Страница 12 от 19 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 282

Re: Помощ при избор на 29"/32" TV- 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2006

hihimor,
    имам неприятното усещане, че при твоя телевизор и при Филипса на kuker - кинескопите са от един и същ завод производител (в последно време индийски заводи). Днес няма значение разликата в марките!!! КОМПОНЕНТИТЕ в 90% от крайното производство са от едно и също място. Само, че веднъж в ТВ слагат 1, после 2 и в повечето случай 3 качество кинескопи защото ще ги продават в трети страни като България.
    ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!!! Всички дефекти в кинескопите не са от това, че са плоски или каквото и да било друго.
    Проблема е, че някой здраво лъже българския потребител!!!

2.  

3. Тук е от
    May 2006

СИГУРЕН СЪМ, че нашите сервизи не са ОЧАКВАЛИ такава ТОТАЛНА офанзива на скрито дефектен внос с многократни отклонения на стоките от стандарта на произвоство!!! На това му се казва: НЕДОКАЗУЕМ ПРОБЛЕМ! Има проблем, ама така не било. Как така само при вас има.....? Абе хора! Къде се е чуло и видяло вертикална или хоризонтална черта по-средата на екрана при нормален телевизор да има!? НЯМА ТАКИВА РЕАБОТИ! То ако има трябва на всички да има.... нали така?
    ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!!! Основния ПРОБЛЕМ е в нетърсенето на ПРАВАТА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ!

P.S. ....запомнете: Не искаш ли, не ти се дава......... НИКОГА !

4. Тук е от
    Jul 2006

@moderator_s
    Благодаря за информацията!Обадих се на телефоните,които си посочил!От своя страна те ме препратиха към телефона на техниците и той е: 02/975-3890!Посъветваха ме да изключа кабела на кабелната към телевизора,докато гледам от ТВаута на компютъра към S-VIDEO извода на телевизора и нещата се оправиха!Трябва да се използва качествен кабел ТВАУТ-S-VIDEO!
    Предупредиха ме,че не трябва да е включен постоянно този кабел към телевизора,а само когато гледам филми от компютъра,но дори и тогава има опасност поради разлики в захранването (или нещо такова,не запомних точно).Казаха ми,че не може да се включи ТВ-АУТА на компютъра към EUROSCART извода на телевизора,поради някакви разлики (не запомних какви)!
    Какво направих аз:
    Обадих се на мои познати от кабелната телевизия,дойдоха веднага и ми инсталираха усилвател,какъвто използват в разлнични точки на града (естествено след "дипломатични" преговори ,настроиха го с помощта на апаратче нещо,като осцилоскоп (наблюдаваха някакви синусоиди),а и на него можеше да се видят самите тв-програми с какво качество на картините са.
    Сложиха и някакви елементи на кабела(на кабелната телевизия) преди телевизора и на кабела за интернет (използвам интернет на кабеларката),някакви филтри ли бяха или галванични разделители(не съм много сигурен,а и не исках да им досаждам с много въпроси).Момчетата действаха много бързо и съсредоточено и съм много благодарен,защото качеството на картината на различните програми се подобри чуствително и дори ми позволява да използвам и ПП2 за някои програми.
    Там където не може да се използва,т.е. много е замазана картината,по-точно пикселизирана,те самите си признаха,че проблема е в излъчването на програмата при тях.Но тези програми са малко на брой,а и не са от гледаните от мен.
    Когато телевизорът е на режим на изображение на 100HZ картината е перфектна при почти всички програми!
    Впечатленията ми от звука на телевизора са много добри,защото музикалните програми в кабеларката(а и други програми) излъчват със стерео звук(не съм сигурен за формата),но когато превключа на такава програма се усеща веднага как телевизорът започва да излъчва звук с усещането за пространственост.Е,басите не могат да се сравняват с басите на 6.1 колоните на CREATIVE,които съм включил към компютъра.
    Когато купувах телевизора от Технополис,благодарен съм и на момчето,което стоически ме изтърпя 3,5 часа,ПОВТАРЯМ 3,5 да си джиткам по този и други телевизори и да ги сравнявам,но очите ми залепваха постоянно във Филипса.Въпреки,че гледах и панасоници,самсунги,тошиби,сонита,JVC,ЛГ и други,включително и LCD и плазми(в ценовия диапазон до около 3000 лева)(29 и 32 инчови) се спрях на този телевизор и засега не съжалявам.Е яд ме е,че не можах да тествам Филипс 32 инчов също с ПП2,защото бил свършил,но здраве да е до следващия "тираж",а не ми се чакаше да го доставят.Засега съм много доволен от телевизора,въпреки че да си призная бях се засилил да си купувам 29 или 32 инчов Панасоник,но като видях картината на Филипса и забравих за намерението си.Добре,че момчето в Технополис,който също ми препоръча този телевизор,ми даде да променям сам настройките на Панасониците за да се убедя дали не са умишлено направени за да изглежда Филипса по-добре,както и него също човърках и се насъбра една тълпа от 10-15 човека !Не усетих изобщо как минаха 3,5 часа ,за което съм малко гузен пред продавача!

5. Тук е от
    Jul 2006

Привет на всички. С интерес изчетох коментарите по темата, но за жалост не видях никой да обсъжда нито един модел от марката CROWN. Толкова ли са зле, че не си струва да се говори дори за тях? Питам, защото съм се насочил към един CROWN 2916 100 Hz
    - Real Flat 29“ (74 см) 100 канала
    - APS, кирилизиран телетекст,
    - меню на български език
    - Стерео дизайн, стерео тунер
    - 100 Hz
    - Сребрист
    Цена: 539.00

и искам да кажете дали си струва. Освен това мисля да взема към него и едно ДВД от същата марка CROWN CDV 2710. Тествах го в магазина и всичко си беше ОК. Субтитрите при DivX са големи, добре четими и на прозрачен кант. Благодаря предварително за мненията.

6. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от stas77
    Привет на всички. С интерес изчетох коментарите по темата, но за жалост не видях никой да обсъжда нито един модел от марката CROWN. Толкова ли са зле, че не си струва да се говори дори за тях? Питам, защото съм се насочил към един CROWN 2916 100 Hz
    - Real Flat 29“ (74 см) 100 канала
    - APS, кирилизиран телетекст,
    - меню на български език
    - Стерео дизайн, стерео тунер
    - 100 Hz
    - Сребрист
    Цена: 539.00

и искам да кажете дали си струва. Освен това мисля да взема към него и едно ДВД от същата марка CROWN CDV 2710. Тествах го в магазина и всичко си беше ОК. Субтитрите при DivX са големи, добре четими и на прозрачен кант. Благодаря предварително за мненията.
    Само като видиш какво са написали като екстри и описание и ти става ясно.
    100хз добре но всичко останало е булшитс!

7. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от moderator_S
    TOSHIBA 29VH37G е ЗАВИДНО ДОБЪР ТЕЛЕВИЗОР за този клас!!! Купувай без да мислиш! :Super:
    stas77 - Това ти е модела който ти трябва за този ценови клас: TOSHIBA 29VH37G !!!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

stas77, писали сме, но в други теми. То затова имаш и търсене за да напишеш там и да видиш има ли няма ли писано! Относно този модел има писано доста, потърси и ще намериш.

10. Тук е от
    Jul 2006

Благодаря на всички за бързите отговори. Намерих темата за Crown и после дори ходих отново до магазина, където се убедих какво сте имали предвид. Отказах се от тази марка. Гледах и Toshiba 29VH37G. Наистина изглежда добре. Ходих, обаче и до Метро и видях последните им предложения и бих искал да попитам LUDIA дали си струват PHILIPS 29PT5408/01 и LG 29FS2R. Доколкото успиах да видя, единствено един модел на SHARP - 32" LCD пишеше, че е правен в Япония, иначе мисля, че всичко друго бе Китай и Турция. Предварително благодаря за коментарите.

11. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от red_max
    Panasonic-a нещо му изгоря. Чу се странен звук за около 3-4 секунди и замириса яко. Използвах го само месец. Да не забравяме че беше мострата от магазина, където нз колко е работил. Нямаше гръмотевици или нещо подобно, беше слънчево и си гледах мача. Сега ще го нося на сервиз да видим.
    Днес ми се обадиха че е готов и си го взех. В сервиза стоя 36 дена!
    В гаранционната карта са написали смяна ТХО, вертикала. Това е.
    За цялата работа изгорих 65лв бензин + 4-5 тел разговора. Това е 1/10 от цената му. Вече имам леки драскотини от транспортиране на почти всички ъгли. Дано не Ви се налага да местите вашите (ако имате такива) извънгабаритни тв-та.
    Просто сметнах за полезно да ви уведомя. Знам че темата се следи с инетерес от купувачи и затова Ви държа в течение.
    Успех на новите купувачи

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

stas77, PHILIPS 29PT5408/01 е 50 Hz. Според мен няма какво повече да кажа. Не става. Като цяло има хубава картино, но кинескопа не е добре не ми харесва. Някой измекярски модел е.
    LG 29FS2R, трябва пак да погледна, но това да не е SLIM модела, ако е той НЕ Благодаря и 50 Hz също. 600 лева неее НИКОГА. Виж FB51 май така беше 29" 100Hz, що годе бива, но КИНЕСКОПА е САМСМУНГ.
    Относно LCD на SHARP AQUOS серията са японски всички модели от 26", 32", 37" само 20" май е тукашна сглобка(никъде не пише къде е правен, а трябва). поставил съм нашият 37" Шарп под едни плазми NEC Т-1000 и PANASONIC PA50. поне за момента е така разположено, разликата е ОГРОМНА. А разликата в екраните не, т.е. е само 5 инча. Но проблема, е че идва в комплект с един слаб модел на Шарп ДВД система. и цената скача на 3500.

13. Тук е от
    Jul 2006

Много благодаря на LUDIA! Както изглежда времето на "стандартните" телевизори (с кинескоп) е почти отминало, или поне тук в България, защото просто е рядкост да случиш на някои читав такъв, без значение от марка, модел, размер и т.н. Като разглеждах и другите теми във форума, обаче оставам с впечатлението, че положението и при LCD и плазмите съвсем не е розово. Въпреки това идеята за това, че SHARP предлагат модели, които при това не са от най-скъпите, а определено са с доста прилично качество (което долавям и в думите на LUDIA) определено ме прави техен привърженик. Единатвеното, което все още ме възпира е проблема, че програмите в България са за формат 4:3 и на широкоекранните модели образите изглеждат неприятно разтеглени. Жалко, че най-големият 4:3 формат е едва 20" и не е японски. Искам да попитам LUDIA дали може да даде малко повече инфо за 26" модел на SHARP, имам предвид - модел, цена, характеристики, а също и свои впечатления. Знам, че темата е за модели 29" - 32", така че може ако е необходимо може и в друга тема. Благодаря предварително.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

stas77, или нова тема или в темата за LCD и PLASMA ТВ. Днеска ще ги прегледам пак характеристиките и ще пиша довечера.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Отново един бърз въпрос. Има ли някой отзиви за следните 2 телевизора:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09018527
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09018005

Моделите са FUNAI TV-29D8128TXF100HZ и DAEWOO DTH-29G2-100D, като Фунаят е подозрително евтин за телевизор 100 херца и ПиП. Тошибата разисквана по-горе е свършила като ходих в петък в Техното, друг вариант е PANASONIC TX-29PS12P, но ми се иска да има и ПиП. Помагайте!

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Rockwell, Фуная е правен във Вестел завода. Където и Тошибата! Вида на корпусът му е същият като на WATSON 7453 също 100Hz. Модела е малко старичък за това според мен е на тази цена, т.е. аз от 2 години продавам черна техника, те от почти толкова го имат тоя модел в магазина. Daewoo не стават не се набутвай имах за малко 2 модела техни 29", кривят като за световно, некоректни цветове, бе мани. Не ти трябва.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Цитат Първоначално публикувано от LUDIA
    Rockwell, Фуная е правен във Вестел завода. Където и Тошибата! Вида на корпусът му е същият като на WATSON 7453 също 100Hz. Модела е малко старичък за това според мен е на тази цена, т.е. аз от 2 години продавам черна техника, те от почти толкова го имат тоя модел в магазина. Daewoo не стават не се набутвай имах за малко 2 модела техни 29", кривят като за световно, некоректни цветове, бе мани. Не ти трябва.
    По твое мнение Фунаят е добър избор за парите си, така ли? Може би утре или вдругиден, ще отида пак към Техното и ако ми хареса наживо, ще го отнасям към дневната у нас. Не ме притеснява, че е модел от преди 2 години, след като си работи добре за парите. В друга тема беше споменал за гаранцията, че според новия ЗЗП, минималната гаранция е 2 години. В сайта пише, че му дават 1,5г гаранция. Това проблем ли ще е при евентуално търсене на гаранция след 1,5г?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 19 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 703
    Последно: 23-12-18, 18:15
  2. Помощ за избор на телевизор 22" - 26""
    От mushr във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 29-03-12, 14:55
  3. Помощ за избор на "LCD/LED" телевизор - "40-46" инча
    От Jimbata във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 28-01-12, 20:16
  4. Помощ за избор между "SHARP" i "LG"
    От zezo1983 във форум LG телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 24-04-11, 18:34
  5. Отговори: 8
    Последно: 29-01-08, 13:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе