Здравей
за фуная, не е зле, е пак лоша сходимост и недобри 100 херца, панасоника е по добре в този случай !
Здравей
за фуная, не е зле, е пак лоша сходимост и недобри 100 херца, панасоника е по добре в този случай !
Здравейте,
Бях се нагласил за някакъв LCD, но колкото пъти ги гледам в магазините, толкова по-не ми харесват, нещо все ми се струва че мажат, някви сенки се провлачват. Верно, че пиксела на плазмата от близо се вижда, но нали няма д асе гледа отблизо ТВ-то. Моля разбиращите хора да ми кажат все пак не е ли по-добре адна плазма от колкото LCD-то и ако може да ме насочат към някоя 40' плазма
Благодаря предварително.
kanchev, НЕ Е ТУКА МЯСТОТО но твоето запитване!!! Тук се говори основно за кинескопни ТВ-и. Отиваш в темата "Помощ за избора на Plasma/LCD" и ще те помоля да бъдеш малко по детайлен. Защото има не един и два фактора влияещи на решението относно кое да се вземе.
kanchev, прочети подробно темата и ще разбереш точно какво искаш.
Искам да питам за компетентно мнение(признавайки, че съм лаик в темата), за оптимален избор при 29" TV 4:3. Препоръчаха ми марките Sony и JVC, като се колебая между моделите SONY KV-29LS40 и JVC AV-29L6S. Нямам бюджетни ограничения и бих се ориентирал и към друга марка. Предпочитам кинескопите, т.к. към момента ми се струва, че новите технологии (LCD, plasma) има още дълго да се развиват, докато се изравнят по качество със старата технология.
Здравейте,
Предстои ми да купувам телевизор за голяма стая, на него ще се гледа 90% телевизия (наземна и DTH пакети ITV или Булстаком), другите около 10 % ще се гледа DVD филми от Александра, разстоянието от което ще се гледа телевизора е от 3 до 6 метра. Бюджет за телевизор 400 - 900 лв.
Най-важното изискване е качеството на картината да не отстъпва по никакви показатели на сега гледания от мен телевизор Sony производство преди 15 години, картината е иделана и като цветове и като контраст и като наситеност и най-вече истиност при предаването на движенията.
И така изчетох всички 12 страници по тази тема, както и всички предишни теми за телевизори 1 година назад - мнения много , доста противоречия.
Общо-взето достигнах до следните решения въз основа на тези мнения и сайтовете на производителите:
1.Технология CRT , заради ограничения бюджет.
2.Телевизора да е 29`при 32 ` има деформации и картината е нереална, 32`телевизори са по-добри при гледането на DVD филми и телевизии във формат 16:9, а такива аз няма да гледам.
3.За по-качествена картина телевизора трябва задължително да има цифрова обработка на сигнала и най вече 100Hz
4.Оплакванията от телевизори произведени в Турция са най-големи - евтините телевизори отпадат - NEO, Crown, Beko,Watson и т.н
5.Най-разпространениете марки телевизори в България Samsung също поради занижено качество и много оплаквания отпадат.
6.Телевизорите с марки LG, Thomson, JVC, Toshiba, GRUNDIG, DAEWOO също отпадат поради лош баланс цена /качество , като последното най-вероятно се определя от това че почти всички вече се произвеждат в Турция.
7. По същата логика отпада изненадващо за мен и най-популярнат марка Sony поради занижено качество а в същото време цените са най-високи.
8. Спрях се на следните модели телевизори, всичките са 100 Hz:
Panasonic
PANASONIC TX-29PX20P 899лв. - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00001405
PANASONIC TX-29PS12P 660лв. - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09016292
PANASONIC TX-29PX10P 899лв. - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=01001948
Philips
PHILIPS 29PT8520 646лв. - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09013991
PHILIPS 29PT8521 699лв. - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09021619
PHILIPS 29PT8641 749лв. - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09021364
PHILIPS 29PT9020 849лв. - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09014800
PHILIPS 29PT9521 899лв. - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09021365
Тук въпроса е как да подредя челната тройка измежду тези телевизори, ще се радвам да ми помогнете .
Също така ако според вас някъде греша в горните си съждения ще моля за коментар.
Предварително ви благодаря за помощта !
Поздрави Чавдар
Здравей
за мене, както и доста други хора, телевизора, е 29PT9020, след него, 29PT9521, след него, 8521 и 8520 и след това панасоник серията!
Просто 9020 предава доста добре, прочети и из другите форуми как се държи, прочети повече за технологията Pixel Plus при него, и най вече го виж на живо как предава! След това, съм ти наредил другите марки по качество и тн.
Успех в избора
Не съм съгласен, че 16:9 твърде много деформира изображението. Приемника на ITV си има предварителна настройка 16:9 или 4:3. А ако все пак си вземеш ТВ 32" с автоматичен размер на картината - няма видимо разпъване. 16:9 е по-приятен и ефектен да гледане, защото е съобразен с особеностите на зрителното ни поле - широко по хоризонтала. Докато 4:3 е архаичен, така да се каже "неергономичен" - неестествен за зрението ни, въведен само заради възможностите на технологиите от 50-те и 60-те при производството на кинескопи. Разбира се, изборът е твойПървоначално публикувано от chavdarr
Доколкото прочетох по проблема с форматите 16:9 и 4:3, положението е следното.
Ако сигнала (TV, DVD, Video и т.н ) не е 16:9 - по-добре не взимай телевизор 16:9 Защото ако на такъв телевизор тръгнеш да гледаш формат 4:3 имаш няколко възможности: -
1. Разтягане и деформация на образ - нереална картина (най-често използваната възможност за гледане на 4:3 формат на 16:9 телевизор)
2. Гледане с две черни ленти отстрани, реална картина - защо си си купил 16:9 , като не използваш целия екран , а тези черни ленти - прегарят кинескопа(Burn-in) - 100 часа гледане на телевизия по този начин с тези черни черти и кинескопа вече има забележими дефекти.
3. Изкуствено обработване на картината и превеждане във формат 16:9 чрез изрязване на част от картината - отгоре и отдолу след това разтегляне и интерполация до формат 16:9 - губи се информация и част от картината е няма.
В моя случай, ще гледам в повечето време (90 %) сигнал във формат 4:3 - наземна телевизия и телевизия от Bulsatcom или ITVPartner. Двата сателитни оператора излъчват програмите си във формат 4:3. Единствено на този етап може да ми попадне някакъв DVD диск във формат 16:9, който да гледам(5-10 % от цялото време прекарано пред телевизора), но заради него не е оправдано да се купува 16:9 телевизор.
А за това, че онзи применик на Philips за ITV Партнер имал изходен формат 16:9 не ми помага, защото според мен той приема TV във формат 4:3 и по електронен път изкуствено го прави във формат 16:9 по един от описаните по-горе начини и го пуска към телевизора. А в случая е възможен и един много лош вариант сателитния приемник като описания по-горе да направи изкуствено TV програмата от 4:3 на 16:9 ,а телевизора(независимо какъв е 4:3 или 16:9) отново изкуствено да го върне във формат 4:3 - в тази глупава ситуация много пари са отишли на вятъра а и получаваната картина няма да има много общо с оргиналната.
Поради тези причини смятам че правилния избор за формат на телевизор е 4:3.
Chavdarr,
Теоретично си прав. Но ще се опитам да обясня, че на теория е е едно, реално друго. При моят ТВ Филипс има избор на 6 размера на картината. Най вече гледам на режим Auto, където целият екран е зает от картина, без разпъване на изображението по хоризонтала и без черни ленти. Вярно е, че малко отрязва отгоре и отдолу. Но това е динамичен режим - когато превключиш на нова програма например - в началото горе се вижда цялото лого на програмата. След малко логото бавно се вдига нагоре и остава наполовина показано, тоест - картината се разпъва по вертикала. Ако има субтитри - автоматично отдолу се вдига картината за да ги показва нормално. Допълнително от дистанционното можеш да донастроиш тяхното постоянно положение. Въобще ако в "скритата" част от екрана се появи нещо ново - картината се оразмерява така, че да го показва. Сигурно ще възразите, че тези еквилибристики на изображението най-вероянтно дразнят? Учудващото е че никак не дразнят, почти не се забелязва този процес! Няма геометрични изкривявания. Просто във Филипс са го направили изпипано. Ако възразите, че част от картината остава скрита - тогава се замислете какви ли важни неща нормално се виждат в най-горната и долна част? Колко често погледа гледа на нивото на ТВ логото или под субтитрите?
Благодаря на roumen68 за участие в дискусията,
Това дали да избереш 4:3 или 16:9 си остава въпрос на предпочитания и виждания.
Трудно мога да решя, кой точно от горните телевизори да взема.
Ще кажете иди и погледни в магазините - да ходих но не става, там тестовата картина е отвратително лоша , сравнението почти невъзможно между два телевизора, тъй наречените консултанти в магазините (Техномаркет и Технополис) не са никакви консултанти а са общи работници-продавачи, а все пак защо да давам 100-200 лева та дори и повече, по-добре да попитам насам, натам може да науча повече. Другото нещо , което е също е важно и за което реших да потърся помощ в този форум, е че в страниците на производителите почти няма нищо за тези телевизори, да странно но факт - за нито един от моделите на Panasonic изброени по-горе няма описание в какъвато и да е било сайт свърззан с Panasonic - е как да си купи човек такъв уред !?
Телевизорът PHILIPS 29PT9521 - 899лв го зачерквам , няма смисъл да плащам за функции, които никога няма да ползвам - най-вече той е скъп за ради HD prepared , засега нямам намерение да гледам HDTV, а и няма и от къде
Телевизорите на Panasonic TX-29PX20P и TX-29PX10P също отпадат поради високата им цена а не мога да разбера с какво се отличават от PANASONIC TX-29PS12P , който е 230 лева по-евтин ?
Въпроса ми сега е за технологиите на PHILIPS, разглеждайки обстойно характеристиките на по-горе изброените телевизори в сайтовете на производителя се вижда че тези телевизори главно се различават по обработката на сигнала , използват се три технологии:
1.Pixel Plus - PHILIPS 29PT9521 - 899лв. и PHILIPS 29PT9020 - 849 лв.
2.Digital Crystal Clear - PHILIPS 29PT8641/12 - 749 лв.
3.Crystal Clear - PHILIPS 29PT8521- 699 лв. и PHILIPS 29PT8520 -646 лв.
Има ли съществена разлика в тези технологии и колко влия това на качеството на картината ?
Струва ли си да купи телевизор PHILIPS 29PT9020 за 849 лв при наличието на телевизор PHILIPS 29PT8641/12 за 100 лв. по-малко или пък PHILIPS 29PT8521 за 150 лв. по-малко. Тази разлика от 100-150 лева имали някакво логично покритие - смисъл видима ли е някаква разлика в качеството на картината между PHILIPS 29PT9020 и PHILIPS 29PT8641/12 примерно ?
Ако някой може да ми отговори на тези въпроси ще му бъде благодарен
Здравей
не съм съгласен с мнението ти консултантите не си разбират от работата,не всички са такива !
Така, разликата между Panasonic TX-29PX20P и PANASONIC TX-29PS12P е че първия предава видимо по добре, има технология подобна на Pixel Plus при Филипс ! Но с обяснение не става, трябва да се види, дори и при скапан сигнал(този в магазините) пак телевизорите с подобна технология предават видимо по детайлно от другите телевизори.
Така,PHILIPS 29PT8521- 699 лв. и PHILIPS 29PT8520 -646 лв. , аз имам 8520, 8521 е просто наследник на 8520 ,едно към едно, съответно с нов дизайн,(и оправен малък бъг, при който при 8520 при много ниско ниво на усилване, се чува леко бръмчене, докато при 8521 го няма това)
А за Crystal Clear и тн, ами за това се порови из нета
Pixel Plus - Да, има видима разлика между телевизор с тази екста, и такъв без нея, обяснил съм по нагоре.
Какво друго те интересува?
Както ти написах по нагоре, за мене си заслужава най много 9020, по добре работи от новите модели в неговия клас, както си заслужава и 8521, който е и по евтин, а ако искаш панасоник, написал съм и там за какво става на въпрос
Айде успех в избора
Ако искаш Филипс с по-детайлна картина - тогава да има Pixel plus. На моя ТВ има демо режим как е с и без и се усеща разликата. Без е по-замазана картината. Но това го оскъпява, вече ти си пеценяваш дали това си струва парите за теб.
Ами в такъв случай моята класация е следната:
1. PHILIPS 29PT9020 849лв
2. PHILIPS 29PT8521 699лв.
Други не гледам ...
Отивам в магазина и им казвам да гу сложат един до друг и тествам с еднакъв сигнал, дано стане номера.
А може ли да ми кажете в коя дървава са произведени тези телевизори ?
Извинявам се на консултантите от веригите за техника, ако съм обидил някого, сигурно там има и много свястни хора, но с моя късмет все попадам на ...
Благодаря на всички, които помогнаха !
Здравей chavdarr
не си ме обидил, споко
Избора ти е перфектен, ако не се лъжа от 9020 в техномаркета са останали само мостри, ако не искаш такива, виж каде го има запечатан!
Иначе и 8521 е перфектен за парите си
За тестване, ами с двд ще стане номера
Успех в избора