Страница 124 от 300 ПърваПърва ... 74114122123124125126134174 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,846 до 1,860 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. zet
    zet е офлайн

Тук е от
    Jun 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Здравейте, Някой има ли впе4атления ве4е за http://www.electron.bg/product_info....6dddc4498619dc . И дали си заслужава парите според вас? Приемам и предложения за тези пари!

2.  

3. Тук е от
    Feb 2008

T
    Цитат Първоначално публикувано от pavele
    Въпрос: това мазане на тази снимка на буквитена жълт фон долу:
    http://img507.imageshack.us/img507/6243/s7003735mq1.jpg
    от снимката ли е или го има по принцип?
    Предполагам че е заради по-дилгия exposure на фотоапарата?
    това си е от апарата или от оператора на апарата,но на живо не е така...

4. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от varieca
    Стана ми интересно до къде са го докарали Sharp. Та тази снимка
    http://img112.imageshack.us/img112/8403/s7003713gw9.jpg ми напомни за моя по-стар модел (забравих му модела), а именно слабата разработка на нюансите около черния цвят. Дали пак са прекалили с един филтър за black - не знам какво си или просто така е излязло на снимката?
    Иначе ми е странно как досега един път не съм видял на моя някакво замазване на топката при футбол.
    няма мазане от апарата е или от мен
    1 мп снимка е
    и не съм професионалист

5. Тук е от
    Jun 2008

Аз се обаждам, за да рапортувам, че след дълго избиране взех плазма 37pv8p (благодаря на lazarus18, че ми даде насоки какво да търся). Дилемата с по-скъпия модел 37pv80p отпадна след посещението в магазина, където ги помолих да ми пуснат двата телевизора на един сигнал, настроих ги еднакво и с още двама души и около 10 минути взиране не видяхме никаква разлика в картината. Черното, цветовете, дори контраста бяха почти еднакви! Специално гледах за въпросния "Natural Vision Filter", който уж намалява отблясъците, разлика НЯМА! В този ред на мисли съм сигурен, че няма смисъл да се дадат 300лв отгоре за SD слот, VGA, един екстра HDMI и малко по бляскаво покритие на рамката на телевизора. Телевизорът се представя добре на качествените DVD-та и на ITV partner след задължителната смяна на кабелите с по-добри. Ще давам по-подробни отзиви тепърва.

П.П. Искам да си включа и компютъра към телевизора за да гледам филми, но видео картата ми е сравнително стара и няма HDMI изход, Свързал съм си монитора с DVI и остава само един VGA. Има ли начин (и смисъл) да се извади сигнал от VGA и да се прехвърли към HDMI (от аналогов към цифров)? Ако не остава варианта да пусна компютърния монитор на VGA (което не ми се иска), а да извадя сигнала за HDMI през DVi. Моля за съвет! Благодаря предварително!

П.П.П. Не е честно най-накрая да седна да гледам мач като хората и точно тогава да вземат да осерат предаването!

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Seaborn

П.П. Искам да си включа и компютъра към телевизора за да гледам филми, но видео картата ми е сравнително стара и няма HDMI изход, Свързал съм си монитора с DVI и остава само един VGA. Има ли начин (и смисъл) да се извади сигнал от VGA и да се прехвърли към HDMI (от аналогов към цифров)? Ако не остава варианта да пусна компютърния монитор на VGA (което не ми се иска), а да извадя сигнала за HDMI през DVi. Моля за съвет! Благодаря предварително!
    Да не се окаже, че VGA входа ти е бил важен?
    Въпреки че за 300 лв може да си купиш супер видео карта с 2 DVI изхода.

7. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Въпреки че за 300 лв може да си купиш супер видео карта с 2 DVI изхода.
    Разбира се, аз за още 200 над тези 300 ще си сменя дъното и видеокартата, барабар с процесора. Не ми е такъв проблем наистина, най-вероятно временно ще преместя монитора на VGA, а после ще ъпгрейдна целия компютър.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

Още нещо исках да питам. Какви изисквания трябва да покрива видео картата, за да върви HD 720p филм без да сече. Картата ми е NVIDIA GeForce 6600 и HD не върви гладко. Процесорът ми е Intel Pentium 2.66GHz, предполагам, че и това има значение. Ако си купя по-добра видео карта с два DVI без да сменям процесора ще стане ли работата?

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Още нещо исках да питам. Какви изисквания трябва да покрива видео картата, за да върви HD 720p филм без да сече. Картата ми е NVIDIA GeForce 6600 и HD не върви гладко. Процесорът ми е Intel Pentium 2.66GHz, предполагам, че и това има значение. Ако си купя по-добра видео карта с два DVI без да сменям процесора ще стане ли работата?
    Аз бих заложил на добър процесор и средна видео карта защото хардуерното декодиране чрез видео картата не работи винаги. С много от файловете то не тръгва и пак се разчита на процесора. Лошото е, че с процесора ще трябва и дъното и паметта да се сменят и то отиде направо цял компютър. Ако ще правиш ъпгрейд гледай направо за 1080р да поддържа.

С твоя компютър сега защо не върви. Струва ми се, че поне 720р би трябвало да тръгне. Сигурен ли си, че кодеците са ти в ред? Core AVC Pro ползваш ли?

11. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    С твоя компютър сега защо не върви. Струва ми се, че поне 720р би трябвало да тръгне. Сигурен ли си, че кодеците са ти в ред? Core AVC Pro ползваш ли?
    Тръгва, но сече ситно. Сега инсталирах AVC Pro (инсталация стига предполагам по леймърски), същата работа, пак си сече (през BSPlayer, Media Player и VLC Player). 2.66GHz на Pentium много слаб процесор ли е? Няма ли такава видео карта, която да ми осигури нормално гледане на HD с този процесор (и да е с 2 DVI)?

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

С тоя процесор - малко тегаво ще е... най-добре дъно със АМД 780G чипсет (с вградено ATI HD 3200 видео с UVD и поддръжка на хардуерно декодиране на HD съдържание), един евтин 2-ядрен атлон и ще заспи

Вчера си взех точно за парите, които си спестил от телето следните неща:

GIGABYTE GB MA74GM-S2H, A64 X2 4050e, 1G A-DATA 800. Аз съм го взел за сървър, но и за филми ще върши идеална работа. Има и вграден HDMI през който мже да се рутира и HD аудиото от вградения звук (в това последното не съм много сигурен де, чипсета го позволява, но дали гигабайтци са го реализирали, не съм сигурен)...

ЕДИТ: Мжеш да вземеш някакво АТИ, не е нужно да е дзвер, но с тоя проц най-вероятно пак ще сече на някои места. Можеш разбира се да пробваш да го клокнеш малко да видиш какъв ще е резултата

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Тръгва, но сече ситно. Сега инсталирах AVC Pro (инсталация стига предполагам по леймърски), същата работа, пак си сече (през BSPlayer, Media Player и VLC Player). 2.66GHz на Pentium много слаб процесор ли е? Няма ли такава видео карта, която да ми осигури нормално гледане на HD с този процесор (и да е с 2 DVI)?
    Пробвай да смениш Плейъра..! Например с КМ Player .Аз съм с него и върви перфектно ако имаш и добри кодеци ще заспи.

14.  

15. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Слаба му е машината. А в KMP кодеците са вградени.
    След като с CoreAVC не тръгва гладко се ъпгрейдва,
    друг начин няма.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ти хубаво си го сложил, но дали си указал да се ползва?
    Във видео настройките на ffdshow задай на H.264/AVC да е disable. Пусни Media Player Classic и като пуснеш филма /MKV/ даваш с десния бутон Filters и гледаш дали има CoreAVC Video Decoder. Това обикновено помага.

Дори и най-хубавата видео карта с хардуерна поддръжка на H.264 не винаги ще ти помогне. Много често, като се заредят външни субтитри с DirectVob и тя не работи. Отделно, понякога се пускат филмите във профил @L5.1, което видео картата не го поддържа и пак трябва процесора да декодира. Затова аз бих заложил на як процесор за да нямаш грижи.

17. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Lazarus18, май ще трябва да си взема думите назад относно Regza-та. Не задруго, ами защото от вчера съм (не е ясно засега дали - щастлив, но поне - доволен) притежател на 52Z3030DG
    Рано ми е за впечатления още, не съм имал време да си поиграя с новата си играчка, но тия дни ще го направя. :-) Поне черното му е точно толкова черно, колкото знаеш :-) Дори и в тъмна стая .
    madmaxx, с каква матрица ще да е новата ми придобивка? Предварително благодаря! :-)

18. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

madmaxx, само да допълня.. Лгедайки под лупа, матрицата не е S-PVA. Много прилича на A-MVA, но нямам средства да я снимам. Снимката би приличала на на тази на lada2107 отпреди няколко страници.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе