Страница 171 от 300 ПърваПърва ... 121161169170171172173181221 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,551 до 2,565 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от pr0bl3m
    Имам и още един въпрос към хората с преки впечатления от Panasonic PV8P/80P.Тази резолюция 1024*768 е по-ниска от аналогичните модели ЛСД ТВ.Това проблем ли е при гледане на HD/Full HD сигнал и игра на конзоли ПС3/Х360?(не че ще го правя често,но от време на време )
    На практика разлика не се забелязва ако гледаш от нормална дистанция за гледане. Ако закачиш конзола 1080р и играеш от 1-1,50 метра ще се усети.
    Дори ми се е случвало на един и същ сигнал HD Ready плазма и FUll HD LCD плазмата да изкарва повече детайл в образа поради по-високия контраст и по-добрата обработка на сигнала от конкретния модел ЛСД. Резолюцията не винаги е определяща за детайлността на картината.

Цитат Първоначално публикувано от mitakabus

..Значи цифровия аудио изход ми трябва по 2 причини - ще си изкарам звука на ресивера и няма да имам гадното бучене което се получава при включено ПС и Кабелна в един усилвател - затова някъкси е добра екстра но може и да я пренебрегна.

Та по въпроса, ТH-42PY8P има ли поне стерео изход отзаде? С другите неща ще се простя - разни там подобрения в картината и прочие от които май няма полза а раликата между ТH-42PY8P и ТH-42PY85Р е 700лв - е вече не ми се дават!

Бтв, Самсунг А656 има ли Optical Аудио изход ??

По отношение на Самсунга, ами притеснява ме много как ще е качеството на картината при SD и обикновен аналогов сигнал ...все пак си е ТФТ и толкова големичко не знам как ще емулира ниската разделителна способност . Ама и аз ще взема тея в ТМ да им се развикам тия дни и да ми ги пуснат и двата на кабелна ТВ. Правят ми се на интересни с ръцете в джобовете - не можело в момента да ми пуснат обикновен сигнал ала бала.....

PY8P е със различен панел от PY80 и PY85. Дават го с по-нисък контраст и по-малък брой градации, което значи по-ниски битове на панела или обработката на сигнала. Между PY80 и PY85 препоръчвам PY80 защото наистина разликата между тях е незначителна.

Ако имаш брум при използването на стерео чинчовете ти трябва галваничен разделител, който се поставя на коаксиалния кабел. Струва няколко лева и си решаваш проблема.
    Кейбълтел може да искат 5 лв. за приемника, но определено имат най-добрия пакет с програми и качеството им е сравнително добро. Техния приемник има оптичен изход.

Ако си по-настоятелен ще ти пуснат аналогов сигнал, но не знам доколко това ще ти е от полза защото обикновено сигнала е трагичен и в пъти по-лош от този, който ще получиш у вас. Много хора остават с погрешно мнение от качеството на картината от сигнала в ТМ.

Ethernall, не се притеснявай, направил си отличен избор. Да не говорим, че тогава А656 беше и доста по-скъп. Плазмата си има дребни плюсове, които правят картината й несравнима с всяко ЛСД и човек гледал веднъж на плазма трудно би минал на ЛСД.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    На практика разлика не се забелязва ако гледаш от нормална дистанция за гледане. Ако закачиш конзола 1080р и играеш от 1-1,50 метра ще се усети.
    Дори ми се е случвало на един и същ сигнал HD Ready плазма и FUll HD LCD плазмата да изкарва повече детайл в образа поради по-високия контраст и по-добрата обработка на сигнала от конкретния модел ЛСД. Резолюцията не винаги е определяща за детайлността на картината.

PY8P е със различен панел от PY80 и PY85. Дават го с по-нисък контраст и по-малък брой градации, което значи по-ниски битове на панела или обработката на сигнала. Между PY80 и PY85 препоръчвам PY80 защото наистина разликата между тях е незначителна.

Ако имаш брум при използването на стерео чинчовете ти трябва галваничен разделител, който се поставя на коаксиалния кабел. Струва няколко лева и си решаваш проблема.
    Кейбълтел може да искат 5 лв. за приемника, но определено имат най-добрия пакет с програми и качеството им е сравнително добро. Техния приемник има оптичен изход.

Ако си по-настоятелен ще ти пуснат аналогов сигнал, но не знам доколко това ще ти е от полза защото обикновено сигнала е трагичен и в пъти по-лош от този, който ще получиш у вас. Много хора остават с погрешно мнение от качеството на картината от сигнала в ТМ.

Ethernall, не се притеснявай, направил си отличен избор. Да не говорим, че тогава А656 беше и доста по-скъп. Плазмата си има дребни плюсове, които правят картината й несравнима с всяко ЛСД и човек гледал веднъж на плазма трудно би минал на ЛСД.
    ..хм, ще си карам май още една година на 29" CRT Sony ама да видим...

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Плазмата си има дребни плюсове, които правят картината й несравнима с всяко ЛСД и човек гледал веднъж на плазма трудно би минал на ЛСД.
    "Дребни" плюсове ?Трудно минаване към ЛЦД - по-скоро почти невъзможно.Както писах и в темата за PV70 - в момента 42'' PV80 е 1699 лв.Картината му е великолепна!

5. Тук е от
    Aug 2008

Пред голяма дилема съм...............
    Дали да си взи евтиния SHARP 32D44E за 994 лв............или скъпия Sony KDL - 32V4500 !?!
    Знам, че е по - добър, ама и разликата в парите е сериозна !
    Дайте съвет..............

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от mitakabus
    ..хм, ще си карам май още една година на 29" CRT Sony ама да видим...
    От това само ти ще загубиш. Ако имаш парите и си ги "прежалил" няма смисъл да изчакваш. Нищо няма да се промени за една година.
    Усещането от гледането на един 29 кинескоп и един 40-42 е съвсем различно.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

А гледането на HD материал от 3 м. на 46' LCD е нещо което не се обяснява, а трябва да се види!

8.  

9. Тук е от
    Jul 2003

Какво е Samsung A615? Ходих днес в Техномаркет Скай Сити, няма вече М86. В единия край имаше F86 и N87 един до друг, с доста по-мътни цветове при N87, с 500 лв разлика (1700 - 2200). В другия край, при промоционалните модели, имаше Sony D4500 и Samsung A615 (говоря все за 40" модели), май на една цена, и доколкото видях (не бяха директно един до друг) със сходна картина. И двата са на промоция с някакви смотани DVD плейъри, каквито не ми трябват. Какво знаете за A615? Почти нищо няма в Интернет. Пише, че има "iDTV tuner", което също не можах да разбера какво значи ("някакъв цифров тунер" пише във Wikipedia).

10. Тук е от
    Aug 2008

Много ми се иска да видя едно пряко сравнение между SAMSUNG LE40A856 и SAMSUNG LE40A656 ...

- гледайки и сравнявайки ги тук -

http://www.lcd-compare.com/televiseu...G-LE40A856.htm

http://www.lcd-compare.com/televiseu...G-LE40A656.htm

виждам, че 8 серия има и вградени кодеци и етернет порт за зяпане на филми - което за мен не е основателно като причина за избор на 8 - серия, но четейки по други сайтове 8 - цата май ?! е 120 Hz и контрастът е 70 000:1 - което вече е напредък. Дали някой вече е наблюдавал / зашпознал се с мострите в ТМ ?! - за да сподели впечатление.

Относно мнението на "lazarus18" - "Много хора остават с погрешно мнение от качеството на картината от сигнала в ТМ." - съм напълно съгласен, но много ми се иска да дадете съвет как там на място да се тестват най - добре, избраните от нас модели.

Аз се сещам за варианта - лаптоп + HDMI кабел - и тестваме ... Други идеи ?

П.П

И се питам - при закупуване на телевизот от ТМ - как да тествам панела за изгорели / тъмни пиксели - освен от сервизното меню на телевизора както е обяснено в руският сайт даден като линк по - горе. (питам защото може менюто да е по - ралично или да не се справим или да попаднем на някой отегчен тапир на който изобщо не му се работи и т.н)

И ако някой има опит с това - ако се появят изгорели / затъмнени пиксели - от какъв брой се счита матрицата за повредена / негодна ?

11. Тук е от
    Aug 2008

От три дни съм горд собсвеник на 37PV80P.За това време мога да кажа две неща :плазмата се представя неочаквано добре на аналогова кабелна,на Блу-рей -пърфект( поне за мен) и друго не правете мойта грешка да взимате 37"твърдо 42''ако имате поне 2 м. до телевизора. На всички успех при избора!

12. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    А гледането на HD материал от 3 м. на 46' LCD е нещо което не се обяснява, а трябва да се види!
    И на 52" също, soon... Трябва да се види :-)

13. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Абе май тук си важат "Колкото по-голям, по-добре" и "Размера има значение" в пълна степен. ;-)
    Наистина и според мен за разстояния над 2 м. 42" е МИНИМУМА!

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте,
    от доста време следя темата, защото ми предстои покупка на LCD. Размера е определен на 42'' (разстоянието, от което ще се гледа е 2 метра), но за марката и модела все още се колебая. Оптималния избор според мен (цена, качество, функционалност) е Philips 42pfl9603, но разбира се има едно "но" е над допустимия бюджет. Вариантите за момента пред мен са: Philips 42pfl7433D, Philips 427403D, Philips 42pfl7603 или Samsung 40A656, като последния попадна в списъка наскоро (цената му падна с около 600 лева), защото е с много добри отзиви както в този, така и в чужди форуми. Въпреки че lazarus в тема препоръчвани го е поставил на ниво 9603 на Philips, Samsung-a все още не е моя фаворит и не само заради по-малкия екран.
    Моля за мнения и съвети.

P.S. Заслужава ли си да чакам пускането на новите модели на Philips и Samsung (очаквано за септември) с оглед евентуално поевтиняване на някой от гореизброените модели, по-специално на 9603?

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

На 2м 42 инча ако има филм със субтитри ще се четат така все едно гледаме тенис

17. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от tchefo
    На 2м 42 инча ако има филм със субтитри ще се четат така все едно гледаме тенис
    А пробвал ли си? Гледам 42" от около 2,5-2,8 м. Субтитрите се четат нормално и зрителното ти поле обхваща много повече от екрана!
    При HD сигнал често сядам доста по-напред(~ 1,5 м.) за да виждам всичките детайли и пак няма нужда да местиш глава за да четеш субтитрите.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от nunu
    виждам, че 8 серия има и вградени кодеци и етернет порт за зяпане на филми - което за мен не е основателно като причина за избор на 8 - серия, но четейки по други сайтове 8 - цата май ?! е 120 Hz и контрастът е 70 000:1 - което вече е напредък. Дали някой вече е наблюдавал / зашпознал се с мострите в ТМ ?! - за да сподели впечатление.

Относно мнението на "lazarus18" - "Много хора остават с погрешно мнение от качеството на картината от сигнала в ТМ." - съм напълно съгласен, но много ми се иска да дадете съвет как там на място да се тестват най - добре, избраните от нас модели.

Аз се сещам за варианта - лаптоп + HDMI кабел - и тестваме ... Други идеи ?

П.П

И се питам - при закупуване на телевизот от ТМ - как да тествам панела за изгорели / тъмни пиксели - освен от сервизното меню на телевизора както е обяснено в руският сайт даден като линк по - горе. (питам защото може менюто да е по - ралично или да не се справим или да попаднем на някой отегчен тапир на който изобщо не му се работи и т.н)

И ако някой има опит с това - ако се появят изгорели / затъмнени пиксели - от какъв брой се счита матрицата за повредена / негодна ?
    Не съм убеден, че това 120 херца ще е за Европа. По пронцип американските модели са със 120, а европейските 100Hz.

За игорели пиксели може да пробваш като си направиш 3 картинки /синя, червена, зелена/ и ги запишеш или на SD карта ако телевизора има такъв слот или на едно CD и да ги заредиш от някой двд плеър.
    Не знам обаче дали ще се наложиш да ти го позволят като го купуваш. Малко се дърпат и 100% няма да ти дадат да влизаш в сервизното меню защото това е нарушение на гаранцията.

Лаптоп+HDMI е добра идея, но така ще го пробваш със HD сигнал, а в ТМ имат възможност да ти пуснат такъв - от Blu-ray, PS3, HDTV канал или някое демо от генератора. За да разбереш как ще се справя със SD сигнал ще ти трябва или да ти пуснат някой SD канал от Itv или Булсат ако имат в магазина или си запиши 1-2 филма на avi 700MB и ги пусни от плеър през Скарт. Така ще добиеш поне някаква представа.

Цитат Първоначално публикувано от li0li0
    Здравейте,
    от доста време следя темата, защото ми предстои покупка на LCD. Размера е определен на 42'' (разстоянието, от което ще се гледа е 2 метра), но за марката и модела все още се колебая. Оптималния избор според мен (цена, качество, функционалност) е Philips 42pfl9603, но разбира се има едно "но" е над допустимия бюджет. Вариантите за момента пред мен са: Philips 42pfl7433D, Philips 427403D, Philips 42pfl7603 или Samsung 40A656, като последния попадна в списъка наскоро (цената му падна с около 600 лева), защото е с много добри отзиви както в този, така и в чужди форуми. Въпреки че lazarus в тема препоръчвани го е поставил на ниво 9603 на Philips, Samsung-a все още не е моя фаворит и не само заради по-малкия екран.
    Моля за мнения и съвети.
    Не мога да се съглася, че 9603 е оптимален модел цена/качество. Хубав модел е, но си заслужава само ако го намалят с 6-700 лева. За 1000 лева по-малко А656 е много по-добър избор. Останалите модели на Philips, които си изброил отстъпват по-всичко на А656. Освен по 2 инча по-големия екран.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе