непукизъм.
2. Не знам защо бях останал с впечатлението че LCD е по-добра технология. Оказа се че не е така (поне за мен). Плазмите на Панасоник имат далеч по-добро цветовъзпроизвеждане и дълбочина на образа и се справяха съвсем прилично дори с аналогов сигнал от БТВ (за разлика от LCD-тата които всичките бяха трагични). При сравнение на образ от двд без HDMI на поставени едно до друго плазма на Пасоник с резолюция 1024 х 756 и Full HD Barvia Панасоника беше определено по-добър като качество на образа. Сонито ставаше конкурентно като качество на два пъти по евтиния Панасоник едва ако се подава сигнала през HDMI и то само ако дават специалните рекламни клипчета за HD където има плавни движения. А пък ако обаче сравнявате Full HD плазма на Пасоник и LCD на Сони Панасоника печели по всички показатели дори ако го гледаш заврян на 20 см от екарана. Всъщност това с резолюциите е малко заблуждаващо. От много близко разстояние малкия пиксел на Full HD го кара да изглежда страхотно, но реално никой не гледа 42 инча от по-малко от 3 метра, а дори и на 2 метра поне моето око не може да различи пискелите и при ниска и при висока резолюция, тоест предимството на Ful HD не е много ясно. Можеда се улови разликата само ако гледате неподвижни надписи на чист фон което пък не е целта на ТВ-то.
3. На този етап, в България където ситуацията с входните сигнали е общо взето плачевна, най-добре е човек да си вземе плазма на Панасоник - ще му излезе 2 пъти поевтино, а ще има приличен образ в 90% от случаите, ако не и повече. За да имате качествена телевизия на LCD ще трявба да се въоръжите с последните топ модели и сателитни HDTV канали с всички прилежащи периферии, но те пак няма да ви запълват времето което реално прекарвате пред ТВ-то. След 2-3 години ако ситуацията у нас се подобри може би и LCD-та ще станат добър избор, но сега май не са (според мен). А пък дотогава и кой знае каква нова технология ще се появи. Засега моя избор според бюдажета ми е Panasonic TH-42PV70P за 2000 лв.
Надявам се да съм бил полезен на някого.
избора ти е оправдан, цветовете са добри и дори кабелните изглеждат ок, няма как да не ти направи добро впечатление например БТВ и цветоветеПървоначално публикувано от jordan62
от 2,90 42" започна да ми изглежда малък на кабела, да не говорим за 720п от пц
Абе хора, какво ви става на вас - аз в Созопол гледам 42" LCD от 4-5м и много ми е добре. Забравихте как се гледа 21" CRT от няколко метра! Според мен 32" е максималния размер за хол с кабелна ТВ. Дори за вкъщи съжалявам, че не взех 26" - и картината щеше да е по-добра, и от 2,5-3м разстояние щеше да е нормално.
И каква е тогава ползата от HD Ready. То от 4 метра на 26" няма никаква разлика с кинескопа. Дори картината ти е по-хубава от който и да е 26" панел.Първоначално публикувано от moni74
Идеята на плосък телевизор с висока резолюция е да се гледа отблизо.
Модела за централна и източна европа(мисля) се води PY.. , а в UK и т.н. е PZ.. A теб какво те притеснява това? Модела си е супер... аз само чакам някоя примоцийка за него.Първоначално публикувано от dzukero
какво ви е мнението за SONY KDL-26S2000. Въпреки че пише, че поддържа HD ready, знае ли някои HD ready дали наистина поддържа и какъв оптимален вариант бихте ми предложили за гледане на HD филми, а и не само за тях
Ами нещо не мога да му хвана спатиите... 50PZ70P пак има само в източна европа. В UK има 50PZ700 (в US май е TH-50PZ700U), който не е същия - full HD но е с различен дизайн. Знам ли дали не са пуснали нещо с по-ниско качество и цена специално за нашия регион...Първоначално публикувано от teddo
А иначе техномаркет са свалили цената - вече е 4,900. Samsung-a e 100 лв по-скъп. Някой беше писал по-горе че гледал двата един до друг и накрая си взел Samsung-a.
moni74 - Пиши бе пич, две съобщения ти оставих в пощата , дай малко инфо докато все още не съм купил тв-то , кажи как е Шарпа и доколко си струва пред Филипса и Сонито. Още веднъж честито за новата придобивка
Що се касае за компетентно обслужване ,водач в моята ранглиста е
ISU на Стамболийски в София
единият "консултант" ми каза че не можел да ми каже нищо "тъй като телевизора е само от една седмица"
но ще викне знаещият колега- той ми заяви че всички нови LCD се произвеждат 100Hz и други нямат
интересувах се от X20E,питах за чаканият HD1E-тишина
Ето за това ходих до SONY в ЦУМ и ме грабнаха с изчерпателните отговори,
подчерта че равностойни компании са SHARP и Philips в премиум сегмента
посъветва ме да обиколя и видя конкуренцията
е взех 46X3500 доволен съм ,учудващо образът от аналоговата ТВ е по добър от цифровата
вече използвам и цифровият тунер,но мисля че от cabletel ще направчт нещо по въпроса с техните 5лв
ако ползвам сигнал от PC образът е супер единственият ми проблем е че немога да го разпъна на целият екран
за размера гледам го от около 3-3.5метра, първият ден ми беше терсене но сега свикнах и е супер
мисля че трябва да се търси максималният размер -ефекта е поразителен
Aз ти давам информация от достоверен източник от оператора, иначе DVB-B има ,но до колкото знам е вид наземна.Първоначално публикувано от ste1