Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 60

Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #1

    Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Когато се насочих към избор на плазмен телевизор имаше съвсем бегли мнения в нашите форуми,затова ще Ви разкажа за своя опит.Дано съм Ви полезен.
    Малкото коментарии на собствениците на плазми са основно от хора,които избират за себе си телевизор и опитващи се да си съставят мнение по изложените образци в магазините и отзивите на други избиращи,както и мнения на продавач-консултантите.След покупката,като правило,човекът изчезва от форума или се появява само ако възникне проблем при ползването на новата вещ.Затова се наложи да се ориентирам по няколко чужди форума,в които мнения дават самите собственици и на мен ми беше много по-полезно при избора.В крайна сметка купих Panasonic TH-42PV60ЕН и след като го включих,установих че няма почти никакви тайни и е точно това ,което очаквах от него.
    Защо Panasonic TH-42PV60ЕН?
    -Много положителни отзиви и детайлни ревюта от собственици
    -Отлично съотношение цена и обявени характеристики
    -Изчерпателен набор от входове/ HDMIx2, VGA, SCARTx3, входове на предния панел и т.н./ и начини на свързване
    -Традиции и лидерска роля на марката Panasonic в разработката и продажбите на плазмени ТВ.
    -И накрая:хареса ми дизайна,макар че не очаквах докато го гледах на снимка на РС-то.За мое щастие-хареса го и жена ми,която не знаеше ,че ще си купуваме нов ТВ./Тук направо ми провървя-пълна изненада!!!/Всъщност и аз не го знаех преди да го загледам специално и решението дойде съвсем импулсивно.Поръчах нова бройка и след два дена го доставиха.
    Защо не Pioneer:
    -Два пъти по-скъп
    -Жалби от изгаряне на екрана,жужене на захранващият блок/вкл. и в режим стенд-бай/ и остатъчни изображения.
    -По-лоши възможности за свързване/436 и 4270/
    Защо не Samsung:
    Много лоши отзиви за 7 серия-PS-42Q7HR, PS-42E71HR, PS-42С7H
    -„Белый передает с широкими розовыми вертикальными полосами., плюс через два месяца выгорел логотип канала. После этого при отображении неподвижной картинки (при выводе собственного меню плазмы) через непродолжительный период времени начинает проявляться остаточное изображение.”
    Защо не LG:
    - 2006 г. модели (PC1R/ RR и PC3R) –с много лоша картина,липса на черно и детайл,лошо представяне на телевизионен сигнал-цифрова и кабелна ТВ
    -Еднаква цена с Panasonic
    -Повечето функции не ме „грабнаха”
    Защо не Philips (модел 9631, останалите не заслужават внимание):
    - Не виждам никакъв смисъл да платя тройна цена за Ambilight. А без нея Philips не представлява нищо особено
    - Голямо енергопотребление и собствено тегло
    - Спорни отзиви за качество на картината и дефекти/около 30% стигат до сервиз първите няколко месеца/.
    Останалите производители както у нас, така и у другаде, се считат за аутсайдери. Изключението е Hitachi, но не се продават на Бг пазара,въпреки изключително положителните отзиви и водещи технологични иновации.Хай-енд и всякакви ексклузивни марки по-принцип не разглеждах,защото отсъстват от пазара.

