Здравейте, Някой има ли впе4атления ве4е за http://www.electron.bg/product_info....6dddc4498619dc . И дали си заслужава парите според вас? Приемам и предложения за тези пари!
Здравейте, Някой има ли впе4атления ве4е за http://www.electron.bg/product_info....6dddc4498619dc . И дали си заслужава парите според вас? Приемам и предложения за тези пари!
Tтова си е от апарата или от оператора на апарата,но на живо не е така...Първоначално публикувано от pavele
няма мазане от апарата е или от менПървоначално публикувано от varieca
1 мп снимка е
и не съм професионалист
Аз се обаждам, за да рапортувам, че след дълго избиране взех плазма 37pv8p (благодаря на lazarus18, че ми даде насоки какво да търся). Дилемата с по-скъпия модел 37pv80p отпадна след посещението в магазина, където ги помолих да ми пуснат двата телевизора на един сигнал, настроих ги еднакво и с още двама души и около 10 минути взиране не видяхме никаква разлика в картината. Черното, цветовете, дори контраста бяха почти еднакви! Специално гледах за въпросния "Natural Vision Filter", който уж намалява отблясъците, разлика НЯМА! В този ред на мисли съм сигурен, че няма смисъл да се дадат 300лв отгоре за SD слот, VGA, един екстра HDMI и малко по бляскаво покритие на рамката на телевизора. Телевизорът се представя добре на качествените DVD-та и на ITV partner след задължителната смяна на кабелите с по-добри. Ще давам по-подробни отзиви тепърва.
П.П. Искам да си включа и компютъра към телевизора за да гледам филми, но видео картата ми е сравнително стара и няма HDMI изход, Свързал съм си монитора с DVI и остава само един VGA. Има ли начин (и смисъл) да се извади сигнал от VGA и да се прехвърли към HDMI (от аналогов към цифров)? Ако не остава варианта да пусна компютърния монитор на VGA (което не ми се иска), а да извадя сигнала за HDMI през DVi. Моля за съвет! Благодаря предварително!
П.П.П. Не е честно най-накрая да седна да гледам мач като хората и точно тогава да вземат да осерат предаването!
Да не се окаже, че VGA входа ти е бил важен?Първоначално публикувано от Seaborn
Въпреки че за 300 лв може да си купиш супер видео карта с 2 DVI изхода.
Разбира се, аз за още 200 над тези 300 ще си сменя дъното и видеокартата, барабар с процесора. Не ми е такъв проблем наистина, най-вероятно временно ще преместя монитора на VGA, а после ще ъпгрейдна целия компютър.Първоначално публикувано от lazarus18
Още нещо исках да питам. Какви изисквания трябва да покрива видео картата, за да върви HD 720p филм без да сече. Картата ми е NVIDIA GeForce 6600 и HD не върви гладко. Процесорът ми е Intel Pentium 2.66GHz, предполагам, че и това има значение. Ако си купя по-добра видео карта с два DVI без да сменям процесора ще стане ли работата?
Аз бих заложил на добър процесор и средна видео карта защото хардуерното декодиране чрез видео картата не работи винаги. С много от файловете то не тръгва и пак се разчита на процесора. Лошото е, че с процесора ще трябва и дъното и паметта да се сменят и то отиде направо цял компютър. Ако ще правиш ъпгрейд гледай направо за 1080р да поддържа.Първоначално публикувано от Seaborn
С твоя компютър сега защо не върви. Струва ми се, че поне 720р би трябвало да тръгне. Сигурен ли си, че кодеците са ти в ред? Core AVC Pro ползваш ли?
Тръгва, но сече ситно. Сега инсталирах AVC Pro (инсталация стига предполагам по леймърски), същата работа, пак си сече (през BSPlayer, Media Player и VLC Player). 2.66GHz на Pentium много слаб процесор ли е? Няма ли такава видео карта, която да ми осигури нормално гледане на HD с този процесор (и да е с 2 DVI)?Първоначално публикувано от lazarus18
С тоя процесор - малко тегаво ще е... най-добре дъно със АМД 780G чипсет (с вградено ATI HD 3200 видео с UVD и поддръжка на хардуерно декодиране на HD съдържание), един евтин 2-ядрен атлон и ще заспи
Вчера си взех точно за парите, които си спестил от телето следните неща:
GIGABYTE GB MA74GM-S2H, A64 X2 4050e, 1G A-DATA 800. Аз съм го взел за сървър, но и за филми ще върши идеална работа. Има и вграден HDMI през който мже да се рутира и HD аудиото от вградения звук (в това последното не съм много сигурен де, чипсета го позволява, но дали гигабайтци са го реализирали, не съм сигурен)...
ЕДИТ: Мжеш да вземеш някакво АТИ, не е нужно да е дзвер, но с тоя проц най-вероятно пак ще сече на някои места. Можеш разбира се да пробваш да го клокнеш малко да видиш какъв ще е резултата
Пробвай да смениш Плейъра..! Например с КМ Player .Аз съм с него и върви перфектно ако имаш и добри кодеци ще заспи.Първоначално публикувано от Seaborn
Слаба му е машината. А в KMP кодеците са вградени.
След като с CoreAVC не тръгва гладко се ъпгрейдва,
друг начин няма.
Ти хубаво си го сложил, но дали си указал да се ползва?Първоначално публикувано от Seaborn
Във видео настройките на ffdshow задай на H.264/AVC да е disable. Пусни Media Player Classic и като пуснеш филма /MKV/ даваш с десния бутон Filters и гледаш дали има CoreAVC Video Decoder. Това обикновено помага.
Дори и най-хубавата видео карта с хардуерна поддръжка на H.264 не винаги ще ти помогне. Много често, като се заредят външни субтитри с DirectVob и тя не работи. Отделно, понякога се пускат филмите във профил @L5.1, което видео картата не го поддържа и пак трябва процесора да декодира. Затова аз бих заложил на як процесор за да нямаш грижи.
Lazarus18, май ще трябва да си взема думите назад относно Regza-та. Не задруго, ами защото от вчера съм (не е ясно засега дали - щастлив, но поне - доволен) притежател на 52Z3030DG
Рано ми е за впечатления още, не съм имал време да си поиграя с новата си играчка, но тия дни ще го направя. :-) Поне черното му е точно толкова черно, колкото знаеш :-) Дори и в тъмна стая .
madmaxx, с каква матрица ще да е новата ми придобивка? Предварително благодаря! :-)
madmaxx, само да допълня.. Лгедайки под лупа, матрицата не е S-PVA. Много прилича на A-MVA, но нямам средства да я снимам. Снимката би приличала на на тази на lada2107 отпреди няколко страници.