Страница 134 от 300 ПърваПърва ... 84124132133134135136144184 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,996 до 2,010 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от sssaaa
    Направи си една екскурзия пак ще ти излезе по тънко,зависи къде живееш в българия ,но ще ти е около 800-900 км или някой приятел ако имаш може да и го купи,симката е правена с телефон и не е качествена,но си пише made in japan
    http://img224.imageshack.us/img224/3307/abcd0001ts1.jpg
    http://www.my-solution.de/index.php?...7&details=7077
    Колега , къде е този магазин , че не ми стана ясно нещо??? Докъде трябва да се разходим за да си закупим на такива цени Шарпа.
    Защото искам да си закупя такъв , а имам инфо , че в ТМ са латвийски.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Това е онлайн магазин в Германия. Акоимаш познат, който да живее в Германия/Австри може да го поръчаш и после да отидеш до там да си го вземеш.

vasy, купи си оригинален Conax модул и няма да имаш проблеми с декодирането на каналите. Плюс картата на КейбълТел разбира се. Предполагам не ти е идеята да спестиш 5 лв/месец.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от evtimski
    Да не хващаш кабелните цифрови е нормално, защото са кодирани, що се отнася до ефирната цифрова ти трябва специална антена. С обикновена не става.

P.S Предполагам, че става въпрос за София, защото в останалите градове не знам дали има цифрово разпръскване.
    Mи аз с една бакърна жица хванах бая ми ти цифрови канали в София . БТВ та митивита + The Voice .

5. Тук е от
    Jun 2007

Ето го и теста за консумация на плазмата Panasonic TH-42PV70P:
    При включено РС в 2D режим,натоварването на UPS-а само с компа и монитора е 148W
    Включвам плазмата на канала "The Voice",отгоре и отдолу има черни ленти-натоварването е 260W
    Прехвърлям на БТВ,натоварването е 336W
    Влизам в сервиз менюто и при изцяло бял екран/при плазмите леко сивее/ е 429W
    При син;червен;зелен екран е 394W
    Изключвам ТВ-то поглеждам,пак около 150W
    Теста е проведен с UPS Mustek PowerMust 1400USB /1400Va=840W/ и чудесната програмка за наблюдение на UPS-и на Алексей Иляин.
    Държа да отбележа,че гледам на режим "нормален" с контраст леко под средата на скалата и яркост,леко над средата на скалата.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Какво излезна - да му мислят само тези, които умират да гледат бели екрани на плазмите си. Иначе - 120 - 200 W консумация.
    Айде сега нека някой да провери колко е при едно ЛСД без корекция на подсветката, която бичи на 100% нонстоп.

7. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

vasy- това което го пише на Филипсите(3-4мс) не означава, че е истина. Всяка фирма си има своя система за мерене на бързината като целта е да изкара уж по-бърза матрица. Това което си забелязал се среща при почти всеки LCD ТВ.

8.  

9. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Какво излезна - да му мислят само тези, които умират да гледат бели екрани на плазмите си. Иначе - 120 - 200 W консумация.
    Айде сега нека някой да провери колко е при едно ЛСД без корекция на подсветката, която бичи на 100% нонстоп.
    LCD-та не са ли с постоянна консумация ?

10. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от vasy
    здравейте, от няколко дни съм собственик на sony 32 v4500: http://www.sony.bg/view/ShowProduct....TechnicalSpecs
    ще споделя нещата от които не съм доволен на фона на високата цена на телевизора.
    1. с цифровия тунер за кабелна телевизия на кейбълтел изкара само 5 цифрови канала, които много често пикселизират, всички останали илизат черни. на евроком положението е същото. оказа се че за да гледам цифровите канали трябва да си купя допълнително накакво устройство, на стойност 130лв, което се пъха в съответния слот в телевизора, в което пък да се пъхне картата на кабелния оператор, която пък струва допълнително пари и т.н. въпросното нещо не се продава нито от магазините, откъдето се купуват телевизори, нито от кабелните оператори, а от трети лица - някои магазини за сателитна техника, и няма гаранции че ще работи точно с този модел телевизори и съответния кабелен оператор. това практически обезсмисля наличието на тунера за цифрова кабелна, което за мен е основното предимство на телевизорите сони пред другите марки.
    2. с цифровия ефирен тунер не се хвана нищо, не знам защо
    3. при бързи движения се забелязва замазване на образа, особено на музикалните канали, където подскачат на клиповете, явно реакцията от 8мс не е достатъчно бърза и никакви чипове за обработка на образа не могат да го компенсират
    4. функцията за изравняване на силата на звука на практика не работи. нито изравнява звука при смяна на каналите, нито когато почнат реклами с по-силен звук го компенсира по някъкъв начин.
    5. много неудобно дистанционно - дълго е над 20см, най-използваните копчета за програмите и звука са в най-долния край, ако се наложи да боравиш с другите, ръката не ги достига. ако пък искаш да избереш например канал 23, като натиснеш цифрата 2, още преди да си успял да натиснеш 3, те прехвърля на 2-ри канал, и чак после на 23-ти. може на някой да се струват дребни неща, но са дразнещи. все пак това е реномирана марка, не е НЕО.
    иначе като цяло телевизора не е лош, цветовете ми харесват, но ако можех, сега бих си купил телевизор с бърза матрица (3-4мс), може би някой филипс. надявам се да съм бил полезен с нещо.

11. Тук е от
    May 2007

Не ми е ясно какво толкова сте се загрижили за консумацията на ток.Значи даваш 3000лв(или повече за ТВ) и после се притесняваш дали ти харчи 200 или 300вата?Странно

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от ghost_of_sparta
    Не ми е ясно какво толкова сте се загрижили за консумацията на ток.Значи даваш 3000лв(или повече за ТВ) и после се притесняваш дали ти харчи 200 или 300вата?Странно
    Абе хич не е странно и смятам че много правилно разсъждават хората като гледат консумацията, ама лошо че българите сме свикнали да пилеем без да му мислим! Ама той тока и без това си е скъп, ако му се повиши още малко цената всички ще почнем да гледаме и този параметър.
    Смятам че ако игнорираме чисто финансовия въпрос по малко харчещия телевизор е по екологичен също, ама като се има предвид в каква кочина живеем и как се оправяме с разделното събиране на боклука какво ли да се занимаваме със консумацията на ток наистина... Жалко но факт!

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да, консумацията е важна ако се гледа глобално и всички компании работят по този проблем.
    Ако гледаме за себе си и 1 лв да направят киловат часа и да имаш телевизор 300kW/h ще даваш по 40-50 лв на месец за тока му, което пак е смешно, а при сегашната цена на тока незабележимо.
    Просто с този показател много се спекулира.

Някъде гледах калкулации колко ток се прахосва в световен мащаб от това, че хората не си изваждат от контакта зарядното на мобилния телефон след като го заредят. Беше някаква страховите сума и имаше даже кампания по случая. Замислете се дали всички не го правите. Едва ли ви струва повече от стотинки, но като сметнеш стотиците милиони хора по света и става страшно.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2008

vladedivac какво иска да каже?

16. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от nesorvtrori
    Решил съм да си взема 46 инчов тв и се колебая между Сони Филипс които са LCD и Панасоник който е плазма моля за съвет. ...?
    Ако имаш средства, избери Сони от серия X3500 (100Hz) или Samsung от серия А656(100 Hz). Ако не разполагаш с достатъчно, избирай между Z серията на Тошиба(100 Hz) и W4000 серията на Сони(без 100 Hz). Приятен избор може да бъде F серията на Samsung(100 Hz), както и малко по-старата серия М на Samsung. Филипс.... скъпеят се. Panasonic - великолепна, даже прекрасна картина (серия 800, преглед на място), която, обаче, деградира с времето, като всяка плазма. Изборът зависи от теб, като видиш всеки от тези панели на място, под голям ъгъл.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от ghost_of_sparta
    Не мога да не разбера защо да не гледаш разхода на ток.
    Пример: Тази година смених пралнята клас А+ изчислих, че за една година се спестява 80-120евро.
    А телето си лапа.

п.с. Смятайте си разходите на година и тогава се вижда......

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Точно защото съм го сметнал и ако имаш 100 вата разлика в консумацията и гледаш по 5 часа всеки ден се получават 40 лв за една година спестяване. Хората, за които това е значима сума не си купуват 50 инчови плазми или ЛСД-та.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе