Страница 117 от 300 ПърваПърва ... 67107115116117118119127167 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Кире от много четене на ревюта май европейското свърши.У нас специално за самсунг както и в ***** ревюто е написано на база на тестов модел изпратен от спонсори на редакцията.Матрицата най вероятно е модел на фирма ххх и сичко писано се отнася за нея.Чакай че тона мизвучи заядливо.С други думи2 седмици кисна в ТМ и сравнявам А,Ф и М серията на всички фъзможни сигнали.Не съм специалист но Ф-та най ми допада като картина на SD i HD сигнал.За да не съм голословен
    А серията е SQ01
    F серията е SS04
    M Серията е АА07
    Наще поне етикетите не разлепят както в *****.
    100Херца ,независимо че е първия модел с такава технология на Ф-та замазва по-приемливо движенията спрямо А-серията.противно на логиката ,но така ми го виждат очите.И трите тв-та са на "магазинен" режим и всички екстри на Фул.С други думи както е казал:Око да види,аз даже и пипнах....а жената си мисли че съм свалил някое гаже в ТМ че ходя всеки ден да ги търкам с очи

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от kirtcho
    Добре де а в сайта на http://www.electron.bg/ пише следното за този модел - Вграден тунер за цифрова кабелна телевизия - вече нямате нужда от допълнителни устройства за приемането на цифрова кабелна телевизия! Вграден HD тунер. Някой може ли да ми каже какво точно означава това и как мога да го ползвам и как колегата по-горе и хванал 115 канала? Мерси и ако може няколко мнения за споменатите модели!
    Да, Sony W4000 има цифров кабелен и цифров ефирен тунери, които са и HD. Така, че ще можеш с него да гледаш директно цифровите канали от КейбълТел и Евроком. Обаче мисля, че КейбълТел вече са с кодирани канали така че ще ти трябва карта от оператора + модул за картата който струва около 100-тина лева.
    Ревютата на hdtvtest наистина са много добри и досега каквото са казали съм го виждал със собствените си очи, но всеки човек е различен и е добре въпреки твърденията да си го провери и сам. Няма нищо лошо обаче, и да се довериш на някой и "на сляпо" да си купиш нещо, за което се твърди, че е добро. Не всеки има седмици, че и месеци да обикаля и чете за да си купи един прост телевизор.

4. Тук е от
    Jun 2008

Мерси Лазарус за поясненията, иначе и аз висях в ТМ 3 дена и наистина Самсунг докарва доста добре картината и М серията изглежда добре, но картината на Сони като че ли за мен е по-добра. Мисля утре до отида до Сони Център в ЦУМ и да направя още малко тестове. Нещото, което ме притеснява при Самсунг още е, че е правен в Словакия - поне тези модели от ТМ. Наистина най-добре е всеки да вземе каквото си хареса. Иначе, че европейското ще свърши не ме притеснява, важното e да избера модел, който за мен си струва парите. Не лошо предложение е и промоцията в ТМ на 32 инчов Самсунг 32М86 с домашно кино за 1500 лв, но в моя случай търсs 40 инча, че от 3 метра 32 инчов телевизор май няма да е готин кеф-а, а и доколкото чета говорим ли за HD тв-то трябва да е над 32 инча.

5. Тук е от
    Jun 2008

Днес ходих до Техномаркет и на 97% си избрах телевизор. Първо да кажа, че от цялото гледане, което гледах днес, стигнах до заключение, че плазмата е много по-човешки телевизор от LCD-то. Картината като цяло наистина е по-близо като усещане до кино екрана, докато на LCD има по-техно и студено излъчване. Колкото до конкретен модел, видях 37PV8 и 37PV80 в 42" им варианти, харесаха ми много. 37PV8 е точно колкото ми е бюджетът и засега е избор номер 1. Попитах консултанта каква е разликата с 37PV80 и той ми каза, че е само в малко по-високия контраст на втория + слот за SD карта пак при него. Исках да получа едно другарско потвърждение и от вас, че разликите са наистина толкова незначителни и утре поемам пак натам, този път с крайни намерения. Липсва ли му нещо важно на 37PV8?

Edit: Дизайнът на повечето LCD-та за същата цена е доста по-модерен от този на плазмите. Това не ме притеснява изобщо, както и по-рефлектиращото покритие на екрана. Свикнал съм от старите телевизори с него, дори матовостта и мъгливите отражения върху LCD екрана ме дразнят. Като прибавим и мнооого лошото "черно" на повечето LCD-та, които видях, се превръщам от лаик без мнение в лаик плазмофен.

6. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от Seaborn
    Днес ходих до Техномаркет и на 97% си избрах телевизор. Първо да кажа, че от цялото гледане, което гледах днес, стигнах до заключение, че плазмата е много по-човешки телевизор от LCD-то. Картината като цяло наистина е по-близо като усещане до кино екрана, докато на LCD има по-техно и студено излъчване. Колкото до конкретен модел, видях 37PV8 и 37PV80 в 42" им варианти, харесаха ми много. 37PV8 е точно колкото ми е бюджетът и засега е избор номер 1. Попитах консултанта каква е разликата с 37PV80 и той ми каза, че е само в малко по-високия контраст на втория + слот за SD карта пак при него. Исках да получа едно другарско потвърждение и от вас, че разликите са наистина толкова незначителни и утре поемам пак натам, този път с крайни намерения. Липсва ли му нещо важно на 37PV8?

А защо не погледнеш този модел:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038276
    аз го взех за 1500лв.преди две седмици,и за сега съм доволен.

7. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от Orange
    PANASONIC TH-46PY85P е на специална българска промоция в Техномаркет. За един месец цената му се е увеличила с 300лв.
    Обяснението е, че заради повишеното търсене на LCD/Plazma телевизори, дължащо се на Еврофутболното, от Техномаркет са решили да "ударят кьоравото".

8.  

9. Тук е от
    May 2008

Хубаво предлагат ТВ-та с HD READY и FULLHD за европейското, но не мога да разбера откъде ще вземат такъв сигнал. Всички кабеларки и сателитни БГ фирми вървят с голямата реклама, че човек може да гледа европейското на HD сигнал. Вчера реших да проверя коя какво предлага като пропуснах само Евроком. Оказа се, че нито една не предлага все още HD сигнал или ако имат нещо то е само тестово и още не се знае кога ще стартира реално. Някой дали има по-различна информация и може ли да каже как човек може да гледа качествена телевизия?
    Също така подпитах за приемниците. Цените започваха от 250 и стигаха до 600. Предполагам има разлика в качеството на всеки от приемниците. Ако някой си е купил такава техника, би ли споделил каква и за колко?

10. Тук е от
    May 2008

Нещо не разбирам. Примерно, ако си купя СОНИ с DVB-C HD тунер ще мога ли да гледам HD канали без да си купувам приемник за 300-400лв. от фирмата доставчик на сигнала и още нещо, ако сигнала е кодиран има ли възможност да си купя само устройството, в което се пъха картата за разкодиране?

По-простичко казано, наистина реална екстра ли е този DVB-C HD тунер или е неизползваем в наши условия?

11. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

Аз гледам европейското по ORF 1 HD(720p 50fps) с KATHREIN UFS 910 на Panasonic 42PV80. Качеството е несравнимо със SD каналите.
    http://www.mca-sat-tv.com/Receivers_HD.htm
    http://www.sky-digital.eu/STB_HD.htm
    http://www.digitalplus-bg.com/sat_priemnici_hd.html

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Seaborn
    Липсва ли му нещо важно на 37PV8?
    Провери дали има VGA /D-Sub/ вход, че ако ще връзваш лаптоп може да ти потрябва.

max_nik, да, ще можеш със вградения тунер на Сони и HD каналите. Ако са кодирани ще трябва да си вземеш един Conax модул за 80-120 лв.
    Въпроса е, че никой оператор /кабелен/ не предлага HD канал, който излъчва пряко европейското.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от max_nik
    Нещо не разбирам. Примерно, ако си купя СОНИ с DVB-C HD тунер ще мога ли да гледам HD канали без да си купувам приемник за 300-400лв. от фирмата доставчик на сигнала и още нещо, ако сигнала е кодиран има ли възможност да си купя само устройството, в което се пъха картата за разкодиране?

По-простичко казано, наистина реална екстра ли е този DVB-C HD тунер или е неизползваем в наши условия?
    И аз доста се рових за този DVB-C тунер. Ситуацията е следната: можеш да гледаш всички цифрови канали по кабелната, а след време като пуснат и HD канали, можеш да гледаш и тях. Ако каналите са кодирани, както на кейбълтел, трябва да си купиш CONAX у-во и в него си слагаш картата, която ти дават от кейбълтел. Засега цифровите канали на евроком не са кодирани, така че можеш да ги гледаш, без да взимаш от тях set-top-box и без да им плашташ такса за цифрова телевизия. Според мен това е основното предимство на sony, че няма да ти се подмотва друго у-во (дистанционно). Другото предимство, е че повечето set-top-box(ове) в момента приемат цифров сигнал, но го изкарват като аналогов, което си е загуба на качество.

14.  

15. Тук е от
    May 2008

Благодаря Ви за пореден път. Много се радвам на този форум. Може и да се насоча към едно от новите Sony-та, но чак към края на лятото.

16. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Провери дали има VGA /D-Sub/ вход, че ако ще връзваш лаптоп може да ти потрябва.
    Разъемы AV2: AV вход/выход, S-Video/RGB вход, Q-Link (на задней панели)
    Аудиовход (для видео) AV3: разъемы RCA, тип phono (Л, П) (1 на передней панели)
    Слот для Карт Памяти SD (SDHC совместимый) —
    Интерфейсный порт HDMI 2 (фронтальных)
    Внешний монитор Разъемы RCA, тип phono (Л,П) (1 на задней панели)
    Композитный видеовход AV3: разъем RCA, тип phono x 1 (на передней панели)
    Компонентный видеовход Разъем RCA, тип phono x 3 [Y , PB, PR] (на задней панели)
    Вход S-Video AV3: Mini DIN 4-пин (на передней панели)
    Цифровой аудиовыход —
    Аудиовыход Гнездо для наушников (1 на передней панели)

Предполагам, че няма това, за което говориш. Смятам да включа компютър, не става ли с HDMI кабел и трябва ли да имам специална видео карта? VGA входът за старите компютърни монитори ли е? И още нещо. Моделът, който pci препоръча отстъпва ли по нещо на 37PV8-цата? Каква е разликата между PX и PV сериите? От едно поколение ли са? И двете имат 100HZ и 100000ч. живот. Ако са подобни като качество изглежда, че 42" е по-добър избор, но от друга страна 42" на PV8 е по-скъп, което сигурно означава, че е по-добър?

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако ще връзваш компютър, който има DVI или HDMI изход няма да ти трябва този вход, но ако си с лаптоп или по-стара видео карта и те имат само VGA изход ще имаш голям проблем.
    Да, VGA е стария вход/изход за монитори и повечето лаптопи имат само такъв изход.
    Модела на pci е по-нисък клас от твоя и затова е по-евтин. Не мога да кажа дали е забележима разликата между тях защото не съм ги виждал един до друг.
    С букви РХ се отбелязват моделите за западна Европа и разликата обикновено е само в наличието на цифров ефирен тунер. Иначе са абсолютно еднакви.

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Някой има ли Sony 32V4500?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе