Колега , къде е този магазин , че не ми стана ясно нещо??? Докъде трябва да се разходим за да си закупим на такива цени Шарпа.Първоначално публикувано от sssaaa
Защото искам да си закупя такъв , а имам инфо , че в ТМ са латвийски.
Колега , къде е този магазин , че не ми стана ясно нещо??? Докъде трябва да се разходим за да си закупим на такива цени Шарпа.Първоначално публикувано от sssaaa
Защото искам да си закупя такъв , а имам инфо , че в ТМ са латвийски.
Това е онлайн магазин в Германия. Акоимаш познат, който да живее в Германия/Австри може да го поръчаш и после да отидеш до там да си го вземеш.
vasy, купи си оригинален Conax модул и няма да имаш проблеми с декодирането на каналите. Плюс картата на КейбълТел разбира се. Предполагам не ти е идеята да спестиш 5 лв/месец.
Mи аз с една бакърна жица хванах бая ми ти цифрови канали в София . БТВ та митивита + The Voice .Първоначално публикувано от evtimski
Ето го и теста за консумация на плазмата Panasonic TH-42PV70P:
При включено РС в 2D режим,натоварването на UPS-а само с компа и монитора е 148W
Включвам плазмата на канала "The Voice",отгоре и отдолу има черни ленти-натоварването е 260W
Прехвърлям на БТВ,натоварването е 336W
Влизам в сервиз менюто и при изцяло бял екран/при плазмите леко сивее/ е 429W
При син;червен;зелен екран е 394W
Изключвам ТВ-то поглеждам,пак около 150W
Теста е проведен с UPS Mustek PowerMust 1400USB /1400Va=840W/ и чудесната програмка за наблюдение на UPS-и на Алексей Иляин.
Държа да отбележа,че гледам на режим "нормален" с контраст леко под средата на скалата и яркост,леко над средата на скалата.
Какво излезна - да му мислят само тези, които умират да гледат бели екрани на плазмите си. Иначе - 120 - 200 W консумация.
Айде сега нека някой да провери колко е при едно ЛСД без корекция на подсветката, която бичи на 100% нонстоп.
vasy- това което го пише на Филипсите(3-4мс) не означава, че е истина. Всяка фирма си има своя система за мерене на бързината като целта е да изкара уж по-бърза матрица. Това което си забелязал се среща при почти всеки LCD ТВ.
LCD-та не са ли с постоянна консумация ?Първоначално публикувано от lazarus18
Първоначално публикувано от vasy
Не ми е ясно какво толкова сте се загрижили за консумацията на ток.Значи даваш 3000лв(или повече за ТВ) и после се притесняваш дали ти харчи 200 или 300вата?Странно
Абе хич не е странно и смятам че много правилно разсъждават хората като гледат консумацията, ама лошо че българите сме свикнали да пилеем без да му мислим! Ама той тока и без това си е скъп, ако му се повиши още малко цената всички ще почнем да гледаме и този параметър.Първоначално публикувано от ghost_of_sparta
Смятам че ако игнорираме чисто финансовия въпрос по малко харчещия телевизор е по екологичен също, ама като се има предвид в каква кочина живеем и как се оправяме с разделното събиране на боклука какво ли да се занимаваме със консумацията на ток наистина... Жалко но факт!
Да, консумацията е важна ако се гледа глобално и всички компании работят по този проблем.
Ако гледаме за себе си и 1 лв да направят киловат часа и да имаш телевизор 300kW/h ще даваш по 40-50 лв на месец за тока му, което пак е смешно, а при сегашната цена на тока незабележимо.
Просто с този показател много се спекулира.
Някъде гледах калкулации колко ток се прахосва в световен мащаб от това, че хората не си изваждат от контакта зарядното на мобилния телефон след като го заредят. Беше някаква страховите сума и имаше даже кампания по случая. Замислете се дали всички не го правите. Едва ли ви струва повече от стотинки, но като сметнеш стотиците милиони хора по света и става страшно.
vladedivac какво иска да каже?
Ако имаш средства, избери Сони от серия X3500 (100Hz) или Samsung от серия А656(100 Hz). Ако не разполагаш с достатъчно, избирай между Z серията на Тошиба(100 Hz) и W4000 серията на Сони(без 100 Hz). Приятен избор може да бъде F серията на Samsung(100 Hz), както и малко по-старата серия М на Samsung. Филипс.... скъпеят се. Panasonic - великолепна, даже прекрасна картина (серия 800, преглед на място), която, обаче, деградира с времето, като всяка плазма. Изборът зависи от теб, като видиш всеки от тези панели на място, под голям ъгъл.Първоначално публикувано от nesorvtrori
Не мога да не разбера защо да не гледаш разхода на ток.Първоначално публикувано от ghost_of_sparta
Пример: Тази година смених пралнята клас А+ изчислих, че за една година се спестява 80-120евро.
А телето си лапа.
п.с. Смятайте си разходите на година и тогава се вижда......
Точно защото съм го сметнал и ако имаш 100 вата разлика в консумацията и гледаш по 5 часа всеки ден се получават 40 лв за една година спестяване. Хората, за които това е значима сума не си купуват 50 инчови плазми или ЛСД-та.