Страница 112 от 300 ПърваПърва ... 62102110111112113114122162 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,666 до 1,680 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Здравейте!
    Някой знае ли каква е разликата между PANASONIC TH-42PY80P и PANASONIC TH-42PY85P освен цената (400 лв) и струва ли си тази разлика предвид на това че плазмата ще се ползва предимно за гледане на цифрова телевизия?
    Благодаря на отзовалите се!

2.  

3. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от zet
    Здравейте,
    Моля дайте някво мнение по въпроса. http://www.sharpbg.com/index.php?productID=260 или http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029857 ?
    По принцип, Шарп-а има по-добра реакция на матрицата и по-ниска цена, но за тези пари си заслужава, когато отидеш на място, да погледнеш и
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09034153
    Притежава 100 Hz сканиране :-)

4. Тук е от
    Jun 2008

http://www.electron.bg/product_info....rds=dvi%20hdmi
    Някой друг дали внася този кабел или подобен,реших да прежаля паритен,но там го нямали,и поне до месец нямало да има
    Рових из нета ма не виждам подобно нещо,само на HAMA но като че ли е по лош от този.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Здравейте!
    Някой знае ли каква е разликата между PANASONIC TH-42PY80P и PANASONIC TH-42PY85P освен цената (400 лв) и струва ли си тази разлика предвид на това че плазмата ще се ползва предимно за гледане на цифрова телевизия?
    Благодаря на отзовалите се!
    Основната разлика е липсата на тези технологии в по-евтиния модел - Intelligent Frame Creation and 24p Real Cinema. Не съм много сигурен точно какво прави втората, но телевизора си приема без проблеми 1080/24р сигнал. Според разни тестове първата не е кой знае колко важна.

6. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Едно интересно ново ревю. Panasonic TH-50PZ800U :-)
    http://kowabunga-cnet.com.com/flat-p...2.html?tag=sub

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Едно интересно ново ревю. Panasonic TH-50PZ800U :-)
    http://kowabunga-cnet.com.com/flat-p...2.html?tag=sub
    Наистина много добро ревю.

Обърнете внимание на този цитат:
    "it again bears mentioning that we really couldn't discern any difference in detail between the 1080p Panasonic and the 1366x768 Pioneer when watching the Blu-ray, or any other normal material. From a our seating distance of about 8 feet /~2,50 m/, fine details such as the fabric of a car seat, strands of hair, and shrubs on the distant prairie looked equally sharp on both displays."

Това би трябвало да накара някои хора да се замислят дали да не си купят нещо от сорта:
    http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=2010
    въпреки по-ниската му резолюция. Самсунг 52А656 например, струва с 1200 лева по-скъпо, а очевидно изостава по доста показатели.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Основната разлика е липсата на тези технологии в по-евтиния модел - Intelligent Frame Creation and 24p Real Cinema. Не съм много сигурен точно какво прави втората, но телевизора си приема без проблеми 1080/24р сигнал. Според разни тестове първата не е кой знае колко важна.
    Tоест не си струва.....
    Благодаря!

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

EEEE "lazarus18" щом мина на обсъждане на 50" и нагоре работата стана много сериозна !
    Аз ще ви дам едно чисто практически недостатък на всички плазми от 42" нагоре. Може да се усети само обаче когато се налага да ги мести. Скоро носих една 42 ка самсунг плазма на ремонт... направо ми разказа играта за 50 ка и нагоре не ми се мисли . Накратко - плазмата тежи много!!! По груби преценки по килограм на инч... така че това си е сериозен проблем. За сравнение 2 дни по късно носих една 42 ка ТФТ - сам никакъв проблем. Плазмата бяхме двама човека и се узорихме доста - особенно по стълбите. Така че това нека се има в предвид от бъдещите покупатели! За мен този факт е фактор също, особенно като се има в предвид че мисля да го слагам на стойка на стената!

11. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Това би трябвало да накара някои хора да се замислят дали да не си купят нещо от сорта:
    http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=2010
    въпреки по-ниската му резолюция. Самсунг 52А656 например, струва с 1200 лева по-скъпо, а очевидно изостава по доста показатели.
    lazarus18, мерси за личното мнение. Аз лично не бих си купил нещо с резолюция по ниска от FullHD, независимо колко адски му е черното или притежава свръхавангарднофантастични характеристики. Моето търсене се ограничава само в 50-52 инчови модели, LCD или плазма, разбира се, в рамките на финансовите ми възможности :-)

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    EEEE "lazarus18" щом мина на обсъждане на 50" и нагоре работата стана много сериозна !
    Аз ще ви дам едно чисто практически недостатък на всички плазми от 42" нагоре. Може да се усети само обаче когато се налага да ги мести. Скоро носих една 42 ка самсунг плазма на ремонт... направо ми разказа играта за 50 ка и нагоре не ми се мисли . Накратко - плазмата тежи много!!! По груби преценки по килограм на инч... така че това си е сериозен проблем. За сравнение 2 дни по късно носих една 42 ка ТФТ - сам никакъв проблем. Плазмата бяхме двама човека и се узорихме доста - особенно по стълбите. Така че това нека се има в предвид от бъдещите покупатели! За мен този факт е фактор също, особенно като се има в предвид че мисля да го слагам на стойка на стената!
    Като ти се наложи да носиш на ремонт новия си хай-тек телевизор килограмите му ще са последното, за което ще се ядосваш.
    Между другото не си прав за разликата в килограмите. Приблизително равни килограми са ЛСД и плазма с еднакви размери.
    А за закачането на стената не го мисли. Аз моята стойка така съм я хванал, че увисвам целия на нея и не поддава. А аз съм 90 кила човек.

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    lazarus18, мерси за личното мнение. Аз лично не бих си купил нещо с резолюция по ниска от FullHD, независимо колко адски му е черното или притежава свръхавангарднофантастични характеристики. Моето търсене се ограничава само в 50-52 инчови модели, LCD или плазма, разбира се, в рамките на финансовите ми възможности :-)
    Повярвай ми, по-добър телевизор за ~4500 лв едва ли ще намериш. Жалко е, че го няма къде да го видиш наживо. Иначе ще забравиш за всичко останало.
    Аз вече не помня колко модели съм гледал, тествал, купувал, инсталирал, но като отида на гости у мой познат, за който взехме Pioneer 5080HD от Гърция, оставам шашнат всеки път. Мина почти година от както излезна тази Kuro серия, всяка марка изкара 1-2 нови поколения и още няма телевизор, който в цялостното си представяне да надмине тези модели. Да, има Samsung F96, който има по-добро черно, има Philips и др., които имат по-добри цветове, но като цяло всички те отстъпват на Пионер.
    Предполагам, че и още една година ще мине преди да видим реален конкурент и си мисля, че той няма да е нито плазма, нито ЛСД. По-скоро или лазер или OLED и там каквото се пръкне.

Като го купувахме, човека се беше приготвил за 508D, който е 1080р и струваше около 4500 евро. В магазина ги пуснаха и двата един до друг. И двата модела бяха ISF калибрирани. Седяхме, гледахме, отблизо, отдалеч - някаква разлика. Пикселите се забелязвам вече когато си на под 2 метра от него. Когато пуска филми, моя човек се дърпа на 3 метра от екрана. Иначе дивана му е поне на 4,50-5 метра.
    Последния път пусна Трансформърс от PS3 - уникална картина. За звука няма да говоря, че той е инвестирал около 10 хил. лева само за звук.

13. Тук е от
    Jun 2008

Zdraveite na vsi4ki,
    Otdavna sledya foruma i ve4e iskam da si vzema nyakoe prilichno LCD 40"-ovo. Gledah mnenia za razlichni LCD-ta no ne vidyah za tozi model na Sony 40V4000 http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=7402 . Nyakoi ima li go ili pone da mi kaje mnenie za nego? Mersi predvaritelno.

P.S Lazarus18 bih se radval da 4uya i tvoeto mnenie.

14.  

15. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

lazarus18, тоя лазер откога го чакаме... Обещанията бяха за миналата година...

16. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

За Pioneer 5080HD в Cnet:
    "Editors' note: As of May 23, 2008, the Editors' Choice award has been removed from this review due to the publication of our new Editors' Choice plasma, the Panasonic TH-50PZ800U"
    :-)

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Кой каза LAZAR TV? Продажбите ще започнат от този септември до колкото бяха казали в края на тази зима:
    http://laser-tv.org/what-is-laser-tv/
    http://www.believingisseeing.tv/index.html

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от Sobriety
    Някой друг дали внася този кабел или подобен ....Рових из нета ма не виждам подобно нещо,само на HAMA но като че ли е по лош от този.
    HAMA са китайчета с горе-долу добро качество. Ако си от София и си приготвил съответната сума, доставчици бол! На "Солунска" и на "Парчевич" , ако не греша има доста магазинчета. Марките са Van Den Hul, QED, Bandrige (в Техномаркет) и доста други "реномирани" за съответните цифри. Гледай да са с позлатени както клеми, така и цялата букса. На скъпите кабели на опаковката има схеми и разрез на кабела. Стреми се да вземеш средна дебелина от не-повече от 10мм диаметър и поне 3 екрана - оплетка и фолио! По-дебелите създават механични проблеми, заради теглото си! Проводниците да са OFC (oxigen free copper - безкислородна мед).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе