Процесора му е много добър - има проблеми с ъгъла на виждане обаче.Първоначално публикувано от alien_1
Процесора му е много добър - има проблеми с ъгъла на виждане обаче.Първоначално публикувано от alien_1
lazarus18, изтеглих си цалибровъчният ДВД диск, който си ъплоудвал в ThePiratebay. Ммммда. С него успях да си настроя яркостта, контраста и остротата. За цветовете... ммм къде раздават сини филтри за ЛСД панели?
Ей, soon, стига, де. Дори моята Тошиба е по-добра от М-серията на Самсунг. По-хубави, (но и по-скъпи) са само X3500 на Сони, А656 на Самсунг, XL2 на Шарп и PFL9632 на Филипс.Първоначално публикувано от soon
:-)
Аз ползвам едни от мой познат, който се занимава с калибрации на монитори. Иначе те струват 2-5$, но чакам да събера няколко неща за доставка от Щатите и ще си викна едни.
Искам.Първоначално публикувано от lazarus18
Как бихме могли да осъществим сделката? :-)Първоначално публикувано от lazarus18
Някой може ли да ми каже дали има калиброващ диск за Philips 32PFL9603.Досега се ровех но не намирам нищо,евентуално и обяснено някъде какви са най-добрите настройки за модела.Благодаря предварително.
Аз също имам Филипс не е същия модел подобен е и аз търся някакви оптимални настойки на БГ език защото от двете книги''тухли дето са в комплекта'' няма на БГ език.Първоначално публикувано от Chubi_81
Какви са тия халибрационни дискове ?
Я , дайте малко инфо . И ако може и един халибрационен диск за SONY
Няма някакви определени дискове за всеки модел. Това са интерактивни двд-та с описания и напътствия как да си настроите елементарно цвят/контраст/яркост...
Ето тези 3-те са добри:
http://thepiratebay.org/tor/3267468/...O_HOME_THEATER
http://www.mininova.org/tor/1040104
http://thepiratebay.org/tor/3439575/Digital_Video_Essentials_(DVE)_pal.
Лошото е, че за настройка на цвета се ползват едни схеми, за които трябват специални филтри.
Meрси , е ся ще ги пробваме тези халибрационни дискове.
adtomov - какво да се прави, че са постигнали заветния баланс (толкова труден за тези технологии) м/у всичките компоненти които определят крайния резултат в безупречното и потресаващо качество на картината и при SD/HD сигнал спрямо моделите които си изброил. Да! Определено само ШАРПА става, но там пък видях други дразнещи неща. Да също и СОНИ-то, но на такава цена спрямо моя 46М86BD определено не го превъзхожда!!! Който каквото си иска да купува и гледа! Аз споделям само и единственно ДИВАТА ИСТИНАТА. ИЗБИРАХ ДЪЛГО И СПОМЕНАТИТЕ МОДЕЛИ СЪМ ГИ ИЗСЛЕДВАЛ ПОД ЛУПА
- но уви вече знаете кой е победителя в моя избор.
Успех на всички лутащи се в търсене на ДИВАТА ИСТИНА, която в повечето случай няма нищо общо с тестовите сайтове и всеобщото блурнато мнение.
Гледам тук два модела на горе-долу една цена, Sony KDL 40W2000 и Samsung 40N86BD.
Да знаете нещо повече от Google за тях ;-) ?
Sony-то е доста старо, било е голяма работа като са го пуснали, имало е проблем с "clouding", т.е. неравномерна подсветка, която бърка в очите на тъмни сцени на тъмно. Samsung-а изглежда е low-end модел, или някаква "специална източноевропейска" порода, никой не му пише review-та.
Телевизора ми трябва основно за игри, по-малко за филми, и хич за телевизия (т.е. филми и ТВ ще се гледат, но не държа особено на качеството при тях; цифрова и/или HDTV не смятам да си прокарвам скоро).
lazarus18 благодаря ти за опътването към тези дискове.Одеве като се рових из настройките на видео картата за прехвърляне на сигнала към ТВ-то видях че на опресняването на ТВ-то може да се зададът стойноси 23,24,25,29,30,50,59 и 60 херца като срещу 25,29 и 30 херца пише interflaced което нищо неми говори.Иначе съм си го направил на 50 херца,а от контролния панел на видео картата съм го задал 1080р50 HDTV ,иначе има избор измежду чисто 1080р и 1080р24 за които също незнам каква е разликата и на какво трябва да е зададено.Ако някой може да ми разясни тези неща ще съм му мн благодарен
Най-добре е ако задаваш различни стойности на опресняване според кадрите на файла, който гледаш. Иначе е възможно да имаш някакво леко насичане. Гледаш с MediaInfo например, с какви кадри в сек. е файла и избираш подходящите херци - или същата стойност или нещо кратно на нея. Например ако файла е с 25 кад/сек. ти избираш 50Hz. Най-често са с 23,976 кад/сек. - тогава избираш или 60Hz или 24p.Първоначално публикувано от Chubi_81
Може да пробваш да зададеш постоянно да е 1080р24 и да видиш как се спрява - САМО за гледане на филми.
Ако искаш да се спреш само на една настройка по-добрия избор е 1080р60.