    И така,панела е вкъщи от два месеца,мога да споделя впечатления:
    Свързване:
    Допълнително закупих DVD-плеер Panasonic S52,заради включването чрез HDMI.Процедирах по-посоченият по-горе начин при избора и бях впечатлен от полученият резултат.Включих го и към ресивър Сони 698,чрез оптичен,коаксилен и мултичанал 5.1/за да ползвам вградените декодери DD DTS,както и при слушане на DVD audio/.Ефектът се оказа поразителен на ниво нюанси.При връзка с HDMI използвам RGB цветово пространство и получих невероятна картина-чиста,детайлна,верни цветове/Изумен съм от цвето предаването при NTSC/.Никакви шумове,артефакти,пикселизация /има при видео с нисък битрейд-тогава се налага да се вкл.шумоподтискащите системи/.Xvid – добре рипвани 1,36 GB са с качество на DVD.
    Настройки:
    Телевизорът разполага с 4 заводски зададени режима на картината,като 3 от тях са -“Нормален”,който е по контрастен и ярък от „Кинотеатрален”,”Динамичен”-значимо увеличение на горните показатели и един „Автоматичен”,при който се включва и датчикът за осветеност на помещението,който автоматично настройва параметрите на картината спрямо осветеността на помещението.За мен най удачен се оказа именно този режим.Картината е топла,чиста,разбираема,с много острота и детайли.Изображението е с чисти и верни цветове.Особено радва дълбокото черно.Перфектна и безсъвестна работа на 3D-COMB-филтър. Тук е мястото да спомена,че изключвам Colour management, която прави цветовете да изглеждат прекалено ярки/не препържени/ и при дълго гледане изморява очите.При гледане на кабелна телевизия”Евроком” и DVD, MPEG NR филтъра е включен
    на минимум.Изключвам шумоподтискащата система или я държа на „Автоматичен”/сама преценява къде е необходима корекция/.
    Яркост:
    Много висока,при това даже при максимално увеличение съхранява комфортното изображение на екрана.
    Контрастност:
    Коефициент от 10 000:1 е доста впечатляващ,но се оказа,че не вреди на тъмните сцени.Ако има в кадъра черен предмет,дори при най-ярка сцена,той си остава черен.Това създава впечатление за реализъм на произтичащото на екрана.
    Цветност:
    Сочните цветове приятно галят очите.Без излишни размазвания,коректно и точно цветово предаване.
    Рязкост:
    Текстурата на тъканите,трапчинките на лицата и отделните листа на тревите,веднага правят впечатление.Всичко това при заводски зададените нива,затова не съм променял настройките/както споменах по-горе/.
    Звук:
    Тук обаче следва неприятна изненада и то от фирма известна със своите постижения/Technics/.Липсват средните и басите,няма цифрова обработка от типа на ВВЕ.Няма изравняване на звука при смяна на каналите,Незадоволителна работа на пространственият звук.При гледане на телевизия няма проблем,но при кино,задължително включвам ресивър.В тази дисциплина блестящо се представя другият ми ТВ SHARP 32Р55.
    Ергономия:
    Менюто на настройките може и да Ви изнерви-нелогично и неинтуитивно. При SHARP дори не се наложи да чета упътването,но тук…
    Същото важи и за пулта за дистанционно управление-за да избереш външно устройство,първо влизаш в аv ,а после с цветните бутони и входящият сигнал.Преимущество обаче е,че помни различните ползвателски настройки за всяко външно устройство по-отделно,вкл.и размера на картината-16:9,4:3 и т.н.
    Още недомислие са каналите на тунера.Ако превключвате напред и стигнетедо последният канал,напр. 50-ти,следващият няма да бъде 1-ви,а ще е 51-ви.Това напряга и изисква свикване.
    Пулта управлява външни устройства,но само с марката Panasonic.
    Инструкция на български може да качите от Английският сайт на компанията: http://www.panasonic.co.uk/customer-...oad-centre.asp
    За по-пълна яснота изтеглете и на ЛСД моделите.

    - HDTV-рипове 1280*720p. Източник – компютър (VGA->VGA),брилянтно!
    - VHS. Очевидно морално остаряла технология.

    Прословутото прогаряне на екрана не съм забелязал досега нито веднъж,но и не страдам от параноя.
    За да влезем в сервизното меню:
    -поставяме на 99 канал
    -басите на максимум,високите на минимум
    -натискаме едновременно бутон "index" на дистанционното и бутон "-/v" на самият ТВ.
    -Преходите по менюто-зеленият бутон,От едно меню на друго-"hold" бутона.Работните часове се намират в меню 2/"Hours"/.Ако натиснем вместо "index" бутон "i",телевизорът връща заводските настройки /"self check"/ и включва избор на каналите.

    Панелът ,след дълга работа е абсолютно студен.Топлина не се усеща и ако поставите ръка върху телевизора.Според тестове –средното потребление на електроенергия е около 200Вт,а при максимална яркост и бял екран достига 261Вт.Т.е.-практически по-малко от ЛСД с аналогични размери.

    Заключение.
    Основни плюсове:
    Прекрасна картина,ниско енергопотребление,безшумна работа,стилен дизайн
    Основни минуси:
    Недобър звук,неинтуитивно меню и грозно дистанционно.

    Ако ме попитате,какъв плазмен Тв бих си купил сега,то отговорът ми ще е отново Panasonic TH-..PV60ЕН,но може би 50 инча.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #2

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    От известно време бях решил да купя този телевизор и този пост само затвърждава решението ми.
    Колебаех се между него и Sharp 37XD1E заради почти двойната резолюция, по-добрия външен вид, но в крайна сметка значително по-високата му цена ме разубеди. А и реално осъзнах, че резолюция картина не прави и от 3-4 метра и двата дисплея имат перфекта картина.

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #3

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Здравейте
    n8852 харесва ми как си описал всичко за телевизора, браво
    Най важното е че знаеш че си направил един наистина добър избор с него.
    Сега, за прогарянето, виждал съм на два пъти такова на PV60 серията, единия от двд оставено на меню дълго време, другото пак от меню на цифрова телевизия, съвсем леко си личи, и за около час и половина се оправя само което е добре
    И след това няма никакви следи по екрана и тн, всичко си е наред
    lazarus18 аз от кога казвам че този телевизор си заслужава , а ти чак сега си разбрал

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    17
    #4

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Здравейте,
    поздравления за ревюто n8852! Аз също имам Panasonic но TH-37PV60Н и съм страшно доволен. Взех го преди около 3 месеца и съм възхитен от работата която върши. Използвам го предимно за телевизия, по рядко ми остава време да гледам двд или HDTV филми. ХД филми гледам от латопа си DVI - HDMI, dvd-то ми е Pioneer 696 AV с HDMI изход. Просто картината е супер, горещо го препоръчвам на потребителите. Относно прогарянето имам лош навик да заспивам гледайки филм и отвреме на време се отпечатва някакво лого или икони от компютъра или двд-то ми, но след 2 часа гледане на телевизия, всичко си е ок (докато гледам телевизия ако не се вглеждам не забелязвам отпечатаните логота или картини)!

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #5

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Радвам се,че Ви е харесало ревюто.Беше ми лесно,защото Panasonic TH-42PV60ЕН е един от най купуваните и обсъждани телевизори.Ще пусна и снимки по нататък.
    Излезе вече новият PANASONIC TH-42PV70P на атрактивна цена от 2700лв.- http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026969 .Това,което ми направи веднага впечатление,са орязаните му функции.Не мога и да разбера,кой безумец измисли черните лакирани/евтина пластмаса/ повърхности,които отразяват всяка светлина в помещението/тази мода напоследък ми е непонятна/.Като цяло дизайна е сполучлив,особенно ако го пуснат сребрист и матиран.Вижте го на много снимки тук: http://www.minhembio.com/produktbilder/160374 .

  7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #6

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Какво имаш предвид под орязани функции? Май само един Скарт по-малко /намен лично и един ми е предостатъчен/.
    На мен лично дизайна с черните, лакирани повърхности ми харесва повече. Определено PV60 ми простееше.
    Още утре ще отида да го видя и ако имам късмет с продавача да го поразцъкам малко.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #7

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Липсва и Composite Video Input и S-Video Input.S-Video само през EURO-AV 2 (Scart).Според продавача,на който попаднах няма C.A.T.S.Ако имаш възможност,провери го.

  10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #8

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Днес ходих да гледам новата плазма Panasonic 42PV70P.
    Разбира се, за тестване и дума не може да става. Знаете колко услужливи са в Техномаркет.
    Беше пуснат сигнал от двд плаеър със супер тъп запис чрез най-евтиния Скарт кабел, който съм виждал. Така че коментари за картината не мога дам за съжаление.
    Външния му вид ме разочарова малко. Фен съм на дизайна с черните, лакирани повърхности, но Панасоника е далеч от подобните Филипс. Като качество на материалите обаче изглежда много добре.
    Доста интересен факт е, че това е първата плазма с 100Hz. Има настройка да си избираш дали да е 50 или 100 херца. Особено като пуснеш менюто се забелязва липсата на трептене.
    Тая събота и неделя ще ходя на "нахалствам" малко повече и да го видя как се справя с прогресивен сигнал от двд с компонентен кабел и на HD c HDMI.

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #9

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Здравейте
    lazarus18 аз съм го вързал при мене панасоника на компонентен вход, на HD сигнал, да ти кажа, в този случай избора между 50 и 100 херца Не е активен, и от малкото тестове които му направих, ами пак си трепери, поне в този случай
    Иначе на кабелна телевизия има разлика между 50 и 100 херца
    C.A.T.S. не съм гледал дали има
    Иначе да, дизайна не е нищо особено, повече ми допада PV60 а ако беше и той черен, еххх

  12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #10

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Като казваш че избора на честота не е активно, на каква работи при HD? Щом пак трепери явно е на 50.

  13. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #11

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Имам молба към miro_vampiro!
    Тъй като трапезарията ми се намира спрямо телевизора на 90 градуса,съм се замислил за въртяща стойка.Моделът е TY-ST42P600W и тежи около 12 кг.Пълните характеристики: http://www.panasonic.at/product/product.asp?mn=n_prod&sStr=4@-@12@7@225@@@@@@TY-ST42P600W@Plasma|Zubehцr@&altMod=N&upper= .
    Въпросът е-как мога да я поръчам в системата на technomarket и каква ще е цената?
    В Германия е около 69 евро.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    21
    #12

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    @ miro_vampiro и n8852 Panasonic 42PV70P e със C.A.T.S. (поне според продавача на който попаднах а пък и на сайта на техномаркет го има като налична функция - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026969),
    Ходих специално в техномаркет да го гледам. И аз като lazarus18 съм разочарован от представянето му, DVD-то което са пуснали да свири е отврат а и нямаше сигнал да се тества кабелната ТВ.

    Имам бърз въпрос към miro_vampiro, последно работи ли телевизора на 100 херца или не, ако не защо го има като опция в менюто му??
    10х!

  16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #13

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Цитат Първоначално публикувано от RogueBee
    @ miro_vampiro и n8852 Panasonic 42PV70P e със C.A.T.S. (поне според продавача на който попаднах а пък и на сайта на техномаркет го има като налична функция - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026969),
    Ходих специално в техномаркет да го гледам. И аз като lazarus18 съм разочарован от представянето му, DVD-то което са пуснали да свири е отврат а и нямаше сигнал да се тества кабелната ТВ.

    Имам бърз въпрос към miro_vampiro, последно работи ли телевизора на 100 херца или не, ако не защо го има като опция в менюто му??
    10х!
    Предполагам че си ходил в Техномаркет Цариградско шосе. Там беше пуснат с един диск с Toyota- Panasonic Формула 1. В другите магазини го има пуснат на HD сигнал и нещата са коренно различни. Перфектен, доколкото може да се сравнява в магазините.

    Има 100Hz, но явно работи само на SD сигнал /кабелна, двд/.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    21
    #14

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    @lazarus18
    Точно така, бях в Техномаркет на Цариградско и беше пуснат същия диск F1/Toyota. Доста лошо представяне за най-новата линия на Panasonic, при положение че, за средностатистическия потребител визията е това, което продава. Както и да е... Ще мина да го видя в целия му блясък в друг магазин от веригата.

    За 100-те Hz е супер че го има, защо в твой друг пост пишеш че доколко това е плюс е съмнително?
    Мисля че това доста ще подобри качеството на SD, което за мен е само плюс.

  18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #15

    Re: Плазмен телевизор-избор,включване и функционалност!

    Не съм сигурен дали това е плюс защото не съм го пробвал как работи и дали изобщо работи.
    Иначе 100Hz е супер екстра. Тия от Самсумг си бият вече няколко месеца в гърдите с това ЛСД на 100Hz.

    Изобщо им се чудя как може в Техномаркет да пуснат такъв сигнал на може би най-продавания им модел, който би трябвао да избият рибата. Кой нормален човек би си го купил така с тия артефакти през 30% от времето?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. проблем с плазмен телевизор SAMSUNG
    От Metodi851 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 16-10-13, 19:30
  2. Плазмен телевизор PANASONIC TX-P42U20E
    От golbanan във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 06-12-12, 20:43
  3. разработване на нов плазмен телевизор
    От iliqborisov във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 26-09-11, 18:31
  4. Отговори: 5
    Последно: 03-06-08, 13:42
  5. Плазмен телевизор и видеоигри
    От Frost във форум Телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 06-07-07, 21:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе